Επιστροφή στο Forum : Εχινόδωρος με πρόβλημα
Ύστερα από επίσκεψη σε φίλο, παρατήρησα στο ενυδρείο του ότι ο εχινόδωρος του είναι κάπως περίεργος. Τα φύλλα από πράσινα εμφάνιζαν καφέ – κόκκινα σημάδια. Όταν ρώτησα αν ήταν έτσι όταν το πήρε μου είπε όχι αλλά επειδή είναι echinodorus rubin που γίνετε κόκκινος έτσι θα γίνει. Ισχύει όντως αυτό ή είναι κάποια έλλειψη – περίσσεια σε κάποιο στοιχείο;
Δυστυχώς μετρήσεις δεν έχω αλλά το ενυδρείο είναι το κλασσικό του Carrefour, με 2 αγγελόψαρα, 2 γκουράμι, και ενα κοπαδάκι corydoras (julli νομίζω). Από φυτά υπάρχουν 2 anubia nana, Limnophila sessiliflora, ένα κομμάτι java moss και ο εχινόδωρος. Από λίπανση δεν γίνετε καμία ούτε CO2. Βάζω και 3 φωτογραφίες που τράβηξα με το κινητό αν βοηθήσουν.
ναι αλλα δεν μας λες,καλλιο,σιδηρο βαζεις??φωτα?:confused:
http://www.aquatek.gr/plantdiseasegr.html
eimaste aR21rwstoi
26-06-11, 12:36
μηπως ειναι ο ozelot??????
και εμενα για οζελοτ μου κανει
ναι αλλα δεν μας λες,καλλιο,σιδηρο βαζεις??φωτα?:confused:
http://www.aquatek.gr/plantdiseasegr.html
Απο λίπανση ξέρω ότι δεν γίνεται καμία όπως έγραψα και στο πρώτο μήνυμα, απο φωτισμό, αν δεν κάνω λάθος μιας και το ενυδρείο δεν είναι δικό μου, η φωτοπερίοδος είναι 9 ώρες με μία λάμπα Τ8 που πέρνει το carrefourοενυδρείο.
μηπως ειναι ο ozelot??????
Και εγώ αυτό νόμιζα αλλά μου έδειξε το ταμπελάκι της tropica που είχε το φυτό και ήταν rubin. Όντως τα φύλλα είναι πιο κοντα και μεγάλα, όπως ο ozelot, αλλά οι κηλίδες είναι πιο στρογγυλές. Να υποθέσω ότι εχει μπερδέψει τα ταμπελάκια στο petshop?
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! :D
Σήμερα έβγαλα μερικές νέες φώτο γιατί από κοντά δεν φαίνονται τα στίγματα σαν αυτά του ozelot. Αυτές είναι λίγο πιο καθαρές και ίσως βοηθήσουν. Το φυτό φαίνεται σαν να μαραίνεται. Όχι όλα τα φύλλα, αλλα περισσότερο τα νέα. Βέβαια έχει ξεμυτίσει ένα νέο κατακόκκινο.
Το φυτό το έχει καιρό? Αν όχι ίσως είναι αιτιά απο μεταμφυτευση ,μπορεί και ελειψη καλίου και σιδήρου .Θα βοηθούσε ένα γενικό λίπασμα με τις αλλαγές, και καμία ταμπλέτα λίπανσης. Αστο λίγο καιρό και μετα κόψε τα χαλασμένα φύλλα, θα πετάξει άλλα καινούρια..
Τελικά μάλλον το πρόβλημα είναι απο την μεταφύτευση. Το φυτό δεν έχει πολύ καιρό στο ενυδρείο αλλά σήμερα είδα ότι πέταξε ένα νέο φύλλο κοκκινο κόκκινο.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας όλους.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.