Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : ΑΔΥΝΑΤΗ ΠΤΩΣΗ ΝΙΤΡΙΤΗ ΝΟ2 !!!

steve_ier
08-03-04, 13:03
Σε μια μεγάλη προσπάθεια να ρίξω το Νιτρίτη για να βάλω ψάρια μετά από στρώσιμο καινούργιου ενυδρείου είναι αδύνατο να ρίξω το Νιτρίτη !!!! Άλλαξα το νερό 5 φορές και είχα απλά μια ελαφρά πτώση. Μόνο ο Νιτράτης σχεδόν εξαφανίστηκε... Που οφείλετε αυτό και τι να κάνω????

lasal
08-03-04, 13:39
Να συνεχίσεις το στρώσιμο του ενυδρείου.
Μόνον οταν αυξάνεται το ΝΟ3 μειώνεται το ΝΟ2.
Πόσο ΝΟ3 έχεις?
Τι μετρήσεις είχες πριν κάνεις την πρώτη αλλαγή νερού?

chris
08-03-04, 16:15
Συμπληρώνω τον lasal.
Oxi υπερβολές στις αλλαγές νερού.
Υπομονή 8)

Fonamstel
08-03-04, 22:57
Στην αρχή ο νιτρίτης πέφτει πολύ γρήγορα, αλλά από ένα σημείο και μετά αργεί η πτώση του. Εμένα μου χρειάστηκε μια βδομάδα για να πέσει από το 20 και βάλε... στο 1,5 και νόμισα οτι σε τρεις-τέσσερις μέρες τελειώνει το στρώσιμο. Αμ δε.... Καμμιά δεκαριά μέρες μετά το 1,5 έχει πέσει στο 0,3.
Πρέπει να περιμένεις κι άλλο. Υπομονή. Δώσε στα βακτηρίδια το χρόνο που χρειάζονται, για να μη βρεθείς μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις μετά !

johnny98130
09-03-04, 12:01

:idea:

steve_ier
09-03-04, 13:47
ΕΒΑΛΑ ΠΑΝΤΩΣ ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΜΕΣΑ !!!!
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΩ !!!!
ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10 ΑΛΛΑΓΕΣ ΟΛΟΥ ΣΧΕΔΟΝ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ.......

lasal
09-03-04, 14:27
απο χθές μέχρι σήμερα.....
Μπράβο, ΘΑ πρέπει να είσαι πολύ γρήγορος....

Giorgos
09-03-04, 20:44
Σε μια μεγάλη προσπάθεια να ρίξω το Νιτρίτη για να βάλω ψάρια μετά από στρώσιμο καινούργιου ενυδρείου είναι αδύνατο να ρίξω το Νιτρίτη !!!! Άλλαξα το νερό 5 φορές και είχα απλά μια ελαφρά πτώση. Μόνο ο Νιτράτης σχεδόν εξαφανίστηκε... Που οφείλετε αυτό και τι να κάνω????
Απάντηση:
Να συνεχίσεις το στρώσιμο του ενυδρείου.
Το ενυδρείο σου δεν έχει "στρώσει" ακόμα.

ΕΒΑΛΑ ΠΑΝΤΩΣ ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΜΕΣΑ !!!!
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΩ !!!!
Πρέπει να περιμένεις κι άλλο. Υπομονή. Δώσε στα βακτηρίδια το χρόνο που χρειάζονται, για να μη βρεθείς μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις μετά !
Έκανες το αντίθετο από αυτά που σου πρότειναν τα παιδιά. Βιάστηκες υπερβολικά. Δεν έπρεπε να βάλεις τα ψάρια μέσα. Συνέχισε να κάνεις μετρήσεις καθημερινά.