Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : ξύλο, μπαίνει;

B22
13-09-11, 21:05
φίλοι μου ήθελα να ρωτήσω το εξής, έχω ένα πολύ ωραίο ξύλο το οποίο το μάζεψα κοντά στη θάλασσα (κοκάλα) μπορώ να το βάλω στο ενυδρείο μου; κι αν ναι τι ακριβώς πρέπει να κάνω εκτός του να το βάζω μέσα στο νερό για καμιά βδομάδα;;

morfeas2002
13-09-11, 23:07
Είναι λίγο επικίνδυνο να βάζεις στο ενυδρείο ξύλο το οποίο δεν έχει αγοραστεί απο pet shop.Μπορεί να απελευθερώσει τοξικά στο νερό ή να σαπίσει με τον καιρό.
Μπορείς να το βράσεις καλά αλλά και πάλι δεν στο συνιστώ....

B22
14-09-11, 00:10
κρίμα ρε γαμώτο και είναι πολύ ωραίο...Αν ανεβάσω καμιά φωτογραφία θα βοηθήσει;

thab
14-09-11, 00:25
Στη θεση σου δεν θα το εβαζα.

Επειδη το ξυλο ειναι αγνωστου προελευσης δεν ξερεις ποσο θα αντεξει στο ενυδρειο χωρις να σαπισει
Αλλα το κυριοτερο ειναι οτι δε γνωριζεις αν το συγκεκριμενο ξυλο μπορει να ελευθερωσει στο ενυδρειο ουσιες πιθανον τοξικες για τα ψαρια

kgf12345
14-09-11, 00:25
και δεν ανεβαζεις να δουμε περι τινος προκειται? παλι μαλον δε θα μπορεις να το βαλεις αλλα ας δουμε τουλαχιστον τι δε μπορεις να βαλεις:D

delta66
14-09-11, 02:26
Αν ειναι "καμενο" απο τη θαλασσα ειναι καλη επεξεγασια παντως

Γιαννης Μ5
14-09-11, 10:06
Συμφωνω με τον Σπυρο.Αν το ξυλο βρισκοταν καιρο στην θαλασσα και εχει χασει ολα του τα υγρα(θα ειναι πολυ ελαφρυ),δεν βλεπω τον λογο να μην το βαλει(αφου το βρασει πολυ καλα εννοειτε).Στα δεντρα το 70% του βαρους τους,ειναι νερο(αν σηκωσετε ενα κομματι φρεσκοκομενου ξυλου και ενα ιδιο κομματι ξερου,θα καταλαβετε την διαφορα)..Αν εχει χασει το νερο του,για μενα ειναι ασφαλες.

B22
14-09-11, 12:34
θα το βγάλω φωτογραφία και θα το δείτε παιδιά . Θα καταλάβετε γτ θέλω τόσο πολύ να το βάλω!!!