PDA

Επιστροφή στο Forum : Πέτρες από ποτάμι με άλγη...ΚΑΝΕΙ???


Alexandros1992
01-08-11, 01:16
Παιδιά καλησπέρα, είναι το πρώτο μου πόστ αλλά σας παρακολουθώ αρκετούς μήνες και μου έχετε ήδη λύσει πολλές απορίες!!!

λοιπόν...έχω ενα ενυδρείο καμιά 80αρια λίτρα το κόβω να είναι...μου το χάρισε μια γειτόνισσα οταν είδε οτι πάλευα με ενα ταπεινο 25αρι...το στρώνω για κανα μήνα σύνολο κ εδω κ 2 βδομάδες έχω και έναν γλύφτη μεσα και είναι όλα καλά αν εξεραισουμε το καφε νερο λογο του ξυλου που εχω βαλει:smt084
έχω μέσα και 2 φυτα που πήρα απο το πετ σιτι...όμως θέλω να βαλω μεσα και καμια 10αρια πέτρες, όμως δεν δίνω 2 και 3 ευρω για την καθε πετρα είναι αστείο...η φυση μπορεί να μας τα παρέχει όλα;)

διαβαζοντας και μαθαίνοντας από ό,τι έχω καταλάβει δεν πρεπει να ρισκαρώ με πετρες απο θάλασσα κ ας είναι σε αυθονία...για αυτο λοιπον γυριζοντας απο το αγαπημενο μου χωριό προς (βαρδουσια όρη μερια) σταματήσα στο πεντακαθαρο ποταμι να μαζεψω πετρες...παρατηρησα ομως οτι όλεσ ειχαν πανω αλγη σε μεγαλη ποσότητα...κοινως 'πράσινη γλίτσα' κ τις εχω βαλει σε εναν κουβα νερο τωρα απλα γιατι φοβαμαι να τις βαλω στο ενυδρειο με αυτην την γλίτσα...δεν ξερω ποιες θα είναι οι επιπτώσεις...παιδια τα ΦΩΤΑ σας ειναι πολυ ομορφες οι πετρεσ αυτεσ...πειτε μου τι να τις κανω?????

Αναμένω διαφωτιστικές απαντήσεις:grin:

tsoum
01-08-11, 01:23
Δεν ειναι κακο να βαζεις πετρες απο θαλασσα απλα υπαρχει αρκετα μεγάλη πιθανότητα να είναι ασβεστολιθικές, που δεν κανουν για ορισμένα ενυδρεία στα οποια θελουμε χαμηλες σκληροτητες γιατι τις αυξανουν. Αντιθετα σε ενα αφρικανικο π.χ. ενυδρείο, θελουμε τετοιες πετρες ωστε να ανεβαζουν τις σκληρότητες.

Τις ιδιες πιθανότητες εχουν και οι ποταμισιες να είναι ασβετολιθικές. Οπότε, ελεγχεις με ακουαφορτε (αν αφρισει ειναι ασβεστολιθική, αν οχι δεν είναι) τις πετρες που έχεις, και αναλογως τις πετας ή τις κρατας.

Για την αλγη, αυτη φευγει πολυ ευκολα με καποιο παλιο σφουγγαρι ή οδοντοβουρτσα. Μετα μπορεις να τις βαλεις σε νερό με χλωρινη για να φυγουν και τα τελευται απομειναρια της αλγης. Μετα θελει πολυ πολυ καλο πλυσιμο να μην μυρίζει χλωρινη και μετα τις βαζεις και με αντιχλωριο 3πλη-5πλη δοση.

Δεν χρειαζεται να πληρωνεις τοσο ακριβα τις πετρες. Μπορεις να πας σε μια μαντρα υλικων και να ζητησεις μη ασβεστολιθικες (βασαλτικες, χαλαζιακες, λαβας και αλλες) με λιγοτερο απο μισο € το κιλο. Εδω στην Θεσσαλονικη εχουν και τα Leroy Merlin.

Alexandros1992
01-08-11, 01:39
Φίλε Γιώργο σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντησή σου...ήσουν πολύ κατατοπιστικός...θα λάβω υπ'οψιν τις συμβουλές σου...αν είχες και κάποιο tip για το καφέ νερό λόγο του ξύλου θα με βοηθούσες ακόμα περισσότερο :)

tsoum
01-08-11, 01:41
Αυτο δυσκολα θα φυγει. Με τις αλλαγες αραιωνει, και νομίζω πως βοηθαει και ο ενεργος ανθρακας. Ξερεις τι είδος είναι το ξύλο που πήρες; Εμενα προσωπικα μου αρεσει η καφετιλα σε ορισμενα ενυδρεία. Το κανει πιο βιοτοπικο.

Alexandros1992
01-08-11, 01:45
Όχι δυτύχως δεν γνωρίζω...λογικά θα είναι από τα πιο ευρεως διαδεδομέν καθώς το πηρα απο αλθσια πετ σιτι κ ήταν το μοναδικο είδος που είχε...με την πρωτη ευκαιρια ή θα παω απο κει να παρω καποια πραγματα κ να ρωτησω τον πωλητη ή θα ανεβασω φωτογραφίες...

όταν λες ενεργος ανθρακας?? σε μπουκαλακι ειναι? η αυτον π εχει το φιλτρο??

tsoum
01-08-11, 03:03
Αυτον που εχει το φιλτρο. Αλλα δεν είμαι σιγουρος για αυτο, μην παρεις τζαμπα, περιμενε επιβεβαιωση.

Βαλε μια φωτο για το ξυλο.