Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : αναγνωριση ραμιρεζι

dinos99
22-06-11, 01:08
μια βοηθεια με τα ramirezi.....
θυληκο,θυληκο,θυληκο,θυληκο κ αρσενικο αν ειμαι σωστος???
3-4 φωτο ειναι το ιδιο ψαρι.αυτο με μπερδευει περισσοτερο....(λογο συμπεριφορας κυριως)

beat89
22-06-11, 01:22
Βγαλε μια καλυτερη φωτο απο το πλαι το 2ο ψαρι.
Νομιζω ομως οτι εισαι σωστος.;)

krispie
22-06-11, 02:07
μια βοηθεια με τα ramirezi.....
θυληκο,θυληκο,θυληκο,θυληκο κ αρσενικο αν ειμαι σωστος???
3-4 φωτο ειναι το ιδιο ψαρι.αυτο με μπερδευει περισσοτερο....(λογο συμπεριφορας κυριως)
Αν είναι το ίδιο στην 3η-4η φωτογραφία είναι θηλυκό...
και εγώ για το 2ο δεν φαίνεται καλά

Giorgos
22-06-11, 12:16
1o: 90% θηλυκο.
2ο; Περισσοτερες πιθανοτητες να ειναι αρσενικο. Θελει καλυτερη φωτογραφια με ανοιχτα τα εδρικα και ραχιαια πτερυγια.
3-4ο: 100% θηλυκο.
5ο: 100% αρσενικο.

dinos99
22-06-11, 16:08
το δεύτερο το ειχα για σίγουρο θηλυκό.....:rolleyes::rolleyes:
Στις 2 πρώτες το αμφισβητούμενο ψαρακι.Στις 3 τελευταίες ενα νεο αρσενικό που πηρα σημερα (δυστυχώς πριν διαβασω οτι ειναι μάλλον θηλυκό...)

krispie
22-06-11, 16:35
το δεύτερο το ειχα για σίγουρο θηλυκό.....:rolleyes::rolleyes:
Στις 2 πρώτες το αμφισβητούμενο ψαρακι.Στις 3 τελευταίες ενα νεο αρσενικό που πηρα σημερα (δυστυχώς πριν διαβασω οτι ειναι μάλλον θηλυκό...)
και τα δυο για θηλυκά μου φαίνονται...

Giorgos
22-06-11, 18:48
Αν και ταλαιπωρημενο, το ψαρι στις πρωτες δυο φωτογραφια ειναι μαλλον αρσενικο. Δωσε του λιγο χρονο να στρωσει και να δειξει τα χρωματα του και το ξαναβλεπουμε.

Το αλλο στις τρεις τελευταιες φωτο ειναι μαλλον θηλυκο. Δωσε λιγο χρονο να στρωσει κι αυτο και το ξαναβλεπουμε.

dinos99
24-06-11, 23:45
καλησπερα παιδια.λοιπον εχουμε εξελιξεις.....
απο οτι φενεται εχουν διαμορφωθει τα 2 ζευγαρια:cool::cool: ο αρσενικος και το θυληκο που φενονται στις φωτο 3-4-5 (στο αρχικο ποστ) εχουν πιασει την αριστερη πλευρα (απο τις πρωτες μερες φανηκε οτι υπηρχε χημεια μεταξυ τους),ενω το νεο αρσενικο μαζι με το αλλο θυληκο την δεξια,οπου ο αρσενικος εχει σκαψει κ αρκετες λακουβιτσες.το 5ο ψαρακι που τελικα ειναι μαλλον θυληκο κολυμπα μονο του στα μεσαια κυριως στρωματα του ενυδρειου κ πανω (και συντομα θα φυγει απο το ενυδρειο).το μονο περιεργο που με προβληματιζει ειναι οτι στο ζευγαρι που εχει πιασει την αριστερη πλευρα,ενω κολυμπουν ολη την ωρα διπλα-διπλα κ προστατευουν την περιοχη τους απο τους επιδοξους εισβολεις, η θυληκια ''τραμπουκιζει'' συχνα πυκνα τον αρσενικο.που μπορει να οφειλεται κατι τετοιο??
Κατα τα αλλα ολα πανε καλα και τα ψαρακια αρχιζουν να δειχνουν πολυ εντονα χρωματα κ να εχουν τεραστια ορεξη για μασα:).

gianniwpopi
25-06-11, 10:21
πως ξεχωριζουμε ρε παιδια τα ραμιρεζι? εχω και εγω ενα αρσενικο και ενα θυληκο αλλα τωρα που διαβασα αυτα που λετε δεν ειμαι τοσο σιγουρος για το τι μου δωσανε...

Γιώργος Κ
25-06-11, 10:23
πως ξεχωριζουμε ρε παιδια τα ραμιρεζι? εχω και εγω ενα αρσενικο και ενα θυληκο αλλα τωρα που διαβασα αυτα που λετε δεν ειμαι τοσο σιγουρος για το τι μου δωσανε...
Φωτογραφισε τα ... ανοιξε ενα νεο θεμα ... και βαλε τις πιο καθαρες φωτογραφιες να σου πουμε! ;)

gianniwpopi
25-06-11, 10:26
μαλλον θα το κανω το μεσημερι που θα ανοιξουν τα φωτα. σε ευχαριστω.

Diskus fan
25-06-11, 13:29
Έχε στο νου σου ότι ... αυτά τα ψάρια μπορεί να φαίνονται πολύ καλοκάγαθα λόγω μεγέθους αλλά ... είναι κιχλίδες και μπορούν να σκοτώσουν.
Σε τι μέγεθος ενυδρείου τα έχεις;
:cool:

Giorgos
25-06-11, 17:59
Ντίνο, σωστά τα λέει ο Νίκος παραπάνω. Μπορείς να έχεις δύο ζευγάρια μόνο εφόσον το μέγεθος του ενυδρείου το επιτρέπει.

dinos99
26-06-11, 22:28
τα ψαρακια ειναι στα 150 λιτρα(βιοτοπικο αμαζονιου).προς το παρον υπαρχουν μερικοι τσαμπουκαδες αλλα τα ζευγαρια εχουν πιασει τις πλευρες τους και δεν υπαρχει κατι αξιο λογου.αν δω να αγριευουν τα πραγματα τοτε θα πραξω αναλογα;)

delta66
26-06-11, 23:16
ενω κολυμπουν ολη την ωρα διπλα-διπλα κ προστατευουν την περιοχη τους απο τους επιδοξους εισβολεις, η θυληκια ''τραμπουκιζει'' συχνα πυκνα τον αρσενικο.που μπορει να οφειλεται κατι τετοιο??
Γυναικες, μη την ψαχνεις και πολυ με τα "εσωτερικα" τους :D