PDA

Επιστροφή στο Forum : Αλλαγη χαλικου σε αμμο

Dimitris86
12-09-11, 01:03
Νεος και εγω στο χομπι παιδεια και σας χαιρετω και σας συνχερω για την πολυ καλη δουλεια στο φορουμ.Λοιπον ας αρχισω με το ερωτημα που εχω!
Εχω ενα ενυδρειο γλυκου νερου 60λιτρα με 6νεον μεσα με καποια φυτα και μια ριζα mopani.θα ηθελα λοιπον να αλλαξω το υποστρωμα μου που ειναι χαλικι και να βαλω αμμο,γιατι μου αρεσει πιο πολυ στην εμφανιση του ενυδρειου :D.Λοιπον θα ηθελα να με βοηθησετε πως θα ηταν ο πιο ευκολος τροπος για να κανω αυτη την αλλαγη. Επισης αν θα επερνα αμμο απο μια παραλια θα υπηρχε προβλημα? η΄πρεπει να αγορασω?και επισης υπαρχουν κινδυνοι αυξησης PH,νιτρικων κτλπ μετα την αλλαγη? να ενημερωσω οτι το ενυδρειο τρεχει 2 μηνες τωρα.
Ευχαριστω εκ των προτερων :cool:

lans
12-09-11, 08:18
Μια ειναι η λυση:
1) Παίρνεις αμμο απο την θαλασσα και την βραζεις για κανα 20λεπτο και την ξεπλενεις καλα
2) Βγαζεις τα ψαρια
3) βγαζεις τα παντα
4) Βαζεις την αμμο
5) Μετα βαζει το νερο χωρις την λειτουργια του φιλτρου
6) Κανεις 5 αλλαγες 50% ανα 1 ωρα (για να φυγει το λεπτο χωμα που επιπλεει και θωλονει το νερο)
7) Μολις βαλεις την 6 φορα νερο αστο για κανα 2 ωρο να δεις οτι δεν ειναι θολο πια (εννοειτε οτι οοοολες αυτες τις αλλαγες ΔΕΝ βαζεις αντιχλωριο)
8) αφου μετα απο δυο ωρες ειναι ενταξει το νερο τοτε βαζεις λιγο παραπάνω αντιχλωριο απο αυτο που αναλογει
9) Δουλευεις το φιλτρο
10) Βαζεις τα παντα μεσα χωρισ τα ψαρια
11) μετα απο 4-5 ωρες βαλτα και αυτα.

Υπαρχει και πιο ευκολος, αλλα αυτος ειναι πιο καλος για ολους...εκτος απο εσενα.
Πιστευω να καταλαβες...

Dimitris86
12-09-11, 08:59
Ευχαριστω για την απαντηση.Ισως χαζη ερωτηση,αλλα καλητερα να την κανω παρα να κανω καμια "πατατα":rolleyes:. Το νερο που υπαρχει τωρα στο ενυδρειο να το κρατησω?(εννοω το 70-75%).Επισης υπαρχει πιθανοτητα να αυξιθει το PH,νιτρικα κτλπ του νερου με αποτελεσμα τυχων απολειες?

kixlidatos
12-09-11, 09:03
ναι να το κρατησεις,το ΡΗ κα η σκληροτητες με την αμμο θαλασσης θα αυξηθουν,και δεν ξερω αν κανει για τα ψαρια σου.

Dimitris86
12-09-11, 09:06
αν θα υπαρχει περιπτωση να αυξηθει το PH μου θα υπαρχει προβλημα καθος τα νεον τετρα δεν θελουν υψηλο PH (6.0-7.0 αν δεν κανω λαθος).Αν αγορασω αμμο θα υπαρξει το ιδιο προβλημα?

kixlidatos
12-09-11, 09:16
Τοτε δεν σου κανει η αμμο θαλασσης,ναι να παρεις απο μαγαζι.που ειναι ουδετερη.

Γιαννης Μ5
12-09-11, 09:31
Εγω θα εκανα αφου εβγαζα φυτα,διακοσμηση και ψαρια
1 Θα εβγαζα το χαλικι με λαστιχο(οπως κανεις στην αλλαγη νερου,απλα θα τραβας και το υποστρωμα.Θα θελει χοντρουτσικο λαστιχο για να μην βουλωνει).
2 Θα επερνα την αμμο(αφου την ειχα βρασει και ξεπλυνει αρκετε φορες)και θα την εριχνα με ενα χωνι στο οποιο θα ειχα βαλει λαστιχο στο κατω μερος του για να φτανει στον πατο του ενυδρειου.(φαντασου τις πρεσες που ριχνουν το μπετο).Ετσι θα μπορεις να καθοδηγησεις με ακριβεια την αμμο.αν η αμμος ειναι καλα ξεπλυμενη θα σηκωθει ελαχιστη θολουρα)
3 Συμπληρωνεις το νερο που εβγαλες
4 Περιμενεις λιγο να πεσει η οποια θολουρα και βαζεις το φιλτρο σε λειτουργια αφου του εχεις βαλει ενυδρειακο βαμβακι.Βαζεις εξοπλισμο,φυτα ψαρια.
4 Αυτο ηταν.Τελειωσες χωρις καν να εχεις αδειασει ολο το ενυδρειο.
Αμμο,επειδη εχεις νεον,να παρεις ουδετερη...

lans
12-09-11, 09:38
To pH εχει σχεσει και με το ποσο εχει το δικο σου νερο.
Το εχεις μετρηση.

ΥΓ. Ειναι Η πρωτη μετρηση που κανουμε μια φορα για παντα.

Dimitris86
12-09-11, 11:30
To PH μου ειναι στο 6,4 με 6,6 μρ τη χρηση τυρφης παντα!
-------------------------
Επισης θα ηθελα να ρωτησω,με νεον τετρα τι αλλα ψαρακια θα μπορουσα να βαλω?εχωειδη 6 νεον τετρα.Guppy?το θεμα με τα Gupppy με εχει μπερδεψει γιατι αλλου βρισκω διαφορετικες συνθηκες νερου και σε αλλες με ελαχιστες διαφορες που θεωριτικα θα ειναι τα guppy κομπλε σε αυτο το νερο!Τι αλλο θα προτεινατε για σιγκατικους στα 6 νεον?:rolleyes::rolleyes:

stav
12-09-11, 12:21
Τα guppy θελουν σκληρο νερο.

potami
12-09-11, 12:27
κορυντορας πανε ανετα με τα νεον
μηπως ομως ειναι μικρο το ενυδρειο σου;

Dimitris86
12-09-11, 15:23
Το ενυδρειο ειναι μικρο 50-55 λιτρα κα8αρα μικτα ειναι στα 65-70 λιτρα!αλλα σκεφτομαι παρα πολυ την πιθανοτητα να φτιαξω ενα ενυδρειο πολυ συντομα :D

Γιώργος Κ
15-09-11, 03:05
Το ενυδρειο ειναι μικρο 50-55 λιτρα κα8αρα μικτα ειναι στα 65-70 λιτρα!αλλα σκεφτομαι παρα πολυ την πιθανοτητα να φτιαξω ενα ενυδρειο πολυ συντομα :D
Τοτε φτιαξε το μεγαλο και μη ταλαιπωρησεις αδικα τα ψαρια σου (ουτε να παρεις αλλα προς το παρον για τον ιδιο λογο!!) ;)