PDA

Επιστροφή στο Forum : φιλτρο sacem

genecr
17-08-11, 10:28
καλημέρα και από μένα. καινούριος στο hobby. Εχθές αγόρασα το πρώτο μου ενυδρειο απο carrefour (80lt) και ψαχνω για φίλτρο. έχω βρεί σε προσφορά 20€ ένα εσωτερικο sacem rf 800. το ξέρει κανεί; γιατι στο internet δεν υπάρχει τίποτα (πρεπει να είναι πολύ παλιο).

michael151
17-08-11, 10:58
Για ριξε μια ματια εδω:http://www.oak-barrel.com/pumps_and_taps/sacem_pumps.htm
ειναι κατι τετοιο?!

genecr
17-08-11, 11:27
oxi, μοιάζει όμως με αυτό http://www.aquaristikshop.de/e_Produktinformationen/SACEM-Gemini-800-internal-filter.htm

όπως το έπιασα μου φάνηκε αρκετα βαρύ (χωρίς υλικα μέσα) σε σημείο που ρώτησα τον πετσοπά αν θα αντέξει το γυαλί που θα στερεωθεί.

michael151
17-08-11, 11:33
φιλε συνΔαφνιωτη, δε το γνωριζω αυτο το φιλτρακι, οποτε περιμενε απο παλαιοτερους να σου πουν.φαινεται οπτικα τουλαχιστον αρκετα καλο! αλλα δε το εχω δουλεψει και δε ξερω! βεβαια αυτο που δειχνεις θα ειναι πολυ δυνατο για τα 80 λιτρα σου κι τα ψαρακια σου θα εχουν προβλημα.

Dimitris77
17-08-11, 12:34
Mε κανα 50 μπορεις να βρεις απο τις αγγελιες κανα eheim εξωτερικο μεταχειρισμενο και θα εισαι υπερ καλυμενος.
Ποσο πηγε το ενυδρειο αν επιτρεπετε??

genecr
17-08-11, 12:40
€99 μαζί με το έπιπλο

delta66
17-08-11, 15:06
Για 80 λιτρα θα σου προτεινω να παρεις ενα εξωτερικο φιλτρο με ονομαστικη ροη 5-10 φορες τα λιτρα του ενυδρειου (γιατι η πραγματικη ειναι πολυ μικροτερη) αναλογα το ειδος του ενυδρειου. Πχ για ενα φυτεμενο 5 ειναι ΟΚ, για ενα με αφρικανες 10 ειναι ΟΚ.
Για 80 λιτρα σε βλεπω να πηγαινεις για κοινωνικο με φυτα, οποτε ενα φιλτρο με ροη 400-600 λ/ω ειναι ΟΚ.
Αν εχει ρυθμιση ροης (πχ βανακια) μπορεις να παρεις και λιγο πιο δυνατη αντλια απο τη μινιμουμ που χρειαζεται και να μειωνεις οσο πρεπει τη ροη, (γιατι αν βγει αδυναμο το φιλτρο, δεν θα μπορεις να ανεβασεις τη ροη).

Και να χωραει 2 λιτρα υλικα. (προσοχη, οχι να ειναι ο ογκος του καδου ή ολου του φιλτρου 2 λιτρα, αλλα να χωραει 2 λιτρα υλικα).

Το φιλτρο ειναι η καρδια του ενυδρειου, μην κανεις εκπτωσεις στις προδιαγραφες του, καλυτερα σε αυτες να εισαι "σπαταλος".

genecr
17-08-11, 18:06
ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Τελικά κατέληξα στο tetratec in600plus (εσωτερικό) για οικονομικούς λόγους.

genecr
28-08-11, 12:13
γεια και πάλι σε όλη την παρέα.

βρίσκομαι ήδη στην 10η μέρα στρωσίματος του ενυδρείου και εδώ και δύο μέρες έχον αρχίσει να φαίνονται στις μετρήσεις μου τα νιτρώδη ( σε μικρές βέβαια ποσότητες ακόμα 0,05 ml/l) οπότε προχωράμε κανονικά.

το ενυδρείο έχει μέσα μόνο χαλίκι, αφού η ρίζα βρίσκεται σε κουβά με καθημερινές αλλαγές νερού.

η ερώτησή μου είναι αν θα πρέπει από τώρα να αρχίσω τον φωτισμό ή όταν μπει μέσα η ρίζα με τα φυτά;

delta66
28-08-11, 13:46
Ναι.
Αρχισε να ανεβαζεις σταδιακα (πχ 20 λεπτα καθε μερα) τη φωτοπεριοδο απο 3 σε 7 ωρες και μετα βλεπουμε αναλογως αν χρειαζεται μειωση ή αυξηση. Συνηθως 6-8 ωρες σε ενυδρειο χωρις διοξειδια λιπασματα κλπ ειναι αρκετες για αποφυγη αλγων.

genecr
28-08-11, 14:02
ΟΚ. ακολουθώ τη συμβουλή του φίλου delta66 και βλέπουμε....

delta66
28-08-11, 14:28
Διευκρινιζω για την προταση μου.
Στο σεμιναριο "Στησιμο και βιολογια ενυδρειου - Διατροφη και ασθενειες ψαριων" που δωθηκε απο τον Dieter Untergasser, αναφερθηκε οτι ενω τις πρωτες 2-3 μερες καλο ειναι να μην υπαρχει φως στο ενυδρειο (διευκολυνεται η αγκιστρωση των βακτηριων στις επιφανειες), μετα ειναι απαραιτητο.