Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Μικρο σκιμμερακι αεροπετρας.

tsoum
16-09-11, 13:19
Πρωτο μου θεμα στην θαλασσινη κατηγορία, αλλα και παλι για "γλυκια" απορια... :D

Γνωριζω πως υπαρχουν μικρα σκιμμερακια που λειτουργουν με αεροπετρες. Εχω ενα ενυδρείο 100 λιτρων με ενα ζευγαρι κιχλιδες μεσα, και το προβλημά μου ειναι οτι έχω συνεχως πρωτεϊνικό φιλμ. Τι αλλαγες, τι ανατάραξη.... Τίποτα.

Γι'αυτο τον λόγο σκεφτηκα μηπως υπάρχει καποιο μικρο και οικονομικό σκιμμερακι που να μου κανει την δουλεια.

Τα συγκεκριμένα, τα αεροπετρας δεν τα βρήκα καπου. Τα μονα που βρήκα είναι καποια με αντλιουλα (http://www.ebay.com/itm/BOYU-JAD-Aquarium-Mini-Protein-Skimmer-Pump-WG201-/180625426062?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2a0e1d468e), αλλα ειναι αρκετα μεγάλα και ασχημα ( :p ). Αυτο είναι το ποιο μικρο/οικονομικο που υπάρχει; Επισης, αυτα τη συντηρηση θελουν; Πως πρεπει να τα καθαριζω;

nikman
16-09-11, 13:56
Τα εσωτερικά φίλτρα τόπου juwel που ρουφάνε νερό από την επιφάνεια και είναι και φτηνά θα σου λύσουν το πρόβλημα. Άλλη λύση είναι να κάνεις sump.
Πρέπει να ψάξεις όμως και τα αίτια που δημιουργούν το φαινόμαινο που περιγράφεις