Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Αναζητώ πληροφορίες για hillstream loaches


neos
10-07-11, 22:25
Μήπως έχει κάποιος ασχοληθεί και γνωρίζει περισσότερα για τη μεγάλη οικογένεια των hillstream loaches; Έχω κάνει διεξοδική αναζήτηση στο διαδίκτυο και έχω βρει αρκετά αναλυτικά προφίλ από τα περισσότερα είδη. Θα με ενδιέφερε όμως η προσωπική σας εμπειρία από αυτά τα ψαράκια.

Έχω στήσει ένα ενυδρείο με ανάλογο σετάπ (ασιάτικο ποτάμι http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=54386) και θα με ενδιέφερε να φιλοξενήσω μια μικρή ομάδα (4-6 άτομα) από ένα από τα παρακάτω είδη:

Gastromyzon borneensis (http://www.google.gr/search?tbm=isch&hl=el&source=hp&biw=1280&bih=591&q=Beaufortia+kweichowensis&btnG=%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF %83%CE%B7+%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CF%89%CE% BD&gbv=2&oq=Beaufortia+kweichowensis&aq=f&aqi=g-L1&aql=undefined&gs_sm=s&gs_upl=2674l2674l0l1l1l0l0l0l0l275l275l2-1l1)
Sewellia lineolata (http://www.google.gr/search?tbm=isch&hl=el&source=hp&biw=1280&bih=591&q=Sewellia+lineolata&btnG=%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF %83%CE%B7+%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CF%89%CE% BD&gbv=2&oq=Sewellia+lineolata&aq=f&aqi=g1&aql=undefined&gs_sm=s&gs_upl=2486l2486l0l1l1l0l0l0l0l70l70l1l1)
Beaufortia kweichowensis (http://www.google.gr/search?q=borneensis&hl=el&prmd=ivns&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.&biw=1280&bih=591&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi#um=1&hl=el&tbm=isch&sa=1&q=Gastromyzon+borneensis&oq=Gastromyzon+borneensis&aq=f&aqi=&aql=undefined&gs_sm=e&gs_upl=5049l5049l0l1l1l0l0l0l0l191l191l0.1l1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.&fp=d6eb0782d89ea829&biw=1280&bih=591)

Γνωρίζει κάποιος κάποιο τιπ για να ξεχωρίζει τα παραπάνω είδη; Στους καταλόγους των εισαγωγέων και στις γυάλες των πετσόπ αναφέρονται συνοπτικά ως borneo suckers, chinese loaches, baterfly plecos, hillstream loaches κλπ.

Γνωρίζει κάποιος πιο από τα παραπάνω είδη προέρχεται από αναπαραγωγές σε αιχμαλωσία και πια είναι πιασμένα από τη φύση;

Τα έχετε συναντήσει σε κάποιο κατάστημα στη Θεσσαλονίκη;

Οποιαδήποτε εμπειρία ή πληροφορία γνωρίζετε θα μου είναι πολύ χρήσιμη στη διαδικασία επιλογής...

faceck
11-07-11, 00:40
θα σου απαντησω απο προσωπικη μου εμεπιρια για το δευτερο που εχεις βαλει to butterfly loach οπως ολα τα hillstream loches θελουν δυνατη ροη και οξυγονωση αν και στο δικο μου ενυδρειο 60λιτρο δεν ειχε προβλημα..καθαριζε την αλγη απο τα τζαμια σαν τρελο και δεν αφηνε τιποτα..εκει ηταν και το προβλημα μου..οτι εκτος απο την αλγη στα τζαμια δεν ετρωγε τιποτα αλλο ειναι πολυ δυσκολα στο να φανε ακομα και ταμπλετες για πλεκο..και κατι τελευταιο ότι θελουν θερμοκρασιες απο 20 εως 24 βαθμους περιπου αυτα! δεν ξερω αν σε βοηθησα καθολου εμενα δυστηχως πεθανε μεσα σε μια βδομαδα που το ειχα γιατι μαλλον δηλητηριαστηκε απο αμμωνια λογω αλλαγης aquascape..οποτε καταλαβα ότι ειναι αρκετα ευαισθητα ψαρακια !

neos
11-07-11, 21:55
Αυτό που αναφέρεις για τη διατροφή τους, είναι ένα θεματάκι που θα πρέπει να το δω πιο προσεκτικά. Στα εξειδικευμένα φόρουμ προτείνουν τη λύση του ισχυρού φωτισμού για τη δημιουργία άλγης στα τζάμια και τις πέτρες. Εγώ προτίμησα τη λύση λεντ και για οικονομία αλλά και γιατί τα ψάρια προτιμούν το χαμηλό φωτισμό με αποτέλεσμα το ενυδρείο να τρέχει ένα μήνα τώρα χωρίς σχεδόν καθόλου άλγες... Μέχρι που σκέφτομαι να κάνω πατέντα και να ρίξω πάνω ηλιακό φως με κανένα καθρέπτη...