PDA

Επιστροφή στο Forum : ph 6,5


faxkosit
03-03-04, 17:44
Μπορεί κάποιος να μου πει την γνώμη του για το PROPER PH 6,5 της AQ FARMACEUTICALS ,γιατί κάποιος φίλος μου το χρησιμοποιεί εδώ και δυο χρόνια και οι δυο δίσκοι που έχει σε 110 λίτρα πάνε περίφημα

tasos
03-03-04, 22:30
Το σκεύασμα το χρησιμοποιεί,το ph το κατέβασε;;;Αν δεν το έχει μετρήσει με ακρίβεια,δεν αποκλείω το ενδεχόμενο οιδίσκοι του φίλου σου να ζουν μια χαρα σε ph=7 και άνω :roll: .Όταν το χρησιμοποιησα πάντως σε νερό της θεσσαλονίκης δεν μου κράτησε το ph σταθερό πάν από δύο μέρες,και ας διατείνεται οτι παίζει το ρόλο buffer :lol: :lol: .Άσε που νομίζω οτι έχει και φωσφορικά μέσα οπότε θα σου αυξήσει ττην άλγη :shock: Τα ραμιρέζι που είχα τότε δεν έπαθαν τίποτα πάντως.

red rubin
03-03-04, 23:05
γεια σας παιδια.εγω παντως σε νερο της Θεσσαλονικης το εχω χρησιμοποιησει και μου κατεβασε σκληροτητα και ph για 2 εβδομαδες.Πιστευω οτι ειναι καλο σας προιον.
ΤΑΣΟΥΛΗ περιμενω απαντηση για κατι. πρεπει να ενημερωθω και για γερμανια

kroud
04-03-04, 00:00
Σαν προιον δουλευει αλλα το θεωρω ανωφελο απο τη στιγμη που πρεπει σε καθε αλλαγη να προσθετεις συνεχως ph DOWN.
Δοξα το θεο απο αλλαγες καλα παμε,με τα λεφτα τι γινεται.
Περισσοτερο συμφερει να βαλεις τυρφη που κραταει περισσοτερο(ειναι φυσικο προιον),παρα να μπεις στην διαδικασια να κρατας το Ph με χημικα.

johnny98130
04-03-04, 14:27
Όλα αυτά τα προιόντα υπο την προυποθεση ότι δεν εχουν φωσφορικά δουλευουν(αλλα καλύτερα και αλλα χειριτερα). ΟΜΩΣ από διάφορες συζητησεις που εχω κανει με χομπιστες περισσότερο στρεσσαρονται τα ψαρια με τα σκαμπανεβασματα του PH καθωτι η χρηση των ολων των PH-down δεν γινεται οπως πρεπει.
Αν λοιπον δεν ειναι πολυ προσεκτικος καποιος με την χρηση τους(προετοιμασια του νερου κτλ) καλυτερα να τα αποφευγουν. Αλλωστε οι δισκοι ζουνε πολυ καλυτερα(οχι ομως και ιδανικα) σε σταθερο PH=7 παρά σε κλιμακουμενο περιβαλλον με PH που παιζει πανω- κατω μεταξύ 6 και 7.

Takis
04-03-04, 16:02
Αν διαβάσετε τις οδηγίες θα δείτε ότι για να δουλέψει πρέπει να έχει το νερό χαμηλή γενική και ανθρακική σκληρότητα. Αυτό είναι άλλος ένας λόγος που το κάνει δύσχρηστο και όχι τόσο καλή λύση...