PDA

Επιστροφή στο Forum : διαροη ρευματος!!


nhreas
08-03-04, 07:31
εχω διαροη ρευματος μεσα στο ενυδρειο!!! βαζω το δοκιμαστικο κατσαβιδι μεσα στο νερο και αναβει το λαμπακι.αυτο συμβαινει στην μια πλευρα του ενυδρειου.βγαζω απο το πολυμπριζο ολες τις συσκευες μια-μια για να δω ποια συσκευη εχει διαροη ρευματος και το αποτελεσμα ειναι πολυ τρελο. :shock: :shock: με οποια σειρα και εαν τις εβγαλα παλι εδειχνε ρευμα στο νερο.μπορει να εχουν ολες διαροη ρευματος ?? αλλαξα το πολυμπριζο και παλι τα ιδια.η διαροη ειναι πολυ μικρη ουτε που την αισθανεσαι οταν βαζεις χερι στο νερο.μονο ενα πολυ μικρο τσιμπημα .μπορει να δημιουργειται στατικος ηλεκτρισμος??τι μπορει να φταιει?? .φοβαμαι μην μεγαλωσει το προβλημα και γινει κανενα μπαμ!!!!

lasal
08-03-04, 11:12
Δεν είναι σίγουρο πως έχεις κάποια διαρροή ρεύματος.
Κατά πάσα πιθανότητα έχεις ρεύμα που δημιουργείται εξ αυτεπαγωγής.
Αλλιώς αν ηταν 220 V θα είχες πάει στα θυμαράκια.
Κάνε εναν έλεγχο την γείωση του σπιτιού σου.
Φυσικά μπορείς να βάλεις και γείωση στο ενυδρείο σου.
Καλύτερα όμως ειναι να δείς απο που προέρχεται η αιτία.
Εφόσον ΔΕΝ εισαι ηλεκτρολόγος φώναξε εναν ηλεκτρολόγο να κάνει εναν έλεγχο καλού κακού.

ΓιαγκΤ
08-03-04, 12:18
Τον έναν πόλο το «κουβαλάς» από το πάτωμα, τα ψάρια που θα τον βρουν;
Εκτός αυτού το ρεύμα της γείωσης είναι ελάχιστο. Αν θέλεις να σιγουρευτείς «ρίξε» μια γείωση στο νερό.
Έτσι η αλλιώς, πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να υπάρχει αυτόματος διαρροής στον κεντρικό πίνακα. Ασφαλίζει όλη την εγκατάσταση από διαρροές.

ASCCO1
08-03-04, 23:58
καθοτι ηλεκτρολογος το επαγγελμα
θα προτεινα το εξης .
το δοκιμαστικο αναβει και μια ελαχιστη ταση αρα δεν μπροεις να εισαι σιγουρος για το ποσο ρευμα εχεις διαροη ,η μονη λυση ειναι να γινει μετρηση με πολυμετρο (( βολτομετρο )) και με τον εξης τροπο το ενα ακρο στο νερο και το αλλο ακρο (( του οργανου )) στην γειωση
και βλεπεις τι ενδειξη εχεις ..
αλλα κοιτα και το αλλο ...
μηπως εχεις καποιο προβλημα στην πριζα του τοιχου ????
α) κομμενο καλωδιο γειωσης
β)) καποιο καλωδιο ακουμπαει στο αλλο

nhreas
09-03-04, 03:18
μανθο τα εχω κανει ελεγχο ολα αυτα που μου λες εκτος απο την μετρηση με βολτομετρο .κοντευω να τρελαθω!απο την μια οι κηδιες και απο την αλλη το ρευμα. :cry: :oops: :cry: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Fonamstel
09-03-04, 03:44
Να συμπληρώσω σε αυτά που λέει ο ASCCO1, οτι στις δυο "τρύπες" που έχει η πρίζα, η μια είναι η φάση και η άλλη ο ουδέτερος. Το δοκιμαστικό κατσαβίδι ανάβει μόνο στη φάση. Άρα, σε κάποιο σημείο η μόνωση κάποιου καλωδίου είναι χαλασμένη "στη πλευρά" της φάσης.

Δεν έχεις γαλβανική απομόνωση στο ρεύμα που "δίνεις" στο ενυδρείο? (ελάχιστη προστασία, αλλά σε συνδιασμό με μια ασφάλεια μετά τον μετασχηματιστή καλό είναι να υπάρχει - άσχετο μάλλον με το πρόβλημά σου, αλλά βοηθάει κάπως... αν γειώνεις το νερό).

nhreas
09-03-04, 04:25
να υπενθυμισω πως αναφερα παραπανω πως οποια συσκευη βγαλω η αφησω στο πολυμπριζο υπαρχει ενδειξη ρευματος. μονο οταν κλεισω τελειως το πολυμπριζο η βγαλω ολες τις καταναλωσεις δεν υπαρχει ρευμα.οποτε μου λετε πως εχουν ολες οι συσκευες διαροη ρευματος!!!???

Tolis
09-03-04, 06:46
Γιωργο δεν φωναζεις εναν ηλεκτρολογο επι τοπου?

mikenuke
09-03-04, 11:52
μηπως ειναι απο τον φωτισμο?
εννοω απο τις συνδεσμολογιες των φωτιστικων.

nhreas
09-03-04, 14:48
απο τον φωτισμο οχι γιατι ειναι εξωτερικος απο προβολακια!θα φωναξω ενα φιλο μου ηλεκτρολογο και θα σας πω τι εγινε.το προβλημα το μεγαλο ειναι με τις κηδειες :oops: :oops: κατεφυγα στην θεραπεια με χαλκο θα σας ενημερωσω για το αποτελεσμα.

ahar
09-03-04, 15:41
μήπως και αυτη είνια η αιτια της αρώστειας του παρου και του ναβαρχου; (συγνωμμη για την καθυστερηση αλλα σημερα το πρωι είδα το pm σου).

Για κοιτα το πρωτα αυτο πριν αρχισεις τις θεραπειες....



Αλέξανδρος

ASCCO1
09-03-04, 21:39
απο τον φωτισμο οχι γιατι ειναι εξωτερικος απο προβολακια!θα φωναξω ενα φιλο μου ηλεκτρολογο και θα σας πω τι εγινε.το προβλημα το μεγαλο ειναι με τις κηδειες :oops: :oops: κατεφυγα στην θεραπεια με χαλκο θα σας ενημερωσω για το αποτελεσμα.

ειμαι πολυ περιεργος να μαθω.......... :?

nhreas
10-03-04, 04:47
οχι αλεξανδρε ειναι αρωστεια και μαλιστα διπλη τα μισα εχουν velvet και τα αλλα μισα ich. ολα αυτα απο την βιασυνη μου και την πλεονεξια μου .νομιζα πως σε μενα δεν ψοφανε ψαρια.αυτο που εμαθα σιγουρα πως πρεπει να ειμαστε προσεκτικοι στην αγορα καινουριων ψαριων και σιγουρα να τα περναμε καραντινα προτου τα βαλουμε στο ενυδρειο.σημερα πηρα ενα μικρο ενυδρειο γυρω στα 60 λτ.θα το εχω για καραντινα στα θαλασσινα και για νοσοκομειο.λιγο αργα βεβαια αλλα!!!!!ειπαμε πλεονεξια :cry: :cry:

nhreas
11-03-04, 00:53
τελικα το ρευμα που δημιουργηται ειναι επαγωγικο .δεν υπαρχει κυνδυνος ειναι κατι μικροβολτ το μετρησαμε και με πολυμετρο.το προβλημα μπορει να λυθει τελειως με γειωση αλλα δεν εχω καπου εκει κοντα γειωση.τραβηξα ενα καλωδιο για δοκιμη και το ενωσα στο καλοριφερ το πολυμετρο δεν εδειχνε σχεδον καθολου ενδειξη. το προβλημα ειναι πως το καλοριφερ ειναι μακρια.οποτε την αφηνω αυτη την λυση.οι μπριζες μου ολες στο σαλονι ειναι ουδετερος και φαση μονο.(τελικα γιαννη ειχες δικιο).

George-A
11-03-04, 02:09
Οχι γείωση απο καλοριφερ γιατί αν γίνει κάποια διαροή θα κάνεις βρόγχο (current loop). To σωστό ειναι να έχουν όλες οι πρίζες κανονική γείωση (όχι από τον ουδέτερο :evil: )
Στην περίπτωσή σου εφόσον είναι καθαρά επαγωγικό δεν έχεις λόγο να το ανησηχείς.

nhreas
11-03-04, 04:44
παντως φιλοι μου ενυδρειακιδες !δεν κανετε κανενα τεστ με δοκιμαστικο???ετσι απο περιεργεια!

George-A
11-03-04, 05:17
Εχεις δει δοκιμαστικό να ανάβει απο μόνο του; :)

Δεν έχεις ιδέα τότε απο ηλεκτρικά πεδία και ειδικά απο RF .....


Το δοκιμαστικό κατσαβιδάκι είναι μια άριστη εφεύρεση για τους ηλετρολόγους να ξεχωρίζουν φάση-ουδέτερο. Για κάθε άλλη χρήση (εκτός απο κατσαβίδι) είναι άχρηστο και η χρήση του παραπλανητική.

lasal
11-03-04, 11:37
Εχεις δει δοκιμαστικό να ανάβει απο μόνο του; :)

Πολύ σωστά το έθεσε ο George-A απλά συμπληρώνω πως:
ΕΝΝΟΕΙΤΕ πως μπορεί να ανάψει ΚΑΙ απο μόνο του για αποφυγή παρεξηγήσεως.
Μόνον με το Βολτόμετρο μπορείς να δείς αν έχει επικίνδυνη τάση.