Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Καλώς σας βρήκα!

Παντελής
26-08-11, 06:55
Γεια σας φίλοι μου!
Εδώ και δυο ημέρες είμαι κάτοχος ενός ενυδρείου 85 λίτρων.Του έβαλα μερικά πλαστικά διακοσμητικά,χαλίκι άχρωμο και ένα ναυαγισμένο ψαροκάικο για διακόσμηση.Είναι η πρώτη φορά που έχω δικό μου ενυδρείο,εκτός από γυάλες βέβαια με χρυσόψαρα,παρόλο που συντηρούσα και βοήθαγα φίλους κατόχους με τα δικά τους παλιότερα η εμπειρία μου για το ξεκίνημα είναι μικρή.
Πρώτα απ' όλα θα ήθελα να στρώσω σωστά το περιβάλλον που θα ζουν τα ψαράκια.Έχω βάλει εδώ και 48 ώρες αντιχλώριο και τα βακτήρια που δίνουν στα pet.Από εκεί και πέρα με βοηθάτε εσείς :D.
Έπειτα από τι κατάλαβα μιας και ψάρια για λίγο καιρό δεν μπορώ να βάλω και όσο να 'ναι με τρώει αυτό θα ήθελα να πετάξω αυτά τα πλαστικά φυτά που πήρα και μου χάρισαν μαζί με το ενυδρείο και να βάλω ζωντανά φυτά.Λοιπόν γράψτε μου αν είναι εύκολο για αρχάριο και στα λίτρα μου πόσα και τι φυτά μπορώ να βάλω,Υπόψιν έχει χαλικάκι στον πάτο.Τα ψάρια που με ενδιαφέρουν είναι μικρά και σκέφτομαι περίπου 6 - 8,αν είναι λίγα ή πολλά συμβουλέψτε με.
Οτιδήποτε άλλο θέλετε γράψτε μου.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!
:smt039

xristoss
26-08-11, 08:10
καλώς ήρθες . Για τα φυτά που θες να βάλεις πες μας πρώτα τι λάμπα έχεις

Παντελής
26-08-11, 09:39
καλώς ήρθες . Για τα φυτά που θες να βάλεις πες μας πρώτα τι λάμπα έχεις
Έχω μια λευκή που ήταν στο ενυδρείο και μια που ροζίζει :smt050.Αν αυτά δεν λένε τίποτα όταν πάω το απόγευμα σπίτι να σας γράψω ακριβώς τον τύπο των λαμπών.

delta66
26-08-11, 11:15
Καλως ηρθες.
Σε ποια ψαρια ( 6-8 ) αναφερεσαι αν χωρανε?
Τα καταστηματα φερνουν ψαρια που γινονται απο 3 εκατοστα εως 3 μετρα.

Για αρχη ριχνε λιγη ψαροτροφη τριμμενη σκονη γιατι χωρις ρυπους δεν αναπτυσονται νιτροποιητικα βακτηρια (που θα καθαριζουν βιολογικα το νερο στη συνεχεια).
Οσο στρωνει διαβασε τα υπομνηματα στην κατηγορια νεων χομπιστων και θα παρεις μια σωστη κατευθυνση.
http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=34
Οτι απορια σου μενει, ρωτας.

Παντελής
26-08-11, 12:02
Καλως ηρθες.
Σε ποια ψαρια ( 6-8 ) αναφερεσαι αν χωρανε?
Τα καταστηματα φερνουν ψαρια που γινονται απο 3 εκατοστα εως 3 μετρα.

Για αρχη ριχνε λιγη ψαροτροφη τριμμενη σκονη γιατι χωρις ρυπους δεν αναπτυσονται νιτροποιητικα βακτηρια (που θα καθαριζουν βιολογικα το νερο στη συνεχεια).
Οσο στρωνει διαβασε τα υπομνηματα στην κατηγορια νεων χομπιστων και θα παρεις μια σωστη κατευθυνση.
http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=34
Οτι απορια σου μενει, ρωτας.
Ψαράκια μικρά θέλω να βάλω για κοπάδι και κάνα γλύφτη.Μάλλον τα guppy είναι ιδανικά αν δεν κάνω λάθος.

Τροφή να ρίχνω περίπου μισό κουταλάκι την ημέρα?

irongud
26-08-11, 12:53
οχι κουταλακι φιλε μου. μιση πρεζα και πιο λιγο αν ξερεις τι ειναι η 4-5 μικρα φυλλαρακια. (οσο πιασεις με τον αντιχειρα και το δεικτη σου ειναι η μια πρεζα)

Παντελής
26-08-11, 14:34
οχι κουταλακι φιλε μου. μιση πρεζα και πιο λιγο αν ξερεις τι ειναι η 4-5 μικρα φυλλαρακια. (οσο πιασεις με τον αντιχειρα και το δεικτη σου ειναι η μια πρεζα)
Οκ συνονόματε ευχαριστώ!

delta66
26-08-11, 14:45
Ξεκινας με ελαχιστη τροφη και ανεβαζεις σταδικα σε περισσοτερη ετσι ωστε πριν φτασεις στο σημειο να βαλεις τα πρωτα ψαρια να εχει ανεβει ο πληθυσμος της βιολογιας.
Οι ποσοτητες δεν ειναι στανταρ. Αναλογα τα λιτρα του ενυδρειου κλπ.
Οι μετρησεις του νερου NH3 NO3 NO3 ειναι αυτο που δειχνει ποτε εισαι ετοιμος.

Ψαρακια μικρα σε στυλ γκαπυ μπορεις να βαλεις αρκετα αλλα να υπολογιζεις και τα μικρα που θα γεννιουνται και καθε φορα μολις μεγαλωνουν να τα δινεις για να μενει χωρος για τα επομενα.
Αν θελεις ομως να βαλεις και καποιο αλλο ειδος ή κανενα σαλιγκαρι και γαριδες, κρατα μικρο το χαρεμι, 2 αρσενικα και 4-5 θηλυκα.