Επιστροφή στο Forum : Θελω το ενυδρειο λιγο πιο ψηλα. μπορω?
Γεια σας παιδια. Θα παρω σε περιπου ενα μηνα ενα 400αρι ενυδρειο.
Ειμαι αρχαριος.
Το ενυδρειο θα μπει πισω απο ενα καναπε. Δεν θα ειναι κολλητα αλλα θα ηθελα να παει λιγο ψηλοτερα το επιπλο του ενυδρειου. 5-10 ποντους το πολυ.
υπαρχει καποιος νορμαλ τροπος να βαλω κατι στο πατωμα και να πατησει το επιπλο η οχι καλυτερα? ισως ειναι επικινδυνο? πχ σε σεισμο?
θα πρέπει να είναι κάτι πολύ στιβαρό για να κρατήσει όλο αυτό το βάρος είναι λίγο δύσκολο νομίζω
Γιαννης Μ5
05-09-11, 09:14
Φιλε κατα την γνωμη μου μην κανεις τιποτα στην εργοστασιακη βαση.Μιλαμε για 500 κιλα βαρος.Το μονο που μπορεις να κανεις ειναι χειροποιητη βαση(με κοιλοδοκο και ντυσιμο με ξυλο) και την κανεις οπως θελεις.
ευχαριστω για τις απαντησεις.
ναι δεν εννοω βασικα να πειραξω την βαση απλα να τοποθετησω κατι επιπεδο στο πατωμα (πχ σκαλοπατι) και να βαλω το ενυδρειο πανω εκει
να χτίσεις σκαλοπάτι εννοείς?
οχι δεν θα μπω σε τετοια διαδικασια δεν αξιζει.
Ισως μια σιδερενια πλατφορμα
ε?
Ισως θα μπορουσες να βαλεις μια μελαμινη, τσιμεντολιθα τριγυρω, 2η μελαμινη και εκει πανω να πατησει το ενυδρείο. Υψος ~20εκ. Δεν ξερω για την σταθερότητα του πραγματος.
ενα σιδερενιο σκαλι φτιαγμενο απο εμενα θα σου παει κανα κατοσταρι (130 να στο φερω απο αναβυσσο) και ενα ξυλο απο πανω του να παταει η βαση σε ολα τα σημεια ολη ολη η κατασκευη να σου παει ενα 150αρι και βαλε πανω και 50 τοννους :)
Μπορείς να βάλεις 5αρι φελιζόλ ανάμεσα στην βάση και το ενυδρείο..;)
Μπορείς να βάλεις 5αρι φελιζόλ ανάμεσα στην βάση και το ενυδρείο..;)
επειδη το ενυδρειο ισως εχει διαφορετικο βαρος σε μερικα σημεια ισως κατι πιο σκληρο να ειναι καλυτερα.
Ο φιλος με την σιδηροκατασκευη μου ακουγεται καλο.
επειδη το ενυδρειο ισως εχει διαφορετικο βαρος σε μερικα σημεια ισως κατι πιο σκληρο να ειναι καλυτερα.
Ο φιλος με την σιδηροκατασκευη μου ακουγεται καλο. Το φελιζολ δεν έχει πρόβλημα, έτσι κι αλλιως βάζουμε φελιζολ κάτω απο τα ενυδρεία..;)
harris samos
05-09-11, 14:03
βαλε νοβοπαν απο κατω εκει που πατανε τα ποδια και συκοσετο 10 ποντους
150 ευρο :smt018:smt018:smt018 ειναι ποοολλααααααααααααα
-------------------------
Ο φιλος με την σιδηροκατασκευη μου ακουγεται καλο.σε σκετο φελιζολ πανω σε βαση χωρις κοντραπαλκε θαλασσης στιριζοταν ενυδρειο 900 κιλων πανω σε βασι απο κιλοδοκο και το φελιζολ ουτε που καταλαβε κατι
μιλαμε για το μπλε παντα το νταου
σε σκετο φελιζολ πανω σε βαση χωρις κοντραπαλκε θαλασσης στιριζοταν ενυδρειο 900 κιλων πανω σε βασι απο κιλοδοκο και το φελιζολ ουτε που καταλαβε κατι
Ενα φυλλο?
Τι παχους?
kixlidatos
05-09-11, 17:41
βαλε νοβοπαν απο κατω εκει που πατανε τα ποδια και συκοσετο 10 ποντους
150 ευρο :smt018:smt018:smt018 ειναι ποοολλααααααααααααα
σε σκετο φελιζολ πανω σε βαση χωρις κοντραπαλκε θαλασσης στιριζοταν ενυδρειο 900 κιλων πανω σε βασι απο κιλοδοκο και το φελιζολ ουτε που καταλαβε κατι
Αλλο να ειναι ψυλα και αλλο στο δαπεδο,με ενα σεισμο θα γινει τσουλιθρα.
Το σωστο ειναι αυτο που ειπε ο Παντελης,και δεν ειναι καθολου ακριβο:smt018
kixlidatos
05-09-11, 17:48
μαρμαρο ισως??τι λες?
σεμενα ρωτας?
kixlidatos
05-09-11, 18:04
γενηκα ροταω!
Κανει αλλα πρωτον τετοιο παχος μαραμαρου ειναι πανακριβο ,και δευτερον ειναι παρα πολυ βαρυ.
νομηζω οτι ειναι οτι καλυτερο το μαρμαρο!!αλλα οντος ακριβο για πολυ παχος κ βαρυ!αλλα σκεψου οτι μια φορα θα το στησει:pκ τελος;)
αν κ εγω θα εκανα καινουρια βαση με κυλοδοκο κ ντυσιμο οπος κ εχω κανει στα ενυδρεια μου!!!
kixlidatos
05-09-11, 18:13
νομηζω οτι ειναι οτι καλυτερο το μαρμαρο!!αλλα οντος ακριβο για πολυ παχος κ βαρυ!αλλα σκεψου οτι μια φορα θα το στησει:pκ τελος;)
αν κ εγω θα εκανα καινουρια βαση με κυλοδοκο κ ντυσιμο οπος κ εχω κανει στα ενυδρεια μου!!!
σιγουρα καλυτερο,αλλα ξερεις για ποσα κιλα παραπανω μιλαμε.Θα ειναι ποιο βαρυ απο ολο το ενυδρειο μαζι,και δεν μας ειπε ο φιλος τι δαπεδο εχει,γιατι αμ ειναι ξυλινο δεν κανει.
ναι ακριβος αν ειναι ξυλο γενηκα δεν κανει για τοσο βαρος!!
πλακακι εχω στο δαπεδο παιδια. Λογικα δεν θα εχω προβλημα. :confused:
τωρα το μαρμαρο μαλλον το αποκλειω.
Το νοβοπαν ομως γιατι το αποκλειουμε.
Βασικα και 5 ποντους να σηκωθουμε καλα ειμαστε.
Αν το νοβοπαν ειναι 5 ποντους και παω και παρω ενα κομματι 55Χ160 και κατσει το ενυδρειο πανω εκει γιατι θα εχω προβλημα?
Θα γλυστρισει με σεισμο? και γιατι να γλυστρισει απο το νοβοπαν και να μην γλυστρισει απο το μαρμαρο?
Επισης σκεφτομαι και το ενδεχομενο αντι να παρω τη βαση του ΡΙΟ να μου φτιαξει καποιος μια μεταλλικη στο υψος που θελω.
αυτο ειναι το καλυτερο να μην παρεις την βαση κ να κανεις δηκι σου!!εμενα μου βγηκαν κ λιγω ποιο φτηνες επειδη ειχα γνωστο σηδερα κ ξυλουργο:p
αλλα οπος κ να εχει ποιο καλο να κανεις οπος την θες!!!
kixlidatos
05-09-11, 18:43
πλακακι εχω στο δαπεδο παιδια. Λογικα δεν θα εχω προβλημα. :confused:
τωρα το μαρμαρο μαλλον το αποκλειω.
Το νοβοπαν ομως γιατι το αποκλειουμε.
Βασικα και 5 ποντους να σηκωθουμε καλα ειμαστε.
Αν το νοβοπαν ειναι 5 ποντους και παω και παρω ενα κομματι 55Χ160 και κατσει το ενυδρειο πανω εκει γιατι θα εχω προβλημα?
Θα γλυστρισει με σεισμο? και γιατι να γλυστρισει απο το νοβοπαν και να μην γλυστρισει απο το μαρμαρο?
Επισης σκεφτομαι και το ενδεχομενο αντι να παρω τη βαση του ΡΙΟ να μου φτιαξει καποιος μια μεταλλικη στο υψος που θελω.
Εγω ειπα θα γλυστρισει στον φιλο που ειπε να βαλεις πρωτα φελιζολ και μετα πλακαζ θαλασσης,αν βαλεις σκετο νοβοπαν ,βασικα δεν θα εχεις προβλημα,αλλα ενυδρειο διχως πλημμυρα δεν γινετε,και το νοβοπαν αποροφα το νερο,μετα θα εχεις αλλα προβληματα,αλλα μπορεις να βαλεις αν θελεις μονο 5 ποντους,εναν φτηνο παγκο κουζινας,που ειναι καλυμενει ,και δεν αποροφα τιποτα.Παντος οτι και να βαλεις,απο κατω θελει τσιμουχα,για να μην γλυστρα και να αποροφα κραδασμους.
Γιαννης Μ5
05-09-11, 18:45
Αφου δεν εχεις βαση,το συζητας;Οπως σου ειπα πιο πανω,το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι χειροποιητη βαση με κοιλοδοκο και περιμετρικα ντυμενη(με οτι αποχρωση θες εσυ και ταιριαζει στον χωρο σου)ξυλο.
kixlidatos
05-09-11, 18:48
Ξεχασα να σου πω ,αν θα βαλεις παγκο κουζινας ,τσιμουχα θελει και εκει που θα πατα η βαση του ενυδρειου.
dimitris21
06-09-11, 08:24
υπάρχει ένα ξύλο με την ονομασία "πλακάζ". βγαίνει και σε πάχος 50mm αλλά δεν είναι τόσο διαδεδομένο. σαν υλικό είναι ιδιαίτερα ελαφρύ και σκληρό. βάζεις ένα τέτοιο ή δυο αν θέλεις 10 εκατοστά πάνω στη βάση, πάνω σε αυτό το αφρολέξ και πάνω το ενυδρείο και καθάρισες
kixlidatos
06-09-11, 08:40
υπάρχει ένα ξύλο με την ονομασία "πλακάζ". βγαίνει και σε πάχος 50mm αλλά δεν είναι τόσο διαδεδομένο. σαν υλικό είναι ιδιαίτερα ελαφρύ και σκληρό. βάζεις ένα τέτοιο ή δυο αν θέλεις 10 εκατοστά πάνω στη βάση, πάνω σε αυτό το αφρολέξ και πάνω το ενυδρείο και καθάρισες
Εχεις δικιο,ειναι πολυ καλη λυση,αλλα εχει 2 αρνητικα
1-πρεπει να παρει Γαλλικο και οχι κινεζικο,το οποιο ειναι πολυ ακριβο
2)Εχει ενα τρωτο σημειο,τα σοκορα του,τα οποια πρεπει να τα περασει με σιλικονι,στην περιπτωσει πλυμμηρας.
καλημερα !
λοιπον μαλλον θα αφησω την εργοστασιακη βαση και θα φτιαξω χειροποιητη στο υψος που θελω.
Εγω ειμαι ασχετος βεβαια απο αυτα και χρειαζομαι καποιον που ξερει για να μου φτιαξει μια
harris samos
06-09-11, 09:43
Αλλο να ειναι ψυλα και αλλο στο δαπεδο,με ενα σεισμο θα γινει τσουλιθρα.
Το σωστο ειναι αυτο που ειπε ο Παντελης,και δεν ειναι καθολου ακριβο:smt018 δηλαδη αμα ειχες ξυλινο πατωμα και πανω το ενυδρειο στο σεισμο θα κανει τσουλιθρα ? μη λεμε οτι θελουμε
Ενα φυλλο?
Τι παχους?
1 φυλλο 8 ρι νομιζω
υπαρχουν και ριθμιζομενα ποδια βαρεου τυπου 10 εκ + :rolleyes::rolleyes::rolleyes:
1 φυλλο 8 ρι νομιζω
Εννοεις οτι ειχες το σιδερενιο πλαισιο, και στην μερια που καθοταν το ενυδρείο είχες μονο το μπλε φελιζολ, χωρίς ξυλο;
harris samos
06-09-11, 18:23
Εννοεις οτι ειχες το σιδερενιο πλαισιο, και στην μερια που καθοταν το ενυδρείο είχες μονο το μπλε φελιζολ, χωρίς ξυλο;ναι !
οχι εγω ο θωδορας
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.