Επιστροφή στο Forum : Nerite zebra τρυπες στα καβουκια
περασα σημερα απο μεγαλο πετ σοπ στη λεωφορο βουλιαγμενης να ρωτησω για ζεμπρα. αυτα που ειχε στο ενυδρειακι ολα μα ολα τους ηταν ολο τρυπες στα καβουκια. ψαξαμε για σωο αλλα δεν ειχε ουτε ενα. οποτε ενω τα ειχε 2 ευρω το ενα μου εδωσε 6 για 2 ευρω απλα για να χτυπησει κατι το ταμειο. ξερει κανεις γιατι γιναν ετσι και αν φτιαχνει αυτο? τα σαλιγκαρια μπηκαν στο αφρικανικο μου με μεγαλες σκληροτητες αν αυτο βοηθαει...
http://img844.imageshack.us/img844/1303/snc00426.jpghttp://img850.imageshack.us/img850/1552/snc00427.jpg
michael151
29-08-11, 21:46
πωωω ρε φιλε που τα ειχε?? ζουν??! δε γνωριζω αν ειναι καποια αρρωστια, οποτε θα περιμενεις καποιον να σου απαντησει π να ξερει! αλλα πιστευω πως θα βοηθισει το υψηλο Ph! ειναι το γνωστο Pet κοντα στη Γλυφαδα?
janickrules
29-08-11, 22:06
εφαγα φρικη τωρα!!εχω δει παρομοιο θεαμα σε πετσοπ με apple snails ομως και ξερω οτι δημιουργειται απο κακες συνθηκες νερου και κυριως απο χαμηλη σκληροτητα!για τα zebra ομως δεν γνωριζω....
michael151
29-08-11, 22:09
εφαγα φρικη τωρα!!εχω δει παρομοιο θεαμα σε πετσοπ με apple snails ομως και ξερω οτι δημιουργειται απο κακες συνθηκες νερου και κυριως απο χαμηλη σκληροτητα!για τα zebra ομως δεν γνωριζω....
Ναι αλλα χαμηλη σκληροτητα σε pet shop..? δε ξερω αλλα παντα ειχα την εντυπωση πως στα περισσοτερα μαγαζια ειχαν τα ψαρια χυμα σε νερο βρυσης..! Το δικαιολογω απο την ιδια παντηση π δινουν και για τη μεγαλη ιχθυοφορτωση:"τα ψαρια δε θα μεινουν εκει για παντα!" (και τελικα αγοραζουμε τα περισσοτερα αρρωστα!):(
janickrules
29-08-11, 22:21
ετσι ειναι οπως τα λες,αλλα ξερεις τι συμβαινει;πανε και μου βαζουν οι μα... 15 apple snails μαζι και μαλιστα ειναι πανω στην αναπτυξη!αυτο σημαινει οτι τραβανε την σκληροτητα!οταν ειναι λιγα ουτε που φαινεται στις μετρησεις αυτο,αλλα οταν ειναι πολλα...στην συνεχεια δεν κανουν ουτε για αστειο αλλαγες,με αποτελεσμα να αρχισουν οι ανεπανορθωτες τρυπουλες (για apple snails μιλαμε) στα καβουκια...
Δεν μπορω να απαντησω σιγουρα σε τι οφειλεται αλλα μαλλον σε ελλειψη ασβεστιου.
Και να συμπληρωσω οτι σε ενα ενυδρειο, ακομα κι αν μετραμε "σωστη" GH (ικανη περιεκτικοτητα σε ασβεστιο μαγνησιο), ειναι δυνατον να μην υπαρχει καθολου χρησιμο ασβεστιο και μαγνησιο διαθεσιμο για αφομοιωση απο τους οργανισμους. :D
τα πηρα απο το zoo planet στο τελος της βουλιαγμενης. και τα apple του το ιδιο χαλι ηταν. ξαναλεω ομως μου τα εδωσε σχεδον τζαμπα ετσι...
-------------------------
Ναι αλλα χαμηλη σκληροτητα σε pet shop..? δε ξερω αλλα παντα ειχα την εντυπωση πως στα περισσοτερα μαγαζια ειχαν τα ψαρια χυμα σε νερο βρυσης..! Το δικαιολογω απο την ιδια παντηση π δινουν και για τη μεγαλη ιχθυοφορτωση:"τα ψαρια δε θα μεινουν εκει για παντα!" (και τελικα αγοραζουμε τα περισσοτερα αρρωστα!):(
επισης πιθανολογω επειδη εκεινο το ενυδρειο εχει μονο τα nerite εχει ομως πολλα απο αυτα να μην εχει γινει και ποτε αλλαγη... τα βλεπω εκει παρα παρα πολυ καιρο μπορω να πω πενταμηνο και βαλε. μονα τους οποτε δε νομιζω να εχουν γινει αλλαγες.
janickrules
29-08-11, 22:47
εγω εχω παρει apple snail σε χειροτερη ισως κατασταση απο τα δικα σου!το πηρα επειδη το λυπηθηκα...ηταν κατεστραμενο και με τρυπες...και ομως "καθαρησε" το καβουκι του,μεγαλωσε,εγινε ομορφο...αλλα οι τρυπουλες δεν εφυγαν ποτε!και ξερεις κατι;ουδεποτε με χαλασε αυτο!το ειχα σωσει,οπως εκανες κι εσυ τωρα!να τα χαιρεσαι!
Σε ενυδρεια που δε γινονται αλλαγες νερου και εχει πολλαααα σαλιγκαρια ειναι δυνατον να εχουν απορροφησει ολο το ασβεστιο απο το νερο και σε συνδιασμο αν η τροφη τους δεν ειναι πλουσια σε ασβεστιο (εξαρταται βεβαια τι προτιμησεις εχουν στη διατροφη) να εχει το παραπανω αποτελεσμα! :rolleyes:
Και να συμπληρωσω οτι σε ενα ενυδρειο, ακομα κι αν μετραμε "σωστη" GH (ικανη περιεκτικοτητα σε ασβεστιο μαγνησιο), ειναι δυνατον να μην υπαρχει καθολου χρησιμο ασβεστιο και μαγνησιο διαθεσιμο για αφομοιωση απο τους οργανισμους. :grin:επισης πιθανολογω επειδη εκεινο το ενυδρειο εχει μονο τα nerite εχει ομως πολλα απο αυτα να μην εχει γινει και ποτε αλλαγη... τα βλεπω εκει παρα παρα πολυ καιρο μπορω να πω πενταμηνο και βαλε. μονα τους οποτε δε νομιζω να εχουν γινει αλλαγες. Bingo :D
(Redox Potential δια τα μπαζα)
Bingo :D
(Redox Potential δια τα μπαζα)
φιλτατε σπυρο εχεις παθει εναν ερωτα με το redox ε? :D:D:D
φιλτατε σπυρο εχεις παθει εναν ερωμα με το redox ε? :D:D:D
σημερα τα λεγαμε και δεν αργησες να το διαπιστωσεις και μονος σου :cool:
Και να συμπληρωσω οτι σε ενα ενυδρειο, ακομα κι αν μετραμε "σωστη" GH (ικανη περιεκτικοτητα σε ασβεστιο μαγνησιο), ειναι δυνατον να μην υπαρχει καθολου χρησιμο ασβεστιο και μαγνησιο διαθεσιμο για αφομοιωση απο τους οργανισμους. :D
...;)
Αν και το πιθανο ειναι να μη μετραμε καθολου σωστη GH οπως λεει ο Γιωργος.
Σε ενυδρεια που δε γινονται αλλαγες νερου και εχει πολλαααα σαλιγκαρια ειναι δυνατον να εχουν απορροφησει ολο το ασβεστιο απο το νερο και σε συνδιασμο αν η τροφη τους δεν ειναι πλουσια σε ασβεστιο (εξαρταται βεβαια τι προτιμησεις εχουν στη διατροφη) να εχει το παραπανω αποτελεσμα! :rolleyes:
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.