PDA

Επιστροφή στο Forum : νηματώδεις σε αγγελόψαρο?


Simpethera
04-03-04, 13:54
Έχω πρόβλημα με ένα αγγελόψαρο. Νομίζω ότι έχει νηματώδεις σκώληκες ή κάτι τέτοιο. Δεν παρουσιάζει κάποια αλλαγή συμπεριφοράς ή άλλο σημάδι ασθένειας και είχε κάνει και αυγουλάκια πριν ένα μήνα περίπου. Παρατήρησα όμως ότι από τον πρωκτό του προεξέχουν έντονα κόκκινα "σκουληκάκια" (?), μήκους 2-3 mm. Δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω. Καμιά ιδέα???

Obelix(Reifen)
04-03-04, 19:21
Καταρχήν μην επιχειρήσεις να τα αφαίρεσης με το χέρι γιατί θα προκαλέσεις ζημία στο ψάρι και τον θάνατο του .
Δεν κινδυνεύει άμεσα όποτε μην βιάζεσαι .
Έχεις ζωοτόκα μαζί με το αγγελόψαρο; Άμα έχεις τσέκαρε και αυτά.
Θα περιμένω να ακούσω και τους άλλους πρώτα και επανέρχομαι.

Simpethera
05-03-04, 12:32
Δεν ειχα καμια προθεση να προσπαθησω να τα αφαιρεσω. Δεν έχω ζωοτόκα μαζί με τα αγγελόψαρα.
Βρηκα το post σχετικά με νηματώδεις και διαβασα στο νετ οτι βρήκα. Σκέφτομαι να δοκιμάσω stozzon (levamisol). Τι εμπειρία έχετε?

tasos
05-03-04, 20:44
δεν κάνει κακό!Θα σου δείξει σίγουρα άν είναι νηματώδη!Άσε πο είναι και ανοσορυθμιστικό στα θερμόαιμα όντα!Μήπως ταίζεις πολύ κόκκινο σκουλήκι;κουνιούνται καθόλου τα σκουλήκια που φαίνονται;καθε πότε αποβάλονται;

Simpethera
05-03-04, 21:20
Εχω καιρό να τους ρίξω σκουλήκι κατεψυγμενο, αλλά πρόσφατα πήρα μια τροφή, της sera ή tetra (δε θυμάμαι τώρα) που περιέχει νωπή αρτέμια σε φακελάκια. Μπας και έβαλα ενδιάμεσο ξενιστή έτσι? Τι να πω? δεν έχω προσθέσει εδώ και πολυυυυυ καιρό ούτε ψάρι ούτε φυτό ούτε τίποτα στο ενυδρείο.
Τα σκουληκάκια δεν κουνιούνται νομίζω, ούτε έχω δει να αποβάλλονται.
Θα παραγγείλω stozzon-L από ένα φαρμακείο και θα δοκιμάσω να το ρίξω στο ενυδρείο σε αναλογία 10mg/lt. Πόσο να το αφήσω? 12 ή 24 ώρες?
Έχω αγχωθεί γιατί αυτό το αγγελόψαρο είναι το πρώτο μου ψαράκι!!!!

Obelix(Reifen)
05-03-04, 22:10
Θα σου έλεγα 5 mg/lt μιας και στα 10 mg/lt εγώ είχα πρόβλημα από το φάρμακο. Άστο 12 ώρες και περίμενε να δεις τα αποτελέσματα ,μπορεί να δεις σκουλήκια μετά από 1-2 μέρες μην ανησυχήσεις είναι μάλλον νέκρα και αποβάλλονται από το ψάρι.
Εγώ τουλάχιστον αυτό θα έκανα άμα μου ξανά τύχαινε αν και η θεραπεία δούλεψε με τα 10 mg/lt..
Καλύτερα να είσαι εκεί κατά την διάρκεια της θεραπείας ώστε να επέμβεις αν πάει κάτι στραβά .

Simpethera
25-05-04, 16:29
Σκέφτηκα ότι πρέπει να ενημερώσω ότι το stozzon-L αποδείκτηκε θαυματουργό για τους νηματώδεις. Εξαφανίστηκαν εδώ 2 μήνες περίπου και δεν είχα απώλειες ψαριών.