PDA

Επιστροφή στο Forum : νεο κατοικιδιο


aquahobby
06-08-11, 09:48
Πριν δυο εβδομαδες βρηκα στο δρομο ενα σκυλακι το οποιος προφανως το ειχαν παρατησει γιατι ειχε λουρακι και ηταν αρκετα ταλαιπωρημενο και φοβισμενο.Καθε μερα οποτε εβρισκα χρονο του εδινα φαγητο,το χαιδευα μεχρι τη στιγμη που εδω και μια βδομαδα με περιμενει καθε μερα εξω απο το σπιτι και με ακολουθαει οπου και αν πηγαινα(με ακολουθουσε πισω απο τ αμαξι μεχρι να κουραστει)

Το πηγα χθες σε κτηνιατρο , ειναι 2 χρονων , καθαρο απλα εχει πληγες στα ποδια του και οτιτιδα για το οποιο μου εδωσε αντιβιωση.

Τελικα καταφερα και επεισα του υπολοιπους και καταφερα να το παρω σπιτι και χθες ναι κοιμηθηκαμε μαζι!!
Οι αποριες πολλες που εχω απο την περιποιηση μεχρι και τη συμπεριφορα μου.Παρ ολο που η χαρα μου ειναι τεραστια αναρωτιεμαι αν το αφησω μονο του σπιτι τι θα κανει,αν θα γαβγιζει,αν θα τα κανει χαλια κλπ

χθες ολο το βραδυ καθοταν κατω απο το κρεβατι μου ουτε λερωσε ουτε τιποτα.το ταισα και το πρωι το εχω αφησει παλι ελευθερο γιατι ειμαι σιγουρος οτι θα με περιμενει οταν γυρισω(στις 4 το μεσημερι).

Παιζει να φρικαρει οταν ειναι μονο του σπιτι και να ξεσηκωσει τη γειτονια?(εχω περιεργους γειτονες)

Ευχαριστω για την οποιαδηποτε συμβουλη

Gladiator
06-08-11, 09:58
πολλα μπραβο!!!!!!!!!!!!!

Dimitris77
06-08-11, 10:29
Aν του εχεις μια δικη του γωνια για υπνο,ενα καλαθακι ας πουμε με καποιο παπλωματακι μεσα,και το εχεις βγαλει βολτα πριν φυγεις δεν θα προκαλεσει προβληματα ουτε θα σου λερωσει.Μπραβο για την πραξη σου να το παρεις απο τον δρομο,διατρεχει πολλους κινδυνους στο δρομο...

ippomas
06-08-11, 10:55
Eγω θα σου πω ενα μπραβο για την προσπαθεια σου να συνεφερης ενα χαμενο σκυλακι, αλλα δεν ξερω τι θελεις να κανεις. Απο οτι καταλαβα οι δικοι σου δεν ειναι και πολυ κοντα με τα ζωα, εσυ το να το αφηνης το πρωι ελευθερο δεν κανεις τιποτε απο το να το σπρωχνης στην προηγουμενη του ζωη. Λοιπον φιλε τα ζωα μας θελουν διπλα τους ,εφ οσον σε διαλεξε και σε ακολουθησε και το θελεις φροντισε να το κρατησης. Το να κοιματε κατω απο το κρεβατι δεν ειναι λυση, θα του στρωσης ενα πανερι με μια παλια κουβερτα και θα το μαθης μια γωνια εστω και στο δωματιο σου. Θα του εχεις ενα μπωλ με καθαρο νερο και θα το βγαζης δυο φορες την μερα βολτα γυρω απο το σπιτι η στην γειτονια για να κανη την αναγκη του και να μην σε λερωνη. Θα του δεινης μια φορα την μερα φαγητο κροκετες που να μπορει να τις φαει και λιγο κονσερβα για σκυλους που θα την κρατας στο ψυγειο σκεπασμενη. οταν το ζωο το ξαναφηνης στο δρομο θα εχει την μοιραια καταληξη ολων των αδεσποτων να το σκοτωση καποιο αυτοκινητο και θα νιωθης εσυ υπευθυνος γι αυτο. Αν κανης κατι στην ζωη σου μαθε να το κανεις σωστα και δεν θα χασης.

aquahobby
06-08-11, 11:17
φιλε μου δεν καταλαβες.

Το σκυλακι εχω σκοπο να το κρατησω δεν το συζηταω,σημερα το αφησα ελευθερο για τις ωρες που θα ειμαι στη δουλεια γιατι φοβηθηκα μη φρικαρει μες το σπιτι μονο του μιας και εχει μαθει τοσο καιρο στο δρομο.

Dimitris77
06-08-11, 12:04
Βαλε μας καμια φωτογραφια να τον δουμε.

aquahobby
06-08-11, 12:33
:DΣε τρεις ωριτσες θα την εχεις....

delta66
06-08-11, 13:05
Να σου ζησει και να περνατε καλα.
Ο μονος τροπος για να μαθεις τι θα γινοταν αν τον αφηνες μονο του, ειναι να κανεις οτι πρεπει να κανεις (συντομη βολτα το πρωι για την αναγκη, να μαζεψεις καλου κακου οτι παπουτσια και παντοφλες ειναι αδεσποτες, να του αφησεις και ενα κοκαλο οδοντιατρικο) και να πας στη δουλεια σου. :cool:
Καλο ειναι να τον περιορισεις σε ενα χωρο (δωματιο) μονο του σπιτιου.
Δεν ξερω αν η ανοιχτη μπαλκονοπορτα θα βοηθησει, εγω την αφηνω. Δεν εχω ακουσει ποτε παραπονα.

aquahobby
06-08-11, 13:16
μαλιστα,

Καταλαβαινεις οτι εχει αλλαξει η ζωη μου γιατι ειναι ενα ευχαριστος μπελας.
Το μονο που με προβληματιζει ειναι το εξης.

Τι θα το κανω οταν χρειαστει να ληψω 2-3 μερες και δεν υπαρχει κανενας αλλος στο σπιτι κλπ.Επισης αν πρεπει να του φοραω λουρακι οταν το βγαζω εξω γιατι αυτος εχει μαθει ολον αυτον το καιρο που ηταν αδεσποτος να μην τον περιοριζουν.

Γι αυτο και οι αποριες μου αν θα την παλεψει μονο του σπιτι.Επισης του πετας σκυλοτροφη απο pet shop και δεν την τρωει(ξηρα και κονσερβα).
Του ριχνεις ζαμπον την αλλη μερα και το κατασπαραζει

Dimitris77
06-08-11, 13:23
Bολτα μονο με λουρακι και εννοειται πως καθαριζεις οπου λερωσει...
Θα την φαει και την ξηρα τροφη,διαλεξε μια τροφη καλης εταιριας και θα την τιμησει δεοντως....

Γιώργος Κ
06-08-11, 13:55
Να σου ζησει και πολλα συγχαρητηρια που τον (την?) υιοθετησες!! :p
Ειναι σιγουρο οτι θα αλλαξει η ζωη σου αλλα επισης ειναι σιγουρο πως θα ειναι προς το καλυτερο!! ;)

delta66
06-08-11, 13:59
μαλιστα,

Καταλαβαινεις οτι εχει αλλαξει η ζωη μου γιατι ειναι ενα ευχαριστος μπελας.
Το μονο που με προβληματιζει ειναι το εξης.

Τι θα το κανω οταν χρειαστει να ληψω 2-3 μερες και δεν υπαρχει κανενας αλλος στο σπιτι κλπ.Επισης αν πρεπει να του φοραω λουρακι οταν το βγαζω εξω γιατι αυτος εχει μαθει ολον αυτον το καιρο που ηταν αδεσποτος να μην τον περιοριζουν.

Γι αυτο και οι αποριες μου αν θα την παλεψει μονο του σπιτι.Επισης του πετας σκυλοτροφη απο pet shop και δεν την τρωει(ξηρα και κονσερβα).
Του ριχνεις ζαμπον την αλλη μερα και το κατασπαραζει
Οταν λειπεις πρεπει ή να τον παιρνεις μαζι σου ή να τον δινεις για φιλοξενια σε φιλικο σπιτι ή να τον δινεις σε ξενοδοχεια σκυλων.
Εγω κανω το πρωτο. Εχω προσαρμοσει τις αναγκες αυτες στη ζωη μου.
Φυσικα οι μετακινησεις μονο με αυτοκινητο ειναι απαραιτητες στην Ελλαδα.
Και ειδικο κλουβακι για το αεροπλανο .
Αν ζεις μονος σου θα ειναι πιο δυσκολο, αν ειχες συγκατοικους (οικογενεια) θα τους αγγαρευες για τα βασικα (νερο φαι βολτα).
Δεν εχω πειρα παντως με φιλοξενια σε ξενα χερια για να σου κανω προτασεις.
Το σιγουρο ειναι οτι το ζωο ειναι αγελης και ετσι ζει και με τους ανθρωπους.
Πρεπει να καταλαβει οτι ειναι ο τελευταιος στην ιεραρχια στο σπιτι για να πανε ολα καλα (οπως τα θες εσυ καλα, και οχι αυτος :))
Πρεπει να καταλαβει απο την αρχη οτι εισαι ο αρχηγος της αγελης, και τι του επιτρεπεται να κανει και τι οχι.


Ο σκυλος σου, αυτο που θελει περισσοτερο ειναι η παρεα σου.
Αν δεν βγαινει συχνα να αλωνιζει στα παρκα, λιγο θα τον πειραξει.
Πιο πολυ θελει να ειναι διπλα σου και να σε παρακολουθει/συμμετεχει οτι κι αν κανεις.

Λουρακι καλο ειναι να του βαλεις να δεις πως θα ανταποκριθει (για τους τυπους, και μονο κατα την μετακινηση στο δρομο αναμεσα στον κοσμο, μετα μπορεις να τον λυνεις να τρεχει). Εχεις γραψει πως ηδη ειχε λουρακι και μαλλον εχει ζησει και σε σπιτι, οποτε θα ξερει τι γινεται. Αν το συνδυασει και με τη βολτα δεν θα εχεις προβλημα.
Φυσικα θα προσεχεις απο κοντα την επαφη του με αλλα σκυλια ιδιου φυλου και καλο ειναι αν συμβει κατι ασχημο, να εχεις ενα μπουκαλακι νερο να τα καταβρεξεις και οτι συμβαινει, θα σταματησει αμεσως.
Το καλυτερο ειναι αν τους εχεις εμπιστοσυνη να μην εχει λουρακι στις κοινωνικες του επαφες.
Πρεπει να του μαθεις και τα βασικα, να μενει ακινητος, να ξεκιναει, να μη τραβαει με το λουρι (αν και αυτο μερικα σκυλια εκ φυσεως πχ κυνηγοσκυλα δεν το μαθαινουν ευκολα).
Δεν ξερω να σου προτεινω κανενα καλο βιβλιο, γιατι τα εμαθα μονος μου κι εγω με το ενστικτο, απο οτι ειχα διαβασει για τη ψυχολογια και συμπεριφορα του ζωου γενικα.

Για τη διατροφη θα πω μονο οτι κανω εγω και μεχρι στιγμης δεν εχω συναντησει προβλημα και το σκυλι δεν εχει αρρωστησει ποτε. (φτου φτου)
Ξηρα τροφη μπορει να μαθει να τρωει, οσο και λιχουδης ή κακομαθημενος ηταν.
Καταρχην πρεπει η ξηρα τροφη να ειναι πρωτης ποιοτητας και φρεσκια. Ενα δειγμα ειναι να βλεπεις τα κοπρανα του σκουρα και σφιχτα χωρις εντονη μυρουδια. Αυτο το εχω πετυχει με την proplan.
Η καλη ξηρα περιεχει ολα τα απαραιτητα για τη διατροφη του (δεν χρειαζεται συμπληρωμα με φρεσκια).
Φυσικα παιζει ρολο και το γουστο του σκυλου.
Οταν ξεκινησα να ταιζω με ξηρα πηρα δειγμα απο 3-4 καλες τροφες και του εδωσα να δοκιμασει.
Με την ξηρα δεν θα εχεις και "απροβλετα" λερωματα στο σπιτι. Συνηθως δεν φταιει το ζωντανο. Απλα δεν μπορει να κρατηθει λογω της τροφης.

Θα του βαλεις λοιπον στο πιατο του λιγη ξηρα τροφη και λιγη φρεσκια.
Ποτε μη του δινεις αλλαντικα και κοκκαλα (ιδιως λεπτα απο κοτοπουλο κλπ, φυσικα αποκλειονται τα ψαροκοκκαλα, οτι του δινεις απο αυτα θα πρεπει να εχεις αφαιρεσει τα κοκκαλα).
Ποτε μη του δινεις αμυλο και ζαχαρουχα. (ψωμι, πατατες, γλυκα κλπ ουτε "ειδικα" σκυλογλυκα).
Προτιμησε το ρυζι αντι τα μακαρονια.
Αλατι να το αποφευγεις.
Μια ευκολη φρεσκια ειναι βρασιμο νερο και μπλουμ ρυζι 50% και κιμα 50% για 10 λεπτα. Αλατι, μια μυτουλα στην ακρη του μικρου κουταλιου.
Φρουτα μπορεις να δινεις λιγα, πιστευω (εμενα τρελλενεται να τραγανιζει καρπουζι). Δεν ειδα καποιο προβλημα οταν κανει την αναγκη του.

Σιγα σιγα θα μειωνεις την φρεσκια και θα βαζεις πιο πολυ ξηρα.
Δοσολογια γραφει αναλογα τα κιλα του σκυλου.
Στο τελος θα του βαζεις μονο ξηρα. Αν δεν τρωει αφησε τον να πεινασει λιγο (2-3 μερες). Δεν του κανει κακο.
Μετα αλλαξε την τροφη που εχει μεινει στο πιατο με φρεσκια να δεις τι θα γινει.
Στην αναγκη βαλε ενα μικρο κομματακι τυρι σε τριμματα απο πανω. να του ανοιξει η ορεξη.
Το καλοκαιρι ειναι και πιο δυσκολη η ξηρα τροφη για ταισμα.


Νερο καθε μερα φρεσκο.

ΑΦΡΙΚΑΝΟΣ
06-08-11, 14:12
Φιλε μου μπραβο για την καλη πραξη που εκανες.
Τα αδεσποτα ειναι πολυ ποιο εξυπνα σκυλια,απο βουτηρομπεμπεδες σκυλια.
Αν εισαι οχι 100% αλλα 1000% οτι θα το κρατσεις ,κρατατο,αλλιως αστο τωρα γιατι εχει εναν δικοτου κωδικα επιβιωσεις,και θα του κανεις μεγαλυτερη ζημια ,αν θα το παρατησεις αργοτερα.
Τωρα για το σκυλι.
Τι ρατσας και μεγεθος ειναι?Υπαρχει μια παροιμια που λεει ,το παιδι και το σκυλι οπως το μαθεις.Γιαυτο πρεπει να του εφαρμοζεις τους κανονες συμβιωσης.Αυτο το σκυλι δεν προκειτε ποτε να σε λερωσει το σπιτι εκτος αν το παραμελησεις,γιατι το εχει μαθει πολυ καλα.Να του βαλεις το λουρι,και καθε πρωι και απογευμα να το βγαζεις την βολτα του.Θα ειναι η χαρα του.Μαθε του να τρωι ξυρα τροφη καλης ποιοτητας και οχι κονσερβες.Επισης να του μαθεις που ειναι η θεση του και η θεση σου,Θα βοηθησει πολυ μια τυλιγμενη εφημεριδα,που να κανει πολυ θορυβο.

aquahobby
06-08-11, 14:23
Να σου ζησει και πολλα συγχαρητηρια που τον (την?) υιοθετησες!! :p
Ειναι σιγουρο οτι θα αλλαξει η ζωη σου αλλα επισης ειναι σιγουρο πως θα ειναι προς το καλυτερο!! ;)

Τον.

Αντρακι ειναι
Σ ευχαριστω και γω πιστευω οτι η ρουτινα θα αλλαξει προς το καλυτερο
-------------------------
Οταν λειπεις πρεπει ή να τον παιρνεις μαζι σου ή να τον δινεις για φιλοξενια σε φιλικο σπιτι ή να τον δινεις σε ξενοδοχεια σκυλων.
Εγω κανω το πρωτο. Εχω προσαρμοσει τις αναγκες αυτες στη ζωη μου.
Φυσικα οι μετακινησεις μονο με αυτοκινητο ειναι απαραιτητες στην Ελλαδα.
Και ειδικο κλουβακι για το αεροπλανο .
Αν ζεις μονος σου θα ειναι πιο δυσκολο, αν ειχες συγκατοικους (οικογενεια) θα τους αγγαρευες για τα βασικα (νερο φαι βολτα).
Δεν εχω πειρα παντως με φιλοξενια σε ξενα χερια για να σου κανω προτασεις.
Το σιγουρο ειναι οτι το ζωο ειναι αγελης και ετσι ζει και με τους ανθρωπους.
Πρεπει να καταλαβει οτι ειναι ο τελευταιος στην ιεραρχια στο σπιτι για να πανε ολα καλα (οπως τα θες εσυ καλα, και οχι αυτος :))
Πρεπει να καταλαβει απο την αρχη οτι εισαι ο αρχηγος της αγελης, και τι του επιτρεπεται να κανει και τι οχι.


Ο σκυλος σου, αυτο που θελει περισσοτερο ειναι η παρεα σου.
Αν δεν βγαινει συχνα να αλωνιζει στα παρκα, λιγο θα τον πειραξει.
Πιο πολυ θελει να ειναι διπλα σου και να σε παρακολουθει/συμμετεχει οτι κι αν κανεις.

Λουρακι καλο ειναι να του βαλεις να δεις πως θα ανταποκριθει (για τους τυπους, και μονο κατα την μετακινηση στο δρομο αναμεσα στον κοσμο, μετα μπορεις να τον λυνεις να τρεχει). Εχεις γραψει πως ηδη ειχε λουρακι και μαλλον εχει ζησει και σε σπιτι, οποτε θα ξερει τι γινεται. Αν το συνδυασει και με τη βολτα δεν θα εχεις προβλημα.
Φυσικα θα προσεχεις απο κοντα την επαφη του με αλλα σκυλια ιδιου φυλου και καλο ειναι αν συμβει κατι ασχημο, να εχεις ενα μπουκαλακι νερο να τα καταβρεξεις και οτι συμβαινει, θα σταματησει αμεσως.
Το καλυτερο ειναι αν τους εχεις εμπιστοσυνη να μην εχει λουρακι στις κοινωνικες του επαφες.
Πρεπει να του μαθεις και τα βασικα, να μενει ακινητος, να ξεκιναει, να μη τραβαει με το λουρι (αν και αυτο μερικα σκυλια εκ φυσεως πχ κυνηγοσκυλα δεν το μαθαινουν ευκολα).
Δεν ξερω να σου προτεινω κανενα καλο βιβλιο, γιατι τα εμαθα μονος μου κι εγω με το ενστικτο, απο οτι ειχα διαβασει για τη ψυχολογια και συμπεριφορα του ζωου γενικα.

Για τη διατροφη θα πω μονο οτι κανω εγω και μεχρι στιγμης δεν εχω συναντησει προβλημα και το σκυλι δεν εχει αρρωστησει ποτε. (φτου φτου)
Ξηρα τροφη μπορει να μαθει να τρωει, οσο και λιχουδης ή κακομαθημενος ηταν.
Καταρχην πρεπει η ξηρα τροφη να ειναι πρωτης ποιοτητας και φρεσκια. Ενα δειγμα ειναι να βλεπεις τα κοπρανα του σκουρα και σφιχτα χωρις εντονη μυρουδια. Αυτο το εχω πετυχει με την proplan.
Η καλη ξηρα περιεχει ολα τα απαραιτητα για τη διατροφη του (δεν χρειαζεται συμπληρωμα με φρεσκια).
Φυσικα παιζει ρολο και το γουστο του σκυλου.
Οταν ξεκινησα να ταιζω με ξηρα πηρα δειγμα απο 3-4 καλες τροφες και του εδωσα να δοκιμασει.
Με την ξηρα δεν θα εχεις και "απροβλετα" λερωματα στο σπιτι. Συνηθως δεν φταιει το ζωντανο. Απλα δεν μπορει να κρατηθει λογω της τροφης.

Θα του βαλεις λοιπον στο πιατο του λιγη ξηρα τροφη και λιγη φρεσκια.
Ποτε μη του δινεις αλλαντικα και κοκκαλα (ιδιως λεπτα απο κοτοπουλο κλπ, φυσικα αποκλειονται τα ψαροκοκκαλα, οτι του δινεις απο αυτα θα πρεπει να εχεις αφαιρεσει τα κοκκαλα).
Ποτε μη του δινεις αμυλο και ζαχαρουχα. (ψωμι, πατατες, γλυκα κλπ ουτε "ειδικα" σκυλογλυκα).
Προτιμησε το ρυζι αντι τα μακαρονια.
Αλατι να το αποφευγεις.
Μια ευκολη φρεσκια ειναι βρασιμο νερο και μπλουμ ρυζι 50% και κιμα 50% για 10 λεπτα. Αλατι, μια μυτουλα στην ακρη του μικρου κουταλιου.
Φρουτα μπορεις να δινεις λιγα, πιστευω (εμενα τρελλενεται να τραγανιζει καρπουζι). Δεν ειδα καποιο προβλημα οταν κανει την αναγκη του.

Σιγα σιγα θα μειωνεις την φρεσκια και θα βαζεις πιο πολυ ξηρα.
Δοσολογια γραφει αναλογα τα κιλα του σκυλου.
Στο τελος θα του βαζεις μονο ξηρα. Αν δεν τρωει αφησε τον να πεινασει λιγο (2-3 μερες). Δεν του κανει κακο.
Μετα αλλαξε την τροφη που εχει μεινει στο πιατο με φρεσκια να δεις τι θα γινει.
Στην αναγκη βαλε ενα μικρο κομματακι τυρι σε τριμματα απο πανω. να του ανοιξει η ορεξη.
Το καλοκαιρι ειναι και πιο δυσκολη η ξηρα τροφη για ταισμα.


Νερο καθε μερα φρεσκο.

Τι να πω.Συγχαρητηρια για την ορεξη να με συμβουλευεις με τοσες πληροφοριες.Σ ευχαριστω...
-------------------------
Φιλε μου μπραβο για την καλη πραξη που εκανες.
Τα αδεσποτα ειναι πολυ ποιο εξυπνα σκυλια,απο βουτηρομπεμπεδες σκυλια.
Αν εισαι οχι 100% αλλα 1000% οτι θα το κρατσεις ,κρατατο,αλλιως αστο τωρα γιατι εχει εναν δικοτου κωδικα επιβιωσεις,και θα του κανεις μεγαλυτερη ζημια ,αν θα το παρατησεις αργοτερα.
Τωρα για το σκυλι.
Τι ρατσας και μεγεθος ειναι?Υπαρχει μια παροιμια που λεει ,το παιδι και το σκυλι οπως το μαθεις.Γιαυτο πρεπει να του εφαρμοζεις τους κανονες συμβιωσης.Αυτο το σκυλι δεν προκειτε ποτε να σε λερωσει το σπιτι εκτος αν το παραμελησεις,γιατι το εχει μαθει πολυ καλα.Να του βαλεις το λουρι,και καθε πρωι και απογευμα να το βγαζεις την βολτα του.Θα ειναι η χαρα του.Μαθε του να τρωι ξυρα τροφη καλης ποιοτητας και οχι κονσερβες.Επισης να του μαθεις που ειναι η θεση του και η θεση σου,Θα βοηθησει πολυ μια τυλιγμενη εφημεριδα,που να κανει πολυ θορυβο.


Φιλε μου νομιζω εχς πολλα να μαθω στην πορεια.Σ ευχαριστω για τις συμβουλες σου!!
-------------------------
Σε λιγακι θα ανεβασω φωτο
Ρατσα δεν ξερω καν μαλλον μπασταρδακι ειναι

billias
06-08-11, 14:42
ένα μεγάλο μπράβο και απο μένα περιμένω και εγώ φώτο ....

aquahobby
06-08-11, 15:26
να τοοος

ΑΦΡΙΚΑΝΟΣ
06-08-11, 15:34
Κουκλος ειναι να τον χαιρεσαι ,εχει και τσακιρικα ματια.
Νομιζω ειναι Τεριε.

delta66
06-08-11, 15:36
Ωραιος ειναι, να σου ζησει.
Δυσκολο το ειδος του για μακροχρονη επιβιωση στο δρομο ;)
Ειναι ηδη ηρωας.
-------------------------
ονοματακι εχει? :rolleyes:

aquahobby
06-08-11, 15:39
Μπα ακομα ψαχνω τ ονομα του...Προσπαθω να φαω το φλας με το καταλληλο ονομα..

delta66
06-08-11, 15:43
Κουκλος ειναι να τον χαιρεσαι ,εχει και τσακιρικα ματια.
Δεν ειναι ιδια.
Το ενα το καλο το εχει για τις μακρυνες αποστασεις, και το αλλο το τσακιρικο για κοντα, αν πεσει κανα σαλαμι να το μαζεψει ο Ζηκος :D
http://www.youtube.com/watch?v=iR939NceAwU&feature=youtu.be#t=2m56s

ΑΦΡΙΚΑΝΟΣ
06-08-11, 15:57
Δεν ειναι ιδια.
Το ενα το καλο το εχει για τις μακρυνες αποστασεις, και το αλλο το τσακιρικο για κοντα, αν πεσει κανα σαλαμι να το μαζεψει ο Ζηκος :D
http://www.youtube.com/watch?v=iR939NceAwU&feature=youtu.be#t=2m56s
:D:D:D

ARIS1983
06-08-11, 17:05
Να τον χερεσαι! Ειναι κουκλος και μιαζει πολυ με την δικια μου! Και εγω αδεσποτη την ειχα βρει σε ηλικια 2-2,5 χρονων. Πολυ ηρεμη ρατσα και τους αρεσουν πολυ τα χαδια. Απο φαγητο παντως μην ανχωνεσαι, οταν πεινασει θα την φαει και την ξηρα τροφη. Επεισης οταν νιωσει οτι τον προσεχεις και τον αγαπας θα τρωει με μεγαλητερη ορεξη. Εμενα παντως θελει πολυθρονα για τον υπνο της! Μην τον ξαναφησεις στον δρομο, ειναι μικροσομος και ειναι επικινδυνο, ακομα και ενας μεγαλοσομος σκυλος θα μπορουσε να του κανει μεγαλη ζημια αν του επιτεθει.

ΑΦΡΙΚΑΝΟΣ
06-08-11, 17:09
Να τον χερεσαι! Ειναι κουκλος και μιαζει πολυ με την δικια μου! Και εγω αδεσποτη την ειχα βρει σε ηλικια 2-2,5 χρονων. Πολυ ηρεμη ρατσα και τους αρεσουν πολυ τα χαδια. Απο φαγητο παντως μην ανχωνεσαι, οταν πεινασει θα την φαει και την ξηρα τροφη. Επεισης οταν νιωσει οτι τον προσεχεις και τον αγαπας θα τρωει με μεγαλητερη ορεξη. Εμενα παντως θελει πολυθρονα για τον υπνο της!

Ειναι Τεριε η κουκλα σου?:)

ARIS1983
06-08-11, 17:13
Ετσι πιστευω οτι κατα ενα μεγαλο ποσοστο ειναι τεριε οπως και του φιλου, αλλα δεν ξερω σιγουρα αν ειναι καθαροαιμο γιατι οπως ειπα την βρηκα στον δρομο.

delta66
06-08-11, 17:14
Επισης οταν νιωσει οτι τον προσεχεις και τον αγαπας θα τρωει με μεγαλητερη ορεξη. Εμενα παντως θελει πολυθρονα για τον υπνο της!
Σιγουρα με παρεα στο φαγητο ειναι πιο δεκτικο και ορεξατο το ζωο.
Αν την αφησες να ανεβει πανω σε καναπε ή κρεββατι, καλα να παθεις :D
Η δικια μου, μικρη ακομα, οταν εκανε "αναγνωριση" ακουμπωντας το ποδι της πανω στο κρεββατι που ημουν ξαπλωμενος για να δει αν "την παιρνει", της το χτυπαγα ελαφρα να το βγαλει.
Αυτο ηταν.
Εχει τα δικα της σημεια που αραζει ελευθερα.
Δικο της ανακλινδρο στο δωματιο, σπιτακι στη βεραντα κλπ

mpoumpoula
06-08-11, 17:16
Συγχαρητήρια σε όλους όσοι έχετε την καρδιά και το κουραγιο να δώσετε σε ένα ζώο μια δεύτερη ευκαιρία για μια καλή ζωή... εμένα με συγκινείτε...

delta66
06-08-11, 17:47
Συγχαρητήρια σε όλους όσοι έχετε την καρδιά και το κουραγιο να δώσετε σε ένα ζώο μια δεύτερη ευκαιρία για μια καλή ζωή... εμένα με συγκινείτε...
Ναι, γιατι ειναι μια ευθυνη επιπλεον οπως και να το κανουμε, δεν ειναι μονο διασκεδαση και παρεα.

vaspiou
06-08-11, 17:49
O μικρος ενυδρειάς εχει παει διακοπες?? απορω.....:confused:

delta66
06-08-11, 17:58
O μικρος ενυδρειάς εχει παει διακοπες?? απορω.....:confused:
Μπα, μεσα ηταν σημερα.
Καποια στιγμη θα σκασει μυτη :cool:

aquahobby
06-08-11, 18:15
εγω τωρα ξυπνησα ειχα ξαπλωσει δυο ωριτσες.

το ματι ανοιξε οταν αρχισε να με γλυφει στο προσωπο.Μαλλον ηθελε χαδια.:D:D

ARIS1983
06-08-11, 18:20
Σιγουρα με παρεα στο φαγητο ειναι πιο δεκτικο και ορεξατο το ζωο.
Αν την αφησες να ανεβει πανω σε καναπε ή κρεββατι, καλα να παθεις :D
Η δικια μου, μικρη ακομα, οταν εκανε "αναγνωριση" ακουμπωντας το ποδι της πανω στο κρεββατι που ημουν ξαπλωμενος για να δει αν "την παιρνει", της το χτυπαγα ελαφρα να το βγαλει.
Αυτο ηταν.
Εχει τα δικα της σημεια που αραζει ελευθερα.
Δικο της ανακλινδρο στο δωματιο, σπιτακι στη βεραντα κλπ

Aμμ, εγω της την εχω παραχωρησει την πολυθρονα ειναι δικια της! Αφου εχει παρει το σχημα της το μαξιλαρι της πολυθρονας, εκει που κοιμαται εχει κανει βαθουλωμα!!!

fishme1
06-08-11, 19:13
Για αρχη ασε τον να νοιωσει ανετα ακομα δεν σε ξερει καλα .

Αν θες να ανεβαινει σε κρεβατια καναπεδες κλπ δεν υπαρχει προβλημα αν δεν θες τα κοβεις


Μαζεψε καλου κακου οτι μπορει να ριξει κατω , κολονιες χημικα κλπ , και μην εχεις καλωδια την πριζα μην τα μασησει

Μπορεις να του μαθεις το box http://www.google.gr/search?rlz=1C1SKPC_enGR365GR376&q=dog%20crate&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&hl=el&tab=wi&biw=1632&bih=812 για να καθεται εκει οταν λειπεις , μην σου φενεται καπως αμα το μαθει θα μπαινει και μονος του


Μια καλη ξηρα τροφη ειναι οτι πρεπει για αρχη αμα θες ψαξε και για την BARF διατροφη

Λουρι παντα και χωρις λουρι μονο σε περιορισμενους χωρους χωρις σκυλους που μπορει να ειναι " αντιζηλοι " γιατι οσα μπουκαλακια νερο και να τους ριχνεις αμα τυχεις σε σκυλο που θελει να κανει κακο δεν του κανει τιποτα το βρεξιμο , εχω εναν ημιαιμο τετοιο και ξερω τι σου λεω , μεγαλο προβλημα :(

aquahobby
06-08-11, 20:03
thank u για τις συμβουλες.

Σημερα ειναι το πρωτο τεστ.
Του αφηνω νερο,φαγητο στο μπαλκονι και θα φυγω για εξω,θα γυρισω 2-3 βεβαια θα ειναι καποιος στο σπιτι οποτε θα μαθω και ποια η συμπεριφορα του

τωρα μες στο κλουβι ποσο ανετα θα νιωθει:confused:

delta66
06-08-11, 23:08
Παντως αν του εχεις λουρι και του πεσει αλλος σκυλος ειναι χειροτερα με το λουρι.

fishme1
07-08-11, 00:02
Αν του την πεσει το αφηνεις

Στην βολτα μπορουν να συμβουν πολλα παραπανω απο εναν σκυλοκαβγα που με λουρι τα αποφευγεις , οποτε νομιζω οτι το να μην φορας λουρι στον σκυλο για αυτον τον λογο μονο ειναι λιγο επιπολαιο

ARIS1983
07-08-11, 07:33
Σε βολτα με λουρι δεν υπαρχει περιπτωση να προλαβει να του την πεσει αλλος σκυλος γιατι απλα με το που δεις καποια περιεργη κινηση μπαινεις εσυ μπροστα και ο αλλος σκυλος καταλαβαινει οτι εχει να κανει με εσενα οποτε του κοβεται η φορα.

aquahobby
07-08-11, 12:19
Παντως βλεπω οτι μου τσιναει αρκετα οταν ας πουμε θελω να τον βγαλω στο μπαλκονι γιατι πιθανον καταλαβαινει οτι δεν θα ειναι μαζι μου.χθες επειδη ηθελα να φυγω και το μπαλκονι ειναι μεγαλο του φωναζα να βγει εξω για δεκα λεπτα ως που πηγα και τον τραβηξα απο το λουρι και μου αγριεψε.

Σημερα στην ιδια συμπεριφορα εσκυψε το κεφαλι και βγηκε.

Η αληθεια ειναι οτι με στεναχωρει που το βλεπω και ξενερωνει οταν ειναι να βγει μπαλκονι αλλα φανταζομαι δεν πρεπει να μου παρει τον αερα:rolleyes:

Dimitris77
07-08-11, 13:09
Tο σκυλι ειναι ακομη φοβισμενο με το ''εξω''.Πρεπει να κερδισεις την εμπιστοσυνη του.Ο χρονος ειναι ο καλυτερος γιατρος....

fishme1
07-08-11, 14:39
Λογικα σου γρυλισε γιατι φοβηθηκε , θελει χρονο να μαθει το λουρι και το κολλαρο τον χωρο και εσενα , μην βιαζεσαι

Το μπαλκονι εχει σκια και προστασια απο την ζεστη το καλοκαιρι και απο το κρυο τον χειμωνα ;

Ταιζε τον στο μπαλκονι να αρχισει σιγα να νιωθει ανετα με τον χωρο να καθεστε μαζι εκει καποια ωρα της ημερας κλπ αλλα να μην τον εχεις μονιμα στο μπαλκονι

delta66
07-08-11, 15:48
Σε βολτα με λουρι δεν υπαρχει περιπτωση να προλαβει να του την πεσει αλλος σκυλος γιατι απλα με το που δεις καποια περιεργη κινηση μπαινεις εσυ μπροστα και ο αλλος σκυλος καταλαβαινει οτι εχει να κανει με εσενα οποτε του κοβεται η φορα.
Αν στην πεσει απο πισω αδεσποτος δεν προλαβαινεις να κανεις τιποτα (παθων).
Και το σκυλι το ειχε καταλαβει και προσπαθουσε να γυρισει να αμυνθει αλλα εγω κοιμομουν :smt108
Ραμματα στο μπουτι εμεις, κομμενο αυτι ο αδεσποτος για να την αφησει. :(

Παντως βλεπω οτι μου τσιναει αρκετα οταν ας πουμε θελω να τον βγαλω στο μπαλκονι γιατι πιθανον καταλαβαινει οτι δεν θα ειναι μαζι μου.χθες επειδη ηθελα να φυγω και το μπαλκονι ειναι μεγαλο του φωναζα να βγει εξω για δεκα λεπτα ως που πηγα και τον τραβηξα απο το λουρι και μου αγριεψε.

Σημερα στην ιδια συμπεριφορα εσκυψε το κεφαλι και βγηκε.

Η αληθεια ειναι οτι με στεναχωρει που το βλεπω και ξενερωνει οταν ειναι να βγει μπαλκονι αλλα φανταζομαι δεν πρεπει να μου παρει τον αερα:rolleyes:
Δεν θελει βια.
Υπομονη και ανταμοιβη ο\ταν κανει αυτο που θελεις.
Η αρχη ειναι μονο δυσκολη, μετα θα τα βρισκετε αερας.

Λογικα σου γρυλισε γιατι φοβηθηκε , θελει χρονο να μαθει το λουρι και το κολλαρο τον χωρο και εσενα , μην βιαζεσαι

Ταιζε τον στο μπαλκονι να αρχισει σιγα να νιωθει ανετα με τον χωρο να καθεστε μαζι εκει καποια ωρα της ημερας κλπ αλλα να μην τον εχεις μονιμα στο μπαλκονι
+1

chemical mac
08-08-11, 10:11
το ίδιο θέμα είχα με την δικιά μου όταν την πρωτοπήρα. για ένα μήνα βγαίναμε βόλτα αγκαλιά στην πυλωτή (που διαθέτει κήπο) για να κάνει τις ανάγκες της και να ξεψαρώνει. Θα μάθει το καινούριο περιβάλλον και πάνω από όλα θα μάθει εσένα και όλα θα στρώσουν. θέλει χρόνο. όταν το πήγες σε γιατρό το σκυλί το τσεκάρισες για τσιπάκι; αν δεν έχει κι αποφασίσεις να το κρατήσεις μαζί με τις εξετάσεις εμβόλια κτλ που απαιτούνται, βάλ' του κι ένα τσιπάκι. δεν κοστίζει τίποτα και είναι ένα βήμα παραπάνω στη σχέση σου με τον σκύλο (δεν είσαι απλά ένας ιδιοκτήτης, είσαι Ο ιδιοκτήτης του σκύλου με ότι ευθύνες συνεπάγεται αυτό)
καλή συνέχεια και υπομονή.

lion
08-08-11, 10:35
Κουκλάκι!!!!
Κοίτα μήπως το έχουν χάσει και το ψάχνουν.

aquahobby
08-08-11, 10:51
για το τσιπακι που λες το τσεκαρε ναι και δεν ειχε

το σκυλακι παιδια δεν ειναι καθολου ψαρωμενο.μου γαγβιζε σημερα το πρωι για να τον βγαλω εξω και μολις ανοιξα την πορτα εφυγε με την μια.Με στεναχωρησε γιατι δεν ακουγε και τον εψαχνα κανα πενταλεπτο να τον βρω.του εβαλα τις φωνες κλασσικα τωρα παω να παρω και λουρι.

Αυτο που με φοβιζει ειναι μηπως εχει μαθει το ''εξω'' και δεν την παλεψει σπιτι

chemical mac
08-08-11, 10:57
όλα είναι θέμα εκπαίδευσης (δικής του και δική σου ταυτόχρονα). πριν το σπιτώσεις κάνε ένα ψάξιμο μήπως το έχασε κάποιος (με αγγελία στο δίκτυο ή ακόμα και σε περιοδικά). το ότι σου γάβγιζε για να βγει είναι καλό. τουλάχιστον δεν θα λερώσει στο σπίτι. όσο για το αν ακούει ή όχι νομίζω ότι βιάζεσαι. είστε μαζί 3 μέρες, ακόμα μαθαίνεται ο ένας τον άλλο. υπομονή χρειάζεται. και ναι you can teach an old dog new tricks, οπότε μην μασάς

aquahobby
08-08-11, 12:28
ρε παιδια νομιζω οτι ειναι αυτο
το βρηκα σε αγγελια οτι το ψαχνουν :(:(
τι να κανω?
-------------------------
αν και ΟΛΟΙΔΙΟ το σκυλι την τσεκαρα τη Photo πολυ καλα πηρα στο τηλεφωνο και μ ειπαν οτι το σκυλακι εχει βρεθει

Dimitris77
08-08-11, 12:28
Δωσε λινκ της αγγελιας.
Θα κανεις οτι θα ηθελες να κανει οποιος εβρισκε ενα ζωακι που θα ειχες χασει εσυ....

lion
08-08-11, 12:29
Σκέψου ότι είσαι στην θέση τους ....

aquahobby
09-08-11, 10:36
καλημερααα

παιδια νομιζω οτι το σκυλακι ειναι πολυ ανησυχο.
καταρχην πλεον οταν το βγαζω βολτα με το λουρι(του κανω καμια ωρα βολτα γιατι εχω και χρονο) δεν θελει να γυρισουμε.οταν χθες εφτασα εξω απο το σπιτι ενω σε ολη τι διαδρομη δεν εβαζα καθολου δυναμη αντιδρουσε πολυ σε σημειο νομιζω που ποναγε.δεν ηθελε με τιποτα να μπει μεσα.η βολτα εγινε στη 1 τα ξημερωματα

με ξυπνησε σημερα στις 8 γρυλιζε και μ εγλειφε και με το που σηκωθηκα γαβγιζε διπλα στην πορτα για να βγει εξω.του εκανα συντομη βολτα(με την τσιμπλα στο ματι ειμουνα) και εξω απο το σπιτι παλι τα ιδια.

Μηπως ειναι δυστυχισμενο ετσι η μηπως δεν εχει μαθει ακομα πως ειναι να εχει αφεντικο?Σορυ που σας πρηζω αλλα δεν εχω εμπειρια στο θεμα και γι αυτο ρωταω.

Dimitris77
09-08-11, 10:55
Yπομονη θελει,δεν ειναι τιποτα,πρεπει να του μιλας με λιγο αυστηρο τονο οταν θες να του δωσεις να καταλαβει οτι πρεπει να γινει το δικο σου και να το επιβραβευεις οταν κανει κατι σωστο.Πρεπει να μαθει οτι εσυ εισαι το αφεντικο και οτι δεν κανει οτι του γουσταρει.

aquahobby
10-08-11, 20:55
παιδια οκ με το σκυλακι αρχιζω και τα βρισκω.
ενα θεμα εχω μονο.
μενει στο μπαλκονι απογεματινες ωρες που δουλευω και χθες που γυρισα 12 το βραδυ ανοιγω την μπαλκονοπορτα και εκανε σαν τρελο γαβγιζε χοροπηδαγε και ηθελε να βγει εξω.
δεν σταματησε να γαβγιζει σε σημειο που επρεπε να το βγαλω αμεσα(ειμαι και σε πολυκατοικια με γρινιαριδες).
τι μπορω να κανω γι αυτο.Θα χρειαστει να πεισω μανα/πατερα να το βγαζουν ενδιαμεσα εξω για να μην φρικαρει?

Dimitris77
10-08-11, 21:04
Οσο λειπεις αν του δινουν λιγακι προσοχη δεν θα κανει σαν παλαβο μετα...αλλα προσεχε,ο σκυλος εχει ενα αφεντικο και αυτο εισαι εσυ οποτε οποτε σε βλεπει θα κανει χαρες πολλες....

aquahobby
10-08-11, 21:17
Οσο λειπεις αν του δινουν λιγακι προσοχη δεν θα κανει σαν παλαβο μετα...αλλα προσεχε,ο σκυλος εχει ενα αφεντικο και αυτο εισαι εσυ οποτε οποτε σε βλεπει θα κανει χαρες πολλες....


Σ ευχαριστω που βοηθας αλλα παιρνω πρωτη φορα σκυλακι γι αυτο και οι αποριες
Κοιτα σημερα συγκεκριμενα εμεινει μονο του απο τις 4 μεχρι τωρα οπου και εσκασε τηλεφωνο απο τη μανα μου οτι του ανοιξε την πορτα και εκανε σαν τρελο χοροπηδαγε και γαβγιζε στην πορτα.ενταξει νομιζω 6 ωρες μπαλκονι δεν ειναι και πολλεςςςς.

Dimitris77
10-08-11, 21:30
Για σκυλο νεοφερτο,σε ξενο περβαλλον,ειναι πολλες.
Δεν εχει εξοικιωθει ουτε με την οικογενεια σου ουτε με τον χωρο ακομα και η παρουσια σας του παρεχει καποιου ειδους ασφαλεια ας πουμε.
Φυσικα και οτι απορια εχεις να την μοιραζεσε εδω μεσα,καποιος θα μπορει να σε βοηθησει λεγοντας την γνωμη του συμφωνα με τις γνωσεις που απεκτησε απο την συμβιωση με σκυλακι.

mikrosaquaristas
11-08-11, 14:43
Εύγε φίλε μου!!!
χάρισες στον εαυτό σου πολύ πολύ καλό κάρμα και στο σκυλάκι μία ασφαλή ζωή

τώρα που εξασφαλίστηκε το ζείν ας περάσουμε και στο ευ ζείν :)

καταρχάς δεν είναι καμίας ράτσας εννοείται και ακόμα κι αν θυμίζει κάτι αυτό μας είναι παντελώς αδιάφορο και κυρίως άχρηστο.
παρεπιμπτόντως το τερριέ δεν είναι φυλή -υπάρχουν πάνω απο 40 φυλές με δεύτερο συνθετικό την λέξη τερριέ και ξεκινάνε απο πολύ μικρού μεγέθους και καταλήγουν σε πολύ μεγάλου -το μόνο κοινό χαρακτηριστικό τους είναι τα αστείρευτα ποσά διάθεσης για κίνηση και σκανδαλιές με αποκορύφωμα το Τζάκ ράσσελ

αντιπαρέρχομαι του τα αδέσποτα είναι εξυπνότερα των βουτυρομπεμπέδων καθότι ουδεμία ομαδοποίηση της εξυπνάδας των αδέσποτων δεν μπορεί να γίνει αφού είναι όλα "ότι νάναι" απο όλες τις απόψεις
βέβαια-το να επιβιώσει ένα σκυλί στους δρόμους μιάς μεγαλούπολης σίγουρα κάτι σημαίνει...αλλά μπορεί να σημαίνει ότι λειτουργούσε "ποντικίσια" δηλαδή κρυβόταν όταν άκουγε τον ελάχιστο θόρυβο....

καταρχάς επιβάλλεται να του κάνεις αιματολογικές εξετάσεις και ειδικά για ερλίχια και καλαζάρ (πρόσεξε που θα πάς μην σε γδάρουν ε!!!)
με τα μάτια εξέταση για αυτές τις παθήσεις δεν γίνεται ή μάλλον γίνεται αλλά είναι πλέον αργά.....

επι των αποριών σου τώρα το μόνο που μπορώ να προτείνω είναι υπομονή κι επιμόνη
γλυκό τόνο φωνής όταν έχει αποδεκτές συμπεριφορές και αυστηρό τόνο φωνής στις υπόλοιπες
μην το κοιτάς κατευθείαν στα μάτια ακόμη-νιώθει πιο άνετα να κοιτάς λίγο πιο πέρα απο τα μάτια του
δώστου χρόνο καθώς εσύ θα προσπαθείς να νιώσει άνετα και ασφαλής μαζί σου
η αλλαγή περιβάλλοντος (ακόμα και απο την κόλαση που ήταν στον παράδεισο που βρέθηκε) δημιουργεί μία δόση ανασφάλειας στο σκυλάκι
δώστου χρόνο
τάιζέ το δύο φορές την ημέρα όσο λέει το σακί
αν του έχεις παιχνίδια μην του τα αφήνεις όλη μέρα
πάρε ένα χοντρό κόκκαλο μοσχαρίσιο και δώστου να απασχολείται όταν λείπεις
γενικά υπομονή
και ότι θές πάλι εδώ είμαστε
ΥΓ
υπάρχουν και φόρουμ ειδικά για σκυλιά ,το ξέρεις άλλωστε

aquahobby
11-08-11, 15:29
Εύγε φίλε μου!!!
χάρισες στον εαυτό σου πολύ πολύ καλό κάρμα και στο σκυλάκι μία ασφαλή ζωή

τώρα που εξασφαλίστηκε το ζείν ας περάσουμε και στο ευ ζείν :)

καταρχάς δεν είναι καμίας ράτσας εννοείται και ακόμα κι αν θυμίζει κάτι αυτό μας είναι παντελώς αδιάφορο και κυρίως άχρηστο.
παρεπιμπτόντως το τερριέ δεν είναι φυλή -υπάρχουν πάνω απο 40 φυλές με δεύτερο συνθετικό την λέξη τερριέ και ξεκινάνε απο πολύ μικρού μεγέθους και καταλήγουν σε πολύ μεγάλου -το μόνο κοινό χαρακτηριστικό τους είναι τα αστείρευτα ποσά διάθεσης για κίνηση και σκανδαλιές με αποκορύφωμα το Τζάκ ράσσελ

αντιπαρέρχομαι του τα αδέσποτα είναι εξυπνότερα των βουτυρομπεμπέδων καθότι ουδεμία ομαδοποίηση της εξυπνάδας των αδέσποτων δεν μπορεί να γίνει αφού είναι όλα "ότι νάναι" απο όλες τις απόψεις
βέβαια-το να επιβιώσει ένα σκυλί στους δρόμους μιάς μεγαλούπολης σίγουρα κάτι σημαίνει...αλλά μπορεί να σημαίνει ότι λειτουργούσε "ποντικίσια" δηλαδή κρυβόταν όταν άκουγε τον ελάχιστο θόρυβο....

καταρχάς επιβάλλεται να του κάνεις αιματολογικές εξετάσεις και ειδικά για ερλίχια και καλαζάρ (πρόσεξε που θα πάς μην σε γδάρουν ε!!!)
με τα μάτια εξέταση για αυτές τις παθήσεις δεν γίνεται ή μάλλον γίνεται αλλά είναι πλέον αργά.....

επι των αποριών σου τώρα το μόνο που μπορώ να προτείνω είναι υπομονή κι επιμόνη
γλυκό τόνο φωνής όταν έχει αποδεκτές συμπεριφορές και αυστηρό τόνο φωνής στις υπόλοιπες
μην το κοιτάς κατευθείαν στα μάτια ακόμη-νιώθει πιο άνετα να κοιτάς λίγο πιο πέρα απο τα μάτια του
δώστου χρόνο καθώς εσύ θα προσπαθείς να νιώσει άνετα και ασφαλής μαζί σου
η αλλαγή περιβάλλοντος (ακόμα και απο την κόλαση που ήταν στον παράδεισο που βρέθηκε) δημιουργεί μία δόση ανασφάλειας στο σκυλάκι
δώστου χρόνο
τάιζέ το δύο φορές την ημέρα όσο λέει το σακί
αν του έχεις παιχνίδια μην του τα αφήνεις όλη μέρα
πάρε ένα χοντρό κόκκαλο μοσχαρίσιο και δώστου να απασχολείται όταν λείπεις
γενικά υπομονή
και ότι θές πάλι εδώ είμαστε
ΥΓ
υπάρχουν και φόρουμ ειδικά για σκυλιά ,το ξέρεις άλλωστε

σ ευχαριστω φιλε μου για τις πληροφοριες.βλεπω οτι οσο περνανε οι μερες τοσο πιο πολυ το συνηθιζω βεβαια κανω αγωνα οταν φευγω για να βγει στο μπαλκονι μιας και μου αντιστεκεται πολυ και ειναι κατι που με στεναχωρει.(δεν γαβγιζει αλλα τον παω σηκωτρο)Ευελπιστω να το συνηθισει και να μην εχω προβληματα
Του πηρα κατι παιχνιδια κατι πλαστικα να παιζει εκει που οταν τα βλεπει τρελαινεται μετα απο λιγο δεν δινει σημασια.΄


Οσο γι αυτο που γραφεις παραπανω και το εχω κανεi bold δεν ειμαι και σιγουρος.Μηπως η ελευθερια του δεν ηταν τελικα κολαση?Φαγητο ολο και καποιος τα ταιζε και επειδη κοντα στο σπιτι εχει καταστημα πηγαινε εκει και τρωγεται

mikrosaquaristas
11-08-11, 16:28
τα παιχνίδια είναι για να παίζετε μαζί ;)
το κόλαση για τον σκύλο είναι "χωρίς αγέλη κι αρχηγό"
και το πρόβλημα με το μπαλκόνι λέγεται άγχος αποχωρισμού-πιστεύει ότι "τον παρατάς"
καλύτερα να πάρεις ένα crate και να του το έχεις μέσα στο σπίτι

aquahobby
11-08-11, 16:50
τα παιχνίδια είναι για να παίζετε μαζί ;)
το κόλαση για τον σκύλο είναι "χωρίς αγέλη κι αρχηγό"
και το πρόβλημα με το μπαλκόνι λέγεται άγχος αποχωρισμού-πιστεύει ότι "τον παρατάς"
καλύτερα να πάρεις ένα crate και να του το έχεις μέσα στο σπίτι

Ξεπερνιεται?Θα καταλαβει οτι δεν τον παραταω?

Efh
12-08-11, 11:04
και γω εχω σκυλακι
4 μηνων ημιαιμο!!
πριν απο 2 μηνες το υιοθετησα!
λογικα αφου εχει κολαρο το δικο σου πρεπει να ειναι απο καποιο σπιτι που λογικα το παρατησανε γιατι ειναι γουρουνια οι ιδιοκτητες του
αφου ειναι 2 χρονων....ταιζεις 2 φορες την μερα
για να εχεις και καποιο ελεγχο της ποσοτητας τροφης που λαμβανει ο σκυλος
*πρεπει να ειναι σε αναλογια με το βαρος του
για θεμα τροφης δεν ξαναμιλαω
εγω προτιμαω μονο ξηρα
και μια φορα τον μηνα μαγειρευτο η ωμο μονο και μονο για την αλλαγη
να ξερεις οτι οταν τρωει μετα απο 10 λεπτα πρεπει να τον πηγαινεις βολτα πριν τα κανει μεσα στο σπιτι....
εμενα που ειναι κουταβος ετσι κανω και μεσα δεν λερωνει πλεον
να του μαθεις να κανει και κολπα
θα σου αρεσει πολυ να ασχολεισε μαζι του θα τον λατρεψεις μολις δεις ποσο εξυπνος ειναι!
ειναι και ομορφουλης!!!
οσο για τις ωρες που μενει μονος πρεπει να τον αφισεις να συνηθησει σε αυτο
εγω τι να πω που μολις φευγω κλαιει? κανω πως δεν ακουω....και εδω και 2 μηνες καταφερα να περιορισω το κλαμα

ελπιζω να μην σε κουρασα!

delta66
12-08-11, 11:27
να ξερεις οτι οταν τρωει μετα απο 10 λεπτα πρεπει να τον πηγαινεις βολτα πριν τα κανει μεσα στο σπιτι....

Αυτο δεν ειναι απολυτο γιατι μερικες ρατσες σκυλιων (αυτα με στενη κοιλια) δεν πρεπει να τρεχουν μετα το φαγητο αφου μπορει να παθουν συστροφη στομαχου.
Εγω ταιζω παντα μετα τη βολτα (αφου η βολτα εμπεριεχει και τρεξιμο)

mikrosaquaristas
12-08-11, 12:56
όχι βόλτα μετά το φαγητό
φαγητό μετά την βόλτα μόνο

και η συστροφή είναι κίνδυνος βέβαια(κυρίως σε μεγαλόσωμες φυλές και σπάνια σε μικρότερες)
αλλά και φυσικά να το πάρουμε...η βόλτα προσομοιώνει το κυνήγι
και όταν πιαστεί το θήραμα έχουμε το "γευμα"
και μετά ανάπαυση

το θέμα τουαλέτας όπως τα λέει η έφη ισχύει μόνο για τα κουταβάκια που κάνουν εκμάθηση τουαλέτας...
όχι για τα μεγάλα σκυλιά

aquahobby
12-08-11, 16:11
παιδια thanks για τις συμβουλες.

Λοιπον εχω νεα,

Το πηγα σημερα κτηνιατρο να δω την εξελιξη με την ωτιτιδα και ειναι καλυτερα.ομως το ενα απο τα πισω ποδια,ειχε γυρισει το νυχι του και ειχε μπει μεσα στο δερμα.
λοιπον το πιανει η γιατρος και το σκυλι αρχισε να τρειλαινεται.γαβγισε και προσπαθουσε να δαγκωσει.Δηλάδη τουλαχιστον εγω που δεν εχω πειρα φοβηθηκα.Το ειχε πιασει απο το λαιμο οσπου μετα απο 5 λεπτα(δεν τον επαιρνε προφανως αλλο απ οτι μου ειπε η κτηνιατρος) ηρεμησε.
του εβαλε φιμωτρο και το κρατουσα.του εβγαλε ενα νυχτι τεραστιο ειχε μπει μεσα στο δερμα.Υστερα απο αυτο το σκυλι αρχισε να μας γλυφει ισως ξελαφρωσε.Του εβαλε κρεμα και γαζα και μου ειπε σημερα στις 4 πριν φυγω απο το σπιτι να του το βγαλω.Μεχρι εδω ολα οκ

Παω λοιπον πριν παιρνω ψαλιδακι να κοψω τη γαζα και αρχισε να αγριευει.δεν δινω σημασια καθολου συνεχιζω οσπου καποια στιγμη γυρναει και δαγκωνει(δεν πονεσα)
μεχρι εκει ητανε.Οσες φορες και αν προσπαθησα δεν μ αφηνε και με αγριευε.Προσπαθησε να δαγκωσει παλι αλλα δεν τα καταφερε
Τι να κανω?
Αυτος τωρα προφανως εχει καταλαβει οτι μου χει παρει τον αερα?

Σορυ για τις πολλες ερωτησεις.

klipitiklopos
12-08-11, 17:46
παιδια thanks για τις συμβουλες.

Λοιπον εχω νεα,

Το πηγα σημερα κτηνιατρο να δω την εξελιξη με την ωτιτιδα και ειναι καλυτερα.ομως το ενα απο τα πισω ποδια,ειχε γυρισει το νυχι του και ειχε μπει μεσα στο δερμα.
λοιπον το πιανει η γιατρος και το σκυλι αρχισε να τρειλαινεται.γαβγισε και προσπαθουσε να δαγκωσει.Δηλάδη τουλαχιστον εγω που δεν εχω πειρα φοβηθηκα.Το ειχε πιασει απο το λαιμο οσπου μετα απο 5 λεπτα(δεν τον επαιρνε προφανως αλλο απ οτι μου ειπε η κτηνιατρος) ηρεμησε.
του εβαλε φιμωτρο και το κρατουσα.του εβγαλε ενα νυχτι τεραστιο ειχε μπει μεσα στο δερμα.Υστερα απο αυτο το σκυλι αρχισε να μας γλυφει ισως ξελαφρωσε.Του εβαλε κρεμα και γαζα και μου ειπε σημερα στις 4 πριν φυγω απο το σπιτι να του το βγαλω.Μεχρι εδω ολα οκ

Παω λοιπον πριν παιρνω ψαλιδακι να κοψω τη γαζα και αρχισε να αγριευει.δεν δινω σημασια καθολου συνεχιζω οσπου καποια στιγμη γυρναει και δαγκωνει(δεν πονεσα)
μεχρι εκει ητανε.Οσες φορες και αν προσπαθησα δεν μ αφηνε και με αγριευε.Προσπαθησε να δαγκωσει παλι αλλα δεν τα καταφερε
Τι να κανω?
Αυτος τωρα προφανως εχει καταλαβει οτι μου χει παρει τον αερα?

Σορυ για τις πολλες ερωτησεις.

Ειναι η ενστικτωδης αντιδραση του απο τον φοβο του πονου.
Εμενα ο γατος μου οταν ειχε χτυπησει το ποδι του και πηγα να του το ακουμπησω, με δαγκωνε ελαφρα, και αμεσως μετα με εγλυφε!
Οταν ενα ζωο ποναει, ειναι στον χαρακτηρα του πως θα αντιδρασει.
Εσυ κανε πως δεν καταλαβαινεις, ακινητοποιησε τον ομως, καλοπιασε τον με γλυκολογα, ωστε να καταλαβει οτι θελεις να τον βοηθησεις, και δωσε του λιγο χρονο να το δεχθει.
Εν αναγκη, βαλε καποιον να σε βοηθησει, αλλα μην τον πιεσεις.
Μονο με το καλο.
Χαιδευε τον στην διαρκεια της προσπαθειας και να προσπαθεις να τον καλμαρεις πριν του βγαλεις την γαζα, με σταθερη φωνη, λεγοντας του μπραβο, η σε οτι λογια επιβραβευσης τον εχεις μαθει.

aquahobby
12-08-11, 17:59
Ναι και μενα ειναι η αληθεια οτι μετα με εγλυφε βεβαια και με το καλο λιγο που το προσπαθησα αντιδρουσε ελαφρα.

Ειναι η ενστικτωδης αντιδραση του απο τον φοβο του πονου.
Εμενα ο γατος μου οταν ειχε χτυπησει το ποδι του και πηγα να του το ακουμπησω, με δαγκωνε ελαφρα, και αμεσως μετα με εγλυφε!
Οταν ενα ζωο ποναει, ειναι στον χαρακτηρα του πως θα αντιδρασει.
Εσυ κανε πως δεν καταλαβαινεις, ακινητοποιησε τον ομως, καλοπιασε τον με γλυκολογα, ωστε να καταλαβει οτι θελεις να τον βοηθησεις, και δωσε του λιγο χρονο να το δεχθει.
Εν αναγκη, βαλε καποιον να σε βοηθησει, αλλα μην τον πιεσεις.
Μονο με το καλο.
Χαιδευε τον στην διαρκεια της προσπαθειας και να προσπαθεις να τον καλμαρεις πριν του βγαλεις την γαζα, με σταθερη φωνη, λεγοντας του μπραβο, η σε οτι λογια επιβραβευσης τον εχεις μαθει.

mikrosaquaristas
12-08-11, 20:15
καταρχάς
δεν σε δάγκωσε
δάγκωσε λέμε όταν ....άσε καλύτερα......πάντως αυτό που σου έκανε ήταν ένα τσίμπημα
ένα "ΜΗ λέμεεεεεεε" σε γλώσσα του σώματος
το ότι σε έγλυφε μετά δείχνει ότι σε δέχεται αλλά απλά φοβάται ...το καυμενάκι

καλά τα λέει ο Κλιπιτι Κλόπος
ενθάρρυνέ τον
αλλά μόλις πάει να σε ξανατσιμπήσει θα αυστηρήνεις -θα σπάσεις τα τζάμια μιλάμε ΜΗΗΗΗΗ ΡΕ
και μόλις χεστεί πάνω του(που θα χεστεί σίγουρα) ξανά γλυκό τόνο και Μπράβο το καλό σκυλάκι (που δεν τσίμπησε πάλι)

αν και καλύτερα να σε βοηθήσει κάποιος και λίγο φιμωτράκι καλύτερα γιατί είναι ενήλικος σκύλος και δεν ζεί καιρό μαζί σου

ΥΓ
καλά σημάδια όλα αυτά πάντως
και ειδικά όταν καταλάβει πως τον θεραπεύεις και του διώχνεις τον πόνο πιστεύω πως θα τον έχεις κερδίσει μία και καλή
:)

Να θυμάσαι ότι τα σκυλιά μπορεί να μην πολλιοκαταλαβαίνουν απο λέξεις.......αλλά καταλαβαίνουν πολύ καλά απο συναισθήματα
άρα όχι άγχος όχι φόβο
ναι σιγουριά
ναι αισιοδοξία
σε ότι κι αν κάνετε μαζί:)

aquahobby
12-08-11, 20:43
Με το καλο τον πηγαινα ρε γαμωτο και οσο επεμενα τοσο αντιδρουσε.Να δω τι θα κανω γιατι μου ειπαν μεχρι το πρωι πρεπει να βγει......

Εχεις δικιο παντως στην κτινιατρο οταν καταλαβε οτι του κανε καλο αρχισε να γλειφει.

Ενδεχεται να δαγκωσει ασχημα η να παω με σιγουρια να του το κοψω?

mikrosaquaristas
12-08-11, 20:50
είναι και ενήλικος
και λίγο καιρό μαζί σου
δεν μπορώ να σου πώ τίποτα για επικείμενες συμπεριφορές
πάντως μην "καις" τα χαρτιά σου προσπαθώντας και ακυρώνοντας την απόπειρά σου
σε ψωνίζει για χέστη και χάνεις πόντους

καλύτερα να προσπαθήσεις με φίμωτρο
και μόλις αντιδράσει να του κόψεις τον βήχα με ένα ΜΗ(που λέγαμε και πρίν)
και οταν τα καταφέρεις τελικά πρέπει να τον επιβραβεύσεις πολύ

fishme1
12-08-11, 20:52
θα λες μπραβο καθ'ολη την διαδικασια , χαδακια ηρεμα και απαλα ακουμπα την γαζα στην αρχη οταν ηρεμησει αρχισε να κοβεις χωρις να σταματησεις να ηρεμεις τον σκυλο , καλη επιτυχια :)

kgf12345
13-08-11, 10:51
τι εγινε τελικα?του την εβγαλες τη γαζα?ελπιζω να πηγανε ολα καλα.μπραβο παντως για την υπομονη σου και τη θεληση σου να βοηθησεις το ζωο.ειναι κριμα να βλεπεις τοσο κοσμο να πηγαινει να αγοραζει σκυλια και πολλες φορες πανακριβα ενω υπαρχουνε τοσα αδεσποτα στο δρομο.λες και αγοραζουνε αυτοκινητο....

aquahobby
13-08-11, 10:54
παιδια παλευω.μολις πριν 10 λεπτα τον ειχα πιασει απο το σβερκο και του λουρι του φωναζα ηταν εμφανες πως δεν μπορουσε να αντιδρασει αλλα το ζωντανο υπεφερε.γαβγισε και γυρνουσε να δαγκωσει.
Εν τελει τη γαζα δεν μπορουσα να τη βγαλω εχει κολλησει για τα καλα και εχοντας το ενα χερι να κραταω με δυναμη το σκυλι δεν μπορεσα.τωρα εχει κρυφτει κατω απο το τραπεζι.το πλησιαζω και δειχνει τρομαγμενο.:(:(

Και ποιος να βοηθησει σημερα που ολα ειναι κλειστα??:confused:

kgf12345
13-08-11, 11:10
ελπιζω να τα καταφερεις,με ψαλιδι δε μπορεις να την κοψεις?

Dimitris77
13-08-11, 11:22
Εχει τρομαξει και θα ειναι δυσκολο τωρα να επεμβεις.Αν εχει κολησει θα πρεπει να την βρεξεις λιγακι με κατι,ισως οξυζενε η κατι παρομοιο για να βγει πιο ευκολα.Παντως θα ελεγα οτι κανεις καν'το μονο με φιμωτρο και αφου περασουν λιγες ωρες.Ξεγελασε τον,καν'τον να ξεχαστει και προσπαθησε παλι το απογευμα.Αλλιως μονο κτηνιατρος.

fishme1
13-08-11, 13:58
ποιος σου ειπε να τον σβερκωσεις και να φωναζεις ; μεγα λαθος

βρεξε το με νερο να ξεκολλησει και μετα βαλε παλι οτι σου πει ο κτηνιατρος ή καλυτερα πηγαινε κατευθειαν στον κτηνιατρο

irongud
13-08-11, 14:16
Μπα ακομα ψαχνω τ ονομα του...Προσπαθω να φαω το φλας με το καταλληλο ονομα..

Το ονομα του σκυλου σου ειναι Τομυ! Tommy στα αγγλικα. δες αυτο και θα καταλαβεις...
_Fm2cHAuLeY
Ο σκυλος στο βιντεο ειναι ο Τομυ και αυτο το πραμα που κακαριζει η αδελφη μου :)

mikrosaquaristas
13-08-11, 14:23
εγώ του είπα να φωνάζει όταν αντιδρά ο σκύλος -δες παραπάνω-αλλά του είπα να τον καλοπιάνει μόλις ηρεμεί και άντε πάλι
και βέβαια τώρα που η γάζα κόλλησε έχει φάει πακέτο και ο φίλος
και ο σκύλος

aquahobby
13-08-11, 15:04
λοιπον φωναξα ενα τυπο απο διπλα και εγινε το εξης

του αγορασα φιμωτρο το οποιο το φορεσα μετα απο μια ωρα με το καλο.του το δωσα το μυρισε και μετα απο λιγο το εβαλα χωρις να αντιδρασει.
εγω το κρατουσα απο το σβερκο και ο αλλος εκοψε με το ψαλιδι μεχρι που βγηκε.
μετα απο αυτο ηρεμησε και αρχισε παλι να γλυφει

η αληθεια ειναι οτι κατα τη διαρκεια του κοψιματος το κρατουσα γερα γιατι αλλιως δεν γινοταν

fish me το καταλαβαινω οτι δεν επρεπε να το σβερκωσω και να του βαλω τις φωνες αλλα αλλιως δεν καθοταν.και επρεπε να γινει.πηρα τηλ το κτηνιατρο ηταν ολα κλειστα και μου ειπε οτι η γαζα πρεπει μια η αλλη να βγει και οτι την εχω κρατησει πολυ γιατι και η πληγη δεν επουλωνεται οπως πρεπει αλλα και οτι πρεπει να παρει αερα.

αυτα
κατα τ αλλα η αληθεια ειναι οτι με κοιταει λιγο φοβισμενα και δεν μου κανει τις χαρουλες πιο πριν..
Ελπιζω τα λαθη μου να μην ηταν τραγικα..

Σας ευχαριστω.τη γνωμη σας...?

Dimitris77
13-08-11, 15:08
Χαδια πολλα τωρα και αγαπες......και μην τον αφηνεις να γλυφει την πληγη.

delta66
13-08-11, 22:27
Το ονομα του σκυλου σου ειναι Τομυ! Tommy στα αγγλικα. δες αυτο και θα καταλαβεις...
Ο σκυλος στο βιντεο ειναι ο Τομυ και αυτο το πραμα που κακαριζει η αδελφη μου :)
Πως και δεν αναψε και τσιγαρο στο τελος? :D

Τι σχεση εχει το ονομα που προτεινεις και το βιντεο δεν καταλαβα.

irongud
13-08-11, 23:09
Πως και δεν αναψε και τσιγαρο στο τελος? :D

Τι σχεση εχει το ονομα που προτεινεις και το βιντεο δεν καταλαβα.

απλα εδειξα οτι ο σκυλος του φιλου ειναι ολοιδιος με τον τομυ της μανας μου και θα του παει αυτο το ονομα.

eimaste aR21rwstoi
22-08-11, 23:17
Μπα ακομα ψαχνω τ ονομα του...Προσπαθω να φαω το φλας με το καταλληλο ονομα..
βγαλε τον gudjonsen:D

delta66
23-08-11, 00:13
βγαλε τον gudjonsen:D
Ειναι νεαρο το ζωο ακομα, με ορεξη :D

eimaste aR21rwstoi
23-08-11, 11:54
Ειναι νεαρο το ζωο ακομα, με ορεξη :D
χαχαχαχαχαχα εχεις ωραιο χιουμορ σπυρο:p
καλα ας τον βγαλει χοσε καρλος τοτε

ας αφησω ομως τα οφ τοπικ και ας ρωτησω πως παει το σκυλι με το ποδαρακι του

aquahobby
25-08-11, 18:56
για gudjonsen δυσκολο μιας και ειναι μες τη ζωηραδα το σκυλι οποτε ατυχες το ονομα:D.Για cisse αλλα αν τον εβρισκα περσι οχι φετος:D:D

Λοιπον με το σκυλι ειναι οπως τα λεγατε.Φαινεται σιγα σιγα να μαθαινει ο ενας τον αλλον,αρχιζει και μ ακουει περισσοτερο μπορω πια και του βαζω σταγονες στο αυτι λογω οτιτιδας χωρις να αντιδραει
Του εχω βαλει τις φωνες δυο τρεις φορες που εχει κανει μ@λ@κιες και μαλλον εχει καταλαβει οτι εγω ειμαι το αφεντικο.
Πχ αντιδρουσε οταν το εβγαζα μπαλκονι τωρα πια τον φωναζω και τις περισσοτερες φορες το κανει μονος του
Εχω προβλημα με το φαγητο ακομα γιατι εχω μια την δικια μου μια τη μανα μου μια τον εναν μια τον αλλον που του ριχνουν φαγητο οποτε το βλεπουν και ετσι την ξηρα τροφη την τιμαει ελαχιστα.
Καποιες φορες δεν φαινεται να θελει τα χαδια μου,δηλαδη παει και αραζει μονος του, αλλα φανταζομαι αυτο ειναι φυσιολογικο.
Τωρα τον εχω εξοχη και εχει πολυ περισσοτερο χωρο...Βεβαια εχει ζωηρεψει πολυ και οταν βλεπει γατα μπορει να γαβγιζει αρκετη ωρα
Στην αθηνα που θα γυρισω κυριακη πρεπει να κανω κατι γιατι εχω και περιεργους γειτονες.τωρα τι θα κανω δεν ξερω.

mikrosaquaristas
26-08-11, 06:50
με τις γάτες....έτσι είναι
και όταν γαυγίζει ο σκύλος και θές να σταματήσει ΔΕΝ του βάζεις τις φωνές
γενικά
τις φωνές δεν τις βάζουμε
τουλάχιστον όχι αν πρώτα δεν έχουμε ζητήσει με τον σωστό τρόπο κάτι ήδη γνωστό στον σκύλο και αυτός μας έχει γράψει εμφανώς

το επιδιωκόμενο είναι μία υγιής σχέση συνεργασίας όπου χωρίς καν λέξεις αλλά μόνο με ένα κοίταγμα και ίσως μία κίνηση του χεριού ο σκύλος να καταλαβαίνει τι χρειάζεται να γίνει
αυτό είναι το τέλειο και προς τα εκεί οδεύουμε
ανάλογα τον σκύλο και την γνώση μας το προσσεγίζουμε πολύ ή λίγο
το μάλωμα δια της έντονης φωνής περιμένει πάντα στο "ράφι" κάποια στιγμή που ο σκύλος μας γειώνει

με το φαί καλά είναι να είστε πιο φειδωλοί γιατί είναι ο βασικός πυλώνας υπακοής του σκύλου
και γιατί η παχυσαρκία στον σκύλο είναι πολύ πιο επιβαρυντική απο ότι για τον άνθρωπο
ο σκύλος τρώει πολύ όταν είναι δύσκολο να νιώσεις με τα δάχτυλά σου τα κοκκαλα του θώρακα
και τρώει καλά όταν ένας μη γνώστης σου πεί "τάισέ το λίγο το καυμένο"
ακόμα κι αν (σε κοντότριχες φυλές) φαίνονται δια γυμνού οφθαλμού τα κόκκαλα του θώρακα,ο σκύλος τρώει μιά χαρά

με το γαυγισμα θέλει προσπάθεια-καλύτερα να προσπαθήσεις να μην βλέπει γάτες,είναι πιό απλό

aquahobby
26-08-11, 11:13
Kοιτα τις φωνες τις βαζω μονο στην περιπτωση που με γραφει εμφανως.πχ τις προαλλες τον αφησα ελευθερο εδω στον κηπο στο εξοχικο και εφυγε στο διπλανο χωραφι για να κηνυγησει μια γατα.20 λεπτα τον φωναζα κι αυτος μ εγραφε.ηταν η γατα στα δεντρα και αυτος απο κατω να γαβγιζει..μεχρι που μπηκα και τον τραβηξα με φωνες και του δωσα με ενα χαρτι εφημεριδα δυο στον πισινο.
δεν ξερω γενικα πια ειναι τα ορια.παντως τις φωνες τις βαζω οταν με ηρεμο τροπο δεν ακουει.

mikrosaquaristas
26-08-11, 18:44
οκ
αλλά...
εφημερίδες και ξύλο
δεν λένε τίποτα
μόνο κακό προκαλούν

είναι σαν να προσπερνάς τα όρια
και να ακυρώνεις την λεκτική επίπληξη

για να μην φεύγει και να μην κάνει λαμογιές (και του τύχει και κανα ατύχημα) έχουμε το λουράκι
με το ξύλο μόνο αντίθετο αποτέλεσμα θα έχεις

aquahobby
26-08-11, 21:30
ok αλλα νταξει σκοπος νομιζω ειναι να εχει και καποιες στιγμες ελευθεριας και γι αυτο καποιες φορες τον αφηνω free.thanks παντως μικρε aquarista:p
-------------------------
και μιας και το θυμηθηκα απο ξηρη τροφη τι προτεινεται?εννοω μαρκα γιατι εχω μπερδευτει με τοσα που διαβαζω

eimaste aR21rwstoi
27-08-11, 08:01
ok αλλα νταξει σκοπος νομιζω ειναι να εχει και καποιες στιγμες ελευθεριας και γι αυτο καποιες φορες τον αφηνω free.thanks παντως μικρε aquarista:p
-------------------------
και μιας και το θυμηθηκα απο ξηρη τροφη τι προτεινεται?εννοω μαρκα γιατι εχω μπερδευτει με τοσα που διαβαζω
με τι εφημεριδα τον βαρεσες?
με πρασινη κ ντερμπι δεν θα το βαρας ποτε!!!μ0νο με την ωρα και αυτο την κιτρινομαυρη!!!:D:D

mikrosaquaristas
28-08-11, 08:16
θέλει αρετή και τόλμη η λευτεριά φίλε μου :) (δεν είναι δικό μου αυτό :D )

το να έχεις ελεύθερο κάποιον προκειμένου να κινδυνεύει απο παντελή άγνοια κινδύνου
και μετά να του τις τσούζεις επειδή το παράκανε .......
καλύτερα λουράκι ;):)

η μόνη χρήση της εφημερίδας για τα σκυλάκια είναι για να κάνει την πάνα για εκμάθηση τουαλέτας
μάλιστα μπορείς να βάζεις την ανάλογη σελίδα και να βγάζεις και το άχτι σου
όταν μάθαινα το πρώτο μου να τα κάνει σε συγκεκριμένο σημείο θυμάμαι ότι κυνήγαγα να βάζω το πρόσωπο του Μπούς
και βέβαια όταν του άφηνε κουραδίτσα ακριβώς στην μούρη έλεγα
"μπράαααααβο το καλό σκυλάκι" και το εννοούσα διπλά!!!!!!!!!

dimitris21
28-08-11, 10:47
θέλει αρετή και τόλμη η λευτεριά φίλε μου :) (δεν είναι δικό μου αυτό :D )

το να έχεις ελεύθερο κάποιον προκειμένου να κινδυνεύει απο παντελή άγνοια κινδύνου
και μετά να του τις τσούζεις επειδή το παράκανε .......
καλύτερα λουράκι ;):)

η μόνη χρήση της εφημερίδας για τα σκυλάκια είναι για να κάνει την πάνα για εκμάθηση τουαλέτας
μάλιστα μπορείς να βάζεις την ανάλογη σελίδα και να βγάζεις και το άχτι σου
όταν μάθαινα το πρώτο μου να τα κάνει σε συγκεκριμένο σημείο θυμάμαι ότι κυνήγαγα να βάζω το πρόσωπο του Μπούς
και βέβαια όταν του άφηνε κουραδίτσα ακριβώς στην μούρη έλεγα
"μπράαααααβο το καλό σκυλάκι" και το εννοούσα διπλά!!!!!!!!!

γιατί ρε φιλαράκι δεν προτιμάς ελληνικά προϊόντα? χάθηκαν δλδ οι ντόπιες φάτσες? :D:D:D

mikrosaquaristas
28-08-11, 11:06
εκείνη την εποχή ήταν το κυνήγι του σαουδάραβα λάντεν
,αρχηγού των σαουδαράβων τρομοκρατών που εκπαιδεύτηκαν στην Αμερική να πιλοτάρουν αεροπλάνα
με λεφτά που έδωσε η οικογένεια Μπούς (για άλλους λόγους όμως)
και που μετά πιλοτάρισαν τα αεροπλάνα τους στο πεντάγωνο
όπου και το ένα τράκαρε και εξαυλώθηκε εντελώς σαν να κουβάλαγε και έναν τόνο C4 (ποτέ δεν ξέρεις βέβαια)
και τα άλλα έπεσαν στους διδυμους πύργους
(όχι αυτούς του Τόλκιν αλλά στο περίπου όμως)
και ενώ τους χτύπησαν πολύ ψηλά αυτοί κατέρευσαν απο κάτω προς τα πάνω ενώ τα συντρίμια τους έγιναν μικρά μικρά κομματάκια
λές και κάποιος είχε βάλει εκρηκτικά(αλλά ποτέ δεν ξέρεις)

...........που κρυβόταν στις σπηλιές του αφγανιστάν υπο την προστασία των κακών ταλιμπαν

αν είχα κουτάβι για εκμάθηση τουαλέτας τώρα........έχω υπόψιν κάτι μούτρα για χέσιμο ;)

delta66
28-08-11, 13:19
Πανες και πολιτικους πρεπει να αλλαζουμε συχνα για τον ιδιο ακριβως λογο.

aquahobby
10-09-11, 21:58
να ενημερωσω λιγο τι γινεται με το σκυλακι γιατι ισως κανω καποια λαθη αν και γενικως δεν εχω προβλητα.

Εχει αρχισει να ακουει στην βολτα ειναι πιο ηρεμος,με την τροφη του(την ξηρα) φαινεται να την εχει συνηθισει και γενικοτερα ειναι πολυ δεκτικος σε χαδια κλπ


εκει που με παραξενεψε απιστευτα και ειδικοτερα σημερα ηταν το εξης:

πηγα Pet city και του πηρα ενα κοκκαλο το οποιο ειναι για να το δαγκωνει και νομιζω τρωγεται.

του το δινω λοιπον αφου το περιεργαστηκε λιγο το αφηνει διπλα του.επειδη ηταν στη μεση του σαλονιου πηγα να το μαζεψω και με το που το βλεπει αυτο παει και το μαζευει.προσπαθησα να του το παρω και εγινα ΤΟ ΕΛΑ ΝΑ ΔΕΙΣ.εκανε προσπαθεια να δαγκωσει και με δυσκολα εβαλα δυναμη για να το απομακρυνω.

πριν λιγο επαναληφθηκε.γιατι γαμωτο???τι κανω λαθος:confused::confused::confused:

klipitiklopos
10-09-11, 22:28
να ενημερωσω λιγο τι γινεται με το σκυλακι γιατι ισως κανω καποια λαθη αν και γενικως δεν εχω προβλητα.

Εχει αρχισει να ακουει στην βολτα ειναι πιο ηρεμος,με την τροφη του(την ξηρα) φαινεται να την εχει συνηθισει και γενικοτερα ειναι πολυ δεκτικος σε χαδια κλπ


εκει που με παραξενεψε απιστευτα και ειδικοτερα σημερα ηταν το εξης:

πηγα Pet city και του πηρα ενα κοκκαλο το οποιο ειναι για να το δαγκωνει και νομιζω τρωγεται.

του το δινω λοιπον αφου το περιεργαστηκε λιγο το αφηνει διπλα του.επειδη ηταν στη μεση του σαλονιου πηγα να το μαζεψω και με το που το βλεπει αυτο παει και το μαζευει.προσπαθησα να του το παρω και εγινα ΤΟ ΕΛΑ ΝΑ ΔΕΙΣ.εκανε προσπαθεια να δαγκωσει και με δυσκολα εβαλα δυναμη για να το απομακρυνω.

πριν λιγο επαναληφθηκε.γιατι γαμωτο???τι κανω λαθος:confused::confused::confused:

Bρε τον αναμικιωρη!:smt082:smt082:smt082

dimitris21
11-09-11, 09:35
η εμπιστοσύνη κτίζεται, δεν κατακτιέται. είναι θέμα χρόνου και σωστού χειρισμού

aquahobby
11-09-11, 10:44
και ο σωστος χειρισμος ειναι να του παιρνεις το κοκκαλο οταν θελεις η δικαιουται να το υπερασπιζεται με τοση κυριαρχικοτητα?:rolleyes:

fishme1
11-09-11, 10:55
οσο τον κοντραρεις τον σκυλο θα σε κοντραρει , αμα θες να του παρεις εναν μεζε , δινε του εναν αλλο ;)

delta66
11-09-11, 11:01
και ο σωστος χειρισμος ειναι να του παιρνεις το κοκκαλο οταν θελεις η δικαιουται να το υπερασπιζεται με τοση κυριαρχικοτητα?:rolleyes:
H αποψη μου ειναι να σκεφτεις με τη νοοτροπια της αγελης.
Ενας αρχηγος (εσυ) μια αγελης (οικογενεια σου), πρεπει να εχεις τον πρωτο λογο σε ολα και ο σκυλος τον τελευταιο (αλλιως θα υπαρχουν προβληματα).
Φυσικα δεν πρεπει να σπας το ηθικο του συνεχως και να τον κανει να χασει το ενδιαφερον για "ζωη", ενεργεια και δραστηριοτητα.
Γι'αυτο πρεπει κι αυτος να εχει τις "στιγμες" του και τις μικρες "νικες" του αλλα με τροπο ακινδυνο.
Δλδ να μη φαινεται οτι σε "νικησε" καθαρα και ανεβηκε στην ιεραρχια, αλλα οτι του παραχωρηθηκε καποιο δικαιωμα στο "μεριδιο" των "λαφυρων".
Πραξε αναλογως τη καθε στιγμη.

gianniwpopi
11-09-11, 11:14
H αποψη μου ειναι να σκεφτεις με τη νοοτροπια της αγελης.
Ενας αρχηγος (εσυ) μια αγελης (οικογενεια σου), πρεπει να εχεις τον πρωτο λογο σε ολα και ο σκυλος τον τελευταιο (αλλιως θα υπαρχουν προβληματα).
Φυσικα δεν πρεπει να σπας το ηθικο του συνεχως και να τον κανει να χασει το ενδιαφερον για "ζωη", ενεργεια και δραστηριοτητα.
Γι'αυτο πρεπει κι αυτος να εχει τις "στιγμες" του και τις μικρες "νικες" του αλλα με τροπο ακινδυνο.
Δλδ να μη φαινεται οτι σε "νικησε" καθαρα και ανεβηκε στην ιεραρχια, αλλα οτι του παραχωρηθηκε καποιο δικαιωμα στο "μεριδιο" των "λαφυρων".
Πραξε αναλογως τη καθε στιγμη.




:smt041:smt041:smt038

aquahobby
11-09-11, 11:20
ισως βεβαια να εχω πιο δυσκολο εργο λογω του οτι το σκυλι και 2 χρονων ειναι αλλα και αδεσποτο ηταν οποτε δεν ξερω και το τι ειχε περασει

να αναφερω για οποιον τον ενδιαφερει οτι στη φιλοζωικη με χαμηλη τιμι(περιπου 20 ευρω) καθε τελευταιο σαββατο του μηνα εχει 3ωρη εκπαιδευση για σκυλια που εμφανιζουν καποια προβληματικη συμπεριφορα.
Γινεται τοσο στο ζωντανο οσο και στους ιδιοκτητες του.

Θα το δοκιμασω....

aquahobby
07-09-16, 13:10
Ποπο βρήκα αυτό το αρθρο οταν πρωτοπεριθαλψα το σκυλάκι και πραγματικά συγκινηθηκα. Τι φοβους είχα, τι δαγκώματα είχα τραβήξει, τι φασαρίες μέσα στο σπίτι και μετα από λίγο όλα λυθηκαν.
Είναι ο πιο αχώριστος φίλος μου, παμε μαζί σχεδόν παντού. Τον αγαπάω όσο τίποτα άλλο. Έχουμε χτίσει μια φανταστική σχέση ξέρω τα χούγια του κι αυτός τα δικά μου.

Τον λατρεύω