Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : νεο ενυδρειο

άρια
27-08-11, 12:06
Γεια σας, χαίρομαι που σας βρήκα. Είμαι εντελώς νέα στο πανέμορφο αυτό χόμπι και θα σας ήμουν ευγνώμων αν μου λύνατε κι εμένα μια (για αρχή :confused:) απορία : μόλις κατασκεύασα σε έναν τζαμά μια κατασκευή για ενυδρείο, μ99 Χ π21 Χ υ34 με τζάμι 5χιλ. Δεν είχα διαβάσει όμως ότι χρειάζονται κόντρες και δεν έχω βάλει, θα έχω πρόβλημα σε αυτά τα λίτρα;;; Δεν το έχω γεμίσει ακόμα οπότε αν είναι εντελώς ανάγκη γίνεται να το ξαναπάω να μου προσθέσει ή να βάλω μόνη μου.

Σας ευχαριστώ πολύ…

ΑΦΡΙΚΑΝΟΣ
27-08-11, 12:38
Γεια σας, χαίρομαι που σας βρήκα. Είμαι εντελώς νέα στο πανέμορφο αυτό χόμπι και θα σας ήμουν ευγνώμων αν μου λύνατε κι εμένα μια (για αρχή :confused:) απορία : μόλις κατασκεύασα σε έναν τζαμά μια κατασκευή για ενυδρείο, μ99 Χ π21 Χ υ34 με τζάμι 5χιλ. Δεν είχα διαβάσει όμως ότι χρειάζονται κόντρες και δεν έχω βάλει, θα έχω πρόβλημα σε αυτά τα λίτρα;;; Δεν το έχω γεμίσει ακόμα οπότε αν είναι εντελώς ανάγκη γίνεται να το ξαναπάω να μου προσθέσει ή να βάλω μόνη μου.

Σας ευχαριστώ πολύ…
Το δικο σου θελει μια στη μεση,αλλα πρεπει να εχεις και αλλο προβλημα νομιζω.Με τι σιλικονι στο κολλησε?

άρια
27-08-11, 14:23
Σ' ευχαριστώ για την άμεση απόκριση :).
Δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την σιλικόνη, είχα διαβάσει ότι έπρεπε οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσω μη τοξική και την αγόρασα εγώ από σιδηροπωλείο και του την έδωσα, έγραφε μάλιστα ειδικά για ενυδρεία.
Όμως όταν λες θέλει μία στην μέση θέλεις να μου πεις ακριβώς τι εννοείς; Κατά μήκος της μικρότερης ή της μεγαλύτερης διάστασης και σε ποιο ύψος;

ΑΦΡΙΚΑΝΟΣ
27-08-11, 14:28
Μπραβο πολυ καλα εκανες.

Της μικροτερης,στο κεντρο του 99

άρια
27-08-11, 14:32
Αχ τι καλός που είσαι :) !
Σε ποιο ύψος όμως;

persival
27-08-11, 15:06
Συνήθως οι κόντρες μπαίνουν ψηλά.

ΑΦΡΙΚΑΝΟΣ
27-08-11, 15:21
Αχ τι καλός που είσαι :) !
Σε ποιο ύψος όμως;
Σευχαριστω πολυ:D

Οσο ποιο ψηλα μπορεις,απλα αν σου το επιτρεπει το φωτιστικο αφησε 3-4 ποντους κενο απο επανω

άρια
27-08-11, 22:42
Κύριοι σας ευχαριστώ πολύ, είσασταν κατατοπιστικότατοι! :p
Θα το παραγγείλω την Δευτέρα και θα το κολλήσω, θα προσπαθήσω δηλαδή και θα επανέλθω!

billias
28-08-11, 01:07
για να μην ταλεπωρηθεις ψαξε και για κανενα κομματο φελιζολ εγγερα για να το βαλεις απο κατω να κραταει το τζαμι μεχρι να στεγνωσει,

ρηξε μια ματια :
http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Themata/kataskEnydr2.htm

άρια
28-08-11, 08:25
Σ' ευχαριστώ! Και τώρα αγχώθηκα επισήμως :confused:! Οι κόντρες εδώ φαίνονται να είναι τοποθετημένες κατακόρυφα, ενώ σε ένα βίντεο που βρήκα χτες τοποθετούνται οριζόντια . Διαλέγω εγώ με ποιον από τους δύο τρόπους να τις τοποθετήσω ή υπάρχει ο στάνταρ;

ΑΦΡΙΚΑΝΟΣ
28-08-11, 08:48
To νοημα που βαζουμε κοντρες ειναι,να κραταμε την πιεση του νερου.Οποτε τις βαζουμε οριζοντιες.Στο σχεδιαγραμα που σου δεινει ο φιλος ειναι τα δοκαρακια που πρεπει να βαλεις για να στηριξεις τις κοντρες ,μεχρι να στεγνωσει η σιλικονι.Τωρα που ξανακοιταξα ,βλεπω οτι εχεις μονο 21 ποντους πλατος,υπαρχει καποιος λογος ,που το μκανεις τοσο πολυ στενο?Γιατι αν ειναι τοσο στενο,δεν πρεπει να βαλεις περιμετρικα κοντρες αλλα μονο μια στη μεση του 99,γιατι θα σε δυσκολεψει πολυ.

άρια
28-08-11, 10:16
Είναι σ' αυτές τις διαστάσεις γιατί αποτελεί μέρος επίπλου, διαχωριστικό ανάμεσα σαλόνι και κουζίνα, κάτω από το πάσο. Ήθελα μεγαλύτερο αλλά δεν έβγαινε.
Όοοοοχι καλέ, στο σχεδιάγραμμα κατάλαβα ποιες είναι οι κόντρες και ποια τα δοκαράκια που τις στηρίζουν :smt106 !
Κοιτάξτε αυτό το βιντεάκι που είδα να δείτε τι εννοώ:

http://www.youtube.com/watch?v=X_Z1tmB93Xk

dimitris21
28-08-11, 10:19
το μόνο που χρειάζεται αυτό το ενυδρείο είναι κάτω περιμετρικά στενές κόντρες (1,5 - 2,0 εκατοστά) και επάνω μόνο μια κάθετη στο κέντρο (δλδ να κρατάει τα δυο μεγάλα τζάμια-οθόνες, σε σταθερή μεταξύ τους απόσταση), αρκετά πιο φαρδιά όμως, πχ 6,0-7,0 εκατοστά.

άρια
28-08-11, 10:29
Τέλεια! Σ' ευχαριστώ πολύ και συγνώμη που σας κάνω τόσες ερωτήσεις.
Αν και θα ακολουθήσουν πολλές ακόμα στην πορεία :D !

delta66
28-08-11, 16:14
Προσοχη στη σιλικονη να ειναι καταλληλη για ενυδρεια.
100% καθαρη, οχι αντιμουχλικη ή με προσθετα.

άρια
13-10-11, 13:23
το μόνο που χρειάζεται αυτό το ενυδρείο είναι κάτω περιμετρικά στενές κόντρες (1,5 - 2,0 εκατοστά) και επάνω μόνο μια κάθετη στο κέντρο (δλδ να κρατάει τα δυο μεγάλα τζάμια-οθόνες, σε σταθερή μεταξύ τους απόσταση), αρκετά πιο φαρδιά όμως, πχ 6,0-7,0 εκατοστά.

Ευχαριστώ, έκανα ακριβώς αυτό. Τώρα μένει ο εξοπλισμός και το στρώσιμο.