PDA

Επιστροφή στο Forum : Αρτέμια


basilhs
22-02-04, 01:24
Θα ήθελα να ρωτήσω μερικά πράματα για την artemia μιας και λίγα κ γενικα πράματα μπόρεσα να βρω σε προηγούμενα post μέσα στο foroum.
Υπάρχει δυνατότητα να συντηρηθεί για μεγάλο διάστημα και να αναπαραχθεί?
Αναπαράγεται και με παρθενογέννηση όταν ενηλικιωθεί ?
Σε τι θερμοκρασία(νομίζω πως έχει μεγάλες ανοχές αφου εκκολαφτεί) κ γενικώς σε τι συνθήκες μπορεί να συντηρηθεί?
Π.χ. σε ένα μικρό ενυδρειάκι 10-15 λίτρων σε θερμοκρασια περίπου 20+ C με μια δυνατή αεραντλία, κανονικές αλλαγές νερού, τάισμα με μαγιά - ζωμό καρότου – αλγη μπορεί να συντηρηθεί?
Όποιος έχει ανάλογη πείρα ας βοηθήσει …. :roll:

Υ.Γ. υπάρχει κάποιος στη Θες/νικη που να έχει αποικία από microworms ή Vinegar Eels?

Tolis
22-02-04, 03:29
Πολυ παλια ειχα δοκιμασει να κραταω αρτεμιες, σε δυο μεγαλες λεκανες απο αυτες που χρησιμοποιουνται ως τουαλετες γατιων. Μια καλη αερανλτια, ταισμα με sprulina (microzell) και μαγιά. Οντως πολλαπλασιαζονταν, αλλά ο ρυθμος παραγωγης ηταν πολυ μικρος - εβγαζα μια δυο "χορταστικες" μεριδες για ενα ενυδρειο, τη βδομαδα.

Ειναι προτιμοτερο στα ιδια λιτρα, μια καλλιεργεια με δαφνιες - πολυ πιο παραγωγικες, ζουν μεχρι να φαγωθουν μεσα στο ενυδρειο, και δεν χρειαζονται και αλατι.

Δαφνιες, microworms, vinegal eels και άλλα καλουδια, εχουμε ηδη ξεκινησει καποια μελη του Συλλογου , και μολις επεκταθουν και σιγουρευτουν οι καλλιεργειες, θα αρχισουμε να δινουμε.

PIRANHA
24-02-04, 03:13
ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΗΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΛΙΓΟ ΑΛΑΤΙ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΘΕΛΕΙ ΘΑΛ/ΝΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ .

bluefin
25-02-04, 01:40
Η αρτεμια κανει αβγα αυτα ειναι οι κιστες που βαζουμε για εκολαψη.Αν σε ενδιαφερει μονο σαν νιμφη δηλαδη 1-3 mm και δεν σε ενδιαφερουν τα μπουκαλια αγορασε εναν εκολαπτιρα κανει περιπου 20 ευρω, αλλα δεν μπορεις να φτιαχνεις μεγαλες ποσοτιτες και δεν μεγαλωνει.
Εμπλουτισμος γινετε μια μερα πριν ταισουμε γιατι νωρίτερα μεταβολιζεται και δεν εχει αξια.
Το καλιτερο φαι για την αρτεμια ειναι τα τροχοζωα που ειναι και αυτα καλλιεργισιμα αλλα τετοιες ομως παραλληλες καλλιεργειες κανουν μονο καποιοι <<θαλασσινοι>> για να αναπλιρωσουν το πλανκτον που απουσιαζει απο το ενυδρειο αλλα υπαρχει στη φυση.
Να ξερεις παντος οτι η αρτεμια ελκετε απο το φως οποτε οταν την ριχνεις στο ενυδρειο κολιμπα προς την επιφανια που ειναι πιο δυνατο και μενει εκει εκτος αν κατι αλαξει π.χ. το σβισεις η πλισιασεις μια αλλη φωτινη πυγη στη βαση του ενυδρειου