Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : σκαλαρια vs σκαλαρι


elefterios
06-07-11, 14:46
καλησπερα στη παρεα!

τις τελευταιες 2 εβδ. επικρατει μια ατελειωτη μαχη
Συγκεκριμενα 2 αγγελοψαρα επιτιθενται εναντιον 1 πολυ ασχημα
στο ενυδρειο εχω συνολο 5 σε 200 λτ φυτεμενου.Δυστυχως το 6ο (θηλυκο) απεβιωσε προσφατα

σας παρακαλω για τις συμβουλες σας

delta66
06-07-11, 18:14
Βαλε αλλα 2-3 ψαρια
(αν τα χωραει φυσικα - θελουν 40-50λιτρα το καθενα αναλογα το μεγεθος τους και υψος ενυδρειου ιδανικα πανω απο 60 εκ)

harris samos
06-07-11, 18:26
μαλλον αυτα που επιτηθεντε ειναι ζευγαρι ;) εχω το ιδιο σε 700 λιτρα

elefterios
06-07-11, 19:07
ειναι και τα 5 αρσενικα
αν βρω 2 θηλυκα μπορει να λυθει η "παρεξηγηση"?

delta66
06-07-11, 19:14
Μπορει να δημιουργηθουν και καινουριες :D

Σημασια εχει να υπαρχει ικανος αριθμος ατομων να δημιουργηθει ενα κοπαδακι, αφου ειναι κοπαδοψαρο το σκαλαρι.
Αυτη η προυποθεση μπορει να βοηθησει στο να μοιραζεται η επιθετικοτητα και να νοιωθει μεγαλυτερη ασφαλεια το καθε ατομο κατι που και παλι μπορει να μειωσει την επιθετικοτητα.

Φυσικα μιλαμε παντα για πιθανοτητες, αφου οι κιχλιδες ειναι και απροβλεπτες και εχουν και ξεχωριστο χαρακτηρα η καθεμια ακομα και αναμεσα σε ατομα του ιδιου ειδους.
Μπορει π.χ. να τυχει σε ενα ενυδρειο ενα ζευγαρι μεσα σε ενα καλο σε αριθμο ατομων κοπαδι και να γινει μπαχαλο το ενυδρειο, μπορει να εχεις και 3 ζευγαρια και να ειναι ολα αρμονικα.
Γενικα ομως η υπορξη ικανου αριθμου ατομων κανει καλο.
Αν εχεις ζευγαρι αγριεμενο, το καλυτερο θα ηταν να απομονωθει σε δικο του ενυδρειο αν θες να γινει και αναπαραγωγη και να προφυλαξεις τα αλλα ψαρια.

miki
06-07-11, 21:40
θα συμφωνησω με τον απο πανω.


και θα προσθεσω αν εισαι σιγουρος οτι ειναι και τα 5 αρσενικα.
εγω επι 1+ χρονο πιστευα οτι ειχα ξεχωρισει το αρσενικο με το θυληκο μου σκαλαρι μεχρι που ζευγαρωσαν για πρωτη φορα.απο εκεινη την στιγμη και μετα αλλαξαν και τα χαρακτηριστικα τους και στα γεννετικα τους οργανα και στο καρουμπαλο στο κεφαλι του αρσενικου.

elefterios
06-07-11, 23:30
σας ευχαριστω αλλα να προσθεσω πως τα εχω 3+ χρονια και ολα πλεον δειχνουν πως ειναι αρσενικα
λετε να βρω 2 θηλυκα ?

harris samos
06-07-11, 23:32
απο που τα ξεχοριζεις ?