Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Apple snail και άλγη...

Belafode
20-06-11, 22:33
Τα apple snail μου έχουν πιάσει άλγη...!!! Είναι φυσιολογικό αυτό? Συμβαίνει και στα δικά σας σαλιγκάρια? Μπορώ να το αντιμετωπίσω? :confused::confused::confused:

bokostas
21-06-11, 06:47
Έχει συμβεί και σε μένα, αλλά δεν έδωσα σημασία, οπότε δεν ξέρω πώς αντιμετωπίζεται.

aquaman
21-06-11, 21:07
Αν είναι πολύ αντιαισθητικό, το πιάνεις απαλά το σαλιγκάρι και τρίβεις το κέλυφος πολύ προσεκτικά με μια παλιά οδοντόβουρτσα.

Σε δύσκολες περιπτώσεις έχω χρησιμοποιήσει και σκληρό σφουγκαράκι κουζίνας, αλλά εκεί θέλει ακόμη μεγαλύτερη προσοχή γιατί μπορεί να του "φας" το κέλυφορς πολύ εύκολα.

Belafode
21-06-11, 21:38
Δεν είναι επικίνδυνο αυτό?

morfeas2002
21-06-11, 21:39
Το ένα σαλιγκάρι μου κινείται και τη μέρα κατα τη διάρκεια της φωτοπεριόδου και έχει πιάσει άλγη.Το δεύτερο σαλιγκάρι που κοιμάται εκείνη την ώρα και είναι καθαρούλι, το περιποιείται δεόντως, ανεβαίνει στο καβούκι και την καθαρίζει. :cool:

crazyio
21-06-11, 22:22
να βάλετε το ένα σαλιγκάρι πάνω στο άλλο να γλύφονται ... :D

delta66
22-06-11, 08:31
Τα apple snail μου έχουν πιάσει άλγη...!!! Είναι φυσιολογικό αυτό? Συμβαίνει και στα δικά σας σαλιγκάρια? Μπορώ να το αντιμετωπίσω? :confused::confused::confused:
Νομιζω οτι πρεπει να εξετασεις ως πιθανοτερες αιτιες, το λαθος φωτισμο (watt ή kelvin), τη λαθος φωτοπεριοδο, την κακη αναπτυξη κελυφους των σαλιγκαριων, τις λαθος παραμετρους νερου (GH NO3 PO4 κυριως), και την ηλικια (σε σχεση με την ταλαιπωρια που εχουν "φαει") των σαλιγκαριων. Και φυσικα συνδυασμο ολων των παραπανω,

morfeas2002
22-06-11, 12:01
Σπύρο έγραψα κάτι παραπάνω εγώ αλλά δεν το πρόσεξες.
Έχω 2 apple snail.
Το ένα κινείται μόνο νύχτα με σβηστά τα φώτα και τη μέρα αράζει κάτω απο τα φύλλα ανούμπιας ή κάτω απο το μοπάνι στο σκιερό μέρος.Κατα συνέπεια δεν έχει καθόλου άλγη και το έχω και περισσότερο απο το δεύτερο.
Το δεύτερο κινείται όλες τις ώρες ακόμα και με τα φώτα αναμμένα.Λογικό δεν είναι να πιάνει άλγη το καβούκι του, αφου το βαράει η λάμπα;
Αν και του φίλου κινούνται την ώρα της φωτοπεριόδου λογικό δεν είναι να πιάνουν και αυτά;

delta66
22-06-11, 13:28
Σπύρο έγραψα κάτι παραπάνω εγώ αλλά δεν το πρόσεξες.
Έχω 2 apple snail.
Το ένα κινείται μόνο νύχτα με σβηστά τα φώτα και τη μέρα αράζει κάτω απο τα φύλλα ανούμπιας ή κάτω απο το μοπάνι στο σκιερό μέρος.Κατα συνέπεια δεν έχει καθόλου άλγη και το έχω και περισσότερο απο το δεύτερο.
Το δεύτερο κινείται όλες τις ώρες ακόμα και με τα φώτα αναμμένα.Λογικό δεν είναι να πιάνει άλγη το καβούκι του, αφου το βαράει η λάμπα;
Αν και του φίλου κινούνται την ώρα της φωτοπεριόδου λογικό δεν είναι να πιάνουν και αυτά;
Το διαβασα, αλλα ο φιλος στο πρωτο ποστ λεει και για τα δυο του apple, συν οτι δυο ενυδρεια μπορει να εχουν τελειως διαφορετικες συνθηκες και πιθανες αιτιες για κατι τετοιο.
Γιαυτο εγραψα οσες γνωριζω για να τις εξετασει.

morfeas2002
22-06-11, 14:49
Οπότε ας μας απαντήσει ο φίλος αν τα σαλιγκάρια του κινούνται την ώρα της αναμμένης λάμπας και βλέπουμε.

Belafode
22-06-11, 19:57
Τα δικά μου σαλιγκάρια κινούνται συνεχώς "μέρα - νύχτα"... Μάλιστα ένα κέλυφος που έχω από ένα άλλο πεθαμένο σαλιγκάρι και το χτυπάει συνέχεα το φώς δεν έχει καθόλου άλγη επάνω του...

delta66
22-06-11, 21:48
Τα δικά μου σαλιγκάρια κινούνται συνεχώς "μέρα - νύχτα"... Μάλιστα ένα κέλυφος που έχω από ένα άλλο πεθαμένο σαλιγκάρι και το χτυπάει συνέχεα το φώς δεν έχει καθόλου άλγη επάνω του...
Να υποθεσω οτι τα ζωντανα περνανε πολυ ωρα της ημερας στην επιφανεια του νερου?

Belafode
22-06-11, 21:56
Όχι κινούνται κανονικά σε όλο το ενυδρείο... Παλιότερα κάποιες φορές για μια μέρα ήταν στην επιφάνια μέσα στο καβούκι τους... Υπάρχει λόγος που το έκαναν αυτό?