Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Hemianthus callitrichoides μαδάει........

panmaroy
24-07-11, 22:03
Γεια σας παιδιά μετά από την επιτύχει που είχε η καλλιέργεια τουHemianthus callitrichoides emersed αποφάσισα να βάλω ένα κώματα του στο ενυδρείο μέσα να δω τι γινεται….αλλα μαδαει 2 εβδομάδες τώρα και δεν μεγαλώνει ξέρει κάνεις τι φταίει??? Γιατί έχουν σπάσει τα νευρά μου….
Το ενυδρείο μου είναι αυτό:

Διαστάσεις:50*50*25
Όγκος: 62,5L
Κατηγορία:Κοινωνικο ενυδρειο με φυτα
Φυτά: Bacopa monnieri ,cabomba caroliniana,Higrophila_20corymbosa,hydrocotyle leucocephala,microsorum pteropus,Rotala rotundifolia
Ψάρια / Άλλα είδη:Ξυφοφοροι και Νεον τετρα
Διακοσμητικά υλικά:Χαλαζιακο χαλικη
(χαλίκι, ξύλα κ.λ.π.)
Φόντο:
Φωτισμός:3*15W εχω 2 λαμπες τον 18000 k ροζ Aqua-glo μια 10000 κ cool dayly laigh
Διάρκεια φωτισμού:10
Φιλτράρισμα:Fluval 205
Θερμοστάτης:100W
Λίπανση:FULL
Παροχή CO2:2L Μπουκαλα 30ppm

Παράμετροι:

pH:7,2
Γενική σκληρότητα (GH):14
Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):5
Αμμωνία (ΝΗ3):0
Νιτρώδη (ΝΟ2):0
Νιτρικά (ΝΟ3):25
Αλλαγές νερού:1Φορα την εβδομαδα 50%
Θερμοκρασία:27

Τσιόνογλου Σταύρος
24-07-11, 22:29
Δώστου χρόνο να προσαρμοστεί στην εντός νερού ζωή του και σε εμένα οτι φύτευα στην αρχή έχανε φύλλα και μετα έβγαζε τα κανόνικά του φυλλαράκια που ηταν και πιο μικρα σε μέγεθος.

panmaroy
24-07-11, 22:36
Γεια σου Σταυρο! τι λεει η κομοτηνη?δεν ξερω αν με θυμασαι ειχα ερθει στο μαγαζι με μια κοπελα και μου ειχεσ δωσει red cherry και κατι φυτα....λοιπον πηρα ολα οσα μου ειπες και ολα ειναι οκ εκτος απο το cuba!αλλα για να το λες εσυ ετσι θα ειναι...!

Τσιόνογλου Σταύρος
24-07-11, 22:50
Γεια σου Σταυρο! τι λεει η κομοτηνη?δεν ξερω αν με θυμασαι ειχα ερθει στο μαγαζι με μια κοπελα και μου ειχεσ δωσει red cherry και κατι φυτα....λοιπον πηρα ολα οσα μου ειπες και ολα ειναι οκ εκτος απο το cuba!αλλα για να το λες εσυ ετσι θα ειναι...!

Ε την cuba δεν την πήρες απο μας για αυτό χαχαχαχα (πλάκα κάνω εξάλλου μεχρι τώρα δεν φέρναμε και πολλά πολλα΄γρασίδια γιατι δεν εχουν και πολλές αντοχες στο μαγαζι.Συνήθως έτσι γίνεται με την cuba οταν είναι απο καλλιέργεια εκτός νερού για κανα 2-3 βδομάδες χάνει φυλλατα οποία τα βλέπεις να κιτρινίζουν στην αρχή και να φεύγουν στην επιφανεια Θέλει χρόνο να προσαρμοστεί.Με την αλλαγη που έκανα στο ενυδρείο πήρα απο την cuba που είχα και ξαναέβαλα σε κανα 2 σημεία στο καινούργιο ενυδρείο επειδη ηταν απο καλλιέργεια εντός νερού δεν παρουσίασε κανένα πρόβλημα άσε που σε μια βδομάδα ενώθηκαν τα κενα των μερίδων που είχα βάλει.

nicpapa
25-07-11, 00:01
Δώστου χρόνο να προσαρμοστεί στην εντός νερού ζωή του και σε εμένα οτι φύτευα στην αρχή έχανε φύλλα και μετα έβγαζε τα κανόνικά του φυλλαράκια που ηταν και πιο μικρα σε μέγεθος.
Ειναι λογικό γιατί όταν βρίσκεται σε emesed μορφή αναπτύσει άλλα φύλα ωστε να αποροφα οξυγονο-διοξειδιο απο το αέρα ,
με το που το βάλεις στο νερό θα πρέπει να πετάξει τα φύλλα της emersed μορφής και να αναπτύξει τα κανονικά του.
Οπότε δώσε του χρόνο .
Μια παρατήρηση μόνο
Ψάρια / Άλλα είδη:Ξυφοφοροι και Νεον τετρα τα είδη αυτα δεν ταιριάζουν.