PDA

Επιστροφή στο Forum : water in

panos70
11-09-11, 15:47
Παιδια γιατι δεν μπορω να δω μερικα ηδη και τις τιμες στο water nin πρεπει να κανω ενγραφη;

xristoss
11-09-11, 15:49
ναι πρέπει να κάνεις εγγραφή

Dimitris77
11-09-11, 15:51
Kαι να κανεις δεν νομιζω οτι θα τα δεις ετσι οπως φανταζεσε.

aquahobby
11-09-11, 16:00
εκτος αυτου ο τυπος στις τιμες που εχει ειναι απαραδεκτος.

απλα διαπιστωση οχι δυσφημιση

faceck
11-09-11, 17:34
ειναι πολυ οργανωμενος ομως..οσο για τις τιμες εαν παρεις καποια πραγματα δινουν και δωροεπιταγες που αλλα καταστηματα δεν το κανουν

kgf12345
11-09-11, 17:40
ναι,αλλα με τα λεφτα που του εχουνε σκασει οι χομπιστες τοσο καιρο(και που τους εχει και χ...νους οταν κατι παει στραβα)θα επρεπε ναχει φτιαξει μια σελιδα με eshop της προκοπης.η εστω εναν απλο καταλογο προιοντων της προκοπης:rolleyes:
τη δυσφημιση την κανουνε μονοι τους.

aquahobby
11-09-11, 17:52
ειναι πολυ οργανωμενος ομως..οσο για τις τιμες εαν παρεις καποια πραγματα δινουν και δωροεπιταγες που αλλα καταστηματα δεν το κανουν

πια εχουν εκπτωση ολοι στα ενυδρεια λογω και των οικονομικων συνθηκων τοσο σε αλυσιδες(pet city 50%) Οσο και σε συνοικιακα που βλεπω κατα καιρους
ισως εχει μεγαλυτερη ποικιλια σε πραγματα λογω του οτι ειναι εξειδικευμενο
εκτος αυτου για μενα δεν κανει σωστη προμηθεια μιας και του λειπουν προιοντα τα οποια εχουν τον πρωτο λογο στο χομπυ οπως πχ με την API
(melafix,pimafix,liquid tests) και αλλα οπως seachem

faceck
11-09-11, 18:02
να σου πω και εγω την δικη μου αληθεια ολα ειναι πανακριβα παντου..για μενα ειναι απο τα πιο ακριβα χομπυ και ολα θελουν παρα πολλα λεφτα..οτι και να ναι αυτα..ειτε για το αντιχλωριο που ειναι απο τα πιο απλα που κανει 10 ευρω ειτε ειναι ενα εξωτερικο φίλτρο που για μενα η τεχνολογια του ειναι 10 χρονια πισω κανει το πιο μικρο και απλο 100 ευρω..

kixlidatos
11-09-11, 18:13
Παιδια μιλατε για επαγγελματια,και δεν ειναι σωστο.Εγω προσωπικα δεν το ξερω ,αλλα δεν..............

aquahobby
11-09-11, 18:28
να σου πω και εγω την δικη μου αληθεια ολα ειναι πανακριβα παντου..για μενα ειναι απο τα πιο ακριβα χομπυ και ολα θελουν παρα πολλα λεφτα..οτι και να ναι αυτα..ειτε για το αντιχλωριο που ειναι απο τα πιο απλα που κανει 10 ευρω ειτε ειναι ενα εξωτερικο φίλτρο που για μενα η τεχνολογια του ειναι 10 χρονια πισω κανει το πιο μικρο και απλο 100 ευρω..
+1000 αλλα η αρρωστια δεν σταματα εκτος και αν υπαρχει βιοποριστικο προβλημα:D

kgf12345
11-09-11, 19:30
Παιδια μιλατε για επαγγελματια,και δεν ειναι σωστο.Εγω προσωπικα δεν το ξερω ,αλλα δεν..............

την τελευταια φορα που ειχα παει εκει θελοντας να παρω κατι ψαρακια,πηρα τηλεφωνο και ρωτησα αν τα εχουνε.μου ειπανε ναι μπορειτε να ερθετε να παρετε.
ξεκινησα απτη νεα σμυρνη για κηφησια.εφτασα και οντως τα ειχανε.δε μου δωσανε ομως γιατι δεν ειχανε βγαλει τιμη πραγμα που οπως μου ειπανε θα γινοτανε την επομενη.τους λεω ρε παιδια μου ειπατε οτι εχετε και ναρθω και ηρθα τοσο δρομο κιεκαψα τοση βενζινη(μεσημερι γινεται χαμος στη φιλαδελφεια)τιποτα.
ουτε καν να μου πουνε θα σας δωσουμε με οσο ειχανε την προηγουμενη φορα.ουτε οταν τους ειπα να σας δωσω παραπανω λεφτα κιας πληρωσω παραπανω δεν πειραζει! τιποτα!
ε μετα απο αυτο εχασα καθε σεβασμο προς τον "επαγγελματια" μετα εκατσε και το ενυδρειο του παληκαριου εδω μεσα και λεω ετσι ειστε,λεφτα απο μενα δεν προκειται να ξαναδειτε.
αμα ητανε ετσι οι επαγγελματιες....

panos70
11-09-11, 19:49
παιδια ευχαριστω για τις πληροφοριες απο οτι καταλαβα ειναι το πλεον αναξιοπιστο,και δεν θα κανω ενγραφη (αν ειναι αλλα να βλεπεις και αλλα να σου λενε τοτε ειναι αναξιοπιστος)και δεν ειναι δυσφημιση ειναι ενυμερωση

mathaios81
11-09-11, 22:01
Αντιληφθείτε ότι ζούμε σε μια ελεύθερη αγορά που ο καθένας μπορει να κάνει....να πουλήσει ότι θέλει και όσο θέλει...απλά εμείς πρέπει σαν σωστοί καταναλωτές να κάνουμε έρευνα αγοράς πριν κάνουμε την οποιαδήποτε κίνηση αγοράς.....!απλά το χόμπι μας είναι απο τα πιο ακριβά...για αυτο οι υπολογισμοι μας όταν αγοράζουμε το οτιδήποτε ....(τροφή...αντιχλωριο)θα πρέπει να γίνονται βάση το τι μας στοιχίζει το ενυδρειο μασανα εξάμηνο ....ανα χρόνο και απο εκει θα πρει να δούμε απο πιο επαγγελατια του είδους μας συμφέρει να αγοράζουμε .....
Απλά και μόνο για την ιστορία......όταν ο υπάλληλος δεν έχει τα κέφια του μπορει να σε καταστρέψει έχω μαγαζί με προσωπικό και ξέρω ....
Θα μου πείτε τι κάνει το αφεντικό......;!!!!!!

stratigos24
11-09-11, 23:18
ναι,αλλα με τα λεφτα που του εχουνε σκασει οι χομπιστες τοσο καιρο(και που τους εχει και χ...νους οταν κατι παει στραβα

Πραγματικα, αυτο εισεπραξα και εγω σε προβληματικο προιον που ειχα παρει (θερμοστατη, γνωστης μαρκας) και για να μου το αντικαταστησουνε μου εβγαλαν την πιστη, ενω ειχαν και αλλο ετοιμοπαραδοτο εκεινη τη στιγμη. Με φωνες καταληξαμε στο να γινει η αλλαγη τελικα. Και γενικα, οι πωλητες που εξυπηρετουν, μου βγαζουν οτι κανουν αγγαρια (εκτος 1-2 ατομων).
-------------------------
http://www.youtube.com/watch?v=Vr3qXsXp8cM

Moλις το βρηκα τυχαια στο youtube...:D

Υπαρχουν βακτηρια που βαζουμε λεει και μετα απο μια ωρα ειναι ετοιμο το ενυδρειο να δεχτει τα πρωτα ψαρια....κλασσικα....Διευθυντης του waterinn...

Θα μου πεις, εδω μερικα σκευασματα οντως γραφουν βαζεις τα πρωτα ψαρια την ιδια μερα, δεν θα το πει ο ανθρωπος αυτος? Με το δικιο του κιολας.

rastafarian
11-09-11, 23:42
Ειστε απλα απαραδεκτοι...καθεστε και κραζεται το μαγαζι?Στη τελικη αν δεν σας αρεσει να μη ξαναπατησετε και οχι να καθεστε να λετε τετοια πραγματα.Οσο για τα σκευασματα που λες φιλε μου υπαρχουν.Πολλα υγρα βακτηρια το γραφουν και αν δεν τα πιστευεις δεν εχεις παρα να το δοκιμασεις,το εχουν δοκιμασει πολλοι και δουλευει μια χαρα

stratigos24
11-09-11, 23:50
Ειστε απλα απαραδεκτοι...καθεστε και κραζεται το μαγαζι?Στη τελικη αν δεν σας αρεσει να μη ξαναπατησετε και οχι να καθεστε να λετε τετοια πραγματα.Οσο για τα σκευασματα που λες φιλε μου υπαρχουν.Πολλα υγρα βακτηρια το γραφουν και αν δεν τα πιστευεις δεν εχεις παρα να το δοκιμασεις,το εχουν δοκιμασει πολλοι και δουλευει μια χαρα

Εχεις δικιο οτι δεν ειναι σωστο το κραξημο και οπως βλεπεις αναφερω οτι πολλα σκευασματα αναγραφουν οτι μπορεις σχεδον αμεσα να ριξεις τα πρωτα ψαρια μεσα (πχ. sera bio nitrivec). Απο εκει και περα, δεν εκραξα κανενα μαγαζι λεγοντας το τι μου συνεβει, (ισως να φαινεται κατι τετοιο, αλλα απλα διχνω την απογοητευση μου προς το μαγαζι, και φυσικα δεν ξανααγορασα απο εκει.) απλα ειπα την εμπειρια που ειχα. Και οτι το λεει ο ανθρωπος δεν τον κραζω οπως βλεπεις αλλα τον δικαιολογω λογω του οτι το λενε και πολλα σκευασματα τετοια. Οσο για το να το δοκιμασω, το εχει δοκιμασει φιλος μου ακριβως με τις οδηγιες το προιον της sera που λεω πιο πανω και το αποτελεσμα ειναι να εχει κανονικα αμμωνια. Πιστευω και γνωμη μου ειναι, οτι δεν μπορουν να φτασουν το μπολι ολα αυτα τα σκευασματα,( δεν εχω χρησιμοποιησει μπολι ποτε, αλλα εχω διαβασει πολλα θεματα και αρθρα) που το μπολι ειναι αυτο που στην ουρια το παιρνεις και βαζεις αμεσα εναν μικρο αριθμο ψαριων ή καποιο ψαρι αν θα εχεις μεγαλα ψαρια στο ενυδρειο κλπ.

Τελος και εγω με βακτηρια εμποριου εστρωσα το ενυδρειο μου, ριχνοντας τροφη καθημερινα για την παραγωγη αμμωνιας και εκανε να στρωσει 30 ημερες ακριβως. Τα βακτηρια που χρησιμοποιησα ηταν της microbe lift το nite out 2 και το balancer.

kgf12345
11-09-11, 23:53
απτη στιγμη που ανοιξε το θεμα μπορει οποιος θελει να πει την αποψη του με βαση την εμπειρια του.το απαραδεκτοι το αφηνω ασχολιαστο.
πεστο στο παληκαρι που ετρεχε να δει που θα βαλει τα ψαρια του...

τα υγρα που λενε οτι στρωνουνε το ενυδρειο αμεσως δεν ξερω αν τα εμπιστευεσαι εσυ αλλα εγω προσωπικα δεν τα εμπιστευομαι.το ιδιο και πολλοι αλλοι και εδω μεσα και σε αλλα φορουμ του εξωτερικου που εχω διαβασει.επισης φιλος μου που χρησιμοποιησε παρομοιο ζουμι ειχε θανατους στη δευτερη βδομαδα,πραγμα που σημαινει οτι δεν λειτουργησε.δεν ξερω αν ετυχε η οχι αλλα εγω σιγουρα δεν θα ρισκαρα τη χρηση τους.

rastafarian
11-09-11, 23:58
Φιλε δεν ειπα οτι εσυ αποκληστικα κραζεις το μαγαζι αλλα οι αλλοι πιο πανω αυτο εκαναν και οπως ειπα στην τελικα αν δεν σου κανει το μαγαζι δεν ξαναπας.Δεν νομιζω οτι ειναι σωστο να καθεσαι να το κραζεις(παλι δεν μιλαω για σενα προσωπικα)
Οσο για τα σκευασματα νομιζω οτι γενικα τα εχετε παρεξηγισει.Μια χαρα δουλεια κανουν και αυτα που λενε να βαλεις ψαρι δεν λενε να πλακωθεις και να βαλεις ολα τα ψαρια λενε εναν μικρο αριθμο και πολλοι που τα δοκιμασαν ειχαν επιτυχια.Το μπολι θεωρω οτι ειναι καλο αν εχεις αστρωτο ενυδρειο και εχεις ψαρια μεσα και θες αμεσα λυση.Επεισης εχουν αναφερθει περιστατικα που και το μπολι δεν επιασε
απτη στιγμη που ανοιξε το θεμα μπορει οποιος θελει να πει την αποψη του με βαση την εμπειρια του.το απαραδεκτοι το αφηνω ασχολιαστο.
πεστο στο παληκαρι που ετρεχε να δει που θα βαλει τα ψαρια του...

Φιλαρακο μου αν πας αδιαβαστος αυτα παθαινεις παντου...οπωτε μη μου λες τι επαθε ο αλλος..

kgf12345
12-09-11, 00:08
κατσε τωρα μην τρελαθουμε,ανοιγει ενα θεμα εδω και ρωταει ο ανθρωπος για ενα καταστημα.να μην πουμε την αποψη μας?
η εμπειρια μου αυτη ητανε με το συγκεκριμενο καταστημα.
αν καποιος ειναι ευχαριστημενος ας το γραψει δε λεει κανεις οχι.

γιατι πρεπει να με απασχολησει το αν θα χασει δουλεια ο τυπος απτη στιγμη που πηγα και δε μου φερθηκανε σωστα δεν καταλαβα?εμενα με ρωτησανε αν μπορουσα να ξαναπαω την επομενη?
επειδη δηλαδη ειχα κατι ασχημο να πω τι να κανω να μην το πω?η να το ζαχαρωσω? εμενα οτι μου ειπανε δε μου το ειπανε ζαχαρωμενο,ξερο μου το ειπανε.τους ειπα λοιπον κιεγω ενα γεια ξερο και σηκωθηκα κιεφυγα. κιας ειχα παει και για φυτα και αλλα πραγματα.εφοσον δε θελανε το 100αρι που θα εσκαγα εφυγα.
Φιλε δεν ειπα οτι εσυ αποκληστικα κραζεις το μαγαζι αλλα οι αλλοι πιο πανω αυτο εκαναν και οπως ειπα στην τελικα αν δεν σου κανει το μαγαζι δεν ξαναπας.Δεν νομιζω οτι ειναι σωστο να καθεσαι να το κραζεις(παλι δεν μιλαω για σενα προσωπικα)
Οσο για τα σκευασματα νομιζω οτι γενικα τα εχετε παρεξηγισει.Μια χαρα δουλεια κανουν και αυτα που λενε να βαλεις ψαρι δεν λενε να πλακωθεις και να βαλεις ολα τα ψαρια λενε εναν μικρο αριθμο και πολλοι που τα δοκιμασαν ειχαν επιτυχια.Το μπολι θεωρω οτι ειναι καλο αν εχεις αστρωτο ενυδρειο και εχεις ψαρια μεσα και θες αμεσα λυση.Επεισης εχουν αναφερθει περιστατικα που και το μπολι δεν επιασε

Φιλαρακο μου αν πας αδιαβαστος αυτα παθαινεις παντου...οπωτε μη μου λες τι επαθε ο αλλος..

δεν ξερω σε ποιον αναφερεσαι ουτε με απασχολει.δεν πηγε κανεις αδιαβαστος.ολοι διαβασμενοι ημασταν εκεινη τη μερα:D

και κατι αλλο,η συζητηση που γινεται εδω ειτε ειναι θετικη για εναν επαγγελματια ειτε αρνητικη γινεται γιατι ο εκαστοτε επαγγελματιας-οποιος κιαν ειναι αυτος-δινει το δικαιωμα να γινει.υπαρχουνε καταστηματα που ειναι αψογα!οσον αφορα την εξυπηρετηση και τη φιλικοτητα(δε μιλαω για το αν σου λενε μπαρουφες η οχι)αλλα η εξυπηρετηση ειναι αψογη.και σε αλλα θεματα μου το εχω γραψει.ο ωκεανος για παραδειγμα,που ψωνιζω συχνα γιατι ειναι κοντα μου, οταν νομιζα οτι εχω προβλημα με το ενυδρειο μου που εσταζε,το παληκαρι εκει μου ειπε κατευθειαν,φερτο εδω και μην ανησυχεις,εχει εγγυηση. ε οταν σου πει ο αλλος ετσι οσες μ....κιες κιαν σου πουνε μετα για τα ψαρια θα πας και θα ξαναψωνισεις!και δεν ητανε το αφεντικο,ητανε υπαλληλος!
μπορει καποιος αλλος εδω μεσα να εχει ασχημη εμπειρια απτο καταστημα,δεν πρεπει να την πει?κιαν την μοιραστει εδω πρεπει εγω να του πω οτι ειναι απαραδεκτος επειδη εγω ειχα καλη εμπειρια?:rolleyes:

αυτα.ο καθενας εχει δικαιωμα να κρινει και να πει τη γνωμη του.τωρα γιατι εσυ θιχτηκες τοσο πολυ,εσυ το ξερεις.

Γιώργος Κ
12-09-11, 00:11
Σε αυτο το φορουμ μας ενδιαφερει ολους η οσο γινεται καλυτερη "εξυπηρετηση" μας απο τα καταστηματα (και σαν συμπεριφορα και οσο αφορα τις τιμες!)
Δε βλεπω να κραζεται καποιος ... απλα ολοι καταθετουν τις εμπειριες τους με σκοπο να προστατευσουν - προειδοποιησουν για καποιο καταστημα! Δεν θεωρω την πραγματικοτητα ... κραξιμο!!
Ο καθενας μπορει να βγαλει τα συμπερασματα του με μια επισκεψη στο καθε καταστημα! ;)

αν δεν σου κανει το μαγαζι δεν ξαναπας.Δεν νομιζω οτι ειναι σωστο να καθεσαι να το κραζεις
Για το θεμα - κραξιμο απαντησα ηδη .. Για μενα το σωστο ειναι να λεγονται ολα χωρις λογοκρισια για τη προστασια ολων των μελων του ... χωρις να υπαρχουν δεσμευσεις ... (αρκει να γινεται με κοσμιο τροπο)

aquahobby
12-09-11, 02:30
δεν ξερω για ποιο λογο προσβαλεσαι τοσο για τα γραφομενα(?) αλλα οπως ο επαγγελματιας θελει την πελατεια του ετσι και ο πελατης θελει σωστη εξυπηρετηση,τιμες,ευγενεια και ολα τα συναφη

δεν γινεται να παιρνεις την ντοματα,το ψυγειο,το κρεβατι,το ενυδρειο σε διαφορετικη τιμη οταν ειναι το ιδιο προιον.
Φυσικα ετσι οπως εχουν θεσπιστει οι νομοι ο καθενας βαζει οτι τιμες θελει και εξυπηρετει οπως θελει

προφανως επειδη εγω ψωνισα απο το συγκεκριμενο μαγαζι και επειδη θεωρω οτι την πατησα για τους λογους που ανεφερα (τιμες κυριως) το λεω για να μαθαινουν και οι αλλοι τι ακριβως παιζει

τα φορουμ κυριως γι αυτο φτιαχνηκαν.μαθαινουμε δικτυακα πληροφοριες ανταλλασοντας αποψεις και το συγκεκριμενο εφοσων ειναι ενυδρειακο θα γινουν αναφορες σε οτι συνεπαγεται ακομα και για τα μαγαζια.

Οπως εσυ το θεωρεις δυσφυμιση μπορει να μπει ενα μελος να γραψει τα καλυτερα οποτε αμεσα γυρναει σε διαφημιση.στο χερι του εκαστοτε μαγαζιου νομιζω ειναι;)

το eheim το 2215 το αγορασα 100 ευρω φουλ εξτρα με υλικα και βανακια οταν το WATER INN το ειχε στην ιδια τιμη χωρις αυτα
τις tetra τροφες τις βρηκα στη μιση τιμη.και δεν μιλαω για ιντερνετικα μαγαζια που εχει ακομα καλυτερα τιμες

αυτα απο μενα και φυσικα καλοπροαιρετα

akis7
12-09-11, 03:28
Και γενικα, οι πωλητες που εξυπηρετουν, μου βγαζουν οτι κανουν αγγαρια (εκτος 1-2 ατομων).

Θα πω κ γω τη δικη μου εμπειρια και θα συμφωνησω απολυτα με την παραπανω αποψη οπως επισης θεωρω οτι δεν τιθεται απο κανεναν θεμα για τις τιμες που οντως ειναι ανεβασμενες σε συγκριση με αλλα μαγαζια.
Απλα απο τα μαγαζια που εχω γυρισει νομιζω οτι το συγκεκριμενο εχει τη μεγαλυτερη ποικιλια σε φυτα και ψαρια κ ισως κ σε καποια προιοντα.

Θα συμφωνησω κ γω κ θα πω οτι δεν ειμαι ευχαριστημενος με το συγκεκριμενο καταστημα αλλα νομιζω οτι ειναι μαγκια του και καλα κανει και εχει τις τιμες που εχει αφου πουλαει και υπαρχει ατελειωτος κοσμος ανενημερωτος ως προς το χομπυ κ πιστευουν οτι τους πουνε χωρις να το ψαξουν κ αυτοι με τη σειρα τους καλα να παθουν.
Επηχειρηματιας ειναι κ λογικο ειναι να θελει να βγαλει οσο πιο πολλα μπορει.

aquatropic
12-09-11, 06:39
Ωραίο θέμα ανοίξατε . Στο συγκεκριμένο μαγαζί έχω ψωνίσει τα περισσότερα προϊόντα, είναι διαπιστωμένο ότι είναι ακριβούτσικα, αλά πληρώνεις της παραπάνω ειδικευμένες εταιρίες κάποιον προϊόντων και πληροφορίες χρήσιμες που άλλα μαγαζιά δεν γνωρίζουν τα στοιχειώδες.
Λόγο της κρίσης δεν φέρνου μεγάλες ποσότητες από τα προϊόντα τους και δεν βρίσκεις τον τελευταίο καιρώ πολλά χρήσιμα αναλώσιμα. Έχω τύχει να πάω και να μην βρω και δυο και τρεις φορές για κάτι συγκεκριμένο.

kixlidatos
12-09-11, 08:42
Επιδη ειμαι επαγγελματιας,και ξερω πολυ καλα τι σημαινει την σημερον ημερα να κρτας μαγαζι ανοιχτο,θεωρω μεγαλη ανευθηνοτητα να διασυρετε ενα μαγαζι μεσα σε ενα φορουμ,που ειναι σχετικο με το επαγγελμα που κανει αυτος ο επαγγελματιας (εγω δεν τον ξερω)Γιαυτο και τα ebay ειναι τα φθηνοτερα μαγαζια που υπαρχουν,τα οποια μπορει και να ειναι στημενα και μεσα στο σπιτι τους.
Τα κοστη καθε μαγαζιου ειναι εντελως διαφορετικα ,και εξαρτονται απο παρα πολλους παραγοντες.Οποτε το ιδιο προοιον,ειναι λογικο να εχει διαφορετικες τιμες.(αλλη τιμη εχει η τσιπουρα ιχθυοκαλιεργιας στην ταβερνα της γειτονιας και αλλη στον Λαμπρο στην Βουλιαγμενη πανω στο κυμα ,και στην ξεκοκαλιζει κιολας:D)Αυτο ομως δεν ειναι κατι που μου δεινει το δικαιωμα,να βγω και να τον κατηγορησω δημοσια.
Εγω συνεργαζομαι επι χρονια με ενα μαγαζι,και δεν τον αλλαζω,και δεν ειναι απο τους φθηνοτερους,αλλα υπαρχει και η εμπιστοσινη.
Οποιος θελει παει οπου θελει.

Γιαυτο να ειμαστε παρα πολυ προσεκτικοι ,και καλο ειναι να τα αφησουμε στον αγωνα που κανουν και αυτοι,για να κρατηθουν ορθιοι.

krispie
12-09-11, 09:05
Και μην ξεχνάμε τις εκπτώσεις και προσφορές που κάνει ανά καιρούς...(ελπίζω και φέτος...)
όπως είπε και ο kixlidatos έχει κάνει μια επένδυση(και μεγάλη σίγουρα...) σε ένα μαγαζί που έχει μάλιστα περιορισμένο πελατολόγιο... Το κάθε προϊόν διαφέρει από θέμα τιμής από μαγαζί σε μαγαζί...
Εγώ πάντως θα συνεχίσω να ψωνίζω από το συγκεκριμένο μαγαζί(έτσι κι αλλιώς μια βόλτα από εκεί είναι μια μίνι "εκδρομή"...:D) αφού πάντα θα έχω ψάξει τι προϊόν θέλω και θα έχω κάνει μια έρευνα αγοράς στα υπόλοιπα μαγαζιά μέσω internet...

rastafarian
12-09-11, 09:18
Θα απαντησω και τελειωνει εδω για μενα αυτο το θεμα.
Απο αυτο το μαγαζι ψωνιζω 4 χρονια και ειμαι πολυ ευχαριστημενος.Ολα τα ζωντανα που πουλαει ειναι σε πολυ καλη κατασταση.Τα ψαρια ειναι ολα μια χαρα και τα φυτα ειναι γνωστης μαρκας,σε αψογη κατασταση και ολοζωντανα.Ναι ειναι λιγο τσιμπιμενες σε σχση με αλλα πετ σοπ αλλα τα αλλα πετ σοπ εχουν σε αθλια κατασταση τα ζωντανα.Τα φυτα ειναι χαλια και στα ενυδρεια υπαρχουν ψωφια ψαρια,για να μην μιλησουμε για τους μονομαχους σε σφηνοποτηρα ενω στο waterinn ειναι σε ενυδρειακια.Το οτι επεσες σε 1-2 ασχετους υπαλληλους δεν σημαινει οτι το μαγαζι ειναι αναξιοπιστο φιλε,πλεων κανες δεν δινει σωστες συμβουλες γιατι απλα θελουν ολοι να πουλησουν.Γι αυτο πας διαβασμενος και περνεις ακριβος αυτο που θελεις και τιποτα αλλο.Για σκεψου να εχεις ενα μαγαζι και να ερθω εγω να ψωνισω και να πεσω σε εναν υπαλληλο σου ασχετο η που να μην εχει ορεξη εκεινη την μερα,πιστευεις οτι ειναι σωστο μετα να βγω και να σε δυσφημιζω?Και στην τελικη ο φιλος ανοιξε το θεμα για να ρωτησει αν πρεπει να γραφτει στη σελιδα για να δει τιμες και αντι ν απαντησετε σ αυτο αρχισατε το κραξιμο.
Για μενα το θεμα τελειωσε!

kixlidatos
12-09-11, 09:29
Κωστη απο περιεργεια μπηκα και ειδα το μαγαζι που κουβεντιαζουμε.

Με μια λεξη ειναι Καταπλυκτικο,τετοι μαγαζι απο οτι ξερω εγω δεν υπαρχει στην Ελλαδα,ο ανθρωπος εχει ριξει ποοοοοοολλα λεφτα.

Ειναι κριμα για ενα τετοιο μαγαζι να λεγονται αυτα τα πραγματα.

Οταν θα ανεβω επανω ,θα παω να το επισκεφτω σιγουρα

gianniwpopi
12-09-11, 09:39
εγω αυτο που ξερω ειναι οτι εχει περισσοτερα ψαρια..πολυ καλυτερα σε ποιοτητα, δεν εχει ψοφια μεσα καθολου και εχει και μεγαλυτερη ποικιλια στα φυτα και καλυτερη ποιοτητα.
απο αλλα πετσοπ.
ενταξει, ειναι λιγο ακριβο....

Γιαννης Μ5
12-09-11, 09:40
Κακα τα ψεμματα,αν και οι υπαλληλοι του στην πλειοψηφια τους δεν ειναι σωστα ενημερωμενοι,μιλαμε για ενα καταστημα το οποιο ειναι τα carrefour των ενυδρειων.Στελνει ψαρια παντου,εχει καθαρα ενυδρεια και φυτα γνωστης μαρκας.Γενικα το καταστημα νομιζω πως,απο πλευρα υποδομης,ειναι οτι καλυτερο.Εκει που πασχει ειναι στην ενημερωση των υπαλληλων του(αν και αυτο μπορει να ειναι και σκοπιμο),αφου ας μην ξεχναμε,ειναι καταστημα και πρεπει να πουλησει.Γι αυτο πας ενημερωμενος...

rastafarian
12-09-11, 09:42
Κωστη απο περιεργεια μπηκα και ειδα το μαγαζι που κουβεντιαζουμε.

Με μια λεξη ειναι Καταπλυκτικο,τετοι μαγαζι απο οτι ξερω εγω δεν υπαρχει στην Ελλαδα,ο ανθρωπος εχει ριξει ποοοοοοολλα λεφτα.

Ειναι κριμα για ενα τετοιο μαγαζι να λεγονται αυτα τα πραγματα.

Οταν θα ανεβω επανω ,θα παω να το επισκεφτω σιγουρα

Βασιλη το μαγαζι ειναι παρα πολυ ομορφο και εχει μεγαλη ποικηλια απο ζωντανα και επεισης τα κραταει και σε σωστες παραμετρους νερου οχι ολα σε νερακι βρυσης που θα δεις σε αλλα πετ σοπ.Το μαγαζι ειναι καθαρα ενυδρειακο και υπαρχουν μεσα υπαλληλοι που ειναι και χομπιστες και ξερουν 5-10 πραγματα,μπορει να μην ειναι ολοι αλλα υπαρχουν.Παλιοτερα ειχε περισσοτερη ποικηλια σε ζωντανα και καθε χρονο εχει και την δωροεπιταγη 50% αλλα και εκπτωσεις σε παρα πολλα πραγματα.Στελνει ζωντανα απ οτι ξερω σε ολη την Ελλαδα και τα πακεταρει πολυ σωστα

kgf12345
12-09-11, 10:14
θα απαντησω κιεγω και ληγει και για μενα εδω το θεμα.

δεν εθεσα καθολου θεμα τιμων. ανοιχτη αγορα εχουμε(σχεδον) ο καθενας εχει δικαιωμα να πουλαει οτι θελει οσο θελει.καλα κανει και χρεωνει οσο χρεωνει.καποια πραγματα τα εχει φτηνοτερα απο αλλα μαγαζια.

αυτο που ειπα εγω εχει να κανει με την εξυπηρετηση και την αντιμετωπιση που εισεπραξα εγω! εσας μπορει να μη σας νοιαζει αν πατε σε καποιο μαγαζι και σας φερθουν ετσι αλλα εμενα με νοιαζει και θα πω την εμπειρια μου οπως ητανε.οχι οπως θα επρεπε να ειναι.

απτη στιγμη που προκειται για μαγαζι ειναι στο χερι του αφεντικου να προσλαβει υπαλληλους που θα κανουνε σωστη δουλεια,αφου τους μαθει σωστα ποια ειναι αυτη. το αν βαριεται ο υπαλληλος η κανει αγγαρεια δεν εξαρταται μονο απτον υπαλληλο,εξαρταται και απτο αφεντικο.κιεγω εχω δουλεψει σε καταστημα και μαλιστα σε πολυ δυσκολο κομματι του και ξερω πως ειναι,δε γεννηθηκα χτες:rolleyes:

επισης δεν αναφερθηκα καθολου στο αν πρεπει να πας διαβασμενος για να μη σου πουλησουνε οτι ναναι.αυτο ισχυει σε ολα τα καταστηματα ασχετα απτο αντικειμενο.

αυτο που ειπα ητανε το γεγονος του πως μου φερθηκανε και το γεγονος οτι θαπρεπε να εχει πιο οργανωμενο δικτυακο καταστημα.μπορει εσεις να το φυσατε το χρημα και να μη σας νοιαζει,να πεταγεστε στην κηφησια απτη θεσσαλονικη -τροπος του λεγειν-για πλακα, αλλα για μενα δεν ισχυει αυτο.πρεπει να δω η να παρω τηλεφωνο και μετα να παω για να μη παω τσαμπα.τι να κανουμε τωρα?:rolleyes:

δεν ξυπνησα ενα πρωι και ειπα "τι θα κανουμε σημερα? ας κραξουμε το ταδε καταστημα!" οτι λεω το λεω γιατι αυτοι μου δωσανε το δικαιωμα να το πω με τη σταση τους.
προτιμω να ενημερωσω οποιον ενδιαφερεται να ακουσει την εμπειρια μου παρα να το παιξω καλος λες και ειμαι συνεταιρος του οποιουδηποτε επιχειρηματια.να ενημερωσω,οχι να επιβαλλω.
αυτα.ο καθενας βγαζει τα συμπερασματα του.

piannino
12-09-11, 10:20
Χαίρομαι που διάβασα αυτό το θέμα καθώς και εγώ θεορούσα ότι το Waterinn είναι τα "Carefoour" τον ενυδρειακών προιόντων, καθώς δεν μπορείς να τα χαρακτηρίσεις "Jumbo" λόγω τον τιμών τους.

Το συγκεκριμένο κατάστημα το οποίο επισκεπτόμουνα συχνά παρόλες τις ψηλές τιμές του μου φέρθηκε πολύ λάθος εώς απαράδεχτα σε δύο περιστατικά με αποτέλεσμα να έρθω σε σύγκρουση και να τους πώ ότι δεν θα ξαναπατήσω εκεί μέσα.

Λέτε ότι είναι επαγγελματίας ο άνθρωπος και το να τον κράζουμε δεν είναι σωστό καθώς έριξε λεφτά εκεί μέσα? Τα δικά μου λεφτά τα σκέφτηκε κανείς?

Ε λοιπόν ονομάζομαι Οδυσσέας Χριστοφορίδης και δεν διστάζω να πώ επίσημα την εμπειρία μου και ας έρθει ο υπεύθυνος να με διαψέυσει.

Πρίν περίπου ένα μήνα πήγα στο Water Inn και αγόρασα μία γείωση (25 ευρώ :smt118)..... Η γείωση στις γνωστές συσκευασίες που έχουν ενα χαρτονάκι απο πίσω και ένα διάφανο πλαστικό μπροστα.

Όταν έβαλα την γείωση στο ενυδρείο μου, ανέβηκε η τάση στο ενυδρείο μου και έπεσε η ασφάλεια....Λέω τι στο καλό, κάτι πεζει με τα ηλεκτρολογικά μου, καθησα όλη μέρα να το ψάξω και τελικά έφερα ηλεκτρολόγο και μου είπε πως όλα είναι οκ. Πάω σε άλλο κατάστημα αγοράζω μια άλλη γείωση και δουλεύει κανονικα... Παίρνω στο Waterinn για αλαγή προιόντως και μου λένε ότι επειδή πέταξα το 10 cm χαρτονάκι που υποτίθεται ήταν η θήκη του δεν μπορούν να κάνουν κάτι. Τσακώθηκα στο τηλέφωνο προκειμένου να μου πεί να πάω απο εκεί να μιλήσω με τον υπέυθυνο μπας και γίνει κάτι.

Το περιστάτικο απο πάνω όμως δεν είναι τίποτα, λές ντάξει μπορεί όντως να χρειάζονται την συσκευασία αλλιώς μπενουν μέσα 25 ευρώ και τελικά δεν πήγα απο εκεί και ούτε το πείρα κατάκαρδα.

Το δεύτερο όμως περιστατικό έιναι απαράδεκτο!

Πηγαίνω για ψώνια στο WaterInn κατεβαίνω κάτω στα φυτά και ζητάω ένα Defuser για co2, Λέω στον πωλητή θέλω κάτι φτηνό και απλό.

Μου προτείνει λοιπόν ένα της Denerle στα 10 ευρώ και 50 λεπτα....Καλά λέω τόσο ακριβό ένα γυαλάκι με τρύπες? τεσπα το πέρνω.

Αγοράζω και 3-4 φυτά, πάιρνω αντιχλώριο και 4 γαρίδες και παώ στο ταμείο.

Μου λέει η ταμείας 64 ευρώ, τα πληρώνω και φεύγω. Στον δρόμο η κοπέλα μου κοιτάζει την απόδειξη και βλέπει οτι το Defuser μου το χρεώσανε 26 ευρώ... Μου λέει καλά αυτό το Defuser πανάκριβο. Το βλέπω γυρνάω πίσω και τους εξηγώ ότι εγώ 26 ευρώ για ένα τζαμάκι δεν δείνω και θα ήθελα τα λεφτά μου πίσω (μόνο για το defusser, το οποίο ήταν στην θήκη του άθικτο) Τελικά κατεβαίνω κάτω στον πολητή του το δείνω πίσω και παιρνω κάτι ξύλινα που είχανε με 3 ευρώ τα οποία δεν ανέφερε κάν ο πολητής όταν του είπα θέλω κάτι φτηνό και απλό (Δεν είναι Denerle βλέπετε) πάω στο ταμείο και περιμένω τα 23 ευρώ διαφορά πίσω. Η ταμείας λοιπόν μου είπε ότι επιστροφές ΔΕΝ γίνονται και πως θα πρέπει να αγοράσω κάτι άλλο. Της είπα ότι τα χρειάζομαι τα λεφτά και πώς δεν φταίω εγώ αν ο πολητής λέει άλλα και εσύ χτυπάς άλλα στο ταμείο αλλα ακόμα και μετά απο καυγά, ακρη δεν έβγαλα καθώς η πολήτρια αρνήθηκε κατηγοριματικά να μου δώσει τα λεφτά μου πίσω. :smt118

Αυτή είναι η εμπειρία μου, και όπως δεν θα δίσταζα να πώ κάτι καλό όπως έχω κάνει στο παρελθόν για ένα κατάστημα όπως πχ το Petcumulus δημόσια σε φορουμ το οποίο μου έχει φερθεί ΑΨΟΓΑ ώς πελάτη, έτσι δεν θα διστάσω να πώ και κάτι κακό για καταστήματα όπως το WaterInn. Έτσι είναι όμως αυτά τα απρόσωπα καταστήματα, όλα έχουν υπαλλήλους και έναν υπεύθυνο και απο ότι φαίνεται οι πελάτες δεν έχουν πια "Παντα Δικιο"

kixlidatos
12-09-11, 10:31
Δεν αμφισβητω γιαυτα που λες ,και την συμπεριφωρα του υπαλληλου προς το προσωποσου.Αλλα δεν μπορειτε να λετε αυτα που λετε για ενα καταπλυκτικο μαγαζι,ετσι οπως το ειδα εγω τωρα.(και για οποιο μαγαζι)

Γιατι αν κατσω εγω τωρα και σου πω τι συμπεριφορα και αντιμετοπιση ειχα απο ενα πολυ γνωστο μαγαζι των Αθηνων θα φριξεις.
Οπουε αν κατσουμε ολοι εδω μεσα και πουμε τα ονοματα των μαγαζιων, που κατα καιρους μας ειχαν πελατες και τα παραπωνα μας,πιστεψεμαι,ολα τα μαγαζια της Ελλαδος,μηδενος εξαιρουμενου θα γραφτουν εδω μεσα.
Οποτε αυτο που λεω εγω ειναι ας αφησουμε τα μαγαζια στην απεξω η να κατσουμε ολοιμας να κανουμε μια μπλακ λιστ αν θελεις και θα δεις που ολοι λιγο η πολοι θα ειναι μεσα.;)

kgf12345
12-09-11, 10:39
Δεν αμφισβητω γιαυτα που λες ,και την συμπεριφωρα του υπαλληλου προς το προσωποσου.Αλλα δεν μπορειτε να λετε αυτα που λετε για ενα καταπλυκτικο μαγαζι,ετσι οπως το ειδα εγω τωρα.(και για οποιο μαγαζι)

Γιατι αν κατσω εγω τωρα και σου πω τι συμπεριφορα και αντιμετοπιση ειχα απο ενα πολυ γνωστο μαγαζι των Αθηνων θα φριξεις.
Οπουε αν κατσουμε ολοι εδω μεσα και πουμε τα ονοματα των μαγαζιων, που κατα καιρους μας ειχαν πελατες και τα παραπωνα μας,πιστεψεμαι,ολα τα μαγαζια της Ελλαδος,μηδενος εξαιρουμενου θα γραφτουν εδω μεσα.
Οποτε αυτο που λεω εγω ειναι ας αφησουμε τα μαγαζια στην απεξω η να κατσουμε ολοιμας να κανουμε μια μπλακ λιστ αν θελεις και θα δεις που ολοι λιγο η πολοι θα ειναι μεσα.;)

+1;) αλλα δεν επελεξα εγω το θεμα του Thread

kixlidatos
12-09-11, 10:41
Χαίρομαι που διάβασα αυτό το θέμα καθώς και εγώ θεορούσα ότι το Waterinn είναι τα "Carefoour" τον ενυδρειακών προιόντων, καθώς δεν μπορείς να τα χαρακτηρίσεις "Jumbo" λόγω τον τιμών τους.

Το συγκεκριμένο κατάστημα το οποίο επισκεπτόμουνα συχνά παρόλες τις ψηλές τιμές του μου φέρθηκε πολύ λάθος εώς απαράδεχτα σε δύο περιστατικά με αποτέλεσμα να έρθω σε σύγκρουση και να τους πώ ότι δεν θα ξαναπατήσω εκεί μέσα.

Λέτε ότι είναι επαγγελματίας ο άνθρωπος και το να τον κράζουμε δεν είναι σωστό καθώς έριξε λεφτά εκεί μέσα? Τα δικά μου λεφτά τα σκέφτηκε κανείς?

Ε λοιπόν ονομάζομαι Οδυσσέας Χριστοφορίδης και δεν διστάζω να πώ επίσημα την εμπειρία μου και ας έρθει ο υπεύθυνος να με διαψέυσει.

Πρίν περίπου ένα μήνα πήγα στο Water Inn και αγόρασα μία γείωση (25 ευρώ :smt118)..... Η γείωση στις γνωστές συσκευασίες που έχουν ενα χαρτονάκι απο πίσω και ένα διάφανο πλαστικό μπροστα.

Όταν έβαλα την γείωση στο ενυδρείο μου, ανέβηκε η τάση στο ενυδρείο μου και έπεσε η ασφάλεια....Λέω τι στο καλό, κάτι πεζει με τα ηλεκτρολογικά μου, καθησα όλη μέρα να το ψάξω και τελικά έφερα ηλεκτρολόγο και μου είπε πως όλα είναι οκ. Πάω σε άλλο κατάστημα αγοράζω μια άλλη γείωση και δουλεύει κανονικα... Παίρνω στο Waterinn για αλαγή προιόντως και μου λένε ότι επειδή πέταξα το 10 cm χαρτονάκι που υποτίθεται ήταν η θήκη του δεν μπορούν να κάνουν κάτι. Τσακώθηκα στο τηλέφωνο προκειμένου να μου πεί να πάω απο εκεί να μιλήσω με τον υπέυθυνο μπας και γίνει κάτι.

Το περιστάτικο απο πάνω όμως δεν είναι τίποτα, λές ντάξει μπορεί όντως να χρειάζονται την συσκευασία αλλιώς μπενουν μέσα 25 ευρώ και τελικά δεν πήγα απο εκεί και ούτε το πείρα κατάκαρδα.

Το δεύτερο όμως περιστατικό έιναι απαράδεκτο!

Πηγαίνω για ψώνια στο WaterInn κατεβαίνω κάτω στα φυτά και ζητάω ένα Defuser για co2, Λέω στον πωλητή θέλω κάτι φτηνό και απλό.

Μου προτείνει λοιπόν ένα της Denerle στα 10 ευρώ και 50 λεπτα....Καλά λέω τόσο ακριβό ένα γυαλάκι με τρύπες? τεσπα το πέρνω.

Αγοράζω και 3-4 φυτά, πάιρνω αντιχλώριο και 4 γαρίδες και παώ στο ταμείο.

Μου λέει η ταμείας 64 ευρώ, τα πληρώνω και φεύγω. Στον δρόμο η κοπέλα μου κοιτάζει την απόδειξη και βλέπει οτι το Defuser μου το χρεώσανε 26 ευρώ... Μου λέει καλά αυτό το Defuser πανάκριβο. Το βλέπω γυρνάω πίσω και τους εξηγώ ότι εγώ 26 ευρώ για ένα τζαμάκι δεν δείνω και θα ήθελα τα λεφτά μου πίσω (μόνο για το defusser, το οποίο ήταν στην θήκη του άθικτο) Τελικά κατεβαίνω κάτω στον πολητή του το δείνω πίσω και παιρνω κάτι ξύλινα που είχανε με 3 ευρώ τα οποία δεν ανέφερε κάν ο πολητής όταν του είπα θέλω κάτι φτηνό και απλό (Δεν είναι Denerle βλέπετε) πάω στο ταμείο και περιμένω τα 23 ευρώ διαφορά πίσω. Η ταμείας λοιπόν μου είπε ότι επιστροφές ΔΕΝ γίνονται και πως θα πρέπει να αγοράσω κάτι άλλο. Της είπα ότι τα χρειάζομαι τα λεφτά και πώς δεν φταίω εγώ αν ο πολητής λέει άλλα και εσύ χτυπάς άλλα στο ταμείο αλλα ακόμα και μετά απο καυγά, ακρη δεν έβγαλα καθώς η πολήτρια αρνήθηκε κατηγοριματικά να μου δώσει τα λεφτά μου πίσω. :smt118

Αυτή είναι η εμπειρία μου, και όπως δεν θα δίσταζα να πώ κάτι καλό όπως έχω κάνει στο παρελθόν για ένα κατάστημα όπως πχ το Petcumulus δημόσια σε φορουμ το οποίο μου έχει φερθεί ΑΨΟΓΑ ώς πελάτη, έτσι δεν θα διστάσω να πώ και κάτι κακό για καταστήματα όπως το WaterInn. Έτσι είναι όμως αυτά τα απρόσωπα καταστήματα, όλα έχουν υπαλλήλους και έναν υπεύθυνο και απο ότι φαίνεται οι πελάτες δεν έχουν πια "Παντα Δικιο"

Φιλε μου αυτο που λες ισχυει για ολα τα καταστηματα,κανενα μαγαζι δεν σου επιστρεφει χρηματα,ας προσεχες την ωρα που πληρωνες.Δεν υποστιριζω το συγκεκριμενο μαγαζι,αλλα αν θα διαβασεις το προηγουμενο μου ποστ θα καταλαβεις τι θελω να πω.

piannino
12-09-11, 10:57
Σώπα? Μήπως να κουβαλάω και κομπιουτεράκι να κάνω πρόσθεση σε όλα τα ήδη που ψωνίζω? Δηλαδή αν ψώνιζα 100 προιόντα τι προσθέσεις θα έπρεπε να κάνω στο ταμείο?

Το γεγονός ότι ο πωλητής μου λέει 10 ευρώ και μου χτυπάνε 26 είναι σωστό δηλαδή?

Και επιμένω πως είναι λάθος, το να μήν σου δώσουν τα λέφτα σου πίσω γίνεται σε όλα τα μαγαζιά μόνο αν φταίει ο πελάτης για κάτι που αγόρασε και θέλει να κάνει αλαγή η σε περίπτωση αγοράς ελατοματικού προιόντως (πχ συμβατότητα η λάθος μοντέλο), Όταν το μαγαζί σε δουλεύει και σου λέει ότι κάτι κάνει 10 ευρώ και στο ταμείο στο χτυπάει 26 και το κρύβει στο συνολικό ποσό, ειναι υποχρεομένο να σου δώσει τα λεφτά σου πίσω.

kixlidatos
12-09-11, 10:59
+1;) αλλα δεν επελεξα εγω το θεμα του Thread
Εγω τα λεω για ολους μας,η εποχες ειναι πολυ δυσκολες,και δεν θεωρω σωστο να εκθετουμε τα προσωπικα προβληματα που εχουν να κανουν με ενα μαγαζι.

Και επιδη ειμαι καινουργιος στο φορουμ,και δεν ξερω τα κατατοπια καλα,εχω και μια απορια με τους Mod.
Πως μας επιτρεπουν να δισυρουμε ετστι εφθεως ενα μαγαζι.Γιατι οι καιροι οπως ειπα και δυσκολοι αλλα και πονηροι ειναι,πισω απο την ανωνυμια μας,πολοι θα μπορουσαν να βγουν και να λενε διαφορα για διαφορους.

Κατεμε πρεπει να κλειδωσει το θεμα,και αρκετα ειπαμε;)

kgf12345
12-09-11, 11:03
Εγω τα λεω για ολους μας,η εποχες ειναι πολυ δυσκολες,και δεν θεωρω σωστο να εκθετουμε τα προσωπικα προβληματα που εχουν να κανουν με ενα μαγαζι.

Και επιδη ειμαι καινουργιος στο φορουμ,και δεν ξερω τα κατατοπια καλα,εχω και μια απορια με τους Mod.
Πως μας επιτρεπουν να δισυρουμε ετστι εφθεως ενα μαγαζι.Γιατι οι καιροι οπως ειπα και δυσκολοι αλλα και πονηροι ειναι,πισω απο την ανωνυμια μας,πολοι θα μπορουσαν να βγουν και να λενε διαφορα για διαφορους.

σε αυτο εχει απαντησει ηδη ο mod πιο πισω.εσυ δε θα συμφωνεις με την απαντηση αλλα εγω συμφωνω με χιλια:D

kixlidatos
12-09-11, 11:04
Σώπα? Μήπως να κουβαλάω και κομπιουτεράκι να κάνω πρόσθεση σε όλα τα ήδη που ψωνίζω? Δηλαδή αν ψώνιζα 100 προιόντα τι προσθέσεις θα έπρεπε να κάνω στο ταμείο?

Το γεγονός ότι ο πωλητής μου λέει 10 ευρώ και μου χτυπάνε 26 είναι σωστό δηλαδή?

Και επιμένω πως είναι λάθος, το να μήν σου δώσουν τα λέφτα σου πίσω γίνεται σε όλα τα μαγαζιά μόνο αν φταίει ο πελάτης για κάτι που αγόρασε και θέλει να κάνει αλαγή η σε περίπτωση αγοράς ελατοματικού προιόντως (πχ συμβατότητα η λάθος μοντέλο), Όταν το μαγαζί σε δουλεύει και σου λέει ότι κάτι κάνει 10 ευρώ και στο ταμείο στο χτυπάει 26 και το κρύβει στο συνολικό ποσό, ειναι υποχρεομένο να σου δώσει τα λεφτά σου πίσω.
Ναι φιλε μου ,αν σε 64 ευρο τα 26 στα<< κλεψανε>>και δεν τοκαταλαβες,να παρεις κομπουτερακι.Και μια συμβουλη,οταν πας σουπερ μαρκετ εκει να παρεις οποσδηποτε κομπουτερακι ,και θα δεις τι διαφορες εχουν απο το ραρη στο ταμειο.

tsoui
12-09-11, 11:48
Καταρχην επειδη εργαζομαι σαν πωλητης να σας ενημερωσω για κανα δυο πραγματακια που οι πιο πολλοι προφανως τα ξερετε αλλα αντε να τα γραψω για τους υπολοιπους που μπορει να μην γνωριζουν κανενα μαγαζι για κανενα απολυτος λογο δεν μπορει να σου αρνηθει επιστροφη χρηματων για κανενα απολυτως λογο ειτε γιατι το προιον ηταν ελατωματικο ειτε γιατι ειχε αλλη τιμη στο ταμειο ειτε γιατι βγηκες απο το μαγαζι και το μετανοιωσες τελεια σε αυτο απλα.Αρκει να να μην το εχεις χρησιμοποιησει χαλασει ανοιξει την συσκευασια και να εχεις την αποδειξη (εκτος αν ειναι ελατωματικο)

[QUOTE=kixlidatos;617495]Ναι φιλε μου ,αν σε 64 ευρο τα 26 στα<< κλεψανε>>και δεν τοκαταλαβες,να παρεις κομπουτερακι.
Αυτο δεν το αναλυω καν αλοιμονο αν γυρνανε ολοι με ενα κομπιουτερακι στα χερια λαθη γινονται παντου αρκει να διορθωνονται

Το οτι καποιος εχει κανει μια επενδυση δε παει να πει οτι πρεπει ολοι να κανουν τουμπεκι αν εχουν δυσαρεστηθει απο κατι , ναι ειναι πολυ ωραιο μαγαζι και εγω ειμαι μεσα στους δυσαρεστημενους (με ελατωματικο ενυδρειο οπως και μερικοι αλλοι αν ψαξεις στο forum)αν σου τυχει παρομοια κατασταση που δε στο ευχομαι πιστεψε με θα αλλαξεις σταση
Οπως επισης για μενα ειναι απαραδεκτο οι υπαλληλοι να μην ξερουν γρι η να το παιζουν ετσι αυτο δεν το κανει σωστο επαγγελματια και κατ επεκταση σωστο μαγαζι τη να την κανω την επενδυση αν ρωταω κατι και ακουω οτι να ναι η μου δινουν oscar για το 100αρι μου δεν ειναι κανεις υποχρεωμενος να κατσι να διαβασει το συμπαν πριν παρει 3 ψαρια υποτοθεται οτι αυτο ειναι δουλεια του καταστηματος
Επισης δεν ειναι τυχαιο οτι τα παιδια που ηξεραν 10 πραγματα παραπανω σηκωθηκαν και φυγαν απ το συγκεκριμενο καταστημα.
Αυτα τα ολιγα σας επρηξα:)

kixlidatos
12-09-11, 12:22
Καταρχην επειδη εργαζομαι σαν πωλητης να σας ενημερωσω για κανα δυο πραγματακια που οι πιο πολλοι προφανως τα ξερετε αλλα αντε να τα γραψω για τους υπολοιπους που μπορει να μην γνωριζουν κανενα μαγαζι για κανενα απολυτος λογο δεν μπορει να σου αρνηθει επιστροφη χρηματων για κανενα απολυτως λογο ειτε γιατι το προιον ηταν ελατωματικο ειτε γιατι ειχε αλλη τιμη στο ταμειο ειτε γιατι βγηκες απο το μαγαζι και το μετανοιωσες τελεια σε αυτο απλα.Αρκει να να μην το εχεις χρησιμοποιησει χαλασει ανοιξει την συσκευασια και να εχεις την αποδειξη (εκτος αν ειναι ελατωματικο)

[QUOTE=kixlidatos;617495]Ναι φιλε μου ,αν σε 64 ευρο τα 26 στα<< κλεψανε>>και δεν τοκαταλαβες,να παρεις κομπουτερακι.
Αυτο δεν το αναλυω καν αλοιμονο αν γυρνανε ολοι με ενα κομπιουτερακι στα χερια λαθη γινονται παντου αρκει να διορθωνονται

Το οτι καποιος εχει κανει μια επενδυση δε παει να πει οτι πρεπει ολοι να κανουν τουμπεκι αν εχουν δυσαρεστηθει απο κατι , ναι ειναι πολυ ωραιο μαγαζι και εγω ειμαι μεσα στους δυσαρεστημενους (με ελατωματικο ενυδρειο οπως και μερικοι αλλοι αν ψαξεις στο forum)αν σου τυχει παρομοια κατασταση που δε στο ευχομαι πιστεψε με θα αλλαξεις σταση
Οπως επισης για μενα ειναι απαραδεκτο οι υπαλληλοι να μην ξερουν γρι η να το παιζουν ετσι αυτο δεν το κανει σωστο επαγγελματια και κατ επεκταση σωστο μαγαζι τη να την κανω την επενδυση αν ρωταω κατι και ακουω οτι να ναι η μου δινουν oscar για το 100αρι μου δεν ειναι κανεις υποχρεωμενος να κατσι να διαβασει το συμπαν πριν παρει 3 ψαρια υποτοθεται οτι αυτο ειναι δουλεια του καταστηματος
Επισης δεν ειναι τυχαιο οτι τα παιδια που ηξεραν 10 πραγματα παραπανω σηκωθηκαν και φυγαν απ το συγκεκριμενο καταστημα.
Αυτα τα ολιγα σας επρηξα:)

Φιλε μου σε βλεπω λιγο φορτσατο,και γιαυτο μαλλον τα μπερδευεις τα πραγματα.Και επιδη μαλλον σεμενα αναφερεσαι,να σου διευκρινισω οτι,οσα εγραψα τα ειπα σαν επαγγελματιας,και τι θεωρω αδικο να πεφτει τοση λασπη η τοσα πολλα παραπονα μονο για ενα μαγαζι,και στο ασχετο.Διοτι ο φιλος που ανοιξε το θεμα αλλα ρωταγε,και καποια παιδια που ειχαν πραγματικα παραπονα,θεωρησαν καλο να τα πουν εδω μεσα,λαθος ειναι κατα την γνωμη μου αλλα..........
Τωρα ερχεσαι και εσυ να μας πεις τα δικα σου.Φανταζεσαι τι θα γινοταν αν ολοι λεγαμε για οποιοδηποτε καταστημα μας εχει <<κλεψει>>.
Οπως ειπα και ποιο πανω ,ολα τα μαγαζια θα ηταν σε μλακ λιστ,ειτε καλος ειτε κακος,ετσι ανευθηνα.
Οσο για την επιστροφη των χρηματων,σαν υπαλληλος που εισαι,μαλλον δεν τα ξερεις καλα.Κανενα μαγαζι δεν επιστρεφει χρηματα (ανωνημα τραπεζογραμματια που ανηκουν σευτον που τα εχει στην τσεπι του).Μπορει να γινει μονο αντικατασταση.
Οσο για το κομπουτερακι ,ε δεν ζουμε και στην χωρα των αγγελων,ενα τσεκαρισμα παντα καλο κανει.

Εγω να ερθω στο μαγαζι που εργαζεσαι ,να αγωρασω αυτα που πουλας,και την αλλη μερα να ερθω και να σου πω το μετανιωσα ,δωσμου τα λεφτα πισω.
Αν το πιστευει κανεις εδω μεσα ,οτι μπορει να συμβει, ας το γραψει παρακαλω.

Πάνος
12-09-11, 12:23
Ειστε απλα απαραδεκτοι...καθεστε και κραζεται το μαγαζι?Στη τελικη αν δεν σας αρεσει να μη ξαναπατησετε και οχι να καθεστε να λετε τετοια πραγματα.

Δεν νομιζω οτι ειναι σωστο να καθεσαι να το κραζεις..

Επιδη ειμαι επαγγελματιας,και ξερω πολυ καλα τι σημαινει την σημερον ημερα να κρτας μαγαζι ανοιχτο,θεωρω μεγαλη ανευθηνοτητα να διασυρετε ενα μαγαζι μεσα σε ενα φορουμ,Γιαυτο να ειμαστε παρα πολυ προσεκτικοι ,και καλο ειναι να τα αφησουμε στον αγωνα που κανουν και αυτοι,για να κρατηθουν ορθιοι.
.Αλλα δεν μπορειτε να λετε αυτα που λετε για ενα καταπλυκτικο μαγαζι,

και τι θεωρω αδικο να πεφτει τοση λασπη η τοσα πολλα παραπονα μονο για ενα μαγαζι,.

χαιρομαι που εχεις μια απορια με τους mod και μου δινεις αλλη μια λαβη να γραψω κι εγω...
μπορειτε να μου εξηγησετε τα παραπανω που επελεξα σε παραθεση??

το φορουμ αυτο αφορα ενυδρεια ..και τα μαγαζια που μας ενδιαφερουν ΑΜΕΣΑ ειναι τα πετσοπ.
το χοπυ μας ειναι ενα χομπυ που δε στηριζεται σε γενικες γνωσεις κι απαιτει καποις να ψαξει παραπανω αν θελει να κανει κατι σωστα..σε αυτο πατουν καποιοι επαγγελματιες κι εκμετταλευονται την αγνοια ή τη ραθυμια ορισμενων και κανουν τα ασυλληπτα. μιλαω γενικα και οχι για το WI που αναφερεται στο παρον ποστ.

οποτε λογικο ειναι -και προσωπικη μου γνωμη και ΘΕΜΙΤΟ- να βγαινουν στη φορα τα καλα και τα κακα. απο που αλλου θα ενημερωθει καποιος για τη "γραμμη" που ακολουθει ενα μαγαζι αν οχι απο ενα φορουμ με θεμα το ιδιο αντικειμενο??
η θα πρεπει να επισκεφθει ΟΛΑ τα μαγαζια και να καταληξει?? και αυτοι που ειναι επαρχια και τους αποστελλονται προιοντα και δεν εχουν τη δυνατοτητα να πανε οι ιδιοι??
δε μπορει κανεις να μαθει απο την εμπειρια του αλλου και πρεπει να φαει ο ιδιος την πατατα για να μαθει πως φερεται ενα μαγαζι στους πελατες του??
ποια η εννοια του φορουμ τοτε...που ειναι να μαθαινει κανεις απο την εμπειρια του αλλου?? δε πουλιεται γνωση εδω περα. εδω ανταλλασσονται εμπειριες. και ο Τολης ειναι απο τους λιγους που δε δεχεται διαφημισεις απο τα καταστηματα και αυτο του δινει και την επιλογη να επιτρεπει να γινονται τετοιες συζητησεις στο φορουμ..(γιατι υπαρχουν και φορα που αν πεις κατι κακο για μαγαζι...."bye bye darling").

γιατι να επιτρεπεται να λεγεται το καλο και οχι το κακο??
η μηπως γινεται ενα μαγαζι να ειναι τελειο σε ολα ή χειριστο σε ολα?? σε καποιο μπορεις να βρισκεις τα φθηνοτερα αναλωσιμα και αλλου τα καλυτερης ποιοτητας ζωντανα...αλλου ποικιλια και αλλου φιλικη εξυπηρετηση. καλο ειναι να λεγονται αυτα και αναλογα του τι ψαχνει ο καθενας να πηγαινει.

οποτε σας παρακαλω να σταματησει ο χαρακτηρισμος μελων οτι διασυρουν καταστηματα και να αποτρεπεται η καταθεση εμπειριων.
κανεις δε λεει πως δε πρεπει να πατησει καποιος στο καταστημα...αλλα τι εγινε σε συγκεκριμενες περιπτωσεις.

και οπως εχω ξαναπει την εμπειρια μου..για να μη βγαζω την ουρα μου απεξω....απο το WI εχω ψωνισει πολλες φορες. μου απεσταλλησαν ψαρια σε παρα πολυ καλες τιμες. η εξυπηρετηση ηταν πολυ καλη (με ενημερωναν τηλεφωνικα για το καθε βημα)...αλλα και 2 φορες που μου εστειλαν λαθος ψαρια και τους προσεγγισα με αγνοησαν παντελως. ουτε καν μου μιλησαν. φαινεται γενικοτερα πως το μαγαζι εχει μια δυσκαμψια στην ανανγωριση του λαθους του και την αποκατασταση του.

επισης να αναφερω πως πολλα μαγαζια εχουν η ειχαν λογαριασμο στο παρον φορουμ. και ο,τι κακως κειμενο υπαρχει ειναι στο χερι τους να το διορθωσουν.
κανεις επαγγελματιας δεν ειναι τοσο αφελης που να πιστευει πως οι πελατες του ψωνιζουν ΜΟΝΟΝ απο αυτον. στις δυσκολες αυτες μερες ολοι κανουν ερευνα αγορας...και δεν ειναι κακο οταν θες ζωντανα να πηγαινεις αλλου και οταν θες αναλωσιμα αλλου για παραδειγμα. ας προσπαθησουν να γινουν οι καλυτεροι σε περισσοτερους τομεις. ετσι εξελισσεται και βελτιωνεται ενα καταστημα. αλλιως τα παντα θα ηταν στασιμα.

θυμαστε στο μαθημα για την υποκειμενικη και την αντικειμενικη αληθεια?? "τα μαγαζι ειναι αθλιο" ή "το μαγαζι ειναι καταπληκτικο"...οπως γραφτηκαν παραπανω...ειναι υποκειμενικο. "μου συνεβη αυτο" ή "μου συνεβη το αλλο" ειναι αντικειμενικο. ας μεινουμε στο 2ο οσο γινεται....οσον αφορα και τις καλες και τις κακες εμπειριες...

υ.γ. κι οσον αφορα τον αγωνα των καταστηματων γενικοτερα να σταθουν ορθια..δεν τον κερδιζουν με την αποσιωπηση των κακων κινησεων τους...αλλα με τον περιορισμο τους.

Γιώργος Κ
12-09-11, 12:41

Εχω ηδη απαντησει ... κατεμε οι εμπειριες των χομπιστων δεν αποτελουν δυσφημηση! Τη "φημη" του καθε καταστηματος μονο το ιδιο μπορει να τη "φτιαξει" η να τη "χαλασει" με την επιλογη ευγενικου και εκπαιδευμενου προσωπικου με πολυ καλες τιμες και προσφορες καθως και ποιοτικα προιοντα αλλα και (πολυ σημαντικο για μενα ειναι και η εξυπηρετηση μετα την αγορα οταν υπαρχει αστοχια υλικου η οταν παρουσιαστει καποιο προβλημα)! Μια και ειναι οι καιροι δυσκολοι καλο ειναι να το προσεξει καθε καταστημα λιγο παραπανω (αν θελει να επιβιωσει). Προσωπικα ειμαι με το μερος του χομπιστα και τη προστασια του! Οπως ξαναειπα ο καθενας μπορει να παει απο κοντα και να δει τι γινεται!

Με τα παραπανω δεδομενα δε μπορω να σβησω μια καλη η ασχημη εμπειρια καποιου συγχομπιστα! Θα ηταν πολυ ασχημο και δε το θελω!

tsoui
12-09-11, 12:57
@kiklidatos καταρχην αν διαβασες σωστα δεν ειπα πουθενα για κλεψια αντιθετα ειπα οτι λαθη γινονται αρκει να διορθωνονται αν δεν διορθωνονται τοτε ο καθενας το ονομαζει οπως θελει
Επισης αφου μιλας σαν επαγγελματιας αν μου βρεις ποιος νομος λεει οτι ενα καταστημα δεν επιστρεφει λεφτα θα κολυμπισω με μπρατσακια μεχρι την σαντορινη προφανως μιλας για πολιτικη καταστηματος που ειναι αλλο κομματι απο το τι σε υποχρεωνει ο νομος και πιστεψε με τα ξερω καλα γιατι τα αντιμετωπιζω στη δουλεια μου και ναι οσο και να σου φαινεται παραξενο η περιεργο ναι εχουμε κανει και κανουμε επιστροφη χρηματων σαν καταστημα γιατι απλα δεν μπορεις να το αρνηθεις οσο και να θες ενα εξωδικο αν σου κανει ο αλλος τελειωσε το εργο τοσο απλα (γιαυτο υπαρχουν και οι χειρογραφες αποδειξεις επιστροφης εκτος αν και αυτες ειναι στη φαντασια μου) τωρα γιατι τρελενεσαι τοσο πολυ δε ξερω και δε με απασχολει κιολας η ατζεντα του καθενα
Εφοσον εχεις αλλη εμπειρια εισαι ελευθερος να την καταθεσεις γιατι εκνευριζεσαι με τις αρνητικες?

kgf12345
12-09-11, 13:11
Με τα παραπανω δεδομενα δε μπορω να σβησω μια καλη η ασχημη εμπειρια καποιου συγχομπιστα! Θα ηταν πολυ ασχημο και δε το θελω!

ξερω οτι δεν αναφερεσαι μονο σε εμενα αλλα προσωπικα δεν παρεξηγουμαι:D ειλικρινα αν εξυπηρετει το φορουμ καλυτερα, παρακαλω να σβηστουνε οι αναρτησεις μου δεν υπαρχει κανενα θεμα απο μερους μου;)

stratigos24
12-09-11, 13:17
Η ταμείας λοιπόν μου είπε ότι επιστροφές ΔΕΝ γίνονται και πως θα πρέπει να αγοράσω κάτι άλλο. Της είπα ότι τα χρειάζομαι τα λεφτά και πώς δεν φταίω εγώ αν ο πολητής λέει άλλα και εσύ χτυπάς άλλα στο ταμείο αλλα ακόμα και μετά απο καυγά, ακρη δεν έβγαλα καθώς η πολήτρια αρνήθηκε κατηγοριματικά να μου δώσει τα λεφτά μου πίσω. :smt118

Ας μην μιλησω για αυτη την ταμια που και στη δικη μου εμπειρια μου εβγαλε την πιστη και μου εσπασε τα νευρα με το υφακι της. Εισαι πελατης και σε κοιταει με μισος και απαξιωση....αν ειναι δυνατον, δεν θα το ξεχασω ποτε....καλυτερα να παιρνω σαπια φυτα απο αλλου και να τα κανω εγω καλα αν μπορεσω παρα να τα παρω απο εκει....

Γιώργος Κ
12-09-11, 13:17
ξερω οτι δεν αναφερεσαι μονο σε εμενα αλλα προσωπικα δεν παρεξηγουμαι:D ειλικρινα αν εξυπηρετει το φορουμ καλυτερα, παρακαλω να σβηστουνε οι αναρτησεις μου δεν υπαρχει κανενα θεμα απο μερους μου;)
Κανενα προβλημα αφου γραφω:
:D:smt118
Ας θυμηθουμε και την αποψη του ιδιοκτητη του φορουμ: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=36537 (μη τα ξαναγραφει ο ανθρωπος)

kgf12345
12-09-11, 13:20
οκ,απλα το λεω μη φερνω κανεναν σε δυσκολη θεση:D

stratigos24
12-09-11, 13:21
φαινεται γενικοτερα πως το μαγαζι εχει μια δυσκαμψια στην ανανγωριση του λαθους του και την αποκατασταση του

Aυτο ακριβως..... +1000000000000000

Frangisk
12-09-11, 13:42
Οσο για την επιστροφη των χρηματων,σαν υπαλληλος που εισαι,μαλλον δεν τα ξερεις καλα.Κανενα μαγαζι δεν επιστρεφει χρηματα (ανωνημα τραπεζογραμματια που ανηκουν σευτον που τα εχει στην τσεπι του).Μπορει να γινει μονο αντικατασταση.

Αυτό είναι Ελληνική "ανακάλυψη". Γιατί σε άλλες χώρες της Ευρώπης κάνουν επιστροφές χρημάτων και ΜΟΝΟ εδώ σου αρνούνται;
Γιατί πολύ απλά δεν έχουμε καταναλωτική συνείδηση, εκμεταλεύονται την άγνοιά μας και το συνήθειό μας να λέμε "έλα μωρέ εντάξει τι να κάνω τώρα ..." και απλά τους περνάει.
Στο προκείμενο τώρα, έχω περάσει από το μαγαζί κανα δυο φορές και πράγματι είναι εντυπωσιακό σε εμφάνιση και πραγματικά έχει ποιοτικά πράγματα. Σε ένα μαγαζί όμως (και σε κάθε συναλαγή) αυτό που μετράει είναι ο αμοιβαίος σευασμός. Αν το μαγαζί δεν σέβεται ένα πελάτη αυτό θα φανεί "στα δύσκολα", όταν υπάρχει πρόβλημα και πρέπει να κάνει κάτι για να σε εξυπηρετήσει...

piannino
12-09-11, 13:56
Και μην ξεχνάμε ότι μπορεί μεν αυτά που λέμε να μην αρέσουν στο WaterInn αλλά σίγουρα το feedback μας θα είναι χρήσιμο προκειμένου να βελτιωθούν στους τομείς που αναφέρουμε,

Πράγμα που σε βάθος χρόνου θα βοηθήσει την επιχείρηση.

faceck
12-09-11, 14:03
το συγκεκριμενο μαγαζι απο τι βλεπω οι περισοτεροι το κατακρινετε αλλα εγω πιστευω ειναι απο τα καλυτερα που υπαρχουν στην αθηνα..καταρχην ενα πολυ μεγαλο βημα που εχουν κανει ειναι το ότι εχουν τους μονομαχους σε δικα τους ενυδρειακια με δικη τους φίλτρανση κτλπ..κατι που θα έπρεπε να εκαναν όλα τα πετ σοπ σε αυτο τους βγαζω το καπελο όπως και στην οργανωτικοτητα τους..επισης ειχα παρει ενα ενυδρειο και μου δωσαν 50% της αξιας του σε προιοντα και φυτα κατι που δεν κανουν αλλα μαγαζια..δεν θελω να το διαφημησω αλλα ουτε και να το δυσφημησω εμενα μου φερθηκαν αψογα αν εξαιρεσουμε ότι ενας υπαλληλος δεν ηξερε την τυφλα του.

stratigos24
12-09-11, 14:07
Ωραια, καθε φορα λοιπον που μας φαιρονται λαθος και απαξιοτικα θα τους λεμε: Δεν πειραζει, δεν πειραζει, εχετε κανει ενα μεγαλο βημα στην Ελληνικη αγορα οσον αφορα τον τομεα των ενυδρειων κλπ, ειστε το πιο μεγαλοπρεπες μαγαζι, οποτε οτι και να πειτε εχετε δικιο???

kixlidatos
12-09-11, 14:08
Επιδη προβλεπω οτι σε λιγο θα κατηγορηθω και οτι βγαζω και ποσοστα απο το συγκεκριμενο μαγαζι,δηλωνω οτι ουτε το ποδι μου πατησα σε αυτο.

Εφοσον δεν θελετε ορισμενοι να καταλαβετε οτι ειναι προς το συμφερον ολων μας να υπαρχουν πολλα μαγαζια για μας και το χομπι μας,αν θελετε μπορουμε να αρχισουμε να θαβουμε μερικα η ακομα και ολα,και μετα να ψαχνουμε τα αγαπημενα μας ψαρακια ,ειδικα εμεις που ζουμε στην επαρχεια με τα κυαλια.

Λοιπον θελετε να μαθετε ποιο μαγαζι ειναι αυτο που του εδωσα πανω απο 3000 ευρο και εφτιαξα αυτο το τερατουργημα?και κανενα ψαρακι δεν εζησε πανω απο 3 μηνες?
Στην φωτο δεν φαινονται αλλα ειχε μεσα Αφρικανες ,αστακο,παπαγαλοψαρα,οσκαρ,αγγελοψαρα,μαχαιροψαρα, αμερικανικες κιχλιδες,και το κλου 4 αρουανες?
Μαλιστα κυριοι ασχετος ον του τα ειχα ακουμπισει πολυ χοντρα,αλλα οταν εμαθα παει τελειωσε,και βλεπω πολλα παιδια σε πολλα φορουμ να συνεχιζουν με αυτο το μαγαζι.
Σε προσωπικο επιπεδο με οσα παιδια εχω επικοινονια,τους τα λεω,αλλα το θεωρω ανεντιμο να βγω να πω τωρα αυτος ειναι ο <<ψευτης-απατεωνας>>

Ας προσεχα.

http://i1029.photobucket.com/albums/y352/kixlidatos/DSC02564.jpg

kgf12345
12-09-11, 14:11
το συγκεκριμενο μαγαζι απο τι βλεπω οι περισοτεροι το κατακρινετε αλλα εγω πιστευω ειναι απο τα καλυτερα που υπαρχουν στην αθηνα..καταρχην ενα πολυ μεγαλο βημα που εχουν κανει ειναι το ότι εχουν τους μονομαχους σε δικα τους ενυδρειακια με δικη τους φίλτρανση κτλπ..κατι που θα έπρεπε να εκαναν όλα τα πετ σοπ σε αυτο τους βγαζω το καπελο όπως και στην οργανωτικοτητα τους..επισης ειχα παρει ενα ενυδρειο και μου δωσαν 50% της αξιας του σε προιοντα και φυτα κατι που δεν κανουν αλλα μαγαζια..δεν θελω να το διαφημησω αλλα ουτε και να το δυσφημησω εμενα μου φερθηκαν αψογα αν εξαιρεσουμε ότι ενας υπαλληλος δεν ηξερε την τυφλα του.

ακριβως ετσι! καλα κανεις και το λες! και για να ειμαι δικαιος να πω επισης οτι τις πρωτες φορες που ειχα παει κιεγω δεν ειχα κανενα παραπονο.βεβαια δεν ειχα πολλα παρε δωσε απλα πηγα, βρηκα αυτο που ηθελα,ψωνισα και εφυγα.

δεχομαι και το οτι προσεχουνε τους μονομαχους.σημαντικο για τα ψαρια αλλα αυτο θα επρεπε να ειναι αυτονοητο.μη φτασουμε δηλαδη να επιβραβευουμε και τα αυτονοητα γιατι ετσι δεν προκειται να παμε μπροστα ποτε... οχι οτι τωρα παμε αλλα τεσπα:rolleyes:

αλλα σκεψου το εξης.
απο δυο φιλια και μια μπουνια τι θα θυμασαι περισσοτερο?:rolleyes:

Εφοσον δεν θελετε ορισμενοι να καταλαβετε οτι ειναι προς το συμφερον ολων μας να υπαρχουν πολλα μαγαζια για μας και το χομπι μας,αν θελετε μπορουμε να αρχισουμε να θαβουμε μερικα η ακομα και ολα,και μετα να ψαχνουμε τα αγαπημενα μας ψαρακια ,ειδικα εμεις που ζουμε στην επαρχεια με τα κυαλια.

δε ζηταει κανεις να κλεισει κανενα μαγαζι.αυτο που πρεπει να ζητανε ολοι ειναι να δουλευουν ολοι σωστα(πραγμα ιδανικο και αδυνατο ταυτοχρονα)η να μεινουν αυτοι που ειναι σωστοι επαγγελματιες και σωστοι προς τους πελατες τους αλλα και στο "εμπορευμα" τους που στην προκειμενη περιπτωση ειναι ζωες...

το τι ειναι ανεντιμο και τι οχι ειναι αλλη μεγαλη συζητηση....:rolleyes:

faceck
12-09-11, 14:18
stratigos 24 δεν ειπα κατι τετοιο..εγω ανεφερα για μενα προσωπικα τις εντυπωσεις μου απο την επισκεψη μου στο μαγαζι σε σχεση με αλλα που βλεπω μην το πηγαινεις αλλου.

ακριβως ετσι! καλα κανεις και το λες! και για να ειμαι δικαιος να πω επισης οτι τις πρωτες φορες που ειχα παει κιεγω δεν ειχα κανενα παραπονο.βεβαια δεν ειχα πολλα παρε δωσε απλα πηγα, βρηκα αυτο που ηθελα,ψωνισα και εφυγα και εγω μια φορα πηγα και πηρα ενα 30λιτρο.

δεχομαι και το οτι προσεχουνε τους μονομαχους.σημαντικο για τα ψαρια αλλα αυτο θα επρεπε να ειναι αυτονοητο.μη φτασουμε δηλαδη να επιβραβευουμε και τα αυτονοητα γιατι ετσι δεν προκειται να παμε μπροστα ποτε... οχι οτι τωρα παμε αλλα τεσπα:rolleyes: εννοειτε οτι θα το επιυραβευσουμε γιατι ειναι ο μοναδικος μου εχω δει να το κανει

αλλα σκεψου το εξης.
αναλογα ποιος-α θα μου τα εδινε :D

kixlidatos
12-09-11, 14:18

ακριβως ετσι! καλα κανεις και το λες! και για να ειμαι δικαιος να πω επισης οτι τις πρωτες φορες που ειχα παει κιεγω δεν ειχα κανενα παραπονο.βεβαια δεν ειχα πολλα παρε δωσε απλα πηγα, βρηκα αυτο που ηθελα,ψωνισα και εφυγα.

δεχομαι και το οτι προσεχουνε τους μονομαχους.σημαντικο για τα ψαρια αλλα αυτο θα επρεπε να ειναι αυτονοητο.μη φτασουμε δηλαδη να επιβραβευουμε και τα αυτονοητα γιατι ετσι δεν προκειται να παμε μπροστα ποτε... οχι οτι τωρα παμε αλλα τεσπα:rolleyes:

αλλα σκεψου το εξης.
Εξαρτατε απο ποιον η ποιαν ειναι το φιλι:D:D:D

kgf12345
12-09-11, 14:22
καλα αφηστε τα πονηρα γιατι δε θα βγαλουμε ακρη:D

\/ag
12-09-11, 14:24
Θα συμφωνήσω οτι είναι ένα απτα καλύτερα μαγαζιά αν όχι το καλύτερο..απόλες τις απόψεις(ζωντανών,εξοπλισμού,κλπ..όχι εξυπηρέτησης όμως)..έχω πάει πολλές φορές!Υπόθηκαν αρκετά σωστά πράγματα πιο πάνω για τα υπερ του!Στις τιμές του σε κάποια είναι φαρμακείο σε κάποια είναι και στην μισή τιμή απότι θα το βρεις αλλού!!

Αλλά μην ξεχνάτε οτι είναι και αυτή φιλοκερδής επιχείρηση οπότε κάνει και τις 'απατεωνιές' του και τα 'λάθη' του..έχω ακούσει και μου έχουν συμβεί αρκετά περιστατικά που θα εκνεύριζαν τον οποιονδήποτε πελάτη!έχω έρθει αρκετές φορές σε αντιπαράθεση με κάποιον απτο κατάστημα και η απάντηση του πωλητή είναι η γνωστή..''δεν ξέρω,δεν φταίω εγώ,δεν μπορώ να κάνω κάτι''...

Καλό είναι να γίνεται κριτική...μην το παρατραβάμε όμως!Διατυπώστε απόψεις..μην κατακρίνεται...

rastafarian
12-09-11, 14:52
Α ρε Κωστη εδω θαψαμε ολοκληρη επιχειριση ,στο ονομα του υπαλληλου θα κολλησουμε?

πες το και αυτο να τελειωνουμε:D:D:D

Βασιλη το ειπα γιατι στο μαγαζι υπαρχουν και ατομα που ασχολουνται με το χομπυ και δεν ειναι ασχετοι.Και οπως ειπα η ποιοτητα που εχει στα προιοντα του ειναι πολυ καλη.Τα ψαρια τα εχει σε κατηγοριες και σε σωστες συνθικες νερου,χωρις ψωφια μεσα στα ενυδρεια,αυτο νομιζω οτι μετραει πολυ,γιατι σε αλλα πετσοπ εχει καβουρια,γκαπυ,σκαλαρια και κιχλιδες σε ενα ενυδρειο και τα μισα μεσα ειναι ψωφια και μισοφαγομενα..

kgf12345
12-09-11, 14:55
Α ρε Κωστη εδω θαψαμε ολοκληρη επιχειριση ,στο ονομα του υπαλληλου θα κολλησουμε?

πες το και αυτο να τελειωνουμε:D:D:D

:smt082:smt082:smt082

εδω ειναι που κανεις λαθος κατα την γνωμη μου.με το να στρουθοκαμηλιζει καποιος (στην προκειμενη περιπτωση εγω)και να λεει ολα ειναι καλα δε σωνεται καμια επιχειρηση.ουτε εχει αναγκη απο μενα η τα λεφτα μου για να σωθει.το αποδειξανε με τη συμπεριφορα τους.

δε ζητησα απο κανεναν να δεχτει ντε και καλα οτι εχω δικιο.απλα ειπα τη γνωμη μου και τι μου συνεβη.τωρα γιατι αυτο το βλεπετε εσεις λαθος δεν μπορω να το συλλαβω με το μικρο μου μυαλο:rolleyes:

kgf12345
12-09-11, 15:10
Δεν το λες για μενα φανταζομαι?:p
το λεω για μενα,οχι για σενα:D
γιατι δεν ξερω αν τοχεις καταλαβει αλλα αυτο μου ζητατε να κανω τοση ωρα.τουλαχιστον εγω ετσι το εκλαμβανω;)

Κοιτα και θα δεις για ενα θεμα ,που το ερωτημα του φιλου ειναι εντλως για κατι αλλο,εγιναν 62 ποστ και κοντα στις 1000 εμφανισεις του θεματος,και κατα την δικη μου γνωμη εγινε ενας διασυρμος μιας επιχειρισεις.Αλλα απο οτι μου εδειξαν οι μοντ,αυτη ειναι η πολιτικη εδω,οποτε αρχηγου παροντος πασα αρχη παυσατω:D

μπορει οντως να ξεφυγαμε λιγο απτη μεση της πρωτης σελιδας και μετα,αλλα εγω το βλεπω σαν εποικοδομητικη συζητηση:D και δεν ειμαστε και τοοοοσο offtopic μη νομιζεις.και ξαναλεω,οτι σκοπος των απαντησεων μου ητανε η ενημερωση οχι η επιβολη της γνωμης μου.ο καθενας μυαλο εχει,κρινει μονος του ποιος εχει δικιο και ποιος αδικο συμφωνα με το πως σκεφτεται.;)
αυτα.σταματαω γιατι δε θα τελειωσει ποτε η συζητηση.τουλαχιστον υπηρξε κινηση στο φορουμ με το θεμα:Dοχι οτι πριν δεν υπηρχε δηλαδη:D

και για το φιλο παραπανω που λεει οτι τσακωνομαστε,να πω οτι καμια στιγμη δεν αισθανθηκα οτι τσακωνομαι με καποιον:Dαπτη μερια μου, συζηταω;)

africano
12-09-11, 15:36
Διαβαζοντας τα παραπανω ποστ θα ηθελα να αναφερω 2-3 πραγματα

1)οντως ειναι ενα πολυ οργανωμενο μαγαζι και προτυπο για τα Ελληνικα δεδομενα
2)ειναι συνηθως λιγο πιο ακριβο απο τα υπολοιπα...
3)κανει 50% εκπτωση σε ενυδρεια.... καθε χρονο
4) Εχει απιθανη συλλογη σε φυτα..ισως την καλυτερη στην Ελλαδα

ΑΛΛΑ....
κατα κανονα εχει αδιαφορο εως αγενεστατο προσωπικο εξαιρουνται 2 παιδια (αγορια !!!) και υπευθυνους που δεν παραδεχονται ποτε τα λαθη τους (προσωπικες εμπειριες..τουλαχιστον 3... ΛΑΘΟΣ ΨΑΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΛΛΑΖΑΝ, ΕΛΛΑΤΩΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΛΛΑΖΑΝ, ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΙΟΝ ΠΟΥ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΛΛΑΖΑΝ...

Για λεφτα πισω ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ ενω δια νομου οφειλουν να επιστρεψουν τα λεφτα αν το προιον ειναι ακομα στη συσκευασια του... ή οταν η ταμπελα λεει ps sauloci και τελικα μου δινει ps assorted και αν... !!!

τελος εχω δει ψωφια ψαρια στα ενυδρεια malawi ΚΑΤΕΠΑΝΑΛΗΨΗ.. φαγωμενα μεχρι την μεση..αρα ωρες εκει μεσα... και επειδη λογο δουλειας παω μονο απογευμα καταλαβαινω οτι τα εχουν δει και στα α@@@@ τους...

Αυτα για το μαγαζι που εχω δωσει πανω απο 8000 ευρω (υπολογισμενα σε αποδειξεις μεχρι περσι).. και επειδη ειναι κοντα μου δυστηχως θα παω και θα ξαναπαω....

Τελος νομιζω οτι ειναι περιτο να αναφερω οτι το χειροτερο μαγαζι στην Αγγλια ειναι 1500 φορες καλυτερο απο το "προτυπο water inn" ....

Αυτα συμβαινουν και θα συμβαινουν στην χωρα μας μεχρι να αποκτησουμε ολοι ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ....

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ

almost
12-09-11, 15:43
Το κάθε κατάστημα είναι υποχρεωμένο βάση νόμου να επιστρέφει τα χρήματα πίσω στον πελάτη, όταν ο πελάτης έχει λόγο να ζητήσει υπαναχώρηση.

Και όταν ζητάς έναν φθηνό διαχύτη, σου δίνουν έναν που έστω από άγνοια σου λένε λάθος τιμή και ο οποίος έχει 26€/3€ = 8+ φορές περισσότερο από τον φθηνότερο...

Αστικός Κώδικας
Ν. 3043/2002
ΦΕΚ 192Α/21-08-2002
Αρθ. 540

"Στις περιπτώσεις ευθύνης του πωλητή για πραγματικό ελάττωμα ή για έλλειψη συνομολογημένης ιδιότητας ο αγοραστής δικαιούται κατ' επιλογήν του: 1. να απαιτήσει, χωρίς επιβάρυνσή του, τη διόρθωση ή αντικατάσταση του πράγματος με άλλο, εκτός αν μια τέτοια ενέργεια είναι αδύνατη ή απαιτεί δυσανάλογες δαπάνες. 2. να μειώσει το τίμημα. 3. να υπαναχωρήσει από τη σύμβαση, εκτός αν πρόκειται για επουσιώδες πραγματικό ελάττωμα. Ο πωλητής οφείλει να πραγματοποιήσει τη διόρθωση ή την αντικατάσταση σε εύλογο χρόνο και χωρίς σημαντική ενόχληση του αγοραστή. (Όπως το άρθρο αντικαταστάθηκε από το άρθρο 1 παρ.1 του ν. 3043/2002 ΦΕΚ 192Α/21-08-2002)"

Ένα τηλέφωνο και μια καταγγελία στο υπουργείο Ανάπτυξης στη διεύθυνση εμπορίου και θα δούμε αν το μαγαζί θα επιστρέψει ως οφείλει τα χρήματα.

Καλό είναι να γνωρίζουμε τι δικαιούμαστε και να μην εφαρμόζει το κάθε μαγαζί τους δικούς του νόμους.

kixlidatos
12-09-11, 15:52
Πολυ ωραια ,μαθαμε και τον αστικο κωδικα,με μια λεπτομερεια να μας διαφευγει,οτι εδω ειναι Ελλαδα,και οποος απλος πολιτης πειρε πισω τα χρηματα του απο μαγαζι ας το γραψει εδω μεσα.
Παντα το λεω,σε αυτην την χωρα ποτε μα ποτε οι δικηγοροι και οι λογιασταδες δεν θα πεινασουν ποτε:D

Πάνος
12-09-11, 16:06
και κατα την δικη μου γνωμη εγινε ενας διασυρμος μιας επιχειρισεις.Αλλα απο οτι μου εδειξαν οι μοντ,αυτη ειναι η πολιτικη εδω,οποτε αρχηγου παροντος πασα αρχη παυσατω:D
εδω να γινει διευκρινηση γιατι μπορει να γινει παρεξηγηση.
ΔΕΝ ειναι πολιτικη του φορουμ ο διασυρμος οποιουδηποτε καταστηματος.
πολιτικη του φορουμ ειναι να κατατιθενται ελευθερα καλες και κακες εμπειριες οσον αφορα καταστηματα ενυδρειακου ενδιαφεροντος.
νομιζω δεν ειναι δυσκολο να το καταλαβει καποιος..εκτος αν δε θελει να καταλαβει.
ακουστηκαν εξισου καλες και κακες εντυπωσεις για το καταστημα..πραγμα λογικο και προσγειωμενο. μονο καλα ή μονο κακα θα ανηκαν στη σφαιρα της φαντασιας ετσι κι αλλιως και δε θα γινοταν πιστευτο απο κανενα.

kgf12345
12-09-11, 16:20
εδω ειναι Ελλαδα,και οποος απλος πολιτης πειρε πισω τα χρηματα του απο μαγαζι ας το γραψει εδω μεσα.

στο καταστημα που δουλευα μεχρι προσφατως και συγκεκριμενα στο σερβις του,εγω τα εκοβα τα πιστωτικα.και σε πληροφορω οτι εκοβα εκατονταδες καθε μερα.και για αλλαγες προιοντος και για επιστροφη χρηματων και για ελατωματικα προιοντα και γιατι ετσι του καπνισε του πελατη να αλλαξει.
οποτε αυτο που λες,απλα δεν στεκει.αυτα τα περι δεν γινονται επιστροφες κλπ ειναι ελληνικες πατεντες.επειδη εμενα στην αγγλια 8 χρονια εχω να σου πω οτι εκει ετσι και σου πουνε σε καταστημα αυτα που λες,τους κοβεις τον κ**ο!:rolleyes:

kixlidatos
12-09-11, 16:40
εδω να γινει διευκρινηση γιατι μπορει να γινει παρεξηγηση.
ΔΕΝ ειναι πολιτικη του φορουμ ο διασυρμος οποιουδηποτε καταστηματος.
πολιτικη του φορουμ ειναι να κατατιθενται ελευθερα καλες και κακες εμπειριες οσον αφορα καταστηματα ενυδρειακου ενδιαφεροντος.
νομιζω δεν ειναι δυσκολο να το καταλαβει καποιος..εκτος αν δε θελει να καταλαβει.
ακουστηκαν εξισου καλες και κακες εντυπωσεις για το καταστημα..πραγμα λογικο και προσγειωμενο. μονο καλα ή μονο κακα θα ανηκαν στη σφαιρα της φαντασιας ετσι κι αλλιως και δε θα γινοταν πιστευτο απο κανενα.
Να διευκρινισω και εγω,πραγματι ετσι οπως το εγραψα,ετσι ακουγετε,αλλα επιμενω οτι η ουσια ειναι οτι.Ενας φιλος ανοιξε ενα θεμα για να ρωτησει κατι συγκεκριμενο,δηλ. αν πρεπει να κανει εγραφει για να δει τις τιμες ,και εξελυχθηκε σε ενα βαρυ κατηγορω μονο γιαυτο το μαγαζι ,με την ανοχη του φορουμ.Εδω διαφωνω εγω,για τους λογους που προανεφερα.

στο καταστημα που δουλευα μεχρι προσφατως και συγκεκριμενα στο σερβις του,εγω τα εκοβα τα πιστωτικα.και σε πληροφορω οτι εκοβα εκατονταδες καθε μερα.και για αλλαγες προιοντος και για επιστροφη χρηματων και για ελατωματικα προιοντα και γιατι ετσι του καπνισε του πελατη να αλλαξει.
οποτε αυτο που λες,απλα δεν στεκει.αυτα τα περι δεν γινονται επιστροφες κλπ ειναι ελληνικες πατεντες.επειδη εμενα στην αγγλια 8 χρονια εχω να σου πω οτι εκει ετσι και σου πουνε σε καταστημα αυτα που λες,τους κοβεις τον κ**ο!:rolleyes:
Καλα η δικη σου μαρτυρια δεν μετραει,γιατι σε αυτο το θεμα ειμαστε αντιδικοι,μια που μαθαμε και τον αστικο κωδικα:D:D:D:D

Εγω μιλησα μονο για την επιστροφη χρηματων,και οχι για αλλαγη.
Ειπες αυτο που ειπ[α αθελα σου:pγια την Αγγλια,εδω ειναι Ελλαδα:D

Πάνος
12-09-11, 16:53
Να διευκρινισω και εγω,πραγματι ετσι οπως το εγραψα,ετσι ακουγετε,αλλα επιμενω οτι η ουσια ειναι οτι.Ενας φιλος ανοιξε ενα θεμα για να ρωτησει κατι συγκεκριμενο,δηλ. αν πρεπει να κανει εγραφει για να δει τις τιμες ,και εξελυχθηκε σε ενα βαρυ κατηγορω μονο γιαυτο το μαγαζι ,με την ανοχη του φορουμ.Εδω διαφωνω εγω,για τους λογους που προανεφερα.
η "ανοχη" του φορουμ οφειλεται στο γεγονος οτι σε παρα πολλα θεματα..απο αλλου ξεκινα η συζητηση και αλλου καταληγει. αυτος δεν ειναι λογος για να τη σταματησουμε. οπως λοιπον δε σταματαμε - κλειδωνουμε και αλλα θεματα (στα οποια δεν καταπατωνται βεβαια οι κανονισμοι του φορουμ)..ετσι δε σταματα-κλειδωνεται και το θεμα αυτο.
δεν πολεμαμε κανενα καταστημα...αλλα και δεν προστατευουμε κανενα καταστημα. τα μελη οσο σεβονται τους κανονισμους ειναι ελευθερα να γραφουν τις εμπειριες τους ή και να προχωρουν και περα απο το θεμα. απαντηση δοθηκε στην αρχικη ερωτηση..και απλα η συζητηση επεκταθηκε παρεταιρω.
σε αλλα ποστ κατηγορουνται αλλα καταστηματα...ενω σε πολλα τονιζονται θετικα των καταστηματων και υπαρχουν ευχαριστηρια. μελη τα εχουν γραψει ολα αυτα και το φορουμ δειχνει την ιδια "ανοχη" σε ολα.
σε αυτο το φορουμ μπορεις να εισαι σιγουρος για τα παραπανω. δεν πολεμαμε αλλα και δεν υπερασπιζομαστε κανενα καταστημα σαν GAB. απο εκει και περα το καθε μελος ομως μπορει να εχει οποια γνωμη θελει για το καθενα συμφωνα με τον τροπο που το αντιμετωπισαν και να την καταγραφει αν το επιθυμει.

kgf12345
12-09-11, 17:10
Καλα η δικη σου μαρτυρια δεν μετραει,γιατι σε αυτο το θεμα ειμαστε αντιδικοι,μια που μαθαμε και τον αστικο κωδικα:D:D:D:D

:D:D:D

Εγω μιλησα μονο για την επιστροφη χρηματων,και οχι για αλλαγη.
Ειπες αυτο που ειπ[α αθελα σου:pγια την Αγγλια,εδω ειναι Ελλαδα:D

ετσι ειναι φιλε μου,αλλα και ο καθενας (κιεγω μεσα ειμαι)βλεπει αυτο που θελει να δει;)
θα σταματησω γιατι τοχουμε εξαντλησει το θεμα νομιζω και κουραζουμε και τους mod να απαντανε :D τουλαχιστον συμφωνουμε στο οτι διαφωνουμε:D

almost
12-09-11, 17:22
Πολυ ωραια ,μαθαμε και τον αστικο κωδικα,με μια λεπτομερεια να μας διαφευγει,οτι εδω ειναι Ελλαδα,και οποος απλος πολιτης πειρε πισω τα χρηματα του απο μαγαζι ας το γραψει εδω μεσα.
Παντα το λεω,σε αυτην την χωρα ποτε μα ποτε οι δικηγοροι και οι λογιασταδες δεν θα πεινασουν ποτε:D

Σήμερα αγόρασα κάτι και μόλις ήρθα σπίτι είδα ότι δε μου έκανε.
Το πήγα πίσω λοιπόν στο μαγαζί και ενώ είχα πληρώσει με πιστωτική και ήταν δικό μου το λάθος (μόνος μου διάλεξα λάθος τύπο) πήραν πίσω το προιόν (αφού το έλενξαν) και μου γύρισαν μετρητά.

Α, ξέσασα μια λεπτομέρεια: εδώ είναι Ελλάδα.

kixlidatos
12-09-11, 17:32
Το πήγα πίσω λοιπόν στο μαγαζί και ενώ είχα πληρώσει με πιστωτική και ήταν δικό μου το λάθος (μόνος μου διάλεξα λάθος τύπο) πήραν πίσω το προιόν (αφού το έλενξαν) και μου γύρισαν μετρητά.

Φιλε μου μην επιμενεις,εσυ μπορει να εισαι δικιγορος,αλλα η πιατσα εχει δικους της κανονες.

1)Οποιαδηποτε συναλλαγη με πιστωτικη καρτα μπορει να ακυρωθει,οποτε το επιχειρημα σου δεν συγκρινετε με αυτο που λεω εγω για μετρητα.
2)πως δηλ.σου επεστρεψε οικειοθελως σε μετρητα,αφου αυτος θα πληρωσει και απο την τσεπι του το ΦΠΑ?
Σιγουρα θα του ειπες στο γλωσσαριο σας καποιες κουβεντουλες και τον κατατρομαξες τον ανθρωπο και σου εδωσε και απο την τσεπι του ο φουκαρας:D

almost
12-09-11, 18:08
Δεν του είπα απολύτως τίποτα, το έκανε μόνος του.

Δεν μπήκα να απαιτήσω αλλαγή και ούτε θα απαιτούσα γιατί έφταιγα εγώ, άρα δεν ήταν υποχρεωμένος να την κάνει.

Ρώτησα αν γίνεται και ο άνθρωπος ήταν επαγγελματίας.

Για αυτό με κέρδισε σα πελάτη (για τις επόμενες αγορές).

delta66
12-09-11, 18:20
Επειδη το καταστημα σιγουρα ενδιαφερεται για την κοινη γνωμη και σιγουρα ενημερωνεται για την εξελιξη του θεματος στο φορουμ θα απευθυνθω δημοσια απευθειας στο καταστημα.

Αγαπητο Water Inn
Επειδη πιστευω οτι το καταστημα σας ηταν απο τα πιο αξιολογα καταστηματα επιθυμω να παραμεινει ετσι.
Εχω αγορασει απο εσας ολα τα ενυδρεια μου και πολυ απο τον εξοπλισμο μου γενικα.
Οντως εχετε πιο τσουχτερες τιμες σε αρκετα προιοντα, αλλα με σωστη ερευνα αγορας και εκμεταλλευομενος τις προσφορες σας, εχω προμηθευτει εξοπλισμο που συνολικα θα μου κοστιζε τα διπλα χρηματα.

Στο θεμα της ποιοτητας των ζωντανων σας εχω αμφιβολιες, αφου εχω παρει ζωντανα που βγηκανε πολυ καλα, αλλά και άλλα που βγηκαν πολυ κακα και εχω βγαλει το συμπερασμα οτι ηταν απο λαθος του καταστηματος αφου τα ψαρια που πουληθηκαν αμεσως μετα την εισαγωγη τους απο την παραγγελία εζησαν, ενω οσα εμειναν στο καταστημα για περισσοτερες μερες δεν αντεξαν ουτε εβδομαδα στο ενυδρειο μου.
Ηταν και δικο μου λαθος αφου ειδα την ασχημη κατασταση τους πριν τα παρω, αλλα ειχα δωσει ηδη προκαταβολη το 50% και δεν ηθελα να μπλεξω με διαδικαστικα.

Στο θεμα των εγγυησεων ειμαι παλι διχασμενος, αφου δυο φορες που χρειαστηκε να τη χρησιμοποιησω, τη μια φορα με εξυπηρετησατε αμεσα, την αλλη ομως επρεπε να επιμεινω πολυ και να χρησιμοποιησω τις τεχνικες μου γνωσεις για να σας πεισω οτι γνωριζω τι φταιει για τη βλαβη και να ικανοποιηθει το αιτημα μου.

Στο θεμα της τηλεφωνικης ενημερωσης συμφωνω με τους προηγουμενους.
Ηδη εχω αραιωσει τις επισκεψεις μου, γιατι εκανα αρκετες φορες ταξιδι μεχρι την Κηφισιά χωρις να βρω αυτο που με ειχαν διαβεβαιωσει οτι ηταν διαθεσιμο ή γιατι το ζωντανο που ηθελα να αγορασω, του ειχε δωθει λαθος ονομα και τελικα ηταν αλλο ψαρι ή γιατι δεν ειχαν συνεννοηθει σωστα μεταξυ τους οι υπαλληλοι της αποθηκης και της εξυπηρετησης πελατων, με αποτελεσμα να υπαρχει διαθεσιμο ενυδρειο αλλα να ειναι σπασμενο και να ανακαλυπτεται το προβλημα μετα το "ταξιδι" μου.

Επισης τωρα τελευταια δεν υπαρχει ικανοποιητικη διαθεσιμοτητα προιοντων, αλλα το δικαιολογω λογω της κρισης.

Πιστευω οτι με λιγο καλυτερη διαχειρηση, εκπαιδευση του προσωπικου για σωστη ενημερωση, σωστη συννενοηση μεταξυ του προσωπικου, καλυτερη διατηρηση των ζωντανων στις δεξαμενες σας και καλη διαθεση απεναντι στον πελατη θα γινουν ολα καλυτερα.

Για το θεμα των οδηγιων στο στησιμο νεου (ή και παλιου) ενυδρειου, ειτε απο υπαλληλους ειτε σε βιντεο απο τον διεθυντη του τμηματος, δεν εχω απαιτησεις, αφου οφειλω να ειμαι μονο εγω υπευθυνος για τη σωστη μελετη του θεματος.

Εις το επανειδειν.

Σπυρος Δελτα

kixlidatos
12-09-11, 18:22
Δεν του είπα απολύτως τίποτα, το έκανε μόνος του.

Δεν μπήκα να απαιτήσω αλλαγή και ούτε θα απαιτούσα γιατί έφταιγα εγώ, άρα δεν ήταν υποχρεωμένος να την κάνει.

Ρώτησα αν γίνεται και ο άνθρωπος ήταν επαγγελματίας.

Για αυτό με κέρδισε σα πελάτη (για τις επόμενες αγορές).
Οπως ξερεις καλα ,καθε κανονας εχει και τις εξερεσεις του.
Κατα κανονα ομως λεφτα δεν επιστρεφονται.Γιατι απο αυτην την επιστροφη το καταστημα επαθε ζημια στο ποσοστο του φπα.

delta66
12-09-11, 18:25
Σε συναλλαγες με καταστημα του εξωτερικου (Ε.Ε), μου εχει επιστραφει ποσο (μαλιστα πανω απο 1000 ευρω) λογω αγορας ελλατωματικου προιοντος.
Ηταν γραμμενο ηδη στους ορους συναλλαγης οτι γινεται.
Μαλιστα υπηρχε και ορος οτι αν δεν ειμαι ικανοποιημενος απο το προιον (ακομα και χωρις να εχει καποιο προβλημα) μπορω να ζητησω τα χρηματα μου πισω μεσα σε ενα μηνα και να επιστρεψω πισω το προιον.
Στην αγορα ειχε κανονικα φπα για ελληνικο κρατος.
Φαινεται υπαρχει τροπος να μη χανει το καταστημα τα χρηματα του.

kgf12345
12-09-11, 18:34
Κατα κανονα ομως λεφτα δεν επιστρεφονται.Γιατι απο αυτην την επιστροφη το καταστημα επαθε ζημια στο ποσοστο του φπα.

ρε κιχλιδατε,δεν παιζεσαι!:Dαμα ερθεις αθηνα ελα αποδω για καφε κερναω!:D

Gladiator
12-09-11, 19:08
πε παιδια το παληκαρι ακουσε για water-inn
και σας ρωταει.......
αν ξερετε καλυτερα μαγαζια στην Αθηνα πειτε μας και μας οι πιο ψαγμενοι
ανοιξα ενα θεμα για αυτα τα καταστηματα και κανεις δε μου απαντησε...........

Κλεόβουλος
12-09-11, 19:48
πε παιδια το παληκαρι ακουσε για water-inn
και σας ρωταει.......
αν ξερετε καλυτερα μαγαζια στην Αθηνα πειτε μας και μας οι πιο ψαγμενοι
ανοιξα ενα θεμα για αυτα τα καταστηματα και κανεις δε μου απαντησε...........

Εσύ Μονομάχε που και τι ρώτησες και δεν πήρες απάντηση? :confused:
Ο φίλος για το WI άκουσε όλες τις απόψεις ;)

kgf12345
12-09-11, 19:55
:D:D:D

persival
12-09-11, 19:57

Φίλε κιχλιδάτε, υπάρχουν ειδικά ακυρωτικά στοιχεία και δελτία επιστροφής, παραστατικά νόμιμα, γιατί σώνει και καλά να επιβαρυνθεί ΦΠΑ;
Στην περίπτωση βέβαια που επέστρεψε μετρητά αντί να ακυρώσει την κίνηση της κάρτας, επιβαρύνεται με το ποσοστό της τράπεζας που κυμαίνεται από 1-4%.
Και στην εταιρία που εργάζομαι (Ελληνική :D ) μια χαρά επιστροφές κάνουμε όταν προκύπτει θέμα.

Gladiator
12-09-11, 20:02
Εσύ Μονομάχε που και τι ρώτησες και δεν πήρες απάντηση? :confused:
Ο φίλος για το WI άκουσε όλες τις απόψεις ;)
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=55452

Κλεόβουλος
12-09-11, 20:26
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=55452

Αν και δεν γνωρίζω ποια μαγαζιά υπάρχουν στις περιοχές που αναφέρεις,
αν δεν έχεις βρει άκρη ακόμη, εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα να σου πω 2-3 μαγαζιά που με εξυπηρέτησαν άψογα (για ψάρια/αποστολή/συνεννόηση/εξυπηρέτηση/γνώση αντικειμένου/τιμές κλπ) και όσο με αφορά τα εμπιστεύομαι ;)

panos70
12-09-11, 22:37
Βρε παιδια γιατι κανετε ετσι εγω ρωτησα και μου φανηκε παραξενο που δεν βλεπω τις τιμες και μερικα προιοντα του water in αν δεν κανω ενγραφη ενω σε ολα τα αλλα μαγαζια τις βλεπω...αυτη ηταν η απορια μου

stratigos24
12-09-11, 22:50

Μα αυτο ειναι το θεμα. Δεν εχουν προβλημα να σου κανουν την εξυπηρετηση οταν φταις. Οταν φταινε εκεινοι εχουν προβλημα μετα να αλλαξουν σταση και να κανουν το σωστο....:D

Gladiator
12-09-11, 22:51
Αν και δεν γνωρίζω ποια μαγαζιά υπάρχουν στις περιοχές που αναφέρεις,
αν δεν έχεις βρει άκρη ακόμη, εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα να σου πω 2-3 μαγαζιά που με εξυπηρέτησαν άψογα (για ψάρια/αποστολή/συνεννόηση/εξυπηρέτηση/γνώση αντικειμένου/τιμές κλπ) και όσο με αφορά τα εμπιστεύομαι ;)
αν ειναι ευκολα με ενα πμ
να μου πεις οσα γνωριζεις σε Αθηνα
σε οποιαδηποτε περιοχη
που να ειναι καλα
σε τιμες προιοντα και ποιοτητα........

Chris82
12-09-11, 22:52
Oταν ενα μαγαζι ειναι εξειδικευμενο σε κατι, τοτε ειναι λογικο να υπαρχουν απο τους πελατες του και οι αναλογες απαιτησεις!!
Στο χερι λοιπον του καθε επιχειρηματια ειναι να ανταπεξελθει σε αυτες τις απαιτησεις και να ανεβασει τον πηχη του καταστηματος του ποιο ψηλα!!

Γιώργος Κ
13-09-11, 00:14
Ο καταναλλωτης στην Ελλαδα προστατευεται ουσιαστικα απο 3 νομους:

1) Ν. 2251/1994 (Φ.Ε.Κ. Α' 191/16.11.1994)

2) Ν. 3043/2002 (Φ.Ε.Κ. Α' 192/21.08.2002), που τροποποιει τον Ν. 2251/1994 και ενσωματωνει στο ελλ. δικαιο την 1999/44/ΕΚ κοινοτικη οδηγια (αυτη λεει για τα 2 χρονια minimum στις εγγυησεις)

3) Π.Δ. 301/2002 (Φ.Ε.Κ. Α' 267/4.11.2002), Προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας προς τις διατάξεις της οδηγίας 98/27/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 19ης Μαίου 1998 "περί των αγωγών παραλείψεως στον τομέα της προστασίας των συμφερόντων των καταναλωτών" (ΕΕ αριθ. L 166 της 11/06/1998, σ. 51-55) και τροποποίηση του Ν. 2251/1994.

Ο Ν. 3043/2002 στο αρθρο 4 λεει:

"Με τις διατάξεις του παρόντος κεφαλαίου προσαρμόζεται η ελληνική
νομοθεσία στις διατάξεις της οδηγιας 1999/44/ΕΚ του Ευρωπαϊκού
Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Μαίου 1999 σχετικά με
ορισμένες πτυχές της πώλησης και των εγγυήσεων καταναλωτικών αγαθών".

Αυτο το αρθρο 4 ειναι που μας προστατευει απο το 2002 και μετα, και επιβαλει στις εγγυησεις την 2ετια ως minimum χρονικη διαρκεια...

Επισης, σε καποιο αρθρο αυτων των νομων (νομιζω στο Π.Δ. 301/2002, δεν θυμαμαι ακριβως), λεει οτι τα ελλ. δικαστηρια ειναι υποχρεωμενα να κρινουν τετοιες διαφορες, συμφωνα με κοινοτικες οδηγιες που ειναι προς οφελος των καταναλλωτων, ακομα και αν αυτες δεν εχουν ενσωματωθει σε καποιο νομο.

ΕΠΙΣΗΣ:

1) Το Υπουργείο Ανάπτυξης ανακοίνωσε την έναρξη της λειτουργίας νέου δικτυακού κόμβου για το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή , όπου οι καταναλωτές θα μπορούν αν υποβάλλουν on-line καταγγελίες που αφορούν προβλήματα σε διασυνοριακές συναλλαγές. Στην ιστοσελίδα www.eccefpolis.gr (http://www.eccefpolis.gr/) , οι καταναλωτές μπορούν να βρουν πληροφορίες για τα δικαιώματά τους όσον αφορά τις συναλλαγές που πραγματοποιούν στην Ε.Ε., καθώς και να ενημερωθούν για τις υπηρεσίες που μπορεί να τους παρέχει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή.

2) Τα άρθρα 540, 541, 548, 554, 555, 556, 557 και 558 του Αστικου Κωδικα, όπως αυτά τροποποιήθηκαν από το Ν. 3043/2002 «Ευθύνη του πωλητή για πραγματικά ελαττώματα και έλλειψη συνομολογημένων ιδιοτήτων», ορίζουν ότι τα δικαιώματα του αγοραστή (διόρθωση του πράγματος ή αντικατάσταση με άλλο ή μείωση του τιμήματος ή υπαναχώρηση από τη σύμβαση) λόγω πραγματικού ελαττώματος ή ελλείψεως συμφωνηθείσας ιδιότητας, παραγράφονται μετά την πάροδο δύο ετών από την παράδοση του πράγματος.

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ:

Άρθρο 540
Δικαιώματα του αγοραστή

Στις περιπτώσεις ευθύνης του πωλητή για πραγματικό ελάττωμα ή για έλλειψη συνομολογημένης ιδιότητας ο αγοραστής δικαιούται κατ' επιλογήν του: 1. να απαιτήσει, χωρίς επιβάρυνσή του, τη διόρθωση ή αντικατάσταση του πράγματος με άλλο, εκτός αν μια τέτοια ενέργεια είναι αδύνατη ή απαιτεί δυσανάλογες δαπάνες. 2. α μειώσει το τίμημα. 3. να υπαναχωρήσει από τη σύμβαση, εκτός αν πρόκειται για επουσιώδες πραγματικό ελάττωμα.
Ο πωλητής οφείλει να πραγματοποιήσει τη διόρθωση ή την αντικατάσταση σε εύλογο χρόνο και χωρίς σημαντική ενόχληση του αγοραστή.
(Όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 1 παρ.1 του ν 3043/2002)

Άρθρο 541

Ο αγοραστής μπορεί, αν διαπιστωθεί αργότερα και άλλο ελάττωμα, να ασκήσει εκ νέου ένα από τα δικαιώματα του προηγούμενου άρθρου. Το ίδιο ισχύει και όταν λείπει συνομολογημένη ιδιότητα.

Άρθρο 548
Καταστροφή ή χειροτέρευση του πράγματος

Ο αγοραστής έχει δικαίωμα να ζητήσει αντικατάσταση ή να υπαναχωρήσει από τη σύμβαση ή να μειώσει το τίμημα και αν ακόμη το πράγμα καταστράφηκε ή χειροτέρεψε εξαιτίας του ελαττώματος.

Άρθρο 554
Παραγραφή

Τα δικαιώματα του αγοραστή λόγω πραγματικού ελαττώματος ή έλλειψης συνομολογημένης ιδιότητας παραγράφονται μετά την πάροδο πέντε ετών για τα ακίνητα και δύο ετών για τα κινητά.

Άρθρο 555

Η παραγραφή αρχίζει από την παράδοση του πράγματος στον αγοραστή. Το ίδιο ισχύει και αν ο αγοραστής ανακάλυψε το ελάττωμα ή την έλλειψη της ιδιότητας αργότερα.
Αν ο αγοραστής ζήτησε να διεξαχθεί συντηρητική απόδειξη η παραγραφή διακόπτεται έως το τέλος της διαδικασίας αυτής.

Άρθρο 556

Αν συμφωνήθηκε προθεσμία ευθύνης του πωλητή για ελάττωμα ή έλλειψη συνομολογημένης ιδιότητας, αυτό σε περίπτωση αμφιβολίας σημαίνει ότι η παραγραφή για τα ελαττώματα ή τις ελλείψεις που εκδηλώθηκαν μέσα στην προθεσμία αρχίζει από τότε που εκδηλώθηκαν.

Άρθρο 557

Ο πωλητής δεν μπορεί να επικαλεστεί την παραγραφή των προηγούμενων άρθρων, αν απέκρυψε ή αποσιώπησε με δόλο το ελάττωμα ή την έλλειψη της συνομολογημένης ιδιότητας.
Άρθρο 558

Ο αγοραστής μπορεί και μετά τη συμπλήρωση του χρόνου της παραγραφής να ασκήσει με ένσταση τα δικαιώματά του από το ελάττωμα ή από την έλλειψη της συνομολογημένης ιδιότητας, εφόσον ειδοποίησε γι' αυτά τον πωλητή μέσα στο χρόνο της παραγραφής.

Ακομα, αν ολα τα παραπανω δεν ειναι αρκετα για να βρειτε το δικιο σας, ενημερωστε για το προβλημα σας το Ινστιτουτο Καταναλωτη (ΙΝ.ΚΑ) (www.inka.gr (http://www.inka.gr/)).

Αστικος Κωδικας

Άρθρο 537

Ευθύνη για ελλείψεις

Ο πωλητής ευθύνεται ανεξάρτητα από υπαιτιότητά του αν το πράγμα, κατά το χρόνο που ο κίνδυνος μεταβαίνει στον αγοραστή, έχει πραγματικά ελαττώματα ή στερείται τις συνομολογημένες ιδιότητες, εκτός αν ο αγοραστής κατά τη σύναψη της σύμβασης γνώριζε ότι το πράγμα δεν ανταποκρίνεται στη σύμβαση ή η μη ανταπόκριση οφείλεται σε υλικά που χορήγησε ο αγοραστής.

Το ελάττωμα ή η έλλειψη συνομολογημένης ιδιότητας που διαπιστώνεται μέσα σε έξι μήνες από την παράδοση του πράγματος τεκμαίρεται ότι υπήρχε κατά την παράδοση, εκτός αν τούτο δεν συμβιβάζεται με τη φύση του πράγματος που πουλήθηκε ή με τη φύση του ελαττώματος ή της έλλειψης.

Άρθρο 555

Η παραγραφή αρχίζει από την παράδοση του πράγματος στον αγοραστή, έστω και αν ο αγοραστής ανακάλυψε το ελάττωμα ή την έλλειψη συνομολογημένης ιδιότητας αργότερα. Δηλ. ο αγοραστής δικαιούται να ασκήσει τα δικαιώματά του από τη στιγμή της παράδοσης του πράγματος και για 2 χρόνια, εφόσον στο διάστημα αυτό εκδηλωθεί πραγματικό ελάττωμα ή έλλειψη συμφωνηθείσης ιδιότητας.

δηλαδη σύμφωνα με το Νόμο 3043/2002 η περίοδος της εγγύησης για τα καταναλωτικά προϊόντα ειναι δύο χρόνια.

Εγκύκλιος Ζ1-71/2003 Σχετικά με την εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 3043/2002 (http://www.efpolis.gr/_database/docuploads/sitefile-11.doc)

Οποιος δεν συμμορφωνεται με τα πανω παρανομει ...

Με λιγα λογια ο καταναλωτης μπορει να ζητησει:
1) Αντικατασταση προιοντος
2) Επιστροφη χρηματων
3) Μειωση τιμης σε ελαττωματικο προιον!!

Η "πιατσα" ειναι αυτη που παρανομει και κατεληξε στη κατασταση αυτη την Ελλαδα μας!

africano
13-09-11, 08:47

+100000000000000000000000000000000000

kgf12345
13-09-11, 18:12
σωστο κιαυτο:D