PDA

Επιστροφή στο Forum : προβλημα(;)με λαμπα

Λάζαρος
04-07-11, 06:18
στην μια απ τις δυο λαμπες που εχω σε ενα ενυδρειο aquael...

βασικα αυτο το ενυδρεiο εχει ενα θεμα..πρεπει να βγαζεις ολο το καπακι για να κανεις δουλειες στο ενυδρειο....εκτος και αν παρεις πριονι...:D

σημερα το πρωι καθαριζα τo kapaki...και καθως κατα λαθος την πιεσα την λαμπα αρχισε να αναβοσβηνει...το ξαναεκανα ,τα ιδια.
οι λαμπες ηταν σβηστες πρωθυστερα(sic),δηλαδη δεν θα πρεπε να αναβει καθολου...

ερωτησις...θα γινουμε παραναλωμα του πυρος;θα μας γραψουν οι ειδησεις;:rolleyes::D

aquaman
04-07-11, 12:12
Λάζαρε, μάλλον κάπου δεν κάνει καλή επαφή. Δεν το ξέρω το ενυδρείο, αλλά αν τη μια ανάβει την άλλη όχι ανάλογα με το αν πιέζεις κάπου, θα πρέπει να ελέγξεις που είναι που χάνει την επαφή. Οι πρώτοι "ύποπτοι" είναι τα ακροφύσια όπου "χώνονται" οι λάμπες. Αν όχι, πιθανόν να πρέπει να "μπεις" στα ενδότερα... το καπάκι είναι σφραγισμένο ή έχει πρόσβαση στα ηλεκτρολογικά;
-------------------------
Οπς! τώρα το διάβασα προσεκτικότερα το ποστ σου... δηλαδή με το διακόπτη κλειστό πάταγες και άναβαν οι λάμπες???

Λάζαρος
04-07-11, 14:10
ναι ακριβως!ανησυχητικο αυτο δεν ειναι;

aquaman
04-07-11, 15:37
Ρε συ αυτό ακούγεται πολύ περίεργο. Το φωτιστικό έχει διακόπτη στο καλώδιο που πάει προς την πρίζα; Ή ο διακόπτης είναι ενσωματωμένος στο φωτιστικό;

Λάζαρος
04-07-11, 15:44
στο καλωδιο ειναι ναι...και μενα μου ακουγεται εντελως κουφο!και μην ειναι και επικινδυνο.

aquaman
04-07-11, 15:46
Αν το φως το είχες σβύσει απ'το διακόπτη (δηλαδή το κύκλωμα ήταν ανοιχτό) δε γίνεται να συνέβει αυτό που λες. Υπάρχει περίπτωση να πιέστηκε π.χ. λίγο ο διακόπτης όταν ασχολούσουν με το κυρίως φωτιστικό; Ή να μην είχε κάνει "κλικ" στη θέση OFF?

Λάζαρος
04-07-11, 15:52
μισο λιγο γιατι πρεπει να τα ειπα λαθος:p
ο διακοπτης ειναι παντα on και η πριζα ειναι πανω σε χρονοδιακοπτη...ο χρονοδιακοπτης ηταν σε κατασταση off...δηλαδη δεν υπηρχε φως...καθως ομως κατα λαθος την πιεζα την λαμπα(μονο αυτη) εβγαζε φως!τρεμοεσβηνε...το ξαναδοκιμασα,ξανα τα ιδια..:confused:

aquaman
04-07-11, 18:09
Για να βρεις πιο εύκολα άκρη, βγάλε το χρονοδιακόπτη και βάλτο κατευθείαν σε πρίζα. Σβύσε το φωτιστικό απ'το διακόπτη και ξανακάνε το πείραμα. Αν συνεχίζει να αναβοσβύνει, αλλάζεις διακόπτη.

Λάζαρος
05-07-11, 11:02
να σαι καλα...:)