PDA

Επιστροφή στο Forum : Μονομαχος - PH

Bill Bizkit
01-09-11, 20:53
Απο οτι διαβασα ο μονομαχος χρειαζεται χαμηλο PH ( 6-6,5) Ετσι , εβγαλα το 20% του νερου του ενυδρειου μου και το συμπληρωσα με απιονισμενο νερο , τωρα λογικα το PH θα εχει μειωθει ( 7,5 το καθαρο νερο βρυσης) Θα κανω και μετρηση για να το επαληθευσω.

crazyio
02-09-11, 00:58
το Ph είναι συνάρτηση διαφόρων παραγόντων.
Δεν είναι απλή αφαίρεση καθαρών τιμών.
για να αρχίσει να πέφτει το Ph θέλει υπομονή. Με αυτό που έκανες δεν έριξες το ph αλλά λίγο τις σκληρότητες σου (kh, gh ).
Όσο θα πέφτει η Kh θα αρχίσει να πέφτει και το Ph μιας και η KH είναι η τιμή που "σταθεροποιεί" το ph..

Υπομονή και κάνε μετρήσεις για να δείς που βρίσκεσαι κάθε φορά για να φτάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Μιλάς για μονομάχο οπότε υποθέτω πως έχεις μικρό ενυδρειάκι για αυτόν.
Μεγάλη προσοχή γιατί οι τιμές σε τόσα λίγα λίτρα μπορεί να αλλάξουν δραματικά από την μία στιγμή στην άλλη ...

Bill Bizkit
02-09-11, 11:35
ειναι 20 λιτρα!! γιαυτο εβαλα μονο 20% απιονισμενο νερο , λογικα θα εχει πεσει το PH αν οχι και παλι κακο δεν εκανε.. αυριο θα παω στο pet shop να κανω την πρωτη μου μετρηση ειναι νωρις οποτε με τιποτα δεν θα ειναι ετοιμο...

delta66
02-09-11, 13:38
Πιο σημαντικο απο την ιδανικοτερη τιμη, ειναι να μην εχει αποτομες μεταβολες το πεχα (οπως και η GH KH και θερμοκρασια)
Παραγιντες οπως, μεγαλο ποσοστο αλλαγης, πολυ "διαφορετικο" νερο σε παραμετρους, γρηγορη εισαγωγη του στο ενυδρειο, φερνουν ακριβως το αντιθετο αποτελεσμα με ελαφρες εως βαριες επιπτωσεις οπως στρες, ασθενειες και πιθανως και απωλειες, απο θερμικο ή οσμωτικο σοκ.

Bill Bizkit
02-09-11, 13:44
δεν εχω ψαρι μεσα, οποτε ακομα και να εγινε αποτομη μεταβολη δεν αλλαξε κατι οταν μπει το ψαρι ( μονομαχος) θα υπαρχει σταθερη θερμοκρασια και θα εχουνε γινει μετρησεις

delta66
02-09-11, 14:17
ΟΚ.
Οταν παρεις το ψαρι, θα πρεπει να κανεις καλη προσαρμογη γιατι το νερο του πετσοπ δεν θα εχει καμια σχεση με του ενυδρειου σου και θα υφίσταται το ιδιο θεμα.
Θα μπορουσες να παρεις το ψαρι και μετα να φερεις το νερο σταδιακα σε ιδανικες παραμετρους.
Αν εισαι και στο στρωσιμο ειναι διπλα ανωφελο αυτο που εκανες γιατι η βιολογια ευνοειται απο το αλκαλικο νερο, εκτος αλλων.

Φυσικα το 20% αλλαγη που εκανες με ΑΟ (ακομα κι αν ειχες ψαρι) δεν ειναι τραγικο ποσοστο αλλαγης, αλλα (με ψαρι μεσα) καλυτερα θα ηταν να κανει καποιος δυο αλλαγες 10% για να εχει το ιδιο αποτελεσμα.

ΥΓ Φυσικα απο τη στιγμη που θα πρεπει σε ενα ενυδρειο να μεινουν οι παραμετροι GH KH pH χαμηλα, θα πρεπει οι επομενες αλλαγες να συνεχιστουν με χρηση ΑΟ (ή απιονισμενο στην περιπτωση σου - αν και ειναι ρισκο αυτα τα μπετονακια) σε μιξη με βρυσης. (Δλδ ρυθμιση νερου στις ιδιες παραμετρους με του ενυδρειου, πριν την αλλαγη).

ΥΓ2 σε μικρα ενυδρεια ειναι πιο ευκολο και οικονομικο να μαλακωνουμε το νερο και να ριχνουμε το πεχα με ξερα φυλλα.
Μονο μειονεκτημα ο χρωματισμος του νερου,
(για καποιους μεν, που αποζητουν πιο φυσικο χρωμα στα βιοτοπικα ενυδρεια τους, ειναι πλεονεκτημα)

Bill Bizkit
02-09-11, 14:21
τι μου προτινεις να κανω??

delta66
02-09-11, 14:29
Διαβασε ξανα το προηγουμενο ποστ γιατι εκανα καποιο edit και συμπληρωσα διαφορα.

Εγω προτεινω να μην ασχοληθεις προς το παρον καθολου με πεχα κλπ, αστο οπως ειναι και να επικεντρωθεις στο στρωσιμο.
Ετσι κι αλλιως δεν θα πεσει πολυ το πεχα με 20% που εκανες μια φορα, και εντωμεταξυ μεχρι να στρωσει, αν συμπληρωνεις το εξατμιζομενο με βρυσης θα ξανανεβει.

Οταν στρωσει και μπει το ψαρι, αρχιζες τη ρυθμιση σε ιδανικες παραμετρους σιγα σιγα.

Bill Bizkit
02-09-11, 14:32
ωραια δηλαδη εγω συνεχιζω να βαζω τα βακτυρια μου , το αντιχλωριο και συνεχιζω το στρωσιμο αυριο θα κανω και μετρηση ! και οταν μπει το ψαρι παμε για pH , ενταξει λογικο μου φαινεται.. Ευχαριστω για τις συμβουλες :)

delta66
02-09-11, 15:45
Αντιχλωριο γιατι να βαζεις?
Δεν κανεις αλλαγες νερου μεχρι να στρωσει το ενυδρειο και εφοσον δεν εχει ψαρι μεσα.

Bill Bizkit
02-09-11, 15:48
δεν θα βαζω! εβαλα 2 φορες και τωρα τελος ( μεχρι να ξαναλλαξω το νερο και να μπει ο μονομαχος μου )

delta66
02-09-11, 15:52
ΟΚ φιλε μου.
Καλη συνεχεια.

Bill Bizkit
02-09-11, 16:07
οκκ ευχαριστω πολυ για τον χρονο σου! :)

Γιώργος Κ
02-09-11, 16:24
Τι βακτηρια βαζεις?? :confused:

Γενικα πως το στρωνεις το φιλτρο σου?

Bill Bizkit
02-09-11, 16:40
βακτηρια σε υγρη μορφη !

Γιώργος Κ
02-09-11, 16:57
Και τι "τρωνε" αυτα τα βακτηρια?

Προσωπικα δεν εχω εμπιστοσυνη σε αυτα τα σκευασματα μια που θεωρω πως ειναι ετεροτροφα βακτηρια και οχι αυτα που ζουν στο φιλτρο μας! Θα σου προτεινα να βαλεις μπολι και να παρεις ψαρι ...

Μετρησεις εχεις κανει ποτε? :confused:

Bill Bizkit
02-09-11, 17:16
οχι αλλα θα κανω! και αν ειναι ενταξει θα βαλω ψαρι!

Γιώργος Κ
02-09-11, 17:21
Βασικα με το τροπο που χρησιμοποιεις το μπουκαλακι που εχεις δε θα κανεις δουλεια! Ολες οι μετρησεις θα σου βγουν μηδενικες και θα βαλεις ψαρι νομιζοντας οτι ολα ειναι καλα ... αλλα στην ουσια δε θα εχει ξεκινησει ο κυκλος του αζωτου και το ψαρι σου θα υποφερει απο την αμμωνια που θα το σκοτωσει αργα η γρηγορα ...

Διαβασε εδω http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=13656 σωστους τροπους στρωσιματος και διαλεξε τι θα ακολουθησεις ...
Κανε ενα κοπο και διαβασε και αυτο http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=13655 να καταλαβεις περι τινος προκειται! ;)

delta66
02-09-11, 17:23
Εχει δικιο ο γιωργος πρεπει να υπαρχουν ρυποι στο νερο για να αναπτυσεται η βιολογια.
Και αφου δεν βαζουμε ψαρι να τους δημιουργει, πρεπει να τους δημιουργουμε εμεις.
Ενας τροπος ειναι να ριχνεις λιγη ψαροτροφη που εχεις κανει σκονη και σταδιακα να την αυξανεις.
-------------------------
Στρωμενο ειναι το ενυδρειο που το νερο του εχει:
NH3 μηδεν
ΝΟ2 μηδεν
ΝΟ3 πανω απο το μηδεν (αρκετα πιο πανω απο 5 ppm για σιγουρια)

Bill Bizkit
02-09-11, 17:23
ωραια αυτο θα κανω! θα κανω σκονη σκουλικακια του μονομαχου και θα τα ριχνω παραλληλα με τα βακτηρια σε υγρη μορφη και σταδιακα θα αυξανω την ποσοτητα! σωστος?

delta66
02-09-11, 17:25
ωραια αυτο θα κανω! θα κανω σκονη σκουλικακια του μονομαχου και θα τα ριχνω παραλληλα με τα βακτηρια σε υγρη μορφη και σταδιακα θα αυξανω την ποσοτητα! σωστος?
Βακτηρια αναλογα τις οδηγιες.
Τροφη καθε μερα.

Bill Bizkit
02-09-11, 17:26
ναι ξερω! θα κανω σκονη την τροφη και θα ριχνω βακτηρια ξερω ποτε! και αφου το κανω αυτο για 10 μερες η οσο χρειαστει τελειωσα?

delta66
02-09-11, 18:03
ναι ξερω! θα κανω σκονη την τροφη και θα ριχνω βακτηρια ξερω ποτε! και αφου το κανω αυτο για 10 μερες η οσο χρειαστει τελειωσα?
Καλα θα ηταν 10 μερες. :D
Υπολογισε μηνα.
Μονο οι μετρησεις θα το δειξουν ομως.
Αυτες που εγραψα πιο πανω.

Αμεσο στρωσιμο (φιλτρου μονο*) γινεται μονο με σωστο και πλουσιο μπολιασμα.
Γιατι το υπολοιπο ενυδρειο (επιφανειες βυθος), στρωνει μετα τους 3-4 μηνες.
Ωριμο θεωρω το ενυδρειο μετα το κλεισιμο του πρωτου χρονου.

Bill Bizkit
02-09-11, 19:38
πως μπορω να κανω σκονη την τροφη μου??

delta66
02-09-11, 20:08
:rolleyes::rolleyes::rolleyes:
Χρειαζεται ενα ειδικο εργαλειο.
Ειναι λιγο ακριβο αλλα αξιζει.

Με τα δαχτυλα ωρε την τριβεις σαν πιπερι :D

Bill Bizkit
02-09-11, 20:32
τι αλλο θα ακουσω! οπως το παμε τα ψαρια χρειαζονται πιο πολυ φροντιδα και χρηματα απο ενα παιδι ! Και οταν λες κοστιζει ποσο περιπου??

persival
02-09-11, 21:58
:rolleyes::rolleyes::rolleyes:
Με τα δαχτυλα ωρε την τριβεις σαν πιπερι :D

Δεν το είδες αυτό; :)

Bill Bizkit
03-09-11, 14:05
τελικα βρηκα αλλο τροπο να το στρωσω

stratigos24
04-09-11, 02:52

Για πες μας και εμας.... :)

kgf12345
04-09-11, 03:33

πλακα μας κανεις:D:rolleyes:

στρατηγε, κιεσυ νυχτοπουλι εισαι ε;:D

Bill Bizkit
04-09-11, 10:23
χαχα επειδη διαβασα τους 3 τροπους που ελεγε στους αρχαριους γλυκου νερου! οποτε εβαλα ενα χρυσοψαρο και οι ακαθαρσιες του θα ταιζουν τα βακτηρια και γενικα θα υπαρχουν ρυποι στο νερο..

gianniwpopi
04-09-11, 11:09
χαχα επειδη διαβασα τους 3 τροπους που ελεγε στους αρχαριους γλυκου νερου! οποτε εβαλα ενα χρυσοψαρο και οι ακαθαρσιες του θα ταιζουν τα βακτηρια και γενικα θα υπαρχουν ρυποι στο νερο..

διαβασες και τους τρεις τροπους στρωσιματος και αποφασισες να το στρωσεις με ψαρι μεσα?????????////?????????????????

Bill Bizkit
04-09-11, 11:14
ναι ! δεν μου φαινεται παραλογο και στο pet shop μου το προτειναν οι αλλοι τροποι απαιτουν συνεχεις μετρησεις κλπ ! ενω τωρα με το ψαρι σε 15 μερες θα εχει στρωσει θα κανω και μετρησεις βεβαια! και οταν στρωσει το χρυσοψαρο αυτο θα το κρατησω..

Γιώργος Κ
04-09-11, 11:21
ναι ! δεν μου φαινεται παραλογο και στο pet shop μου το προτειναν οι αλλοι τροποι απαιτουν συνεχεις μετρησεις κλπ ! ενω τωρα με το ψαρι σε 15 μερες θα εχει στρωσει θα κανω και μετρησεις βεβαια! και οταν στρωσει το χρυσοψαρο αυτο θα το κρατησω..
Ο τροπος που διαλεξες θα δημιουργησει πολλα προβληματα στο χρυσοψαρο λογω της αμμωνιας που θα αναπτυχθει και στη συνεχεια και των ΝΟ2 ... Ειναι ο "απανθρωπος" τροπος να στρωσεις ενα φιλτρο ... κριμα δεν ειναι? :(:( Ακομα και ετσι παλι σε κανενα μηνα θα στρωσει!! :rolleyes:
Γιατι δε μπολιαζεις το φιλτρο να τελειωνεις "αναιμακτα"??
Που θα το βαλεις το χρυσοψαρο? Ποσα λιτρα εχεις?

gianniwpopi
04-09-11, 11:24

βαλε μια αγγελια για μπολι.. θα το στρωσεις αμεσα και δεν θα δηλητηριασεις και το χρυσοψαρο,,,

Bill Bizkit
04-09-11, 11:27
νταξει οσο καιρο και να παρει θα περιμενω δεν υπαρχει προβλημα! θα κανω μετρησεις να δω , αυτο με το ψαρι ειναι μονο που με στεναχωρει ελπιζω να μην παθει κατι! σως να μην παθειγιατι αρχισα το στρωσιμο 7 μερες πριν το βαλω. Εχω 20 λιτρα , στο pet shop ειχε 20 χρυσοψαρα σε 30 λιτρα ενυδρειο εγω 1 σε 20 λιτρα και ειναι 5 εκ περιπου , στο ενυδρειο μου δεν θα φτασει ουτε τα 20 εκ. Τουλαχιστον το ενυδρειο μου θα στρωσει!!

persival
04-09-11, 11:29
Μοναδική απορία που μου δημιουργήθηκε:

Γιατί να ζητάς συμβουλές και αναλύσεις επί αναλύσεων και στο τέλος να κάνεις αυτό που σου λέει το pet shop και είναι και ο πλέον λάθος τρόπος;

gianniwpopi
04-09-11, 11:32
εχεις 1 ενυδρειο 20λτ. μολις το στρωσεις θα βαλεις μονομαχο.... το χρυσοψαρο στην περιπτωσει που ΖΗΣΕΙ τι θα το κανεις????

Bill Bizkit
04-09-11, 11:33
στους αλλους τροπους θα τα εκανα θαλλασσα! εκτος του οτι χρειαζονταν πολλες μετρησεις ! και αν το ψαρι αντεξει 15-20 μερες χωρις να αρρωστησει τοτε το ενυδρειο θα εχει στρωθει ( λογικο να αντεξει τοσο καιρο εδω καποιοι τα βαζουν στις γυαλες χωρις φιλτρο χωρις βακτηρια μονο με αντιχλωριο και τους ζουν αρκετο καιρο, θα μου πειτε βασανιζονται εε θα βασανιστει και σε μενα 20 μερες και μετα θα ειναι ενταξει
θα το αφησω οσο ζησει ρε φιλε εσυ τι λες να το πεταξω??? ειπαμε το εβαλα για να στρωθει το ενυδρειο θα υποφερει για ενα διαστημα μεχρι να στρωθει και μετα θα το αφησω οσο καιρο ζησει ( 10-15 εκ θα γινει σιγουρα )

gianniwpopi
04-09-11, 11:36
στους αλλους τροπους θα τα εκανα θαλλασσα! εκτος του οτι χρειαζονταν πολλες μετρησεις ! και αν το ψαρι αντεξει 15-20 μερες χωρις να αρρωστησει τοτε το ενυδρειο θα εχει στρωθει ( λογικο να αντεξει τοσο καιρο εδω καποιοι τα βαζουν στις γυαλες χωρις φιλτρο χωρις βακτηρια μονο με αντιχλωριο και τους ζουν αρκετο καιρο, θα μου πειτε βασανιζονται εε θα βασανιστει και σε μενα 20 μερες και μετα θα ειναι ενταξει
θα το αφησω οσο ζησει ρε φιλε εσυ τι λες να το πεταξω??? ειπαμε το εβαλα για να στρωθει το ενυδρειο θα υποφερει για ενα διαστημα μεχρι να στρωθει και μετα θα το αφησω οσο καιρο ζησει ( 10-15 εκ θα γινει σιγουρα )

κανε οτι θες....... οπως σου ειπε και ο φιλος πιο πανω γιατι ρωτας αφου στο τελος κανεις οτι θελεις????

Bill Bizkit
04-09-11, 11:37
δεν κανω οτι θελω! κανω μια μεση κατασταση αν με καταλαβαινεις

Dimitris77
04-09-11, 14:21
Σου εξηγησαν οσο μπορουσαν,οσο πιο αναλυτικα γινεται και εσυ επιλεγεις τον πιο λαθος τροπο για να στρωσεις.Εγω προσωπικα ημουν προθυμος να σου δωσω πραγματα και να σε βοηθησω οσο μπορουσα να κανεις μια σωστη αρχη.
Ελπιζω σε εναν μηνα να μην δω τοπικ ''ΣΟΣ-ΒΟΗΘΕΙΑ μονομαχος'' και να σου πανε ολα καλα.
Καλη συνεχεια.

delta66
04-09-11, 15:01
νταξει οσο καιρο και να παρει θα περιμενω δεν υπαρχει προβλημα! θα κανω μετρησεις να δω , αυτο με το ψαρι ειναι μονο που με στεναχωρει ελπιζω να μην παθει κατι! σως να μην παθειγιατι αρχισα το στρωσιμο 7 μερες πριν το βαλω. Εχω 20 λιτρα , στο pet shop ειχε 20 χρυσοψαρα σε 30 λιτρα ενυδρειο εγω 1 σε 20 λιτρα και ειναι 5 εκ περιπου , στο ενυδρειο μου δεν θα φτασει ουτε τα 20 εκ. Τουλαχιστον το ενυδρειο μου θα στρωσει!!
Φιλε μου αυτα δεν ειναι σωστες κινησεις για πολλους λογους, που οτι και να σου εξηγησω μαλλον δεν μπορεις να καταλαβεις ακομα με τις λιγες γνωσεις που εχεις περι χημειας νερου, συμβατοτητες και ενυδρεια.

Ενα ειναι σιγουρο. Το στρωσιμο με ψαρι ειναι ΛΑΘΟΣ.
Δεν υπαρχουν "ελπιζω να μη παθει τιποτα" και "δεν εχω τεστ νερου" κλπ κλπ
Δεν υπαρχει μεση λυση. Ή καιγεται το ψαρι στην αμμωνια ή οχι.
Η αποψη μου ειναι οτι, αν δεν μπορει καποιος να στρωσει με τους αλλους τροπους, καλυτερα να μην εχει ενυδρειο καθολου.
Μονο καποιος που δεν ενδιαφερεται για τη ζωη ενος ζωου το κανει.
Και αυτος δεν προκειται ποτε να βρει συμπαραστατες σε ενα φορουμ με χομπιστες-ζωοφιλους.
Αν δεν μπορεις να κανεις τεστ για να τσεκαρεις ποτε εστρωσε, ασε το ενυδρειο με νερο και χωρις ψαρια, να τρεχει με το φιλτρο του για 2-3 μηνες, ριχνωντας καθε μερα λιγη τροφη μεσα.

Bill Bizkit
04-09-11, 15:03
μπορω να κανω τεστ! απλα δεν μπορω να κανω πολλα..

delta66
04-09-11, 15:21
μπορω να κανω τεστ! απλα δεν μπορω να κανω πολλα..
Δεν χρειαζεται να γινουν πολλα τεστ αν δεν υπαρχει μεσα ψαρι.
Ενα τεστ την 3η μερα να ελεγχθει οτι εχει ξεκινησει ο κυκλος του αζωτου και υπαρχει αμμωνια ΝΗ3/ΝΗ4 στο νερο (NH3/NH4 πανω απο το μηδεν).
Την 10η μερα ελεγχος οτι εχει μηδενισει η αμμωνια και υπαρχουν νιτρωδη αλατα ΝΟ2 (NO2 πανω απο το μηδεν).
Και την 30η οτι εχουν μηδενισει τα ΝΟ2, η αμμωνια συνεχιζει να ειναι μηδεν και υπαρχουν μονο νιτρικα αλατα ΝΟ3 (ΝΟ3 πανω απο το μηδεν)
Μετα γινεται μεγαλη και σωστη αλλαγη νερου με αντιχλωριο για να πεσουν και τα νιτρικα ΝΟ3 σε ασφαλες επιπεδο κατω απο 25ppm (ιδανικα 5-10ppm) και εισαγωγη του πρωτου ψαριου (στην περιπτωση σου ο ενα μονομαχος).
(οι ημερες ειναι ενδεικτικες στο περιπου, μπορει να χρειαστουν λιγο λιγοτερες ή περισσοτερες αναλογα τις συνθηκες σε καθε ενυδρειο)
Κρατα (αν δεν εχεις ψαρι μεσα) τη θερμοκρασια ψηλα 29-30C για πιο γρηγορα στρωσιμο. Χωρις ψαρια και καποια ειδη δυσκολων φυτων δεν υπαρχει προβλημα.

Καταλαβαινω ομως απο την απαντηση σου οτι χρησιμοποιεις στικακια με μετρησεις για NO2 NO3 ph GH KH. (Τα στικακια δεν διαρκουν για πολλες μετρησεις)
Αυτα δεν εχουν μετρηση αμμωνιας ΝΗ3/ΝΗ4 (εκτος απο ενα που ξερω της APi που ειναι στικακια μονο για αμμωνια)

Χωρις μετρηση αμμμωνιας δεν μπορεις να γνωριζεις αν ξεκινησε ο κυκλος του αζωτου ουτε αν ολοκληρωθηκε.
Αν ειχες υγρα τεστ θα εφταναν για εως 200 μετρησεις και θα υπηρχε και μετρηση αμμωνιας NH3/NH4.
Τα βασικα τεστ για το στρωσιμο (και τον περαιτερω πιο αραια ελεγχο του νερου) ειναι NH3/NH4, NO2, NO3.
Σου λειπει δλδ το τεστ NH3/NH4.

Με τις μετρησεις που εχουν τα στικακια μονο για NO2 NO3 κατι μπορει να γινει αλλα με καποιο ρισκο.
Δλδ αν δεις τα ΝΟ2 και εχουν μηδενισει και εχεις μονο ΝΟ3 (πανω απο μηδεν) υποθετεις οτι εχει μηδενισει και η ΝΗ3/ΝΗ4 και μετα κανεις μια μεγαλη και σωστη αλλαγη νερου και βαζεις το ψαρι.

Bill Bizkit
04-09-11, 15:36
στο pet shop εχει ενα πακετο στικακια 15 ευρω που μετραει τα παντα απο οτι ειδα! ακομα και pH

delta66
04-09-11, 16:03
στο pet shop εχει ενα πακετο στικακια 15 ευρω που μετραει τα παντα απο οτι ειδα! ακομα και pH
pH ολα μετρανε.
NH3 αμμωνια μετραει? Οχι

Bill Bizkit
04-09-11, 16:06
δεν ξερω και ακριβως παντως το ειδα και ειχε διαφορα δηλαδη εδειχνε απεξω 5 διαφορετικα στικ και ελεγε pH ΝΟ κατι και τετοια

B22
04-09-11, 16:14
φίλε μου στρώσιμο με ψάρια γίνεται μόνο σε πολύ μεγάλα ενυδρεία πάνω από 200 λίτρα και μάλιστα μαζί με μπόλυ...Βάζεις 1 ψαράκι, ένα μικρό γλύφτη για παράδειγμα, βάζεις μπόλυ, τον ταΪζεις κι απλά η ελάχιστη αμμωνία που δημιουργείται , εξαφανίζεται άμεσα από το μπόλυ και μετά προσθέτεις αργά αργά τα ψ'αρια για να αυξάνεται ταυτόχρονα και ο πληθυσμός των βακτηριδίων αλλά και πάλι το τονίζω ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΚΑΛΌΣ ΤΡΌΠΟΣ

Chris82
04-09-11, 16:20
Δεν το λυπασαι καθολου το ψαρακι που θα ταλαιπωρηθει ετσι βαναυσα;
Μετα τι θα το κανεις,θα καταληξει σε καμοια γυαλα ή θα το βαλεις σε κανενα 60λιτρο;
Κανε τουλαχιστον καθημερινες αλλαγες νερου και βαλε και αεραντλια.

B22
04-09-11, 16:24
και μπόλυ οπωσδήποτε, πάρε και βακτηρίδια να ρίχνεις καθημερινά μέσα στο φίλτρο σου και μέσα στο ενυδρείο σου.. Πάρε και μακαρόνι από το μπόλυ σου και βάλτο μέσα στο βυθό του ενυδρείου σου να επιταχύνεις τη διαδικασία...Θα σου έλεγα να αυξήσεις και τη θερμοκρασία αλλά φίλε έβαλες χρυσόψαρο, έβαλες δηλαδή ένα ψάρι που θέλει κρύο νερό με πολλούς ρύπους να στρώσει ένα ενυδρείο που χρειάζεται υψηλή θερμοκρασία και είναι και πολύ μικρό.

janickrules
04-09-11, 16:26
σορρυ ρε φιλε,αλλα απορω με το σκεπτικο σου.τι θα πει οσο ζησει το χρυσοψαρο;;λογω αγνοιας,ολοι μας εχουμε κανει λαθη,αλλα ξερεις τι μου την δινει περισσοτερο;;;οτι εσυ ρωτησες,εμαθες και στρωνεις 10 μερες τωρα το ενυδρειο σου!!!και το κυριοτερο;;;πριν ενημερωθεις,μας ειπες οτι εβαλες εναν μονομαχο στο αστρωτο ενυδρειο(λιγες μερες πριν δηλαδη) και ψοφησε μεσα σε τρεις μερες!!!δηλαδη τι διαφορετικο περιμενεις να γινει με το χρυσοψαρο;μηπως ειναι πιο ανθεκτικο;σε πληροφορω οτι και ο μονομαχος ειναι ανθεκτικος!!

βγαλε το ψαρι απο εκει μεσα!!μην γινεσαι καφρος!!με λιγη υπομονη,θα ειναι στρωμενο το ενυδρειο και μαλιστα αναιμακτα!!!

Bill Bizkit
04-09-11, 16:26
κανω πολυ συχνες αλλαγες νερου ( 50%) και θερμοκρασια 25+

gianniwpopi
04-09-11, 16:33
σορρυ ρε φιλε,αλλα απορω με το σκεπτικο σου.τι θα πει οσο ζησει το χρυσοψαρο;;λογω αγνοιας,ολοι μας εχουμε κανει λαθη,αλλα ξερεις τι μου την δινει περισσοτερο;;;οτι εσυ ρωτησες,εμαθες και στρωνεις 10 μερες τωρα το ενυδρειο σου!!!και το κυριοτερο;;;πριν ενημερωθεις,μας ειπες οτι εβαλες εναν μονομαχο στο αστρωτο ενυδρειο(λιγες μερες πριν δηλαδη) και ψοφησε μεσα σε τρεις μερες!!!δηλαδη τι διαφορετικο περιμενεις να γινει με το χρυσοψαρο;μηπως ειναι πιο ανθεκτικο;σε πληροφορω οτι και ο μονομαχος ειναι ανθεκτικος!!

βγαλε το ψαρι απο εκει μεσα!!μην γινεσαι καφρος!!με λιγη υπομονη,θα ειναι στρωμενο το ενυδρειο και μαλιστα αναιμακτα!!!

:smt023:smt023:smt023:smt023:smt023:smt023:smt023: smt023:smt023:smt023:smt023:smt023:smt023:smt023:s mt023

Bill Bizkit
04-09-11, 16:35
και αν το βγαλω να το βαλω που??? να ξερεις στο pet shop μου το προτειναν αυτο! και ο μονομαχος δεν ψοφισε απο αστρωτο ενυδρειο να ξερεις ..

B22
04-09-11, 16:36
χάρισέ το ή δάνεισέ το σε χομπίστα...

Bill Bizkit
04-09-11, 16:37
ρε δεν προκειτε να ψοφισει σκεψου το απλα , Αλλοι τα εχουνε σε γυαλες μονο με αντιχλωριο και τους ζουν πανω απο 2 μηνες και δεν θα αντεξει 15 μερες ακομα με βακτηρια , αντιχλωριο και αλλαγες νερου?? + φιλτρο + 20 λιτρα

B22
04-09-11, 16:39
φίλε ό,τι κι αν σου πούμε από τη στιγμή που θα κάνεις το δικό σου μην κάνεις διάλογο. Το θέμα δεν είναι η επιβίωση αλλά η σωστή διαβίωση.

Chris82
04-09-11, 16:40
Τσαμπα μελανι χαλαμε μου φαινεται.

Bill Bizkit
04-09-11, 16:41
δεν θα κανω το δικο μου θα κανω το πιο λογικο , να βγαλω το ψαρι απο την στιγμη που το πειρα ειναι παραλογο.. ασε που δεν εχω να το δωσω πουθενα! Και αυτο προσπαθω να σου εξηγησω τοση ωρα οτι μετα τις 15 μερες οι συνθηκες της διαβιωσης του θα ειναι σωστες..

B22
04-09-11, 16:42
όχι ρε φίλε δε θα ζήσει καλά το χρυσόψαρο ΕΊΝΑΙ ΠΟΛΎ ΜΙΚΡΌ ΤΟ 20ΛΙΤΡΟ πως αλλιώς να στο πούμε;;

gianniwpopi
04-09-11, 16:44
αφου τα ξερεις ολα και εμεις ΔΕΝ καταλαβαινουμε, τι να πω........

janickrules
04-09-11, 16:44
και αν το βγαλω να το βαλω που??? να ξερεις στο pet shop μου το προτειναν αυτο! και ο μονομαχος δεν ψοφισε απο αστρωτο ενυδρειο να ξερεις ..

το πρωτο πραγμα που ακουσες διαβασες εδω ειναι οτι τα πετσοπ λενε οτι γουσταρουνε!!σου περνουν τα λεφτα ρε φιλε!καταλαβαινεις;γι'αυτους τα ζωα (οχι μονο τα ψαρια) ειναι αντικειμενα!δεν τους νοιαζει που θα πεθανουν,αρκει να τα πουλησουν πρωτα!ο μονομαχος απο τι πηγε δηλ κατα την γνωμη σου;

Υ:να αληλο-βοηθηθουμε θελουμε εδω μεσα,να το ξερεις...

B22
04-09-11, 16:45
δεν έχουμε κανένα συμφέρον από σένα, τα pet shop έχουν, τα λεφτά σου!

gianniwpopi
04-09-11, 16:55
το πρωτο πραγμα που ακουσες διαβασες εδω ειναι οτι τα πετσοπ λενε οτι γουσταρουνε!!σου περνουν τα λεφτα ρε φιλε!καταλαβαινεις;γι'αυτους τα ζωα (οχι μονο τα ψαρια) ειναι αντικειμενα!δεν τους νοιαζει που θα πεθανουν,αρκει να τα πουλησουν πρωτα!ο μονομαχος απο τι πηγε δηλ κατα την γνωμη σου;

Υ:να αληλο-βοηθηθουμε θελουμε εδω μεσα,να το ξερεις...

ο αλλος μονομαχος πεθανε απο //βαθια γεραματα// και ο φιλος τα ζωα πρεπει να τα βλεπει και αυτος σαν ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

delta66
04-09-11, 16:58
κανω πολυ συχνες αλλαγες νερου ( 50%) και θερμοκρασια 25+
Το χρυσοψαρο θελει 25-
Επισης η τοξικοτητα της αμμωνιας ειναι πολυ μεγαλυτερη σε πιο ψηλες θερμοκρασιες.

Δεν ακους τι λεμε και κανεις του κεφαλιου σου χωρις να εχεις διαβασει και πρεπει να τα λεμε ενα ενα εδω ενω υπαρχουν ολα γραμμενα στα υπομνηματα.

φίλε μου στρώσιμο με ψάρια γίνεται μόνο σε πολύ μεγάλα ενυδρεία πάνω από 200 λίτρα και μάλιστα μαζί με μπόλυ..
Μπολιασμα και εισαγωγη ψαριου γινεται αμεσα και σε μκρα ενυδρεια.
Γιατι οχι?

Bill Bizkit
04-09-11, 17:00
δεν πεθανε απο βαθια γεραματα ουτε απο αστρωτο ενυδρειο .. και οπως κανετε δεν προκειτε να αλλαηξει κατι.. κανω κατι λαθος και ολοι πεταγεστε να πειτε να δειξετε οτι ειμαι ασχετος . Δηλαδη εγω δεν εχω 500 ευρω να παω να παρω τεραστιο ενυδρειο ε?? εδω κανω λαθη στο 20αρι αν παρω μεγαλο θα τα καταστρεψω ολα. και ο μονομαχος πεθανε επειδη το φιλτρο ηταν βρομικο απο παλια και μολις το εβαλα υπο λειτουργια εβγαλε σαπιες τροφες = μολυνθηκε το νερο = σε 5 μερες πεθανε !
δηλαδη να κανω μπολιασμα???????

gianniwpopi
04-09-11, 17:02
με το μπολι στρωνει το φιλτρο αμεσως. στο ειπα ακριβως το ιδιο και πιο πριν. ΒΑΛΕ ΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΜΠΟΛΙ

B22
04-09-11, 17:04
δεν ξέρω από τι πέθανε ο μονομάχος σου.. Κανείς δε θέλει να σε προσβάλλει, ζήτησες τη γνώμη μας , στην είπαμε και τέλος. Τώρα αυτό που λες για τα μεγάλα ενυδρεία έχω να σου πω ότι είναι πιο εύκολο να διατηρήσεις ψάρια σε αυτά γιατί όσο μεγαλύτερο είναι το ενυδρείο τόσο πιο αυτόνομο.ΥΓ: Η ευαισθησία μας και η αγάπη μας για τα ψάρια μας κάνει να κατακρίνουμε το λάθος και ιδιαίτερα αυτό που γίνεται εν γνώση του ακουαρίστα

Chris82
04-09-11, 17:07
.. και οπως κανετε δεν προκειτε να αλλαηξει κατι..

Αυτο δεν το καταλαβα!!Δηλαδη επρεπε να σου πουμε και μπραβο που ταλαιπωρεις ετσι εναν ζωντανο οργανισμο;:confused:

Αν ειχες ενα μεγαλυτερο ενυδρειο τα πραγματα θα ηταν πιο απλα καθως μιλαμε για διαφορετικους ογκους νερου οπου οι συγκεντρωσεις βλαβερων ουσιων ειναι μικροτερες.Ενα μεγαλυτερο ενυδρειο αν το χειριστεις σωστα μπορει ανετα να σου λυσει τα χερια!!;)

Βρες μπολι και βαλτο αμεσα στο φιλτρο σου να μην ταλαιπωρησε ουτε εσυ ουτε το ψαρι σου..

Bill Bizkit
04-09-11, 17:08
μπορω να παρω μεγαλο ενυδρειο δωρεαν αλλα θελω να κρατησω αυτο μεχρι να τα καταφερω.. τωρα αλλαξα το νερο απο 30 βαθμους το πηγα στους 25 ( σε 1 ωρα, 1 κουπα καθε 4 λεπτα) και το ψαρι δειχνει πολυ υγιεις κολυμπαει ειναι ζωηρο κλπ . Για το μπολι θα χρειαστω πολλα λεφτα?? :neutral:

NightFighter
04-09-11, 17:10
Μπόλι μπορεί να σου δώσει ο καθένας φίλος από το φόρουμ! :rolleyes: Δωρεάν πάντα :cool: Αν είχα ενυδρείο έτοιμο στημένο θα σου έδινα εγώ :rolleyes:

gianniwpopi
04-09-11, 17:10
το μπολι ειναι η βρωμα που πιανει το φιλτρο. αυτη η βρωμα ειναι τα βακτηρια που χρειαζονται για να ΦΑΝΕ την αμμωνια και.....ειναι τσαμπα.
υσ. οσο πιο απλα μπορω....

Bill Bizkit
04-09-11, 17:13
εγω τωρα εχω μεσα ψαρι , ενεργο φιλτρο , ριχνω βακτηρια σε υγρη μορφη ! απλα περνω το μπολι και το βαζω στο φιλτρο? μετα τελος?

Chris82
04-09-11, 17:17
Διαβασε λιγο αυτο (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=32934).

Bill Bizkit
04-09-11, 17:20
το καταλαβα!! ενταξει θα παρω τιλεφωνο το pet shop να μου δωσει μερικη '' βρωμια '' να την βαλω στο φιλτρο μου

gianniwpopi
04-09-11, 17:20
εγω τωρα εχω μεσα ψαρι , ενεργο φιλτρο , ριχνω βακτηρια σε υγρη μορφη ! απλα περνω το μπολι και το βαζω στο φιλτρο? μετα τελος?

αν πιασει,,ναι, τελος

Bill Bizkit
04-09-11, 17:22
επομενως πρεπει να κανω μετρηση! μετα απο ποσες μερες? ( αφου βαλω το μπολι)

janickrules
04-09-11, 17:30
κανενας δεν σε βριζει,στο ειπα και πιο πανω!μην στραβωνεις!κανενας δεν τα ξερει ολα!και μπολι να βαλεις,βγαλε το χρυσοψαρο σου!εκτος του οτι θα πρεπει ετσι κ' αλλιως να το βγαλεις σε καποια φαση (συντομα),με το μπολι δεν το χρειαζεσαι και ιδιαιτερα(αν δεν κανω λαθος)!μπολι απο πετσοπ ,η αποψη μου ειναι να μην παρεις!δεν ξερεις τι εχει το ενυδρειο του καθε πετσοπα!η'μηπως ξερεις;

Bill Bizkit
04-09-11, 17:32
οχι ρε σιγα ειπαμε μας κλεβουν τα λευτα αλλα νταξει θα της ζητησω απο το προσωπικο της ενυδρειο οχι απο αυτα που εχει στο PET SHOP σε καθε 30 λιτρα 80 ψαρια! θα βαλω το μπολι και μετα απο λιγο θα κανω και μετρησεις να δουμε! το χρυσοψαρο θα μεινει μεσα αναγκαστικα!!

delta66
04-09-11, 17:35
μπορω να παρω μεγαλο ενυδρειο δωρεαν αλλα θελω να κρατησω αυτο μεχρι να τα καταφερω.. τωρα αλλαξα το νερο απο 30 βαθμους το πηγα στους 25 ( σε 1 ωρα, 1 κουπα καθε 4 λεπτα) και το ψαρι δειχνει πολυ υγιεις κολυμπαει ειναι ζωηρο κλπ . Για το μπολι θα χρειαστω πολλα λεφτα?? :neutral:
Το ενα λαθος μετα το αλλο.
Διαβασε τα υπομνηματαααααααααα
Μαθε και τι ειναι θερμικο σοκ.
Οταν λεμε σωστη αλλαγη τι εννοουμε? αλλαγη με νερο ιδιων ή πολυ κοντινων παραμετρων σε ph gh kh και θερμοκρασια.
Και κατεβασες τη θερμοκρασια 5 βαθμους σε μια ωρα ?? :confused:

janickrules
04-09-11, 17:35
το χρυσοψαρο θα μεινει μεσα αναγκαστικα!!

γιατι;

Dimitris77
04-09-11, 17:36
ενταξει θα παρω τιλεφωνο το pet shop δωσει
Oταν ξεκολλησεις απο αυτο θα φτιαξεις ενυδρειο.....

Bill Bizkit
04-09-11, 17:37
οχι!! απο 29-30 πηγε 26! να ρωτησω αμα κανω μπολιασμα και το ψαρι μεινει μεσα θα παθει τιποτα?

gianniwpopi
04-09-11, 17:39
οχι,απλα το ενυδρειο σου ειναι μικρο για χρυσοψαρο

Bill Bizkit
04-09-11, 17:41
ωραια , το μπολι που ακριβως θα το βαλω?? θα ριξω την βρωμια που θα μου δωσει στο σφουγγαρακι του φιλτρου? Αν ναι , αυτο θα το κανω μεσα στο νερο η θα βγαλω εξω το φιλτρο?

delta66
04-09-11, 17:42
οχι ρε σιγα ειπαμε μας κλεβουν τα λευτα αλλα νταξει θα της ζητησω απο το προσωπικο της ενυδρειο οχι απο αυτα που εχει στο PET SHOP σε καθε 30 λιτρα 80 ψαρια! θα βαλω το μπολι και μετα απο λιγο θα κανω και μετρησεις να δουμε! το χρυσοψαρο θα μεινει μεσα αναγκαστικα!!
Νομιζω πως γραφουμε ασκοπα.
Μπορεις να ρωτησεις οτι απορια εχεις στο πετσοπ.
Καλη συνεχεια.

Bill Bizkit
04-09-11, 17:43
ρε αυτη του pet shop εχει ενυδρειο στο σπιτι της απο αυτο θα μου δωσει να κανω το μπολιασμα

gianniwpopi
04-09-11, 17:45
ωραια , το μπολι που ακριβως θα το βαλω?? θα ριξω την βρωμια που θα μου δωσει στο σφουγγαρακι του φιλτρου? Αν ναι , αυτο θα το κανω μεσα στο νερο η θα βγαλω εξω το φιλτρο?

βγαζεις το φιλτρο και ριχνεις τη ΒΡΩΜΑ μεσα στο φιλτρο. στο σφουγγαρι..

janickrules
04-09-11, 17:47
ναι ρε bill,τα εχουμε πει αυτα!το μπολι καλο θα του κανει,αλλα πρεπει να φυγει το ζωο απο εκει!πως να στο πω:πες οτι σου δινουν ενα κουταβι μολοσο!υπαρχει περιπτωση να το βλεις μονιμα σε ενα κλουβι για παππαγαλο μακαο(εστω);οχι!η' και να το βαλεις,θα σε "αναγκασει" να το βγαλεις γιατι θα παρει μποι!κι εγω ειχα χρυσοψαρα στην γυαλα..και σε 25-λιτρο ενυδρειο....δεν ηξερα ομως...τωρα εσυ εισαι τυχερος φουλ!τα παιδια σου λενε να το βγαλεις,για τους παραπανω λογους!!οποτε ειναι απλο ρε συ..;)!!!!!

Bill Bizkit
04-09-11, 17:47
τελεια! το βγαζω απο το νερο το ανοιγω και εκει που ειναι το σφουγγαρι ριχνω την βρωμα το κλεινω το βαζω μεσα στο νερο το βαζω στην μπριζα και τελος!!!!

kgf12345
04-09-11, 18:49
τελεια! το βγαζω απο το νερο το ανοιγω και εκει που ειναι το σφουγγαρι ριχνω την βρωμα το κλεινω το βαζω μεσα στο νερο το βαζω στην μπριζα και τελος!!!!

τελος!:D δε σου ειπα εγω,πλακα μας κανεις:rolleyes:

Bill Bizkit
05-09-11, 09:49
οχι εννοω τελος με το μπολι :D Βρηκα μπολι απο εναν φιλο σημερα το πολυ αυριο θα το βαλω! Το χρυσοψαρο ποτε να το βγαλω? αφου στρωσει το ενυδρειο η κατευθιαν?? και αφου βαλω το μπολι να κανω μετρησεις μετα απο ποσες μερες? η να μην κανω? δεν ξερω πειτε μου

kgf12345
05-09-11, 23:32
οχι εννοω τελος με το μπολι :D Βρηκα μπολι απο εναν φιλο σημερα το πολυ αυριο θα το βαλω! Το χρυσοψαρο ποτε να το βγαλω? αφου στρωσει το ενυδρειο η κατευθιαν?? και αφου βαλω το μπολι να κανω μετρησεις μετα απο ποσες μερες? η να μην κανω? δεν ξερω πειτε μου

το μπολι μετα απο τοσες ωρες θα ειναι αχρηστο.το χρυσοψαρο δεν επρεπε να τοχεις βαλει καν!μετρησεις επρεπε να κανεις καθε μερα.βασικα εκανες ολα τα αντιθετα αποτι σε συμβουλεψανε ολοι.γιαυτο σου ειπα οτι μασ κανεις πλακα,γιατι απαυτα που γραφεις φαινεται σαν να το κανεις επιτηδες.δεν περιμενει κανεις να τα κανεις ολα σωστα ουτε να τα ξερεις ολα.ολοι κανουμε λαθη ειτε απο αγνοια ειτε απο απερισκεψια μας και ολοι μας εχουμε χασει ψαρια.αλλα εσυ ρωτησες,σου ειπανε και αποφασισες να κανεις τα δικα σου.οπως ειπε ο delta παραπανω εισαι σε ενα φορουμ ζωοφιλων και μας λες καταμουτρα οτι δε σε ενδιαφερουν οι συνεπειες των πραξεων σου στα ζωντανα που θες να κρατησεις.μην περιμενεις τον κοσμο εδω μεσα να το εκτιμησει...

stratigos24
06-09-11, 00:59
Kατι απλα που θα ηθελα να επισημανω. Λες οτι εδω δεν τα πας καλα με το 20λιτρο θα τα πας με μεγαλυτερο ενυδρειο?

Στο μικρο ενυδρειο η συνθηκες μπορει να αλλαξουν πιο ευκολα και τα λιτρα ειναι λιγα και ετσι ενα λαθος μπορει να εχει μεγαλο αντικτυπο σε ενα ενυδρειο 20 λιτρων απο οτι σε ενα 100-200 λιτρων.

Και τελος, την τροφη να μην την ριχνεις χυμα μεσα στο ενυδρειο, αλλα σε αποχη που να στηριζεται πανω στο ενυδρειο και το διχτακι της να βρισκεται μεσα στο νερο, ωστε παλι να ειναι η τροφη στο νερο, να σαπιζει και να παραγεται αμμωνια αλλα οχι να μενει στο βυθο να σαπιζει, που υστερα μπορει να σου κανει καποια μολυνση.

Ακομα την τροφη την ριχνεις καθημερινα στην αποχη αλλα μετα απο 5-6 μερες, ξεπλενεις την αποχη και ριχνεις νεα τροφη και παλι καθε μερα. Αυτο το κανεις για να μην εχεις παλι κανενα θεμα απο τροφη που μπορει να σαπισει κλπ. Εγω ετσι εστρωσα το δικο μου τουλαχιστον.
πλακα μας κανεις:D:rolleyes:

στρατηγε, κιεσυ νυχτοπουλι εισαι ε;:D

Ναι, νυχτοπουλι και εγω....τωρα ειδα το μηνυμα σου...:p
.αλλα εσυ ρωτησες,σου ειπανε και αποφασισες να κανεις τα δικα σου.οπως ειπε ο delta παραπανω εισαι σε ενα φορουμ ζωοφιλων και μας λες καταμουτρα οτι δε σε ενδιαφερουν οι συνεπειες των πραξεων σου στα ζωντανα που θες να κρατησεις.μην περιμενεις τον κοσμο εδω μεσα να το εκτιμησει...

+100000000000000

Bill Bizkit
06-09-11, 11:25
οταν λες θα ειναι αχρηστο εννοεις για το ψαρι ετσι? γενικα το ενυδρειο θα στρωθει , το ψαρι θα το δωσω αναγκαστικα

Dimitris77
06-09-11, 11:34
οταν λες θα ειναι αχρηστο εννοεις για το ψαρι ετσι? γενικα το ενυδρειο θα στρωθει , το ψαρι θα το δωσω αναγκαστικα
Για να μην πλατιαζουμε......
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=32934

Bill Bizkit
06-09-11, 11:39
το εχω διαβασει και εχω βρει και μπολι! ομως δεν ξερω τι να κανω με το ψαρι! θα παρω αυτην στο pet shop να την βρισω και να της το επιστρεψω

Dimitris77
06-09-11, 11:44
ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΑΝ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΠΟΛΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΨΑΡΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΒΑΚΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΥΠΟΥΣ ΤΟΥ ΨΑΡΙΟΥ.ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΨΑΡΙ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΠΟΛΙΑΣΟΥΜΕ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΡΟΦΗ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΜΠΟΛΙ ΠΕΘΑΙΝΕΙ, ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ.

Bill Bizkit
06-09-11, 11:46
το παιδι απο πανω μου ειπε οτι το μπολι θα ειναι αχρηστο! θα επιστρεψω το χρυσοψαρο θα παρω το μεγαλο ενυδρειο θα βαλω εκει το μπολι και μετα ψαρι και μετρησεις σωστος?

Dimitris77
06-09-11, 12:02
Δεν επικοινωνουμε νομιζω,σου ειπε οτι θα ειναι αχρηστο αν αργησεις να το βαλεις....γιατι τα βακτηρια ειναι ζωντανοι οργανισμοι και θελουν οξυγονο και τροφη για να ζησουν.Αν εσυ τα κρατησεις στο μπολ κανα δυο μερες πεθαναν.....

Bill Bizkit
06-09-11, 12:12
αα ενταξει σορρυ τοτε εγω ειπα βλακεια . Δεν τα εχω παρει ακομα! τελικα θα βαλω μπολι αμεσως στο μεγαλο ενυδρειο! Την ανουμπια στο pet shop την εχει 7.80! και οχι και μεγαλη

Dimitris77
06-09-11, 12:20
Αν τελικα παρεις μεγαλο ενυδρειο μπορεις να το στρωσεις απο την αρχη με ανεση χρονου και να διαλεξεις εναν τροπο στρωσιματος εκτος αυτου με ζωντανο οργανισμο μεσα.Δωσε το ψαρι πισω αμεσα και προχωρα με το μεγαλυτερο ενυδρειο.Το τελευταιο που πρεπει να σε νοιαζει τωρα ειναι η ανουμπια.....
Να σε ρωτησω κατι και να μου απαντησεις ειλικρινα.......τα διαβασες τα υπομνηματα???

Bill Bizkit
06-09-11, 12:25
εχω μεγαλο ενυδρειο! δηλαδη απο φιλο που μου το δινει, το ψαρι θα το επιστρεψω και θα στρωσω το μεγαλο , Ναι τα διαβασα , μαλλον οχι τοσο προσεχτικα ειδα παντως τους 3 τροπους. Για πες μου εσυ που ξερεις τι να κανω για να μην στοιχίσει πολλα

Dimitris77
06-09-11, 12:30
εχω μεγαλο ενυδρειο! δηλαδη απο φιλο που μου το δινει, το ψαρι θα το επιστρεψω και θα στρωσω το μεγαλο , Ναι τα διαβασα , μαλλον οχι τοσο προσεχτικα ειδα παντως τους 3 τροπους. Για πες μου εσυ που ξερεις τι να κανω για να μην στοιχίσει πολλα

Εγω δεν ξερω τιποτα.....
Διαλεξε τι σου αρεσει απο ψαρια,διαβασε τις αναγκες τους και αν μπορεις να τους παρεχεις τις σωστες συνθηκες διαβιωσης και τα καταλληλα λιτρα και μετα το συζηταμε..
Αν δεν διαβασεις με προσοχη ολα τα υπομνηματα που ειναι η απαντηση σε καθε σου ερωτηση-προβλημα τοτε σωστη δουλεια δεν προκειται να γινει ποτε.....

Απορω με μενα κατι ωρες....:smt118

eimaste aR21rwstoi
06-09-11, 12:35
γεια σου ρε ΑΕΚΑΡΑΑΑΑΑ...

Bill Bizkit
06-09-11, 12:36
νταξει ! πες μου ομως τι θα χρειαστω ;p εγω θα κανονισω το στρωσιμο στο νεο ενυδρειο μου και την pet shopoυ
Παντα Αεκ πατα το λινκ στο sigg μου ;p

Dimitris77
06-09-11, 12:42
Αν δεν κατασταλαξεις σε κατι να υπαρχει μια βαση στην κουβεντα δεν μπορω να σου πω κατι...

Υγ.Φιλε μου μπορει να ειμαι Φιλαδελφειωτης αλλα ειμαι και μελος της Θυρας 7 Αγιων Αναργυρων εδω και 18 χρονια......και αυτη ειναι η μονη κουβεντα για τα αθλητικα και τελος.....

Bill Bizkit
06-09-11, 12:43
το τελος μου αρεσε γιατι αμα ανοιξουμε τωρα αυτη την κουβεντα ασε.. οταν ειπα να μου πεις τι θα χρειαστω εννοω απο φυτα , κορμους , υποστρωμα

Dimitris77
06-09-11, 12:50
Θα σου πω κατι τελευταιο......
Αν διαλεξεις το Χ ψαρι θα εχει αλλες αναγκες και απαιτησεις απο το Ψ οποτε πρεπει να κανεις μια ερευνα στο φορουμ,να δεις διαφορα ενυδρεια μελων με ψαρια απο διαφορετικες ηπειρους να δεις τι σου αρεσει και μετα να σε βοηθησουν ολοι να κανεις σωστη δουλεια.
Φτου και βγαινω......αλλος για το 2-4,ΕΓΩ ΕΚΑΝΑ ΤΟ 12-2......πηγαινω για φαγητο.....

Bill Bizkit
06-09-11, 12:55
1) Θα επιστρεψω το χρυσοψαρο να μην βασανιζεται ( αν και στο δικο μου ενυδρειο καλυτερα περναει απο οτι στο pet shop ) και θα παρω το μεγαλο ενυδρειο 2) Αφου το παρω θα αρχισω το στρωσιμο και θα βαλω photo στο φορουμ να μου προτεινετε την '' ψαροσυνθεση του '' ακομα δεν ξερω αν ειναι οντως πολυ μεγαλο μπορει να ειναι και 50 λιτρα! παντως απο φυτα θα βαλω μονο ευκολα δηλαδη ανουμπιες , αν ειναι θα με βοηθησεις με καμια ανουμπια γιατι στο pet shop της εχει 8 ευρω η αλλη! 3) Ο Ολυμπιακος δεν ειχε ποτε αληθινη κερκιδα 4) Καλη Όρεξη

Dimitris77
06-09-11, 13:04
3) Ο Ολυμπιακος δεν ειχε ποτε αληθινη κερκιδα
Ρε φιλε να χαρεις εδω μιλαμε για ψαρια μην με τσιγκλας.;)

Bill Bizkit
06-09-11, 13:38
πρεπει να γνωριζεις ! Απορω 18 χρονια και δεν εχεις καταλαβει τιποτα δεν πειραζει.. και στο θεμα μας Ενα 50-100 λιτρα με αμμο ,Ανουμπιες,Πετρες Και 1-2 μεγαλους κορμους σκεφτομαι ή μηπως να βαλω κιαλα ειδη φυτων?
και κατι ακομα τωρα που το θυμηθηκα βρηκα μινι σιποραξ θα αγορασω οταν παρω και το μεγαλο ενυδρειο και θα κοντυνω το σφουγγαρακι ωστε να βαλω και μινι σιποραξ ποσα μπαλακια να βαλω? και αφου τα βαλω πρεπει να κανω κατι αλλο?

stratigos24
06-09-11, 14:38
αν ειναι θα με βοηθησεις με καμια ανουμπια γιατι στο pet shop της εχει 8 ευρω η αλλη!

Παγκρατι - Αθηνα δεν μενεις ή κανω λαθος? Σε ολοκληρη Αθηνα μονο ενα πετ σοπ υπαρχει που μπορεις να παρεις φυτα? Επειδη αυτη την εχει 8 δεν μπορεις να βρεις αλλου? Κανε καμια βολτα και αλλου...

Bill Bizkit
06-09-11, 14:40
που μενεις Βυρωνα?

stratigos24
06-09-11, 14:41
Ναι. Για ριξε μια ματια και αλλου και οχι μονο σε συνοικιακα πετ σοπ να δεις τιμες.

Bill Bizkit
06-09-11, 14:43
θα παω Νεα Μακρη / Αγια Μαρινα εχει μεγαλα pet shop και θα παρω απο εκει ανουμπιες ενας φιλος ειχε παρει μικρη ριζα 1,5 ευρω! για πες μενεις κοντα στην Ανάληψη?

stratigos24
06-09-11, 14:44
Ναι, κοντα ειμαι. Ελπιζω να βρεις φυτο οποτε απο εκει.

Bill Bizkit
06-09-11, 14:47
ναι εκει θα παω ;) στο ενυδρειο θα βαλω μερικες πετρες κανα δυο κορμους και ανουμπιες , το στρωσιμο θα το κανω με μπολι ..

janickrules
06-09-11, 14:59
ξεκινησες για να βαλεις μονομαχο,συνεχισες με χρυσοψαρο για στρωσιμο,μετα αποφασισες να το κρατησεις και τωρα αποφασιζεις να κανεις μεγαλυτερο ενυδρειο,χωρις να εχεις επιστρεψει το χρυσοψαρο και χωρις να εχεις αποφασισει τι θα βαλεις!ξερεις τι λεω εγω;πριν κανεις το οτιδηποτε,δωσε αμεσως το χρυσοψαρο και αραξε!μετα δες ποσα λιτρα ειναι το μεγαλο ενυδρειο που λες..στην συνεχεια σκεψου τι σου αρεσει και αν "σε παιρνει" σε λιτρα και παραμετρους...οταν τα κανεις αυτα,τσεκαρε τα υπομνηματα για τα ψαρια και το στυλ ενυδρειου που σε ενδιαφερει.φτιαξε ενα νεο thread για να ρωτησεις οτι δεν καταλαβες..ξεκινα το στρωσιμο σωστα και με υπομονη..

1)λες πιο πανω οτι θα "κοντινεις" το σφουγγαρακι του φιλτρου για να βαλεις σιποραξ.μιλας για το μεγαλο ενυδρειο;αν ναι το κοψιμο του σφουγγαριου αφορα το ηδη υπαρχον φιλτρο;αν ναι,το πιο πιθανο ειναι να θελεις μεγαλυτερο..ψαξε,διαβασε καλα,ενημερωσου και προχωρα αργα και σταθερα...μην βιαστεις ξανα...

Bill Bizkit
06-09-11, 15:07
ωραια τα ειπες :smt082 αν ομως βαλω μπολι να μην αφησω το χρυσοψαρο?

janickrules
06-09-11, 15:16
ωραια τα ειπες :smt082 αν ομως βαλω μπολι να μην αφησω το χρυσοψαρο?

επαναλαμβανεσαι....τα χρυσοψαρα ζουνε σε κοπαδακια και εμεις τα κραταμε στην χειροτερη περιπτωση ανα δυο!αν το ενυδρειο(το μεγαλο) ειναι 50λ,το δινεις το χρυσοψαρο,γιατι ενω χωραει μονο του δεν παιρνει δευτερο!αν ειναι παραπανω (80-100) τοτε θα πρεπει να μας πεις τι ψαρι ειναι...αν ειναι το common,παλι δεν σε παιρνει...ανεβασε μια φωτογραφια!

Bill Bizkit
06-09-11, 15:19
ενταξει αρα αυτο που κανω σιγουρα ειναι να παρω το μεγαλο ενυδρειο αλλα θα το λειτουργησω σιγα σιγα και με υπομονη θα το βαλω 2 μερες με νερο να δω αν εχει καμια διαροη θα το στρωσω καλα θα αγορασω φυτα κλπ

janickrules
06-09-11, 15:26
ανεβασε μια φωτο του ψαριου!

Bill Bizkit
06-09-11, 15:28
μια τωρινη?

janickrules
06-09-11, 15:30
να δουμε τι ψαρι ειναι ρε!

Bill Bizkit
06-09-11, 15:31
δωσε μου μερικα λεπτα να βγαλω μια καλλιτεχνικη ;)

janickrules
06-09-11, 15:34
μην αγχωνεσαι!απλα να δουμε αν μπορεις να το κρατησεις για το μεγαλο ενυδρειο!σε περιπτωση που ειναι 80λ βεβαια...

Bill Bizkit
06-09-11, 16:16
οριστε!

Bill Bizkit
06-09-11, 16:17
κουνημενες γαμωτο -.- δεν καθεται και 2 λεπτα ησυχο

janickrules
06-09-11, 16:43
απο οτι φαινεται (αν βλεπω καλα-ας πουνε και αλλοι)προκειται για χρυσοψαρο με μονη ουρα...δεν ειναι fancy,πραγμα που σημαινει,οτι για να του βαλεις εστω ενα ακομη για παρεουλα,το ενυδρειο θα πρεπει να ειναι 100 λιτρα τουλαχιστον(αν και εγω πιστευω πως για τα "κοινα",πρεπει να ειναι παραπανω)...
δες ποσα λιτρα ειναι το ενυδρειο του φιλου σου και αμα ειναι λιγοτερα πρεπει να το δωσεις!κανε γρηγορα ομως!ειναι κριμα να ταλαιπωρειται σε ενα 20λιτρο,απο την στιγμη που αργα η' γρηγορα θα φυγει!αν το δωσεις...

Bill Bizkit
06-09-11, 16:54
ενταξει θα κανω γρηγορα

janickrules
06-09-11, 17:06
περιμενε λιιιιιγο ακομα να σου πουνε και οι αλλοι για το συγκεκριμενο ψαρακι....

Bill Bizkit
06-09-11, 17:17
παντως ειναι πολυ ωραιο , ζωηρο ομορφο αεκτζης !

janickrules
06-09-11, 18:05
μην κανεις σχολια ποδοσφαιρικου τυπου....δεν ειναι σωστο..