PDA

Επιστροφή στο Forum : Νεο Ενυδρείο


Filippos
22-03-04, 16:24
Γειά και χαρά σε όλους,

Ετοιμάζω το πρώτο μου τροπικό με κιχλίδες (1m*30cm*45cm).
Υπόστρωμα λέω να βάλω άμμο. Θα κάνω μια σύνθεση με πέτρες που μάζεψα από τη θάλασσα (και έχω καθαρίσει σχολαστικά) για να δημιουργήσω κρυψώνες.
Το θέμα είναι ότι γι'αυτά τα κυβικά, τί να βάλω μέσα? Οπως οι περισσότεροι (νομίζω), θέλω να έχω όσο το δυνατό περισσότερα, οπότε απ'όσο καταλαβαίνω πρέπει να διαλέξω κιχλίδες μικρού μεγέθους (και ναι, το οικονομικό θέμα το λάμβάνω υπόψη)....

Περιμένω τισ γνώμες σας και τις συμβουλές σας,

Φίλιππος

alfacom
22-03-04, 17:53
Πρωτα πρεπει να αποφασισεις απο που θα ειναι οι κιχλιδες
Εαν αφρικη( βλεπω αμμο και πετρες) πρεπει να σκεφτεις Μαλαουι η Ταγκανικα.Και τα δυο μαζι (προσωπικη γνωμη) δεν θα μου αρεσανε.
Μετα συνεχιζεις...

Filippos
22-03-04, 21:22
Ποιες οι (βασικές) διαφορές μεταξύ των δύο (Malawi & Tanganika) :?:
Στην περίπτωσή μου (πρωτάρης με κιχλίδες) τί θα ήταν πιο εύκολο και οικονομικό :?:
-+5

pokou
23-03-04, 01:19
Το ποιο οικονομικο για την περιπτωση σου ειναι:

Να ερθεις στην συγκεντρωση και να σου φερω μερικα απο τα νεογέννητα
Pseudotropheus acei που γεννηθηκαν την προηγουμενη βδομαδα....

:P :P :P :P

Filippos
23-03-04, 10:46
Συγκέντρωση :?:
Πότε :?: Που :?:

Τα νεογέννητα σε πόσο καιρό θα αναπτυχθούν έως ότου είναι ετοιμα για αναπαραγωγή :?:

Filippos
23-03-04, 11:08
pokou,

Μόλις διάβασα ότι τα pseudotropheus acei είναι κυρίως algae eaters (στο φυσικό τους περιβάλλον)... Επίσης είναι και λίγο επιθετικά... Μήπως είναι τελικά "δύκολο" ψαράκι για πρωτάρη :?:

alfacom
23-03-04, 14:07
Ειναι μια χαρα και πολυ ομορφα οταν μεγαλωσουν.Οτι πρεπει για αρχη.
Δεν μας λεει και καποιος πως ξεχωριζουμε αρσενικα απο θυληκα ?

Tolis
23-03-04, 14:25
Συγκέντρωση :?:
Πότε :?: Που :?: :?:

http://studio.aaquaria.com/board/viewtopic.php?t=1853

pokou
23-03-04, 19:39
Θα τα ταιζεις κιχλιδοτροφη, θα αλλαζεις νερακι, θα βαζεις αλατάκι.
Και αν εισαι και καλό παιδι, θα δεις και εγγονάκια.

Τωρα είναι σε μεγεθος περιπου 0,5cm.

Δεν ειναι καθολου δυσκολα ψαρια.
:P

stefanos.f
23-03-04, 21:45
Γεια σου και απο εμενα Φιλιππε!
Υπαρχουν αρκετα ειδη τα οποια μπορεις να βαλεις στο ενυδρειο σου αν και απαιτειται καποια σχετικη πειρα, ιδιαιτερα ως προς το στησιμο του ενυδρειου τουλαχιστον, για να αποφυγεις τους πολλους καβγαδες... γιατι για να τους αποφυγεις εντελως ξεχνα το :lol: Μπολικες κρυψωνες λοιπον, προσπαθωντας ομως παραλληλα να μην χασεις πολλα απο τα ωφελιμα λιτρα νερου... ειδικα σε ενα ενυδρειο σαν το δικο σου οπου μιλαμε για μολις 110-120 λιτρα νερο :!: Και μια και μιλησα για την χωρητικοτητα του ενυδρειου σου... ο μεγιστος αριθμος ψαριων που θα εβαζα/προτεινα εγω ειναι γυρω στα 8-9 ψαρια τα οποια δεν θα ξεπερνουν σε τελικο μεγεθος τα 10 εκ. :!: Συγκεκριμενα θα επελεγα δυο γκρουπ αποτελουμενο απο 1 αρσενικο και 3-4 θηλυκες στο καθε ενα :!: Για παραπανω μην το σκεφτεις ουτε για αστειο... αυτο που σου προτεινω ειναι ακρως οριακο :!: Αρχισε λοιπον να ψαχνεις για καποια ειδη mbuna (αυτα ειναι απο Malawi) που σου αρεσουν, και προτιμησε αυτα που θα εχουν την φημη του καπως πιο ηπιου χαρακτηρα :wink: Προτιμησε ειδη απο Malawi καλυτερα για να ξεκινησεις, επειδη ειναι πιο σκληρα, συγχωρουν τα πιθανα λαθη ενος αρχαριου, δεν εχουν φοβερες απαιτησεις ως προς την τροφη (οχι οτι τα ταιζουμε και οτι να ναι), αντεχουν σε καπως μεγαλυτερες θερμοκρασιες κατα τους θερμους μηνες, ζουν σε χαμηλοτερο p.h αλλα παρ αυτα αρκετα ψηλο... (8,0 και πανω ενω τα Tanganyika απο 8,4 και πανω), και αναπαραγονται και πιο ευκολα :!: Αυτα για τωρα και τα ξανα λεμε :wink:

alfacom
24-03-04, 12:03
Σημερα το πρωι βρηκα ενα Ps. socolofi απο τα 4 που εχω στο πατωμα του σπιτιου διπλα στο ενυδρειο.Ειχα βγαλει το προχειρο γιαλι που ειχα για καπακι ωσπου να φτιαξω το καλο.
Εχω στεναχωρηθει πολυ. Ειχε ταξιδεψει απο Αγγλια και δεν επαθε τιποτα Ασε που ειχε γινει τριπλασιο.Πολυ ομορφα ψαρακια παντως.