PDA

Επιστροφή στο Forum : ενυδρειο καραντινας - νοσοκομειο


nhreas
11-03-04, 04:52
με την ευκαιρια των προσφατων κηδειων μου .τι γνωμη εχετε για το 60 λτ.ενυδρειο καραντινας που πηρα??ειναι αρκετο γι αυτην και μονο την χρηση(καραντινα-νοσοκομειο)??οταν δεν θα εχει ψαρι μεσα τα βακτηριδια θα χανονται??

lasal
11-03-04, 11:26
Απο την στιγμή που θα το χρησιμοποιείς σαν καραντίνα δεν ειναι απαραίτητη η βιολογία μια και για καραντίνα θα το έχεις για ενα μικρό διάστημα.
Οσο χρειάζεται δηλαδή για να δείς ότι είναι υγιή τα ψάρια που έχεις αγοράσει.
Σαν νοσοκομείο θα μπαίνει φάρμακο οπότε εκεί θα χρειαστείς φίλτρο με ενεργό άνθρακα μετά το τέλος της θεραπείας.
Η γνώμη μου είναι να μην βάλεις καθόλου φίλτρο αρκεί να ξεπλύνεις καλά
το ενυδρείο μετά το τέλος μιας θεραπείας.
Το κυριότερο είναι οτι το νερό που θα βάζεις εκεί θα είναι πεντακάθαρο απο πρίν και θα είναι απαλλαγμένο απ'οτιδήποτε.
Σαν νοσοκομείο θα χρειαστείς και αεριστήρα.
Σαν 60άρι μπορεί να εξυπηρετεί περισσότερα ψάρια μόνον που θα βάζεις περισσότερο φάρμακο απότι σε ενα μικρό ενυδρείο νοσοκομείο.
Η γνώμη μου είναι ότι για ενυδρείο νοσοκομείο χρειάζεσαι ακόμη ενα μικρότερο.

nhreas
11-03-04, 13:39
γιαννη εγω το εθεσα σαν θεμα γιατι νομιζα ειναι μικρο για νοσοκομειο .οποτε με την αποψη σου με ενθαρηνεις.ο λογος που μιλαω για το μεγεθος ειναι γιατι τα θαλασσινα ειναι περιεργα σε συγκριση με του γλυκου νερου!

lasal
11-03-04, 13:51
μιλαω για το μεγεθος ειναι γιατι τα θαλασσινα
Αν είναι για θαλασσινά σηκώνω τα χέρια.
Για τα θαλασσινά δεν έχω γνώμη.

johnny98130
11-03-04, 15:27
Απο την στιγμή που θα το χρησιμοποιείς σαν καραντίνα δεν ειναι απαραίτητη η βιολογία μια και για καραντίνα θα το έχεις για ενα μικρό διάστημα.

Δεν νομιζω οτι εχεις δικιο lasal. To ενυδρειο καραντινας πρεπει να εχει βιολογια και κατι τετοιο γινεται διατηρώντας ζωντανα τα αεροβια βακτηρια δηλάδή ριχνοντας τροφη ας πουμε.
Υπόψην ότι ακομα και νερο απο το ενυδρειο να ρίξεις στο ενυδρειο καραντινας δεν αποκτας ΑΜΕΣΑ βιολογια.

ahar
11-03-04, 15:27
60 λιτρα είνια καλα...
Απλα βαλε κανενα κοματι pvc σωληνα με τριμενες τις ακρες του για να μην κτυπανε τα ψαρια , όπου θα μπορούν να το χρησιμοποιούν ώς κρυψώνα.
Μπορεις να βάλεις και περισσοτερα του ενός...

Οσον αφορα το βιολογικο φιλτρο μπορεις να χρησιμοποιείς ενα φιλτρο τύπου Millenium 2000 που σου επιτρεπει να έχεις τα catridges με τον ανθρακα αλλα και να έχεις βιολογικο υποστρωμα. Και αυτο να το μεταφερεις απλος όταν καθαρίζεις το ενυδρειο...

Αλέξανδρος

lasal
11-03-04, 17:00
Δεν νομιζω οτι εχεις δικιο lasal. To ενυδρειο καραντινας πρεπει να εχει βιολογια και κατι τετοιο γινεται διατηρώντας ζωντανα τα αεροβια βακτηρια δηλάδή ριχνοντας τροφη ας πουμε.
Υπόψην ότι ακομα και νερο απο το ενυδρειο να ρίξεις στο ενυδρειο καραντινας δεν αποκτας ΑΜΕΣΑ βιολογια.

Ούτε εγω θα συμφωνήσω μαζί σου.
Καταρχήν ο nhreas έχει ενα ενυδρείο 60 Lt το οποίο το προορίζει αρχικά
και για καραντίνα και για νοσοκομείο.

Αν το δουλέψει σαν νοσοκομείο που θα πάει η βιολογία?
Αν δουλέψει σαν νοσοκομείο δεν είναι απαραίτητο το συχνό τάισμα.
Δεν είναι καλύτερα να το έχει γυμνό χωρίς τίποτε μέσα εκτός απο τα ψάρια?
Κι ας αλλάζει νερό.
ΥΓ.
Και για να σε προβληματίσω
Πόσο νομίζεις johnny οτι μπορει να μεινει ενα ψάρι σε καραντίνα χωρίς να χρειαστεί αλλαγή νερού???
Πόσο θα μείνει σε καραντίνα?
Τώρα μπορείς να απαντήσεις στον εαυτό σου αν χρειάζεται η βιολογία ή όχι και τι ειναι προτιμότερο για τα ψάρια.
Φιλικά Γιάννης

sot-zoe
11-03-04, 17:56
Ασε που τα περισσοτερα φαρμακα που ριχνουμε σκοτωνουν τα οποια βακτηριδια μπορει να υπαρχουν σχεδον αμεσως , οποτε ποιος ο λογος να εχεις ετοιμο φιλτρο με βακτηριδια για ενα νοσοκομειο.
Να εχεις ετοιμο φιλτρο για ενα μαιευτηριο το καταλαβαινω .

Tolis
11-03-04, 18:21
Καραντινα και νοσοκομειο ειναι τελειως διαφορετικα πραγματα (παρολο που το πρωτο μπορει να μετατραπει σε δευτερο αν τα καινουργια ψαρια αποδειχθουν αρρωστα).

Σε ενα ενυδρειο καραντινας (απο το γαλλικό quarantaine = σαρανταημερο) τα καινουργια ψαρια θα πρεπει να μεινουν τουλαχιστον 5 βδομαδες , σε συνθηκες ιδιες με αυτες του ενυδρειου που προοριζονται. Αυτο σημαινει βιολογικο φιλτρο που να λειτουργει, ταισμα κανονικο, κρυψωνες αναλογως του ειδους, και ενδεχομενως αμμο ή χαλικι και φυτα (αν μιλαμε για γλυκο). Στις 5 εβδομαδες αν το ψαρι εχει καποια σοβαρη ασθενεια, θα φανει. Αν εχει καποια παρασιτα ή σκουληκια, και το ψαρι ειναι σε καλη κατασταση, μπορει και να μην εκδηλωθει τιποτα, γιαυτο πολλοι τελειωνοντας την καραντινα κανουν και μια γενικη αγωγη (συνηθως με flagyl στην τροφη και καποιο γενικο φαρμακο για εξωτερικα παρασιτα) για παν ενδεχομενο. Αποψη που εχει τα υπερ και τα κατά της. Υπέρ, οτι αν γινει η αγωγη σωστα, μειωνεις τον κινδυνο εξαπλωσης καποιας ασθενειας στο ενυδρειο προορισμου. Κατά, αν δεν γινει σωστα η αγωγη, αφ'ενος μεταφερεις παθογονα στα υπολοιπα ψαρια, αφ'ετερου κανεις πιο ανθεκτικα τα παθογονα αυτα στα φαρμακα.

Το νοσοκομειο απο την αλλη, πρεπει να ειναι ενα στειρο ενυδρειο, χωρις αμμο ή χαλικι, με μονο αντικειμενο μεσα μια δυο κρυψωνες για το/τα ψαρια για να μην στρεσσαρονται παραπανω, σε ησυχο μερος, χωρις φως. Καλή οξυγονωση, ευκολο τροπο μετρησης των λιτρων για τη σωστη δοσολογια φαρμακων, χωρις φιλτρο, με συχνες αλλαγες (εκτος αν η θεραπεια λεει το αντιθετο).

Για τα περισσοτερα ειδη τα 60 λιτρα ειναι οκ για νοσοκομειο. Για καραντινα, εξαρταται απο τα ψαρια (αριθμο-μεγεθος) δεδομενου οτι θα κατσουν αρκετο καιρο μεσα.

sot-zoe
11-03-04, 18:46
Εγω πιο πανω αναφερθηκα σε ενυδρειο νοσοκομειο και μαιευτηριο και οχι σε ενυδρειο καραντινας .

johnny98130
11-03-04, 21:50
Σωτηρη και Γιαννη παραθέτω και παλι το post μου:

Το Ενυδρειο καραντινας πρεπει να εχει βιολογια και κατι τετοιο γινεται διατηρώντας ζωντανα τα αεροβια βακτηρια δηλάδή ριχνοντας τροφη ας πουμε.

Δεν αναφέρω τιποτα για νοσοκομειο και φυσικα συμφωνω με ολα οσα λετε για νοσοκομειο.

Οσον αφορα τους προβληματισμους του συνονόματου Γιαννη:
1) Πόσο νομίζεις johnny οτι μπορει να μεινει ενα ψάρι σε καραντίνα χωρίς να χρειαστεί αλλαγή νερού???
Εξαρτάται απο τις μετρήσεις σου σε ΝΟ3 όταν μιλαμε για στρωμένο ενυδρείο και υπο την προυπόθεση οτι ολα πανε καλα με το ψαρι που εχεις στην καραντινα. Μετρας λοιπόν και αναλογως πράτεις

2) Πόσο θα μείνει σε καραντίνα?
Το ψαρι πρεπει να μεινει τουλαχιστον 40 μερες με κανονικες αλλαγές νερου.