Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : νεο ξεκινημα ...

happyfish
24-08-11, 13:22
εχω μια ερωτηση .... πως βρισκουμε τα λιτρα που ειναι ενα ενυδρειο????

ποσα λιτρα χρειαζεται ενας μονομαχος ????

Γιώργος Κ
24-08-11, 13:36
κανεις πολλαπλασιασμο το μηκος x πλατος x υψος και διαιρεις δια 1000 και βρισκεις τα λιτρα!!

Ο μονομαχος απο 30 + θα ειναι καλα ... Γενικα σε τοσα λιτρα πρεπει να προσεχεις πολυ με μετρησεις μη ξεφυγουν και υπαρχει προβλημα!!

persival
24-08-11, 13:53
Για παράδειγμα αν ένα ενυδρείο είναι 40 ύψος *40 μήκος *40 βάθος, τότε 40x40x40=64000 / 1000 = 64 λίτρα μεικτά.

Τα λίτρα είναι σημαντικός παράγοντας μεν, αλλά ακόμη πιο σημαντικός κατά τη γνώμη μου είναι η ποιότητα του νερού και της βιολογίας.

happyfish
24-08-11, 14:12
σε αυτα το 10-14 λιτρα που τα πουλανε και για μεγαλα τι μπορω να βαλω ..???

ο μονομαχος υποθετω θα φριξει .....

persival
24-08-11, 14:43
Δεν θα πρότεινα να βάλεις ψαράκι μέσα... Είναι αρκετά μικρό.
Αν ήμουν εγώ πιθανότατα θα έβαζα φυτάκια μέσα (μπορείς να βρεις κλαδέματα απο εύκολα φυτά απο άλλους χομπίστες) και ίσως και μερικές γαρίδες red cherry.

Edit: Τώρα που το ξανασκέφτομαι ίσως θα μπορούσες να βάλεις ένα ή δύο αρσενικά γκάπι, πάντα βέβαια με την προυπόθεση ότι θα έχεις και φιλτράκι (πολύ μικρό κόστος). Δεν είναι ανθεκτικά και δεν συγχωρούνται λάθη να ξέρεις σε τόσα λίτρα.

delta66
24-08-11, 15:50
Ο μονομαχος μπορει να διατηρηθει και σε λιγοτερα λιτρα απο 30 και 20.
Σημασια εχει αυτος που το διατηρει να ξερει να διατηρει σωστα τις συνθηκες του νερου.
Σε λιγα λιτρα ειναι πιο δυσκολο να το κανει.
Οποτε για ενα αρχαριο δεν συνισταται μικρο ενυδρειο λογω του νερου και οχι του ψαριου.
Καλο ειναι να δεις ενυδρειο απο 30 λιτρα και πανω ή ιδανικα 60 λιτρα (που υπαρχουν και περισσοτερες επιλογες για ψαρια)

happyfish
24-08-11, 16:34
επειδη αυτη τη στιγμη δεν εχω ουτε τον χρονο ουτε την διαθεση πια (θρηνω το προσφατα πεθαμενο ψαρακι μου )

λεω να μην βιαστω ... θα ψαξω πολυ πριν αρχισω παλι ....
μου αρεσουν τα ενυδρεια αλλα δεν μου αρεσει να βασανιζω τα ζωντανα ....

ομως εχω μια απορια .... ενα 60λιτρο ενυδρειο με φιλτρο σε τι τιμη μπορω να το περιμενω και σε τι τιμη να φυγω γρηγορα γρηγορα απο το πετ σοπ..???
:confused::confused::confused::confused::confused:
για μονομαχο δεν ξερω .... λατρευω τα χαρουμενα χρυσοψαρα ....
αν παρω 60λιτρο τι αλλα ψαρακια ζωηρα σαν τα χρυσοψαρα μπορω να βαλω???

delta66
24-08-11, 16:51
λεω να μην βιαστω ... θα ψαξω πολυ πριν αρχισω παλι ....
μου αρεσουν τα ενυδρεια αλλα δεν μου αρεσει να βασανιζω τα ζωντανα ....

ομως εχω μια απορια .... ενα 60λιτρο ενυδρειο με φιλτρο σε τι τιμη μπορω να το περιμενω και σε τι τιμη να φυγω γρηγορα γρηγορα απο το πετ σοπ..???
:confused::confused::confused::confused::confused:
για μονομαχο δεν ξερω .... λατρευω τα χαρουμενα χρυσοψαρα ....
αν παρω 60λιτρο τι αλλα ψαρακια ζωηρα σαν τα χρυσοψαρα μπορω να βαλω???
Καλα θα κανεις να μη βιαστεις.
Μπορεις οσο διαβαζεις για τη διατηρηση ενος υγειους ενυδρειου στα υπομνηματα, να κρατησεις το 13λιτρο ενυδρειακι με ευκολα φυτακια και το φιλτρακι του να τρεχει.
Δεν θα παει χαμενο.

Δεν ξερω τις τιμες στο Ηρακλειο αλλα αν δεις στις αγγελιες μπορει να βρεις κατι σε μεταχειρισμενο.
Φυσικα καλο θα ηταν να εχεις καποιον που γνωριζει να μην παρεις κανενα αθλιο σε ψηλη τιμη αναλογικα.
Μπορεις να κοιταξεις στα θεματα του που γινονται συναντησεις στην Κρητη και να πας να παρεις συμβουλες απο υπεθυνους χομπιστες.
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=26678&highlight=%EA%F1%E7%F4%E7
http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=18

Σε 60 λιτρα μη βαλεις χρυσοψαρα. Δεν εχει το απαραιτητο μηκος και μπορεις να βαλεις το πολυ δυο μικρα fancy, ενω τα χρυσοψαρα μπορει να μην ειναι κοπαδοψαρα αλλα ειναι κοινωνικα ψαρια και ειναι πιο ωραια σε ομαδες.
120 λιτρα μινιμουμ για χρυσοψαρα και μηκος 80+ εκ.