Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Microsorum

beeromixalhs
27-06-11, 14:08
Καλησπερα σε ολους
να ρωτησω αν εχεις κανενας ιδεα αν το Microsorum έχει πρόβλημα με το CO2?
Γιατί μετά που έβαλα ένα DIY CO2 στο ενυδρείο το φυτό έχει πάρει την κάτω βόλτα. Κανένα άλλο φυτό δεν έχει παρουσιάσει πρόβλημα.

MINA
27-06-11, 15:39
Πάντα με αυτό το φυτό είχα πρόβλημα, πάντα όμως στην αρχή. Όταν του άλλαζα περιβάλλον δηλ. το έβαζα σε άλλα ενυδρεία , μου μαύριζε στα φύλλα και τα έριχνε, έβγαζε όμως καινούργια μέχρι που στο τέλος πνιγόμουνα στα microsorioum. Έβγαζε μικρά φυτάκια πάνω στα φύλλα, νέα φυτά που μεγάλωναν πολύ γρήγορα.
Αυτό όμως με την προσθήκη CO2 σε μπουκάλα. Χωρίς μπουκάλα τα έχανα μέχρι που έλιωναν.
Τώρα με DIY CO2 δοκίμασα κάποτε στη αρχή αλλά συγκριτικά με την μπουκάλα είναι ημίμετρα.
Προσωπικές απόψεις και υπόψιν ότι κάθε ενυδρείο έχει διαφορετική συμπεριφορά.

Παναγιώτης

beeromixalhs
27-06-11, 15:43
Πάντα με αυτό το φυτό είχα πρόβλημα, πάντα όμως στην αρχή. Όταν του άλλαζα περιβάλλον δηλ. το έβαζα σε άλλα ενυδρεία , μου μαύριζε στα φύλλα και τα έριχνε, έβγαζε όμως καινούργια μέχρι που στο τέλος πνιγόμουνα στα microsorioum. Έβγαζε μικρά φυτάκια πάνω στα φύλλα, νέα φυτά που μεγάλωναν πολύ γρήγορα.
Αυτό όμως με την προσθήκη CO2 σε μπουκάλα. Χωρίς μπουκάλα τα έχανα μέχρι που έλιωναν.
Τώρα με DIY CO2 δοκίμασα κάποτε στη αρχή αλλά συγκριτικά με την μπουκάλα είναι ημίμετρα.
Προσωπικές απόψεις και υπόψιν ότι κάθε ενυδρείο έχει διαφορετική συμπεριφορά.

Παναγιώτης

αυτό που με προβληματίζει είναι πως όλα έγιναν μετά το CO2 και σε ένα άλλο ενυδρείο που το έχω (χωρίς CO2) πηγαίνει καλά.

HLIASKR
27-06-11, 16:39
Εγω εχω και σε ενυδρειο με co2 και σε αλλο που δεν εχει και ειναι μια χαρα!