PDA

Επιστροφή στο Forum : Τα Φώτα σας παρακαλώ!!!


ababapanos
07-03-04, 14:31
Γεια σας και πάλι. :D Το ενυδρείο μου είναι 112 λίτρα και διαστάσεις 80 Χ 35 Χ 40

Μέχρι τώρα έχω :

2 χ Pearl gourami (και τα 2 αρσενικά…. Και έχω πρόβλημα :cry: )
1 χ κλόουν
2 χ ghost
2 χ ξιφοφορους (ζευγάρι)
2 χ guppy (ζευγάρι)
2 x Σκαλάρι
1 χ τιγράκι
1 χ πλακοστομο

ακόμα έχω:
Χαλίκι 18 κιλά
4 φυτα
2 πήλινα κανατάκια
και ένα τεχνητό βραχάκι.

Το φίλτρο μου είναι το EHEIM 2213 με υλικά φιλτραρίσματος βιοχημικά αστεράκια και μακαρόνι.

Και με θερμοκρασία στους 28 βαθμούς.

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι, έχω περιθώριο για αλλά ψαράκια? Η είμαι φουλ?

Θαθελα να βάλω άλλον έναν τουλάχιστον κλόουν γιατί κάπου διάβασα ότι όταν είναι μόνος του έχει άγχος και πως όταν έχει παρέα νιώθει καλύτερα και δεν αρρωσταίνει τόσο εύκολα

Ακόμα θαθελα 2 guppy ακόμα και ίσως στο μέλλον 5-6 καρδινάλιους.

Ένα άλλο πρόβλημα που έχω είναι με τα δυο gourami το μεγαλόσωμο αρσενικό έχει στο κυνήγι το μικρότερο αρσενικό :twisted: , κάποιος μου είπε ότι φταίει ότι και τα δυο είναι αρσενικά . Έτσι σκέφτομαι να δώσω το ένα και να πάρω στην θέση του ένα θηλυκό.

Μια άλλη απορία μου είναι , με βάση το φίλτρο μου και τον αριθμό των ψαριών κάθε ποτέ να κάνω αλλαγή νερού?

Τέλος βοηθείστε με σας παρακαλώ με έναν τρόπο να υπολογίζω σωστά την ποσότητα τροφής που πρέπει να ρίχνω. Η τροφή που έχω είναι tropical flakes και μου είπαν στο περίπου ότι για κάθε ψάρι αντιστοιχούν 4 φιλαράκια. Είναι σωστό αυτό??? :?

Ευχαριστώ πολύ
:) :) :) :!: :!: :!: :!:

chris
07-03-04, 22:38
ΔΗΛΑΔΉ ΑΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΠΡΟΤΙΝΑΝ ΝΑ ΡΙΧΝΕΙΣ 52 ΦΥΛΛΑΡΑΚΙΑ ΤΡΟΦΗ; zw -+10
6-8 φυλλαράκια είναι αρκετά.
οι κλοουν και τα αγγελόψαρα γίνονται μεγάλα ψάρια για το ενυδρείο σου.Και οι πλακόστομοι.

Το τιγράκι είναι ιδιαίτερα επιθετικό.
οι κλόουν όντως πάνε ζευγάρι αλλά καλύτερα να τον αλλάξεις με γατόψαρα.
η αλλαγή νερού κάθε εβδομάδα 25%.
Το ghost στο τηγάνι γρήγορα :D

ababapanos
08-03-04, 00:31
Ο κλόουν είναι πολύ μικρός ακόμα, και το τιγράκι ακόμα πιο μικρό. Δηλαδή πόσο φτάνει ο κλόουν ? πάνω από 10cm? Αυτή τη στιγμή δεν νομίζω να ξεπερνά τα 4 cm
Τα μεγαλύτερα ψαριά είναι τα γκουραμι αυτήν την στιγμή 6-7 cm αν μπορώ να υπολογίσω σωστά.. μην μου λες όμως να βγάλω τον κλόουν γιατί τον αγαπώ παρά πολύ και ήθελα να του βάλω και παρέα. Όμως δεν κατάλαβα, πως μπορώ να τον κάνω ζευγάρι όπως λες? Αφού από ότι μου είπαν στους κλόουν δεν ξεχωρίσεις το φύλο.

Όμως τελικά δεν κατάλαβα από την απάντηση έχω περιθώριο για άλλα λίγα ψαράκια στο ενυδρείο μου ? και ποσά περίπου? (πάντως 2 guppy ακόμα θα τα βάλω, νομίζω πως είναι καλύτερο να τα κάνω 4)

Ευχαριστώ!

ΥΓ: Για την ώρα τα σκαλαρια μου είναι πολύ μικρά ακόμα, κάπου διάβασα πως όταν μεγαλώνουν , ψαράκια οπως τα νέον και τα καρδινάλιους τα βλέπουν για μεζεδάκι!!! Ισχύει αυτό? Αν ισχύει να τα ξεχάσω τα καρδινάλιους δηλαδή !?

sv2fpi
08-03-04, 01:51
Γεια σου και απο μενα.
Δεν νομιζω οτι εχεις πολυ χωρο για αλλα ψαρια εκτος και αν βγαλεις καποια. Τα ζωοτοκα(ξιφοι-γκαπυ) με τα ωοτοκα(ολα τα αλλα ) δεν πανε μαζι οποτε κατι πρεπει να κανεις εαν θελεις και αλλα ψαρακια.
Οσο για τους κλοουν δεν μπορει να γινει αναπαραγωγη σε αιχμαλωσια .
Εαν θελεις μια δικη μου γνωμη βγαλε τα γκαπυ και τους ξιφους και βαλε γατοψαρακια ή καλυτερα μερικα τιγρακια για να μην ενοχλουν τα υπολοιπα. Τα σκαλαρια μονο εαν τα παρεις πολυ μικρα με μικρα νεον ή καρδιναλιους δεν θα εχεις προβλημα , οτι βαλεις μετα θα τα βρισκεις νεκρα το πολυ σε δυο μερες.
Εγω εχω 3 σκαλαρια μικρα και εναν καρδιναλιο μαζι εδω και 2 μηνες , οσους εβαλα μετα τους καθαρισαν.
Αυτα εαν εχει κανεις αλλη γνωμη ας την πει.

ababapanos
08-03-04, 02:34
Δεν ξέρω τι να κάνω. Σκέφτομαι μήπως τελικά απομακρύνω τα ghost και βάλω 2 γατοψαρακια. Τα gappy γιατί να βγουν? Είναι μικρά ψαράκια και δεν νομίζω ότι δημιουργούν πρόβλημα.
Τα Σκαλαρια τα έχω 3 μέρες τώρα όποτε έχασα από ότι φαίνεται την ευκαιρία για να βάλω 5-6 καρδινάλιους. Κρίμα δεν πειράζει μια άλλη φορά

sv2fpi
08-03-04, 17:34
Τα γκαπυ και οι ξιφοι οπως σου ειπα ειναι ζωοτοκα εαν δεν θελεις δεν τα βγαζεις απλα δεν θα εχεις σε επερχομενες αναπαραγωγες πολλα μικρα.
Το ενυδρειο σου ομως ειναι σχετικα μικρο για την ιχθυοφορτιση που σκεφτεσαι εξου και ο λογος της απομακρυνσης ορισμενων ψαριων.
Δεν τιθετε θεμα συμβατοτητας διοτι και εγω εχω ζωοτοκα με ωοτοκα σε μεγαλο ομως ενυδρειο με αρκετα φυτα για κρυψωνες
Οσο για τα σκαλαρια δοκιμασε 1-2 νεον ή καρδιναλιους(κατα προτιμιση μεγαλα) και εαν δεν εχεις απωλειες τοτε βαλε και αλλα σκεψου ομως και τον χωρο που διαθετης μηπως θα ειναι σαν σαρδελες σε κονσερβα τοσα ζωντανα?

sot-zoe
08-03-04, 19:15
Βρε παιδια μηπως οι καρδιναλιοι ειναι η φυσικη τροφη των σκαλαριων ???? και δεν πρεπει ποτε να συνδιαζονται αυτα τα δυο ειδη μεσα σε ενυδρειο ?????

yiobi
08-03-04, 20:01
Οσο για τα σκαλαρια δοκιμασε 1-2 νεον ή καρδιναλιους(κατα προτιμιση μεγαλα) και εαν δεν εχεις απωλειες τοτε βαλε και αλλα
αυτό εγώ θα το ονόμαζα εν ψυχρώ δολοφονία... zw
Σκαλάρια και Νεον/καρδινάλιοι είναι το πιό γνωστό παράδειγμα
μη ειρηνικής συμβίωσης μεταξύ διαφορετικών ψαριών...
Με λίγα λόγια συμφωνώ με τον Σωτήρη.

tasos
08-03-04, 21:04
Ρέ παιδια ,μην είμαστε απόλυτοι :shock: .Αν τα σκαλάρια δεν είναι XXL και τα νέον πολύ μικρά δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα :roll: .Το ίδιο ιχσύει και με τους δίσκους.

ababapanos
08-03-04, 22:19
Παιδία εντάξει το πήρα απόφαση δε θα βάλω καρδινάλιους :( . Ελπίζω τουλάχιστον να μην υπάρξει πρόβλημα με τα guppy που και αυτά θεωρούνται μικρά ψαριά. :roll: Θα βάλω ένα ψαράκι που μοιάζει με καρχαριακι και νομίζω λέγετε και καρχαριακι δεν είμαι σίγουρος. Το βρήκα μόνο 6 εύρο και θα το βάλω αύριο :)
.
Άλλη μια ερώτηση 7-8 φιλαράκια να ρίχνω για 13-14 ψαριά? Είστε σίγουροι ?ούτε ένα φιλαράκι για κάθε ψάρι δεν βγαίνει. :? Μια φορά την μέρα η δυο? Γιατί μέχρι τώρα μια φορά κάθε βράδυ τα ταΐζω!

ASCCO1
08-03-04, 23:08
Παιδία εντάξει το πήρα απόφαση δε θα βάλω καρδινάλιους :( . Ελπίζω τουλάχιστον να μην υπάρξει πρόβλημα με τα guppy που και αυτά θεωρούνται μικρά ψαριά. :roll: Θα βάλω ένα ψαράκι που μοιάζει με καρχαριακι και νομίζω λέγετε και καρχαριακι δεν είμαι σίγουρος. Το βρήκα μόνο 6 εύρο και θα το βάλω αύριο :)
.
Άλλη μια ερώτηση 7-8 φιλαράκια να ρίχνω για 13-14 ψαριά? Είστε σίγουροι ?ούτε ένα φιλαράκι για κάθε ψάρι δεν βγαίνει. :? Μια φορά την μέρα η δυο? Γιατί μέχρι τώρα μια φορά κάθε βράδυ τα ταΐζω!

ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΕ ΠΡΟΛΑΒΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΕΣ ΤΟ <<ΚΑΡΧΑΡΙΑΚΙ>>
Αλλιως ατυχησες!!!!!!! :evil: :evil:

Δεν ξερω αν το κατλαβες αλλα τα παιδια σου λενε να βγαλεις οχι να βαλεις και αλλα!!!!!!!

ΛΟΙΠΟΝ ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ
ΒΓΑΖΕΙΣ:
1)
TA σκαλαρια για τα λιτρα που εχεις μεγαλωνουν αρκετα!!!!!!!
2) τα ghost , και αυτα θα μεγαλωσουν αρκετα και θα περιωσησουν τις επιλογες που εχεις για αλλα ψαρια
3)τον κλοουν ,,γιατι μεγαλωνοντας θα εχεις το ιδιο προβλημα
4) τον πλεκο
ΤΩΡΑ
εχουμε το εξης προβλημα τα τιγρακια θελουν ομαδες αρα θα πρπεπει να προσθεσεις 4-5 αν σου αρεσουν αλλιως διωξε και αυτο που εχεις.
αν τα κρατησεις ως ομαδα θα εχεις προβλημα με τους ξιφοφορους και γκαπυ γιατι θαφανε τα μωρα που θα γενηθουν (( τα τιγρακια))
οποτε διαλεγεις τι θελεις να κανεις !!!!!!!!

στηνθεση του πλεκο μπορεις να βαλεις 4-5 οτοκυκλους και 4-5 CORYS
τα γκουραμι περισευουν !!!!!
ΑΥΤΑ

ababapanos
08-03-04, 23:18
ekana kapio lathos prin kai zitaw signomi,exw 1 tigraki kai ohi 2. kai ta 2 ghost pou ipa oti ehw, mperdepsa to onoma. den legonte ghost. ine kati psarakia pou ine diafanis(stin kiriolexia).ayta tha ta vgalw avrio kai stin thesi autwn tha valw to karhariaki(ime anamesa sto karhariaki i se enan akoma klooun). oso gia ta skalaria ise sigouros pou megalonoun toso poli? twra ine den ine 3-4 cm.

halvas69
08-03-04, 23:22
Ώπα, μπέρδεμα
Το καρχαριάκι ΔΕΝ πρέπει να το βάλεις στο ενυδρείο σου, και αυτό γιατί αν είναι το γνωστό silver shark (που πολύ το φοβάμαι) γίνεται τερατούκλα και μετά δεν θα χωράει στο ενυδρείο σου.

ababapanos
08-03-04, 23:27
efharistw gia tin episimansi sou file mou. :)
ola auta fisika prin to parw tha ta diefkrinisw avrio. giati mou ipe o magazatoras to onoma tou psariou, ala den to thimame twra akrivos gia na to grapsw.
tha to rwtisw avrio pali. malista to rwtisa oson afora to megethos kai mou ipe oti ayto den megalonei alo apo ta 9-10cm. ine gnostos mou kai tou ehw empistosini. den nomizw na mou ipe psemata.

ASCCO1
08-03-04, 23:29
τα σκαλαρια σου μπορει να ειναι 3-4 cm τωρα αλλα ειμαι απολυτα σιγουρος οτι μεγαλωνουν αρκετα. και καποια στιγμη θα εχεις προβλημα..

Giorgos
09-03-04, 01:03
Τα silver shark φτάνουν τα 15cm και πρέπει να κρατιούνται από 3 άτομα και πάνω. Τα σκαλάρια επίσης φτάνουν τα 15cm.
Τα ghost που περιγράφεις είναι διάφανα και πολύ ήρεμα γατόψαρα και μένουν μικρά σε μέγεθος.
Τα υπόλοιπα όπως είπαν οι υπόλοιποι.

ababapanos
09-03-04, 09:35
vre pedia sas ipa tha to rwtisw. den nomizw na legete silver shark auto to psari. tha xerw to apogevma na sas pw

sv2fpi
09-03-04, 16:35
Ολοι σου λεμε να βγαλεις διοτι με μαθηματικη ακριβεια περιπου στο καλοκαιρι θα εχεις μεγαλο προβλημα με τα μεγεθη των ψαριων.
Τα σκαλαρια , οι καρχαριες , τα γκουραμι , τα κλοουν* και ο πλεκοστομος
γινονται αρκετα μεγαλα .

Και ναι τα σκαλαρια με τα γκουραμι ειναι κυνηγοι και θυραματα ειναι τα νεον και οι καρδιναλιοι που ομως εαν μεγαλωσουν μαζι απο μικρα δεν παρουσιαζουν προβληματα ,τουλαχιστον ετσι εχω κανει εγω , εδω και 1 χρονο εχω γκουραμι με καρδιναλιο και πριν 3 μηνες εβαλα και 3 σκαλαρια μικρα ,φυσικα ο καρδιναλιος αναγκαζεται να ζησει μονος γιατι οσες προσπαθειες εκανα να βαλω και αλλους αποβηκαν μοιραιες μονο το 1 ζει με ανεση .

Καρχαριακι δεν λεμε αλλα απο το silver shark και το black shark που αυτο γινεται τερας (20cm).

Το μεγεθος δεν παιζει ρολο σε ενα κοινωνικο ενυδρειο (οταν αυτο ειναι μεγαλο) αλλα η ποσοτητα των ψαριων οπου θα τα κανει να ζουν αρμονικα χωρις στρες και φοβο.

*το κλοουν μεγαλωνει πολυ αλλα εχει πολυ αργη αναπτυξη.

HellRazer
09-03-04, 16:59
Να προσθέσω κάτι ακόμα σε όλα αυτά που είπαν οι προηγούμενοι. Τα ψάρια που θα αγοράσουμε δεν τα επιλέγουμε με κριτήριο την τιμή. Επίσης το μέγεθος δεν είναι το μόνο που πρέπει να σε απασχολεί. Είναι και άλλοι παράγοντες που πρέπει να σκέφτεσαι πριν αγοράσεις ένα ψάρι όπως πχ οι συνθήκες που χρειάζεται και η σύμβατότητα του με τα άλλα είδη που διατηρείς. Αν θα βάλεις ακόμα 2 guppy να είναι θυληκά για να υπάρχει η αναλογία 1m-3f έτσι ώστε να έχουν χρόνο για ξεκούραση από το κυνηγητό του αρσενικού. Το ίδιο ισχύει και για τους ξιφοφόρους.

sot-zoe
09-03-04, 18:29
Και ναι τα σκαλαρια με τα γκουραμι ειναι κυνηγοι και θυραματα ειναι τα νεον και οι καρδιναλιοι
Αυτο ερχεται σε αντιθεση με αυτο που λες πιο κατω
ομως εαν μεγαλωσουν μαζι απο μικρα δεν παρουσιαζουν προβληματα ,τουλαχιστον ετσι εχω κανει εγω , εδω και 1 χρονο εχω γκουραμι με καρδιναλιο και πριν 3 μηνες εβαλα και 3 σκαλαρια μικρα ,φυσικα ο καρδιναλιος αναγκαζεται να ζησει μονος γιατι οσες προσπαθειες εκανα να βαλω και αλλους αποβηκαν μοιραιες μονο το 1 ζει με ανεση .
Δηλαδη εσυ το θεωρεις σωστο αυτο και το προτεινεις σε καποιον νεο στο χομπυ που ζηταει την γνωμη μας ;;;
Το μεγεθος δεν παιζει ρολο σε ενα κοινωνικο ενυδρειο (οταν αυτο ειναι μεγαλο) αλλα η ποσοτητα των ψαριων οπου θα τα κανει να ζουν αρμονικα χωρις στρες και φοβο.
Και εδω παλι το εξηγεις παρα πολυ καλα οσο αφορα την αρμονια το στρες και τον φοβο , χαρακτηριστικα τα οποια εχει ο ενας και μοναδικος καρδιναλιος που εχει μεινει , ο οποιος δεν νομιζω να μεινει και αυτος μωλις μεγαλωσουν τα σκαλαρια .

Και για να μην παρεξηγουμε λεω οτι αφου ξερουμε οτι αυτα τα δυο ειδη δεν πανε μαζι σε ενυδρειο και αφου και εσυ δεν εχεις καταφερει να κρατησεις πανω απο εναν καρδιναλιο (αυτο συμβαινει οχι βεβαια γιατι εχουν γινει φιλαρακια αλλα γιατι αυτος που εχει μεινει απο παλια εχει μαθει να φυλαγετε ενω τα καινουργια που βαζεις ωσπου να καταλαβουν τι γινεται εχουν ηδη γινει τροφη)και οσους αλλους βαζεις τους τρωνε , γιατι επιμενεις να το προτεινεις ;;;
Θα ελεγα να προσεχουμε τι ακριβως λεμε και προτεινουμε εδω γιατι εαν δωσουμε μια λαθος συμβουλη σε καποιον και αυτος χασει ψαρια υλικα χρονο και χρημα , τοτε μπορει να απογοητευτει και να τα παρατησει.
Ολα αυτα δεν ειναι προσωπικα αλλα βρηκα την ευκαιρια να τα γραψω γιατι ειναι συχνο φαινομενο τωρα τελευταια να λεει κανεις την αποψη του ή την εμπειρια του χωρις να ειναι σιγουρος για το τι ακριβως λεει ή προτεινει ή αυτα που λεει να ειναι εντελως αντιθετα απο την πραγματικοτητα .

Χωρις παρεξηγηση :) Σωτήρης :)

TAN
09-03-04, 19:08
Φιλε ababapanos πολλα ψαρια μπορει να μας αρεσουν και με αυτο το κρυτιριο να λεμε πχ θα κρατισω το σκαλαρι γιατι μου αρεσει και οοοταν μεγαλωσει το δινω.Δεν ειναι ετσι ομως.Το μεγεθος,Οι συνθικες,Ο χαρακτιρας και καπια αλλα πραγματακια ειναι αυτο που πρεπει να εχουμε οπως και διποτε στο μυαλο μας.Εξαλου στο ειπε και ο φιλος HellRazer.

Βαση τον ψαριων σου θα σου πρωτινα
Συνδιασμος Α) ξυφοφορους και τα guby και να βαλεις αλλα δυο θυλικα στα guby και στους ξυφους αντιστιχα.Μαζι με μια ομαδουλα corydoras
Β)Tα δυο Σκαλαρια μαζι με μια ομαδουλα corydoras(οριακα στα 100 λυτρα)
Αυτα.....

Φιλικα Θανασης...

ababapanos
11-03-04, 02:30
ΕΡΩΤΗΣΗ: Στο site http://tsamis.aaquaria.com αναφέρει τα Apistogramma agassizii και Apistogramma cacatuoides στην κατηγορία με ψάρια για κοινωνικό ενυδρείο… δηλαδή μπορούν να μπουν σε ενυδρείο με γκουραμι, γκαμπι , ξιφοφορους , σκαλαρια … κλπ?

Η γενικά υπάρχουν ήρεμες κιχλιδες που να μπορούν να συνδυαστούν με τα ψάρια που προανέφερα? Έχει δοκιμάσει κανείς ποτέ κάτι τέτοιο χωρίς απώλειες?

Takis
11-03-04, 02:50
Κάπου πιο πάνω λέει ότι αυτά που είναι κατάλληλα για κοινωνικό ενυδρείο δεν σημαίνει ότι ταιριάζουν όλα μεταξύ τους, αλλά ότι μερικά από αυτά μπορούν να μπουν στο ίδιο ενυδρείο. Δεν είναι απαραίτητο δηλαδή να είναι μόνα τους. :wink:

ababapanos
11-03-04, 03:15
Τελικά όμως τα συγκεκριμένα μπορούν να συμβιώσουν με τα υπόλοιπα αν δεν είναι κιχλιδες? Γιατί τα είδα στις Φώτο και μαρεσουν πολύ

Takis
11-03-04, 04:17
Τo ειδος Α. agassizii μπορεί να κρατηθεί μαζί με ήσυχα ψάρια, όπως αυτά της οικογένειας Characidae (cardinal tetra, Lemon tetra κλπ) που ζουν συνήθως στο πάνω μέρος του ενυδρείου, αλλά και otocinclus και corydoras.
Τα Α. cacatuoides, αν εχουμε σχετικα μεγαλο ενυδρειο μπορουμε να τα βαλουμε με αλλες μικρες κιχλιδες, corydoras sp. αλλα και αλλα μικρα ειδη που κολυμπουν στην μεση και το πανω μερος του ενυδρειου. Εμεις αυτη την εποχη τα εχουμε μαζι με τα Tateurndina ocellicauda χωρις κανενα προβλημα.
Ζωοτοκα οπως τα γκαπυ και οι ξιφοφοροι εχουν διαφορετικες απαιτησεις στο νερο και δεν ειναι καλη ιδεα να τα βαλουμε μαζι...

ababapanos
11-03-04, 11:48
Εγώ όπως είπα και πριν το ενυδρείο μου είναι 112 λίτρα και τα ψαριά μου τα αναφέρω στην αρχή. Τi μπορώ να κάνω?

Giorgos
12-03-04, 01:40
Για τα 112 λίτρα σου θα πρέπει πρώτα να αποφασίσεις μεταξύ Apistogramma cacatuoides και A. agassizii. Σε καμία περίπτωση και τα δύο είδη μαζί!
Αν επιλέξεις τα A. cacatuoides θα σε περιορίσουν περισσότερο απ'ότι τα agassizii σε ότι αφορά συμβατότητα με άλλα ψάρια αφού είναι πιο επιθετικά και territorial.
Πες μας λοιπόν ποια από τα δύο σε "τραβάνε" περισσότερο.

ababapanos
12-03-04, 02:07
Μου αρέσουν πολύ και τα δυο. Όπως τα βλεπω από τις φωτογραφιες κλίνω πιο πολύ προς τα cacatuoides αλα και τα agassizii μαρεσουν εξίσου. τώρα από κοντά αν τα δω και τα δυο μπορεί να αλλάξω γνώμη. Βλέπω ότι και τα δυο έχουν όμορφα χρώματα. Όποτε θέλω την δική σας βοήθεια να μου πείτε πιο θεωρείτε το πιο εύκολο από τα δυο και από θέμα στις συνθήκες του νερού αλλά και από θέμα επιθετικότητας με ψαριά όπως τα κλόουν τα σκαλαρια κλπ
:)

Giorgos
13-03-04, 11:44
Θεωρώ τα A. cacatuoides πιο εύκολα όσο αφορά συνθήκες και ευκολία για γέννα.
Όσο αφορά την επιθετικότητα των Apistogramma στα clown και scalare, δεν τίθεται θέμα. Εκτός αν τα τελευταία είναι πολύ μικρά δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα από τα apistos.
Μόνο που το ενυδρείο είναι μικρό για τον συγκεκριμένο συνδυασμό και πολύ πιθανό να δημιουργηθούν προβλήματα στο μέλλον.

ababapanos
13-03-04, 13:47
Μάλιστα θα κινηθώ για τα cacatuoides τελικά . Και λέω να βάλω μέσα ένα ζευγαράκι μήπως και γίνω πατέρας. το κακό είναι ότι δεν έχω ούτε πέτρες ούτε ξύλα στο ενυδρείο μου, για να φτιάξουν την φωλιά τους αλλά έχω 3 φυτά και 2 πήλινα , ελπίζω να βολευτούν με αυτά για την ώρα.
Όσο για τα σκαλαρια για την ώρα είναι μωρά σχεδόν , αν στο μέλλον μεγαλώσουν και δεν κάνουν για το ενυδρείο μου θα τα ανταλλάξω η θα τα δώσω σε κάποιο μέλος από εμάς εδώ που μπορεί να τα θέλει

Giorgos
14-03-04, 01:13
Ζευγάρι δεν είναι και η καλύτερη επιλογή. Θα ήταν πολύ καλύτερο να έβαζες 1 αρσενικό με 2 θηλυκά.
Για φωλιά θα χρειαστείς οπωσδήποτε 2-3 "σπηλιές" όπου θα μπορούν οι θηλυκές να κολλήσουν τα αβγά τους στην οροφή της σπηλιάς. Καλή επιλογή σπηλιάς είναι καρύδα με μια μικρή τρύπα στην μέση. Η διάμετρος της τρύπας να είναι τόση ώστε να χωράει ίσα ίσα να μπει ο αρσενικός.