Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : διαχυση CO2 σε 300αρι!!!

georod7
20-09-11, 19:02
ενα μεγαλο μου ερωτημα εδω και 4-5 μηνες ειναι, πως γινεται η σωστη διαχυση.κατ'αρχας το ενυδρειο μου ειναι το rio 300 κι εχω μεσα το εσωτερικο το μανισιο και ενα fluval 405, αντικριστα.με νερο σκληρο και Ph στο 9 και κατι (αμα το αφησω χωρις CO2) ,προσπαθω οσο μπορω να το χαμηλωσω.θα μου πειτε παρε μια οσμωση η βαλε τυρφη!!!πιστευω η τυρφη δε συμφερει σε τοσα λιτρα και η οσμωση ειναι στο πλανο μου αλλα εν καιρο.
γι αυτο λοιπον προσπαθω τουλαχιστον οσο μπορω να εχω μια τελεια διαχυση του co2 για να χαμηλωσω το Ph!εχω ηδη παραγγειλει τον rhinox 5000 και περιμενω να ερθει,και για την ωρα χρησιμοποιω τον γυαλινο που εχει το petcumulus!!!αλλα.....οπου και να το βαλω δεν πεφτει το ph εκτος αν το μπουμπουνισω με 5-6-7 φυσ./δευτερ. δηλαδη απο 300-420 φυσ./λεπτο!!!
με kh=12 για επιθυμητο αποτελεσμα για τα φυτα θα πρεπει να εχω ενα Ph γυρω στο 7.2 μην πω 7!!! με ph στο 8.3 μπορω να εχω τετοιο αποτελεσμα η τσαμπα το παλευω και να περιμενω ποτε θα παρω οσμωση?????

Γιώργος Κ
20-09-11, 19:33
Για ποιο λογο θελεις να χαμηλωσεις το ph? Τι ψαρια εχεις? :confused:

georod7
20-09-11, 19:48
Για ποιο λογο θελεις να χαμηλωσεις το ph? Τι ψαρια εχεις? :confused:
για τα φυτα και τα ψαρια! απο ψαρια παντος εχω:
iriatherina werneri
pseudomugil furcatus
rasbora trigonostigma helferi

Γιαννης Μ5
20-09-11, 23:01
Εγω εχω παρατηρησει πως τα φυτα προτιμουν γυρω στο 6.Παντως η διαχυση ειναι πονεμενη ιστορια.Εγω μονο με την διαχυση με κυκλοφορητη εχω πεσει στο 6.2-6.5 και πιστευω πως μπορω να πεσω και αλλο αν το θελησω(σε 240 λιτρα).Η παροχη μου ειναι λιγοτερη απο 100 φυσαλιδες το λεπτο .Δεν εχω βεβαια μεσα τιποτα που να ανεβαζει την σκληροτητα.

georod7
21-09-11, 10:40
αν μπορεις δωσε περισσοτερα στοιχεια.καμμια φωτο, τι κυκλοφορητη,....!

Γιαννης Μ5
21-09-11, 11:10
Δες εδω.Κατι αντιστοιχο εχω και εγω,απλα αντι για γυαλινο διαχυτη,εχω μια κιτρινη πλαστικη σκουπα της sera που δεν χρησιμοποιουσα.

http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=44549