Επιστροφή στο Forum : Πως να ξεπλύνω αραγωνίτη που έχει χρησιμοποιηθεί σε θαλασσινό;;
Καλησπέρα σε όλους...
Πήρα αραγωνίτη για το αφρικάνικο μου από ένα παιδί που τον είχε χρησιμοποιήσει σε reef για μερικούς μήνες!Πως θα τον κάνω κατάλληλο για το δικό μου;;
Έχω διαβάσει για ξέπλυμα σε νερό με χλωρίνη και μετά για μερικές μέρες μέσα σε νερό με αντιχλώριο!Ταλαιπωρία δεν είναι;χρειάζεται όλο αυτό;
Ευχαριστώ..
υπερβολες φιλε μου...,ξεπλυματα, χλωρινες, βρασιματα, περασματα απο κοσκινο, ψησιμο στον φουρνο, καψιμο με φλογιστρα, τα εχουμε ακουσει ολα :D:D ελεος και ο αραγωνιτης που αγοραζουμε στην σακουλα καποτε στην θαλασσα δεν ηταν;ξεπλυνε με νερο κανα δυο φορες στην αυλη μεσα σε εναν κουβα και δουλεψε τον και να εχει μεινει κατι ζωντανο.. λεμε τωρα ,στο γλυκο νερο δεν θα αντεξει ;)
Λογικα οτι ασθενειες ειναι του θαλασσινου νερου δε μπορουν να επηρεασουν τα ψαρια του γλυκου! Παρολα αυτα ενα καλο καθαρισμα με χλωρινη η με pp (υπερμαγγανικο καλιο) και φυσικα πολυ καλο ξεπλυμα με αφθονο νερο θα ηταν η καλυτερη λυση ωστε να εχεις το κεφαλι σου ησυχο! ;)
υπερβολες φιλε μου...,ξεπλυματα, χλωρινες, βρασιματα, περασματα απο κοσκινο, ψησιμο στον φουρνο, καψιμο με φλογιστρα, τα εχουμε ακουσει ολα :D:D
Χαχαχαχαχα...:smt005:smt005
Γιώργο δεν φοβάμαι κάποια ασθένεια..απλά το αλάτι φοβάμαι!και αν το πλύνω με χλωρίνη θα φοβάμαι οτι δεν το ξέπλυνα καλά μετά...
Χαχαχαχαχα...:smt005:smt005
Γιώργο δεν φοβάμαι κάποια ασθένεια..απλά το αλάτι φοβάμαι!και αν το πλύνω με χλωρίνη θα φοβάμαι οτι δεν το ξέπλυνα καλά μετά...
Η χλωρινη ειναι για απολυμανση (και καψιμο αλγης και αυγων σαλιγκαριων σε φυτα) και οχι για το αλατι, και δεν γινεται με 100% χλωρινη.
Για απολυμανση υλικων βυθου ενα 5% διαλυμα χλωρινης σε νερο φτανει, και παραμονη για καμια ωρα με περιοδικη αναδευση. Μετα ξεπλυμα μεχρι να μη μυριζει το χλωριο στη μυτη.
Εχω κανει απειρες απολυμανσεις ετσι μεχρι και για υλικα σε γαριδοενυδρειο χωρις απωλειες.
Η παραμονη σε νερο με αντιχλωριο μετα την απολυμανση ειναι προαιρετικη και προληπτικη.
Ευχαριστώ..
Να ρωτήσω και κάτι άλλο!το ενυδρείο λειτουργούσε ως θαλασσινό..τρίβω παντού να φύγει η κοραλίνη και πλένω με ξύδι;;η κοραλίνη αν μείνει κάπου θα μου δημιουργήσει πρόβλημα;;(στις κόντρες πχ έχει αρκετή και είναι λίγο δύσκολο να την αφαιρέσω εντελώς από εκεί)
Παιδιά καλησπέρα..τον αραγωνίτη τον άφησα λίγο σε χλωρίνη,του έβαλα και ξύδι,του έβαλα αντιχλώριο μετά,αλλά ακόμα μυρίζει θάλασσα..:confused:τον έχω ξεπλύνει γενικώς πάνω από 10 φόρες!!
Να με ανησυχεί αυτή η μυρωδιά ή απλά δεν θα φύγει ποτέ;;
snakepanos
16-07-11, 20:57
Κακος τον επλυνες κατα την γνωμη μου,ηθελε μονο να τον ξεπλενης με νερο και να τον αφησεις στο ηλιο να στεγνωση καλα αφου τον ανακατεβες καπου καπου,. Τωρα με χλωρινη κανε το ιδιο πραγμα ανακατευε και ξεπληνε καλα και αστην εξω και οταν θα εξατμηζετε το νερο θα φυγει και η χλωρινη.
Κακος τον επλυνες κατα την γνωμη μου,ηθελε μονο να τον ξεπλενης με νερο και να τον αφησεις στο ηλιο να στεγνωση καλα αφου τον ανακατεβες καπου καπου,. Τωρα με χλωρινη κανε το ιδιο πραγμα ανακατευε και ξεπληνε καλα και αστην εξω και οταν θα εξατμηζετε το νερο θα φυγει και η χλωρινη.
Πως θα φύγει η χλωρίνη; Θα αφησει καταλοιπα αμα απλα εξατμιστει. Θελει πολλες πλυσεις και σε νερο με 5x δοση αντιχλωρίου. Στεγνωμα μετα δεν υπαρχει καποιος ιδιαιτερος λόγος.
υπερβολες φιλε μου...,ξεπλυματα, χλωρινες, βρασιματα, περασματα απο κοσκινο, ψησιμο στον φουρνο, καψιμο με φλογιστρα, τα εχουμε ακουσει ολα :D:D ελεος και ο αραγωνιτης που αγοραζουμε στην σακουλα καποτε στην θαλασσα δεν ηταν;ξεπλυνε με νερο κανα δυο φορες στην αυλη μεσα σε εναν κουβα και δουλεψε τον και να εχει μεινει κατι ζωντανο.. λεμε τωρα ,στο γλυκο νερο δεν θα αντεξει ;)
Σωστός ο φίλος:D:p;) δύο ξεπλυματάκια και τέλος.....
Ο αραγωνίτης δεν πλύθηκε με 100% χλωρίνη αλλά με τον τρόπο που αναγράφει ο Delta66 παραπάνω..
Το ερώτημα μου είναι άλλο...ενώ την έπλυνα με κάθε τρόπο υπάρχει ακόμα η χαρακτηριστική μυρωδιά της θάλασσας...
Ο αραγωνίτης δεν πλύθηκε με 100% χλωρίνη αλλά με τον τρόπο που αναγράφει ο Delta66 παραπάνω..
Το ερώτημα μου είναι άλλο...ενώ την έπλυνα με κάθε τρόπο υπάρχει ακόμα η χαρακτηριστική μυρωδιά της θάλασσας...
αν της βρασεις;;
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.