PDA

Επιστροφή στο Forum : ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΛΑΜΠΑΣ METAL HALIDE ΑΠΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ


bluefin
13-03-04, 02:12
Για σε ολους,αυτο τον καιρο προσπαθω να φτιαξω ενα mini-reef σε ενα πολυγωνικο ενυδρειο των 100L, εχω αναξιοποιητη μια λαμπα MHL των 250 WATT και σκεφτόμουνα να την χρησιμοποιησω.
Επειδη το ενυδρειο εχει μονο 40 cm υψος ποσο ψηλα πρεπει να την κρεμασω ωστε να μην υπερθερμενετε το ενυδρειο;Ψαχνω την minmoum αποσταση.
Να βαλω γυαλινο καπακι ή θα κοβει απο την ενταση λογο αντανακλασης;

Discos
15-03-04, 11:43
250 watt Metal Halide σε ενυδρειο 100λιτρων με βαθος 40 ποντων? Καλα βρε παιδια κανεις μα κανεις δεν διαβαζει τιποτα πριν ρωτησει? Το θαλλασινο δεν ειναι απλα του βαζω μια λαμπα, λιγο αλατι , αντε και μια γαριδα. Ειναι κατι παρα πολυ πολυπλοκο και θελει παρα πολυ ψαξιμο. Δηλαδη εαν βαλεις αυτη την λαμπα τερας σημαινει πως ολα θα πανε καλυτερα απο το εαν βαλεις μια λαμπα 70 watt και 2 marine blue απλες φθορισμου? Ειναι σαν να βαζεις στο Punto ενα μοτερ V12 6000 κυβικων, βρε φιλε, δεν παει!!! :x :x

Για να απαντησω στην ερωτηση σου, εαν κανεις κατι τετοιο,η σωστη αποσταση για reef ειναι 30 με 40 ποντους χοντρικα αλλα ολα ειναι σχετικα με την λαμπα, το ανοιγμα της αλλα και την ενταση της(watt ανα λιτρα ενυδρειου). Παντως εαν βαλεις αυτην την λαμπα εγω θα φερω το λεμονι για την σουπα.Αφου θα τα καψεις ολα πριν ακομα προλαβεις να καταλαβεις τι εγινε. :evil: :evil:

Συμπερασμα, δεν βαζεις αυτην την λαμπα, αγορασε μια HQI 10.000kelvin 70watt, και εχεις κανει μια παρα πολυ καλη αρχη, στην πορεια βαζεις και 2 λαμπες φθορισμου, blue marine και....ολα καλα απο φως , μετα εχεις αλλα τρεχαματα.Good luck :wink:

ahar
15-03-04, 13:05
δοκιμασε απο 70 εκατοστα και πάνω....
και βάλε και ΄ψυξη στο ενυδρειο....
για να κρατάει σταθερα την θερμοκρασία...


Αλέξανδρος