Επιστροφή στο Forum : Aλγη???
stratigos24
05-09-11, 20:54
Καλησπερα. Εβγαλα μερικες φωτογραφιες απο την υδροφυλλα μου που εχει κατι σαν κλωστες να μου πειτε τι ειναι, αν ειναι αλγη κλπ, καθως και απο την κλαδοφορα αλγη να την δειτε και να μου πειτε αν εχει πανω τριχωηδη αλγη.
Ακομα περα απο κατι κλωστες στις υδροφυλλα εχουν βγει και πανω στο φυτο κατι σαν κλωναρια, αλλα πιο λεπτα απο τα κανονικα. Αν μπορειτε να μου πειτε και τι ειναι αυτα??
http://img43.imageshack.us/img43/534/p1030954d.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/43/p1030954d.jpg/)
http://img199.imageshack.us/img199/5271/p1030953t.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/199/p1030953t.jpg/)
http://img839.imageshack.us/img839/7005/p1030952eq.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/839/p1030952eq.jpg/)
http://img191.imageshack.us/img191/6710/p1030951ck.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/191/p1030951ck.jpg/)
http://img405.imageshack.us/img405/9864/p1030950d.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/405/p1030950d.jpg/)
Νηματοειδής άλγη (Thread algae αν δεν κανω λαθοσ
Τσιόνογλου Σταύρος
05-09-11, 21:54
Τα κλωνάρια είναι ρίζες.Τα άλλα που λες δεν μπορω νατα καταλάβω δεν βοηθάνε οι φώτο καθότι γεράματα :D
stratigos24
05-09-11, 21:58
Τα κλωνάρια είναι ρίζες.Τα άλλα που λες δεν μπορω νατα καταλάβω δεν βοηθάνε οι φώτο καθότι γεράματα :D
Tα κλωναρια ειναι πανω στα βασικα κλωναρια των υδροφυλλων, και χαμηλα και ψηλα. Ειναι σιγουρα ριζες? Γιατι ας πουμε κοντα στις υδροφυλλες εχουν βγει και αλλες υδροφυλλες αλλα πανω ψηλα ειναι λογικο να εχουν?
Καποιος για την κλαδοφορα? Εχει πανω αλγη?
Τσιόνογλου Σταύρος
05-09-11, 22:00
Ρίζες είπαμε έιναι,το έχουν το συνηθειο αυτο πολλά stem plants.
michael151
05-09-11, 22:00
Κι εμενα για ριζουλες μου φαινονται..Στη πρωτη φωτο με τη μπαλα-αλγη, μαλλον ειναι φυσιολογικο. Σε καποια φαση θα κοπει/διαλυθει σε κομματια, για να ξαναδημιουργηθει σε αλλα παρομοια κομματια..Αλλα ας απαντησει καποιος πιο εμπειρος που κοβει το ματι του!
Τσιόνογλου Σταύρος
05-09-11, 22:02
Βλέπω να έχει κάτι το μπαλάκι σου αλλα τι ακριβώς δεν βοηθά η φώτο.
stratigos24
05-09-11, 22:05
Εγω που κοιταω την μπαλα τωρα, βλεπω μικρες κατσαρες τριχουλες χιλιοστων επανω, μικρες μικρες. Μηπως μου κανει τιποτα και γεμισω τριχωηδη αλγη?:confused:
Τσιόνογλου Σταύρος
05-09-11, 22:11
Βλέπω το έχεις ντάλα κάτω απο το φώς βάλτο σε ποιο σκοτεινό σημείο και παρατήρησε το,εγω στο μαγαζί έχω κάμποσα μεσα στα γαριδοενυδρεία με λίγο φως και μερικές μερες οταν έχει και πολλές ζέστες δεν ανάβω και καθόλου τα φώτα και τα μπαλάκια είναι σε τέλεια κατάσταση και να σκεφτείς οτι τα έχω εκει μέσα απο τον Μάρτιο,απλώς η ανάπτυξη τους είναι ελάχιστη.
stratigos24
05-09-11, 22:13
2 φωτογραφιες ακομα με μια η μπαλα και να φαινεται καλυτερα.
http://img716.imageshack.us/img716/5364/p1030960cm.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/716/p1030960cm.jpg/)
http://img856.imageshack.us/img856/2426/p1030959nv.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/856/p1030959nv.jpg/)
-------------------------
Βλέπω το έχεις ντάλα κάτω απο το φώς βάλτο σε ποιο σκοτεινό σημείο και παρατήρησε το,εγω στο μαγαζί έχω κάμποσα μεσα στα γαριδοενυδρεία με λίγο φως και μερικές μερες οταν έχει και πολλές ζέστες δεν ανάβω και καθόλου τα φώτα και τα μπαλάκια είναι σε τέλεια κατάσταση και να σκεφτείς οτι τα έχω εκει μέσα απο τον Μάρτιο,απλώς η ανάπτυξη τους είναι ελάχιστη.
Ειχα δει σε καποιο θεμα, να ειναι κατω απο φως και να την γυριζω που και που να παιρνει και απο τις 2 μεριες φως και αυτο κανω.
Ισως την βαλω καπου πιο σκιερα.
Γιαννης Μ5
05-09-11, 22:32
Βρε παιδια αν γινεται,ανεβαζετε τις φωτο στο φορουμ.Μιλαμε αυτο το ιmageshack κανει μια ωρα...
stratigos24
05-09-11, 22:41
Βρε παιδια αν γινεται,ανεβαζετε τις φωτο στο φορουμ.Μιλαμε αυτο το ιmageshack κανει μια ωρα...
Sorry, δεν ειχα κανει ποτε προσπαθεια να τις ανεβασω στο φορουμ.
Τις ειδες τελικα?
Γιαννης Μ5
05-09-11, 22:44
Δυστηχως οχι ολες.Η μπαλα παντως ενταξει μου φαινεται.
stratigos24
05-09-11, 22:45
Δυστηχως οχι ολες.Η μπαλα παντως ενταξει μου φαινεται.
Για να δουμε... :)
stratigos24
19-09-11, 04:01
Σε ενα βιβλιο του takashi amano το the aquarium plant handbook, ειδα για τη μπαλα μοςς να λεει οτι πρεπει να ειναι σε σημειο του ενυδρειου με δυνατο φωτισμο, αλλιως θα αρχισει να πεθαινει.
Φωτογραφιες απο τη σελιδα:
44680
44681
Τωρα βεβαια δεν παει να πει οτι επειδη το λεει, αυτο που λες εσυ δεν στεκει, εχεις τις δικες σου και βλεπεις, απλα μιας και το διαβασα, το αναφερω. Την θεωρει και δυσκολο φυτο 3/4 σε δυσκολια. Αν δω τα σκουρα, την βαζω σε σημειο με λιγοτερο φως. Μεχρι στιγμης καλα παει, αν και ελαχιστα εχει αρχισει να μεγαλωνει και να πλαταινει. Ελαχιστα βεβαια ακομα.
+1000
Μιλαμε εχω κερδισει σε αυτο το imageshack ενα σωρο ipod....λεμε για πολυ τυχη !! ολο εχω επιλεγει να κερδισω και κατι -ανοιγουν 2-3 παραθυρα !! ....εχει καταντησει αηδια και κανει και μιση ωρα να κατεβασει την φωτο !!
Ανοιξε λογαριασμο στο photobucket...πολυ καλυτερο και γρηγορο.
stratigos24
19-09-11, 19:30
Το μεγεθος των εικονων μου, δεν μου επιτρεπει να τις ανεβασω στο site πολλες φορες. Οταν μπορω ανεβαζω με το upload του site. Θα κοιταξω και το photobucket.;)
Στο photobucket εχει και upload option. Μπορεις να ρυθμισεις να ανεβαζεις τη φωτο και να την κανει αυτοματα 800χ600 ή οτι μεγεθος θελεις ή να την αφηνει οριτζιναλ μεγεθος
stratigos24
19-09-11, 20:50
Nαι και το imageshack το εχει αυτο και εγω την βαζω για 19'' monitor σε μεγεθος. Δεν θυμαμαι την αναλυση που ειναι, ειναι παραπανω απο 800x600 σιγουρα παντως. Παλαιοτερα τις εβαζα με την επιλογη do not resize και ηταν τεραστιες.
stratigos24
08-03-14, 16:11
Εδω παμε για αλγη?? (επιλεξτε 720p ή 1080p) http://www.youtube.com/watch?v=sG15YegIHwY
δοκιμασε να κανεις σκουπα με σωληνα πιο ψηλα απτην αμμο(για να μη ρουφαει αμμο)και να δεις αν τα μαζευει.
αν τα μαζευει ευκολα μαλον ειναι ακαθαρσιες απτα ψαρια.αν οχι,μπορει ναναι και αλγη.
δε βοηθαει ο φωτισμος να δουμε χρωμα,ειναι και κιτρινο το νερο:D
βγαλε καμια κοντινη φωτο με φλας.
θες φυτα η μου φαινεται?:D
stratigos24
08-03-14, 20:41
Oχι, φυτα δεν θελω....:D
Σημερα στην αλλαγη νερου που εκανα πριν κανα 2ωρο, δεν εβαλα στην ακρη του βαμβακι (που βαζω συνηθως για να μην ρουφηξει κανα ψαρι) και ρουφηξα το περισσοτερο απο αυτο που φαινεται στο βιντεο, μαζι με λιγη αμμο, την οποια μετα συμπληρωσα με νεα.
Εdit: Ετυχε ομως και εχω βγαλει φωτο με φλας το πρωι:
εμενα μου φαινεται για ακαθαρσιες απτα ψαρια.μπορεις να βαλεις ενα wavemaker οσο πιο μικρο βρεις να σπρωχνει προς το φιλτρο γιατι προφανως η ροη δεν φτανει μεχρι εκει και γιαυτο μαζευονται.
ακομα και αν ειναι αλγη και οχι ακαθαρσιες,η ροη παλι θα βοηθησει.
στο wavemaker θα πρεπει να πειραξεις και τη φτερωτη γιατι θαναι δυνατο.
αλλιως σκουπα καθε βδομαδα μαζι με την αλλαγη.(απο αποσταση να μη ρουφαει αμμο.)
στο wavemaker θα πρεπει να πειραξεις και τη φτερωτη γιατι θαναι δυνατο.
Έχω δύο από αυτά (http://www.petsupermarket.gr/2900/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/resun-600lh-%CE%BA%CF%85%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CF%86%CE%BF%CF%81%C E%B7%CF%84%CE%AD%CF%82-%CE%B8%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%83%CE%B9%CE%BD%C E%BF%CF%8D-%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%8D.html), και είναι μικρά, οικονομικά και, ενίοτε, θορυβώδη (αλλά αυτό διορθώνεται με λίγη λίπανση με βαζελίνη).
Έχουν ονομαστική ροή 600l/h αλλά αμφιβάλλω αν είναι τα μισά!
Σημειώνω ότι, αν και δεν φαίνεται στη φωτό, στηρίζεται με αρκετά ισχυρούς μαγνήτες.
Το μεγαλύτερο (http://www.petsupermarket.gr/2901/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/resun-1000lh-%CE%BA%CF%85%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CF%86%CE%BF%CF%81%C E%B7%CF%84%CE%AD%CF%82-%CE%B8%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%83%CE%B9%CE%BD%C E%BF%CF%8D-%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%8D.html)μοντέλο είναι πολύ πιο κοντά στην ονομαστική του ροή (εκτιμώ ότι είναι τουλάχιστον 600lt/h) αλλά βγάζει χαμηλόσυχνο βόμβο που δεν διορθώνεται.
ναι αν υπαρχουν τοσο μικρα μια χαρα ειναι.εγω οταν εψαχνα δεν εβρισκα και ειχα βαλει ενα κινεζικο με 3000lt ροη αν θυμαμαι καλα:D.
ητανε μεγαλυτερο ενυδρειο βεβαια,αλλα παλι το ειχα να χτυπαει στο τζαμι.
stratigos24
09-03-14, 17:30
Για κυκλοφοριτη δεν το σκεφτομαι, πιο καλα να ρουφαω σε καθε αλλαγη αν εχει κατι η αμμος. Νομιζω οτι αυτο ξεκινησε να συμβαινει οταν γυρισα την ροη του φλτρου προς το απεναντι διαγωνια τζαμι ενω πριν το ειχα να βαραει το τζαμι μπροστα. Αλλα αν ισχυει οτι ειναι απο θεμα ροης, τοτε σε καποιο αλλο σημειο της αμμου θα υπηρχε θεμα αν αφηνα τη ροη οπως την ειχα στην αρχη προς το μπροστινο τζαμι.
stratigos24
16-03-14, 20:12
Τελικα εχουμε καφε αλγη? Αλλαγες νερου κανω περιπου (απο τα 60) 10 - 15 λιτρα καθε 7 μερες. Εχω καλη αναταραξη και συνεχιζω να μετραω αμμωνια, νιτρωδη και νιτρικα 0 και το νερο ειναι παντα καθαρο. Φωτισμος led 10w για 8 ωρες καθε μερα. Λογικο να εμφανιστει αυτη η αλγη? Και απο οτι διαβαζω θα φυγει μονη της? Να κανω πιο μικρες αλλαγες μεσα στη βδομαδα?
Καλα ειναι 15 λιτρα αλλαγη.
Καθαριζε με μια τηλεκαρτα τα τζαμια και ειναι ΟΚ.
stratigos24
16-03-14, 23:06
Kαι με την αμμο τι κανω? Την εχω ανακατεψει ελαφρα (βυθιζω στην ουσια) σε σημεια που ειχε πιασει πολυ βρωμα (οπως πισω, αλλα σε μπροστινα σημεια), ωστε να ''θαβεται'' καποια βρωμια. Κακως?
Οχι, αλλα αστο ησυχο να δεις τι θα γινει
μη γινει κρουστα μονο τσεκαρε
stratigos24
17-03-14, 00:06
Οχι, αλλα αστο ησυχο να δεις τι θα γινει
μη γινει κρουστα μονο τσεκαρε
Σημερα στην αλλαγη νερου που εκανα πριν κανα 2ωρο, δεν εβαλα στην ακρη του βαμβακι (που βαζω συνηθως για να μην ρουφηξει κανα ψαρι) και ρουφηξα το περισσοτερο απο αυτο που φαινεται στο βιντεο, μαζι με λιγη αμμο, την οποια μετα συμπληρωσα με νεα.
Αυτο που ρουφηξα τοτε ειχε γινει κρουστα. Τι παιζει με την κρουστα? Και σε αλλα σημεια μαλλον εχω διαλυσει κρουστα και πιεζοντας την απαλα, την χωνω στην αμμο και ερχεται ''νεα καθαρη'' αμμος απο κατω στην επιφανεια και γινεται σε μερικα σημεια ενα mix καθαρου-βρωμικου:
stratigos24
17-03-14, 00:15
Eβαλα και καποιες φωτο στο απο πανω μηνυμα.
Ναι, τις αναεροβιες σκεφτομαι και εγω, αλλα το κανω μερα παρα μερα λιγο ελαφρα στα σημεια με αρκετη ''βρωμια'' μιας και δεν εχω (οπως ειχαμε πει και σε πμ) κανα σαλιγκαρι κλπ να ''αεριζει'' τον βυθο. Το να ρουφαω σε καθε αλλαγη δεν γινεται, απο την αποψη οτι αν δεν παω κοντα το λαστιχο που τραβαω το νερο, δεν αποκολλαται (αν ειναι σωστη η εκφραση) απο την αμμο η βρωμα, ενω αν το παω κοντα, ναι μεν φευγει αλλα μαζι με αμμο.
Ισως φταιει και το λαθος φασμα φωτισμου για την καφε αλγη (βαση δικων μου παρατηρησεων).
Η κρουστα τωρα ειναι και θεμα κυκλοφοριας επανω στο βυθο. Μπορεις να την βελτιωσεις?
stratigos24
17-03-14, 00:23
Μονο με κυκλοφορητακι, αλλα το σκεφτομαι να το κανω, μιας και το fluval 106 το εχω σε φουλ ροη και δεν ξερω κατα ποσο θα ειναι μετα κουραστικο για τα ψαρια..
Για τον φωτισμο δεν μπορω να κανω κατι. Led λευκο εργοστασιακο ειναι 10w. Να μειωσω φωτοπεριοδο θα εχει ουσια? 8 ωρες εχει.
Τετοια κρουστα (μαλλον ειναι ιδια η παρομοια) ειχε πιασει και το προηγουμενο ενυδρειο μου με πιαστο φωτιστικο wave solaris 18w 6500k απο την αλλη μερια, οχι απο εκει που ηταν το κρεμαστο φιλτρο.
Μηπως, και εφοσον εχει δυνατη ροη το φιλτρο, καποια "επεμβαση" στην εξοδο του φιλτρου, βελτιωνε την κυκλοφορια και πανω στο βυθο?
stratigos24
17-03-14, 01:25
Χμ..Δεν ξερω...
Το εχω γυρισμενο προς τα πανω να κοιταει ισια και ελαφρα προς την επιφανεια για να εχω καλη αναταραξη.
Εγω (με δυνατο φιλτρο) θα εφτιαχνα ενα spraybar με τρυπες κι απο κατω, για να μοιραζει ροη και προς την επιφανεια και προς το βυθο.
stratigos24
17-03-14, 01:31
Λογικο... Ισως σκεφτω καποιον τροπο και το κανω.
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-dd212-delta66-aqua-filter_service-bp7110036.jpg (http://s225.photobucket.com/user/delta66/media/aqua/filter%20service/bP7110036.jpg.html)
stratigos24
17-03-14, 01:34
Nαι, καταλαβα τι λες. Εχω δει την εικονα σου αυτη και στο παρελθον..
stratigos24
17-03-14, 20:28
Eρωτηση:
Οταν ξεκινησα το ενυδρειο ειχα την εισοδο του φιλτρου (αυτο που φερνει νερο απο το φιλτρο στο ενυδρειο) να κοιταει το μπροστινο τζαμι και να ειναι στραμμενο και προς την επιφανεια λιγο για καλη αναταραξη. Στην πορεια, το αλλαξα και το εβαλα να κοιταει τελειως διαγωνια (μπροστινο τζαμι και απεναντι πλαινο) για να εχει και καλη αναταραξη και πιο περα στην επιφανεια, απο την αλλη μερια. Μηπως ομως ετσι χανεται πολυ δυναμη της ροης? Τωρα το γυρισα παλι οπως το ειχα (να κοιταει δηλαδη το μπροστα τζαμι) και νομιζω κανει πιο καλη κυκλοφορια στα μπροστινα μερη που επιανε η αμμος και τα τζαμια την αλγη. Να το αφησω ετσι? Τι ειναι πιο καλο?
Μια φωτο για να καταλαβετε (ειναι σαν να βλεπουμε το ενυδρειο απο πανω...με τους κυκλους διχνω που βαραει το νερο):
Καταρχας για να μιλαμε την ιδια γλωσσα, η εξοδος του φιλτρου στελνει νερο στο ενυδρειο και η εισοδος του φιλτρου κατεβαζει νερο απο το ενυδρειο στο φιλτρο.
Λογικα, επειδη το φιλτρο ειναι δυνατο για το μεγεθος του ενυδρειου, αν το δυναμωσεις και βαλεις την εξοδο του φιλτρου, να στελνει νερο οριζοντια (για να κανει και αναταραξη) στην απεναντι πλευρα στο μεσο του τζαμιου, το νερο θα κατεβαινει στο βυθο και θα επιστρεφει προς την εισοδο του φιλτρου (αν εχεις την εισοδο, στην ιδια πλευρα με την εξοδο).
Δοκιμασε το.
ΥΓ τα ψαρια αρεσκονται στη δυνατη ροη και δεν θα εχουν προβλημα.
stratigos24
17-03-14, 22:48
Οκ. Εξοδος λοιπον.:)
Οχι, δεν εχω στην ιδια μερια εισοδο και εξοδο. Το φιλτρο ειναι στο πιο δυνατο του εξαρχης.
Νομιζω ετσι οπως το εβαλα τωρα (οπως ηταν δηλαδη και στην αρχη, με την εξοδο να στελνει το νερο στο μπροστινο τζαμι περιπου στη μεση του) γινεται πιο καλη κυκλικη κυκλοφορια και ακομα νομιζω οτι στα ψαρια αρεσει πιο πολυ ετσι. Πριν κοπαδιαζαν στο πισω μερος του ενδυρειου, τωρα κοπαδιαζουν και στο μπροστα που και μενα μαρεσει καλυτερα,.
ΟΚ διορθωνω
... βαλε την εξοδο του φιλτρου, να στελνει νερο οριζοντια (για να κανει και αναταραξη) στην απεναντι πλευρα στο μεσο του τζαμιου, το νερο θα κατεβαινει στο βυθο και θα επιστρεφει προς την εισοδο του φιλτρου (βαλε την εισοδο, στην ιδια πλευρα με την εξοδο).
Δοκιμασε το.
stratigos24
17-03-14, 22:57
Δεν μπορω/θελω να το κανω, γιατι πρεπει να ανοιξω και αλλη τρυπα στο καπακι.
Απο τα 2 παραπανω σχηματα δεν σου φαινεται καλυτερα το Α που εχω τωρα? Που δηλαδη χτυπαει στο τζαμι το μπροστινο και στελνει και το νερο πιο δυνατα στο βυθο στο μπροστα μερος?
κατω απο την εξοδο δεν εχει καλη κυκλοφορια νερου
stratigos24
17-03-14, 23:07
Συμφωνω. Αλλα πως να τα εχουμε ολα? Απο πριν, πιστευω οτι ειναι λιγοτερα τωρα τα σημεια με κακη κυκλοφορια. Πριν το ειχα και εστελνε στο απεναντι τζαμι, που παει να πει οτι οταν ''εσκαγε'' στο τζαμι ηταν αδυναμη η ροη πλεον και δεν κατεβαινε χαμηλα. Απλα ειχε πιο καλη αναταραξη και αριστερα η επιφανεια.
Τελος παντων το βλεπουμε στην πορεια..
stratigos24
27-03-14, 20:33
Το πραγμα ειχε παραγινει στον βυθο και σημερα εκατσα και εβγαλα παλι βρωμα (μαλλον αλγη θα δειτε και βιντεο/φωτο) μαζι με αμμο και συμπληρωσα νεα. Τι θα γινει με αυτο το πραγμα? Ειναι η 2η φορα που το αφαιρω απο το μπροστα μερος που με νοιαζει πιο πολυ και παλι εμφανιζεται. Στη μεση και κατω απο τα ξυλα (θα το δειτε ακριβως σε μια φωτο που διχνει το ενυδρειο χωρις φως απο ψηλα τραβηγμενο), δεν πιανει σχεδον καθολου. Πισω κατι πιανει, αλλα σαν αυτο που γινεται μπροστα δεν γινεται.
Στις φωτο φαινεται πως ηταν το ενυδρειο πριν το βγαλω, μετα πως ειναι καθως το εβγαζα (για να δειτε οτι ειναι κρουστα) και τελος πως ειναι με τη νεα αμμο.
Βιντεο: https://www.youtube.com/watch?v=hrsgHbU4B94
ChocolatePuma
27-03-14, 22:23
Μόνο στον βυθό εμφανίζεται?
Σαν BGA μοιαζει. Η κυκλοφορια ειναι καλη πανω στο βυθο?
Δεν φαινεται να εχει και πολυ δυνατο φωτισμο για να το διακιολογησει,
Μηπως οφειλεται στο φασμα των λεντ? Αλλος με αυτο το ενυδρειο εχει αντιμετωπισει το ιδιο προβλημα?
stratigos24
28-03-14, 00:21
Μόνο στον βυθό εμφανίζεται?
Ναι. Στα ξυλα βλεπω λιγη πρασινη αλγη και καπου καπου αυτο τον κλασσικο μυκητα που βγαινει στην αρχη και τωρα παει να φυγει τελειως.
Βλεπω και λιγες κιλιδες καφε αλγης στα τζαμια.
Σαν BGA μοιαζει. Η κυκλοφορια ειναι καλη πανω στο βυθο?
Δεν φαινεται να εχει και πολυ δυνατο φωτισμο για να το διακιολογησει,
Μηπως οφειλεται στο φασμα των λεντ? Αλλος με αυτο το ενυδρειο εχει αντιμετωπισει το ιδιο προβλημα?
Εκει ειδικα που εμφανιζεται, αποκλειεται να μην εχει καλη κυκλοφορια. Οντως και με bga μοιαζει. Για το φασμα δεν ξερω, δεν το γραφει κιολας, led 10w λεει, ειχα ρωτησει την aquatlantis αλλα δεν ειχε αυτες τις πληροφοριες για τα led, το φως δεν θα το λεγα αδυναμο αλλα δεν ξερω αν θα το ελεγα και δυνατο. Σε σχεση με το αλλο μοντελο που βγαινει με t8 15w και οχι led, σαν ενταση το δικο μου εχει την διπλη και παραπανω (αν αυτο βοηθαει).
Κανα φυτο επιφανειας μηπως λυσει το θεμα?
Εdit:
Στο βιντεο που εβαλα παραπανω, ειναι αφου εχω αφαιρεσει καποια ποσοτητα αμμου για να δειτε και την κρουστα που κανει κλπ..
Για καθαρισε το και αστο χωρις φως μερικες μερες.
Μονο με του χωρου.
Μη κανεις συσκοτιση αν δεν δεις διαφορά.
ΥΓ αν φταινε τα λεντ, θα φας χοντρη καζουρα που δε με ακουσες να παρεις το ενυδρειο με την Τ8 :D
Εdit:
Στο βιντεο που εβαλα παραπανω, ειναι αφου εχω αφαιρεσει καποια ποσοτητα αμμου για να δειτε και την κρουστα που κανει κλπ..
Το ιδιο μου εκανε (οχι τοσο πολυ) οταν σε νεοστημενο ενυδρειο, ειχα βαλει την carat6 και δεν ειχα καλη κυκλοφορια στο βυθο.
Οταν εβαλα wave maker σταματησε.
Δεν ηταν BGA. Πρασινη απλη ηταν.
stratigos24
28-03-14, 00:39
Ρε συ, το καπακι αυτο ομως ειναι πιο ευκολο για μοντα ανεμιστηρακια κλπ....:D
Κοιτα, να φταινε (σε περιπτωση που ειναι bga μιλαω) τυχον φωσφορικα και μηδενικα νιτρικα? Φωσφορικα απο που να εχω? Απο τροφη? Μηπως η ocean nutricion εχουν μια ταση να ανεβαζουν τα φωσφορικα?
Μη κανεις συσκοτιση αν δεν δεις διαφορά.
Δηλαδη?
Ρε συ, το καπακι αυτο ομως ειναι πιο ευκολο για μοντα ανεμιστηρακια κλπ....:D
Κοιτα, να φταινε (σε περιπτωση που ειναι bga μιλαω) τυχον φωσφορικα και μηδενικα νιτρικα? Φωσφορικα απο που να εχω? Απο τροφη? Μηπως η ocean nutricion εχουν μια ταση να ανεβαζουν τα φωσφορικα?
Δηλαδη?
Καλα, βαλε ανεμιστηρακια για την αλγη :D
Δεν ειναι μαλλον BGA.
Δεν βγαζει σημαντικα φωσφορικα η O.N.
Δλδ, αν ηταν BGA μια πρωτη κινηση ειναι η συσκοτιση μηπως και δουλεψει χωρις να χρειαστει αντιβιωση.
stratigos24
28-03-14, 00:47
Καλα, βαλε ανεμιστηρακια για την αλγη :D
:smt005
Οταν λες συσκότιση, εννοεις τελειως σκοταδι χωρις καν φωτισμο χωρου?
Για BGA και εμενα παντως δε μου μοιαζει γιατι το εχω φαει το εργο αν ηταν θα ησουν σιγουρος :D
stratigos24
28-03-14, 00:50
Παλι καλα που λετε οτι μαλλον δεν ειναι bga... αλλα ειναι παραξενη οπτικα..
Μηπως η αμμος εχει τιποτα μεσα <<λεω εγω τωρα>> να της ριξεις κανενα βρασιμο? Αν η συσκοτιση δε κανει κατι
παντως επειδη κιεγω με το fluval ειχα τα ιδια προβληματα,η λυση ητανε το wavemaker.
εχω την εντυπωση οτι λογω της "ιδιαιτερης" κατασκευης του(σχημα εξοδου κλπ)το fluval δεν κανει σωστη δουλεια με την κυκλοφορια στο βυθο.
βεβαια εγω στο πρωτο 60αρι μου,ειχα βαλει το 305 οχι το 105 (106 που εχεις εσυ) και σε εκεινο το ενυδρειο δεν ειχα μεγαλο προβλημα.αλλα, μολις το εβαλα σε μεγαλυτερο ενυδρειο(που υποτιθεται οτι εξακολουθουσε να το καλυπτει σε λιτρα/ωρα)μεγαλωσε το προβλημα στο βυθο.
-οποτε αναλογικα ειναι το ιδιο πραγμα...
νομιζω δηλαδη οτι λογω του σχηματος της εξοδου,ενω το φιλτρο μπορει να καλυψει τα λιτρα ανα ωρα σε φιλτρανση,δεν μπορει να καλυψει σωστα την κυκλοφορια σε ολα τα σημεια μεσα στο ενυδρειο.
ασχετα απο αυτα,το πρωτο πραγμα που θα εκανα απτην αρχη,θα ητανε να αλλαξω τους σωληνες του με αλφαδολαστιχο(16/22 αν θυμαμαι καλα) και το ακροφυσιο της εξοδου με κλασικο spraybar.στο ειχα πει νομιζω στο πρωτο θεμα που ειχες ανοιξει για το fluval...
στο μεγαλο ενυδρειο παντως,το wavemaker βγηκε απτην πριζα μονο οταν εβαλα το 2076.
θα δοκιμαζα ειτε με spraybar ειτε με wavemaker.σωληνες θα αλλαζα ετσι κιαλλιως και σιγουρα θα βοηθουσε κιαυτο,γιατι εξακολουθω να πιστευω οτι η Fluval εχει κανει μεγαλη πατατα στο σχεδιασμο τους κιας λενε οτι ειναι καλυτερα τα σπιραλ...
από τις φώτο πιστεύω ότι είναι κυανοβακτήριο.
Γιαννης Μ5
28-03-14, 10:07
+1000.Είναι κυανοβακτηριο...
stratigos24
28-03-14, 14:29
@tsoui
Δεν πιστευω οτι εχει κατι η αμμος αλλα το βλεπουμε στην πορεια.
@kgf
Δεν νομιζω οτι ειναι θεμα κυκλοφοριας (οπως ειπα και πιο πανω εκει που εμφανιζεται, εχει πολυ καλη) μιας και απο οτι βλεπω, οτι και αν πεσει στον βυθο σε οποιο σημειο, φευγει και δεν μενει εκει. Ακομα το βλεπω και απο το πως κουνιουνται τα catappa που ειναι σε αλλα σημεια. Ολα τους σχεδον, εχουν κινηση απο τη ροη του νερου.
@genecr και Γιαννης Μ5
Λετε για κυανοβακτηριο λοιπον... Οταν λεμε κυανοβακτηριο εννοουμε bga, σωστα?
Τωρα παω να δω τι και πως. Μερικες μερες δεν θα αναψει το φως και θα ειναι μονο με του χωρου να δουμε..
Γιαννης Μ5
28-03-14, 22:31
Σωστά αν και δεν νομίζω να γίνει κάτι με την συσκότιση...
stratigos24
29-03-14, 02:18
Θα δειξει. Εχω δει την γνωμη σου με το φαρμακο για την αντιμετωπιση της, αλλα μιας και αλλοι λενε και αλλους τροπους, το αφηνω προς το παρον και στο μελλον το βλεπουμε. Αλλοι λενε κανει τον κυκλο της και φευγει και δεν κανουν και τιποτα.
Μαλλον και τα μηδενικα (ή σχεδον μηδενικα) νικτρικα μου παιζουν ρολο..
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=38816
Κυανοβακτήριο (Blue Green Algae)
Τι φταίει: Εμφανίζεται σε ενυδρεία με λίγα νιτρικά και όπου τα επίπεδα CO2 είναι χαμηλά καθώς και σε σημεία που δεν υπάρχει καλή κυκλοφορία νερού.
ξερω οτι τοχεις διαβασει,απλα το βαζω κιεδω.
το πρωτο που θα εκανα θα ητανε να αυξησω την κυκλοφορια.τη συσκοτιση την προτεινουνε πολλοι,αλλα πρεπει να ειναι πληρης συσκοτιση.να σκεπαστει το ενυδρειο δηλαδη-αν μπαινει φως απεξω δεν κανει τιποτα.(γενικα μπορει να μην κανει τιποτα-δεν λειτουργει παντα)
δε νομιζω πως εχεις να χασεις κατι να δοκιμασεις με κυκλοφορητη πριν πας σε φαρμακα.
τα νιτρικα σου γιατι να ειναι τοσο χαμηλα?
(αληθεια ποσα ειναι?)
ταιζεις τοσο λιγο?
δηλαδη δεν μπορω να φανταστω λογο να ειναι κατω απο 10 σε ενυδρειο χωρις καθολου φυτα, με μια αλλαγη την εβδομαδα,"κανονικο" αριθμο ψαριων και ταισμα.
την απονιτροποιηση δεν τη σκεφτομαι καθολου,εκτος αν ειναι πραγματικα πολυ λιγοι οι ρυποι,ειτε λογω πολυ χαμηλης ιχθυοφορτισης ειτε λογω πολυ μικρης ποσοτητας τροφης.
θα περιμενω ν'ακουσω κιεγω γνωμες παντως.
stratigos24
29-03-14, 11:40
Για αρχη συσκοτιση δεν κανω, απλα μονο φως χωρου και βλεπουμε και για κυκλοφοριτη αργοτερα αν οντως χρειαστει.
Οσον αφορα τα νιτρικα τωρα, μετραω με σερα και ειναι παντα 0 (αφου εκανα την μεγαλη αλλαγη μετα το στρωσιμο). Η σερα απο το 0 μετα σε παει στο 10 σαν μετρηση, οποτε μπορει να εχω και 5 πχ αν και δεν φαινεται να πορτοκαλιζει (το μηδεν ειναι κιτρινο, το 10 ειναι πορτοκαλι) εστω και λιγο το τεστ. Καμια φορα. Βεβαια δεν ξερω ποσο ακριβες τεστ ειναι. Δοκιμασα και με ενα νο3 τεστ ληγμενο της Απι που ειχα (εληγε περσυ) και εκεινο μου εδειξε 0 τις 2 φορες που το χρησιμοποιησα απο περιεργεια.
Τωρα τι να σου πω? Να ταιζω λιγο για τα ψαρια που εχω δεν νομιζω. Πιστευω τους δινω οσο πρεπει και μια χαρα κοιλιες εχουν τα ψαρακια. Το λιγοτερο που ταιζω ειναι 2 φορες την μερα (κανονικα τις περισσοτερες μερες 3 φορες ταιζω) και κοιταω να τρωνε ολα. Τα λιτρα ειναι 60, τα ψαρια ειναι 11 Trigonostigma espei.
Τωρα, εχει βγει και λιγη πρασινη αλγη σε μερικα σημεια στα ξυλα (ακριβως ετσι (http://g2.img-dpreview.com/E28C164E74AD448A8A288EB461077C25.jpg)) καθως βλεπω και καφε αλγη στα τζαμια. Αυτες δεν θα καταναλωνουν κατι? Βεβαια και πριν εμφανιστουν, 0 μετραγα.
stratigos24
16-04-14, 23:56
Οπως ειχαμε πει αλλαξα 2η φορα αμμο μπροστα στις 27/3/14 για να φυγει αυτο που φαινεται και στο βιντεο (https://www.youtube.com/watch?v=hrsgHbU4B94) ειχα βαλει. Στη συνεχεια, αφησα το ενυδρειο μονο με φως χωρου για καποιες μερες και δεν ειδα κατι να εμφανιζεται. Υστερα ανοιγα το φως για 4 ωρες και σταδιακα το ανεβαζα. Εδω και 2 μερες το εχω φτασει στις 6 ωρες. Βλεπω ομως σιγα σιγα παλι κατι να κανει την εμφανιση του. Οπως θα δειτε και στο βιντεο παρακατω, φαινεται οτι εχει ροη το σημειο (κουνιουνται τα ''τριχιδια''). Δεν ξερω τι γινεται... Να φταιει ο φωτισμος? Μηπως ειναι αρκετα δυνατα αυτα τα led (στο καπακι ο φωτισμος, led 10w εργοστασιακα του ενυδρειου)? Νιτρικα συνεχιζω να μετραω 0.
Στο βιντεο το κινητο βαζει λιγο πρασινο στο χρωμα ενω στην ουσια δεν ειναι. Μπροστα το χρωμα αυτου που εχει βγει ειναι καφε, γκρι και στο κεντρο (δηλαδη λιγο πιο πισω που δειχνω, οχι δηλαδη στο μπροστινο ακριβως μετα το τζαμι μερος) ειναι μαυρο.
Επιλεξτε 720 ή 1080p για μεγαλυτερη λεπτομερεια. Eχω βγαλει οσο πιο καθαρο βιντεο μπορουσα. Πιστευω ειναι οκ.
Βιντεο: https://www.youtube.com/watch?v=8q8deZcAVGY
stratigos24
17-04-14, 16:11
Σκεφτομαι με καποιο τροπο να μειωσω τον φωτισμο. Πιστευω και με τη μιση ενταση κανω μια χαρα δουλεια και ισως τελειωσουν και αυτα που βγαινουν στον βυθο. Για βοηθηστε ομως πως θα μπορουσα να το κανω...
Στην αρχη ειχα σκεφτει να βαλω μονοτικη ταινια πανω στο πλαστικο που μεσα του ειναι τα led (σε διαφορα σημεια του) και να μειωσω ετσι τον φωτισμο, αλλα λεω μηπως με τον καιρο η ταινια ξεκολλησει κλπ. Δεν βγαζουν βεβαια θερμοτητα τα led ή αν βγαζουν ειναι πολυ μικρη.
Τωρα σκεφτομαι να βαλω κατι που να ακουμπαει στο πλαστικο που εχει το ενυδρειο πανω εσωτερικα αλλα δεν ξερω τι.
Για να καταλαβετε στο περιπου τι σκεφτομαι βαζω και μια φωτο. Δειτε και μετα το βιντεο για το πως ειναι το ενυδρειο ανοιχτο και να καταλαβετε που λεω να κατσει αυτο που (δεν ξερω τι θα ειναι) θα μπει για να μειωθει ο φωτισμος.
Βιντεο: https://www.youtube.com/watch?v=GzLM1l4ug-o (επιλεξτε 720-1080p για καλυτερη ποιοτητα).
stratigos24
18-04-14, 16:04
Μιας και δεν βλεπω να βγαζω ακρη με το να βαλω κατι που να κρυβει τον φωτισμο ωστε να τον μειωσω, πηγα και πηρα ενα dimmer για led και θα ηθελα τη βοηθεια σας, που (σε πιο σημειο δηλαδη απο το καλωδιο του ρευματος) και πως (βρηκα και ενα βιντεακι στο youtube (https://www.youtube.com/watch?v=PC77zvtt8RE)) να το συνδεσω.
Το dimmer λεει οτι ειναι για led και μεχρι 96w και ο φωτισμος του ενυδρειου ειναι 12v και 10w.
Φωτο: (η τελευταια, δειχνει το πως ειναι τωρα το ρευμα του φωτισμου).
stratigos24
18-04-14, 17:54
Αυτο μου κανει? http://www.ledmania.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=30486
Μηπως παρω ενα τετοιο και κανω τη δουλεια μου, χωρις κοψε ραψε. Απο οτι φανταζομαι, ανοιγω την ενωση που εχει το καλωδιο του ρευματος του φωτισμου μου και βαζω αυτο αναμεσα της και δουλευει κατευθειαν. Σωστα?
Εdit: Τελικα πηρα το απο πανω που δειχνω (αλλα χωρις κοντρολακι πηρα, τι να το κανω το κοντρολ) και το εβαλα και δουλεψε αμεσως. (εκανε στρομπο light στην αρχη....χαχαχα, εχει και προγραμματα, θα γυρισω καμια μερα και θα δω τα ψαρια να χορευουν...:D).
Ανεβαινει βιντεο και φωτο.
stratigos24
18-04-14, 18:15
Εδω και το βιντεο:
https://www.youtube.com/watch?v=Iae2-NVZdM8&feature=youtu.be
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.