Επιστροφή στο Forum : FO vs MALAWI
Καλησπέρα σε όλη τη παρέα και πάλι. Μετά από αρκετή καιρό χωρίς ενέργειες λόγω δουλειάς, μετακόμισης σε νέο σπίτι κτλ, λέω τέλος καλοκαιριού να στήσω το πρώτο μου ενυδρείο (διακαής μου πόθος από τα εφηβικά χρόνια). Φυσικά όλο αυτό το διάστημα διαβάζω ανελλιπώς το forum και νοιώθω σαν να ξέρω τους περισσότερους προσωπικά. Θέλω να στήσω ένα ενυδρείο (περί τα 200+ λτ) με χρώμα και κίνηση. Προσωπικά μου αρέσουν περισσότερο και καταλήγω είτε σε Malawi είτε σε FO. Θα ήθελα να ρωτήσω κάποιον που να έχει ασχοληθεί και με τα δύο είδη, αν το κόστος του FO είναι αρκετά μεγαλύτερο, αν είναι εύκολο ένας αρχάριος να αρχίσει με FO και τέλος αν η συντήρηση του απαιτεί πολύ περισσότερο χρόνο. Ευχαριστώ και θα επανέλθω με αρκετά ερωτήματα ακόμη.
Καλως ηρθες στην παρεα μας,το οτι διαβαζεις πριν ξεκινησεις ειναι πολυ θετικο ..ακομα να πω οτι σαν τεως αφρικανος και πλεων θαλασσινος πως και τα δυο ειδη ειναι πολυ ενδιαφεροντα,ομως ενα πετυχημενο θαλασσινο δεν θα σε αφησει να ξανακοιταξεις αλλο ειδος αν εισαι διατεθημενος να τηρεις αυστηρα τις ρουτινες, να διαβασεις αρκετα ακομα και να διαθεσεις ενα σημαντικο ποσο για αρχη προχωρα δεν θα χασεις
jimmis1974
29-06-11, 21:17
γεια σου φιλε Νικο , καταρχην επειδη ειχα σχεδον 6 με 7 χρονια γλυκο ενυδρειο με αρκετες αλλαγες σε ειδη ψαριων και πριν κανα χρονο το γυρισα σε θαλασσινο FO (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=43168) .
Δεν ετυχε να φτιαξω Μalawi ποτε αλλα το μονο που μπορω να σου πω ειναι οτι το θαλασσινο δεν μπορει να συγκριθει με τιποτα με του γλυκου , αλλη χαρη.. !!
Βεβαια για αρχαριος ειναι αρκετα δυσκολο να στησεις με την πρωτη θαλασσινο , θελει αρκετη εμπειρια γιατι το θαλασσινο δεν συνχωρει λαθη.
Θελει μελετη και προσοχη στον εξοπλισμο να ειναι σωστος .
Απο κει και μετα το FO απο θεμα συντηρησης καμια μα καμια σχεση με του γλυκου ,αμα στρωσει σωστα το FO απο κει και μετα δεν κανεις τιποτα , αν μαλιστα εχεις και κορυφαιο εξοπλισμο ( και αναφερομαι στο σκιμερ κυριως) , δεν κανεις τιποτα ... παει μονο του ., εγω ας πουμε κανω αλλαγες νερου μια φορα το διμηνο και τιποτε αλλο!!
Μονο αλατοτιτα μετραω που και που και τα ΝΟ3 , ( αν και ειναι παντα 0 λογο πολυ δυνατου σκιμερ που εχω)
Αν πας σε reef (ξεχνα το:D) εκει θες λιγακι φασαρια για τα κοραλια .
Μην βιαστεις να κανεις οτιδιποτε, σκεψου το, και αν πας σε θαλασσινο πρεπει να παρεις αρκετες συμβουλες για το πως θα στηθει σιγα σιγα.
ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ !!
Ευχαριστώ. Μία αλλαγή νερού κάθε δίμηνο??? Δεν το είχε ξανακούσει αυτό!! Πάντως εκτός από το κόστος του εξοπλισμού, για ΔΕΗ, αλλάτι κτλ χρειάζονται πολλά παραπάνω?? Πάντα για FO και όχι reef
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.