PDA

Επιστροφή στο Forum : Aναπαραγωγη A. agassizi


Kostas G.
29-01-04, 19:43
Γεια σας,
Το περασμενο Σαββατο αγορασα ενα ζευγαρι Α. agassizi και το εβαλα σε μια απο τις δεξαμενες μου.Μετα απο δυο μερες τα A. agassizi πηραν τα χρωματα που δηλωνουν οτι προετοιμαζονται για αναπαραγωγη δηλαδη το αρσενικο απεκτησε μια πολυ ομορφη μωβ γυαλαδα στο σωμα του και τα χρωματα του εγιναν πιο εντονα και το θηλυκο εγινε κατακιτρινο με με εντονες τις μαυρες ριγες του και με πορτοκαλι πτερυγια.Ειναι εδω και τρεις μερες με αυτα τα χρωματα αλλα δεν εχουν αναπαραχθει ακομα.Το μονο που γινεται ειναι το αρσενικο να κυνηγαει το θηλυκο κατα τη διαρκεια του ταισματος.Ομως κατα τη διαρκεια ολης της υπολοιπης ημερας δεν την κυνηγα και πολλες φορες καθονται το ενα διπλα στο αλλο.
Τα ταιζω καθε μερα κατεψυγμενα bloodworms τα οποια τους αρεσουν πολυ και τα εχω ταισει και μια φορα τροφη για δισκους η οποια δεν φαινεται να τους πολυαρεσει.Δεν τους εχω βαλει καμια ιδιαιτερη φωλια αναπαραγωγης αλλα μεσα στο ενυδρειο υπαρχουν 2 ξυλα στα οποια κρυβονται τα γατοψαρα μου καθως και πλατυφυλλα φυτα.Δειτε φωτογραφιες του ενυδρειου μου εδω (http://www.corydorasworld.com/gallery3/album160/Tank4)
Tι πρεπει να κανω για να αναπαραχθουν?

Σας ευχαριστω εκ των πρωτερων

Tolis
29-01-04, 19:56
Βαλτους μια δυο σπηλιτσες, μιας και τα γατοψαρα σου εχουν καταλαβει τα ξυλα. Οχι σε ανοιχτο χωρο ομως, ναναι λιγο διακριτικες να νιωθουν ασφαλη.

paparatsi
29-01-04, 20:11
Το συμαντικοτερο για να εχει επιτυχημενη αναπαραγωγη σε αυτο το ειδος ειναι οι παραμετροι του νερου. Το PH σου θα πρεπει να ειναι κοντα στο 6 το πολυ 6.5 και η ανθρακικη σκληροτητα επισης χαμηλα κοντα στο 4. Σε διαφορετικη περιπτωση μπορει να δεις την θυλικια να φυλαει αυγα αλλα ειναι πολυ δυσκολο να εκολαυθουν.
Κατα τα αλλα χρειαζεσαι μερικες σπηλιες για να διαλεξει μια η θυλικια για φωλια. Οσον αφορα το φαγητο καλα κανεις και ταιζεις με κατεψυγμενο αλλα προσεξε γιατι επιβαρυνουν πολυ την ποιοτητα του νερου

tasos
29-01-04, 23:41
Εμένα μου γέννησαν στο μεγάλο το ενυδρείο με τους δίσκους!Είχαν διαλέξει ένα μέρος ανάμεσα σε δύο κολλητά φύλλα της αμαζόνας :lol: .Τα ανακάλυψα τυχαία λόγω του πολύ ωραίου χρώματος των αυγών(ρόζ-μωβ)Η θηλυκιά φυλάει τα αυγά και οαρσενικός την περίμετρο!Δεν πλησίαζε ούτε δίσκος μπορώ να πώ!Δεν τα πείραξα όμως και μου τα έφαγαν το βράδυ οι καθαριστές :cry: .Οαρσενικός δεν πολυκυνηγάει την θηλυκιά πάντώς -είναι ήσυχο ζευγάρι 8) .Δοκίμασσε να συμπληρώσεις τη διατροφή τους και με κάποια καλά flakes όπως και αρτέμια.

Giorgos
30-01-04, 01:38
Σωστές όλες οι συμβουλές των παιδιών.
Το μόνο που θέλω να επισημάνω είναι ότι, αν θέλεις να τα αναπαράγεις, τα γατόψαρα ίσως σου αποδειχθούν "οι κακοί" της υπόθεσης. Καλό είναι να αποφεύγεται η συνύπαρξη dwarf κιχλίδων με γατόψαρα (εξαίρεση ίσως να αποτελούν τα μικρά είδη όπως τα C. panda).
Πολύ καλές σπηλιές κάνουν οι καρύδες κομμένες στην μέση με μια μικρή τρύπα ίσα για να χωράει τον αρσενικό.

Kostas G.
30-01-04, 13:30
Γεια σας,
Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας :wink:
Εκτος απο καρυδα κομμενη στη μεση τι αλλο μπορω να τους βαλω για σπηλια αναπαραγωγης?
Το συμαντικοτερο για να εχει επιτυχημενη αναπαραγωγη σε αυτο το ειδος ειναι οι παραμετροι του νερου. Το PH σου θα πρεπει να ειναι κοντα στο 6 το πολυ 6.5 και η ανθρακικη σκληροτητα επισης χαμηλα κοντα στο 4.
Δεν μπορω να κατεβασω το ph τοσο χαμηλα γιατι θα εχουν προβλημα τα γατοψαρα μου.Το ph του ενυδρειου μου εναι 6,8 και η θερμοκρασια 26,5.Υπαρχει περιπτωση να μην εκκολαυθουν τα αυγα σε αυτο το ph?
Το μόνο που θέλω να επισημάνω είναι ότι, αν θέλεις να τα αναπαράγεις, τα γατόψαρα ίσως σου αποδειχθούν "οι κακοί" της υπόθεσης.
Αυτο το φοβαμαι και εγω :? Ιδιαιτερα τα αυγα εχουν τεραστιες πιθανοτητες να φαγωθουν απο τον L200 μου.
Καλό είναι να αποφεύγεται η συνύπαρξη dwarf κιχλίδων με γατόψαρα (εξαίρεση ίσως να αποτελούν τα μικρά είδη όπως τα C. panda).
Πιστευω πως αυτο ισχυει μονο οταν καποιος θελει να αναπαραγαγει τις dwarf κικλιδες του γιατι σε οποιαδηποτε αλλη περιπτωση τα γατοψαρα ειναι απολυτως συμβατα με τις dwarf κικλιδες(με εξαιρεση φυσικα αυτα που μπορουν να τις φανε).

Σας ευχαριστω εκ των πρωτερων

paparatsi
30-01-04, 13:52
Οι ξενοι εκτροφεις αναφερουν PH 6 για επιτυχημενη αναπαραγωγη. Βεβαια ολα ειναι σχετικα. Μπορει και με το 6,8 να γινει εκολαψη των αυγων αλλα σε πολυ μικροτερο ποσοστο. Μπορει επισης να γινει και επιτυχημενη αναπαραγωγη αν τα ψαρια σου ειναι ενυδρειου και εχουν συνηθησει σε υψηλοτερο PH απο οτι στην φυση.

Οσον αφορα τις σπηλιες και τα πηλινα μπορουν να χρησιμοποιηθουν για την δημιουργια φωλιας.

Αν δεν θες να βγαλεις τα γατοψαρα ή το ζευγαρι δοκιμασε να βαλεις ενα μικρο φως εξω απο το ενυδρειο κοντα στο σημειο της φωλιας οταν θα δεις οτι η θυλικια δεν βγαινει απο εκει(σημαδι οτι φυλαει αυγα) .Ετσι το ζευγαρι θα εχει αρκετο φως και κατα την διαρκεια της νυχτας για να φυλαει τα αυγα απο πιθανους εισβολεις. Με τον τροπο αυτο μπορει να δεις μικρα , ομως ακομα και ετσι τα μικρα κινδυνευουν να γινουν γευμα μολις αρχισουν να κολυμπουν ελευθερα.

Κατα την γνωμη μου η λυση του δευτερου ενυδρειου οπου θα απομονωσεις το ζευγαρι ειναι μονοδρομος.

Giorgos
31-01-04, 01:56
Όντως εννοούσα ότι οι dwarf κιχλίδες είναι ασύμβατες με τα μικρά γατόψαρα μόνο όταν πρόκειται για αναπαραγωγή.

Πιστεύω με pH = 6.8 μπορείς να έχεις επιτυχημένη γέννα αλλά, κατά την άποψη μου, εξίσου μεγάλο ρόλο παίζει και η σκληρότητα. Αν διατηρείς το νερό μαλακό KH=3, GH=4-5 τότε είσαι σε καλό δρόμο.

Τι γατόψαρα έχεις και δεν αντέχουν σε χαμηλό pH; Ο L200 πάντως λατρεύει τα μαλακά, όξινα νερά... μέχρι και pH=6.

Κατα την γνωμη μου η λυση του δευτερου ενυδρειου οπου θα απομονωσεις το ζευγαρι ειναι μονοδρομος.

Kostas G.
01-02-04, 14:38
Γεια σας,
Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας :wink:
Δυστυχως δεν εχω βαλει ακομα σπηλια αναπαραγωγης γιατι δεν ειχα τον χρονο να ψαξω για καποια οποτε θα βαλω μαλλον την Δευτερα.
Οσον αφορα τις σπηλιες και τα πηλινα μπορουν να χρησιμοποιηθουν για την δημιουργια φωλιας.
Ποσο μεγαλη πρεπει να ειναι η τρυπα?Τρυπα διαμετρου 2 εκατοστων ειναι αρκετη?
Κατα την γνωμη μου η λυση του δευτερου ενυδρειου οπου θα απομονωσεις το ζευγαρι ειναι μονοδρομος.
Δεν εχω κανενα ενυδρειο χωρις γατοψαρα :lol: :?
Αν διατηρείς το νερό μαλακό KH=3, GH=4-5 τότε είσαι σε καλό δρόμο.
Ναι, το νερο του ενυδρειου μου ειναι μαλακο απλα δεν ειναι πολυ οξινο.
Τι γατόψαρα έχεις και δεν αντέχουν σε χαμηλό pH; Ο L200 πάντως λατρεύει τα μαλακά, όξινα νερά... μέχρι και pH=6.
Τα γατοψαρα που εχω ειναι:
1 Platydoras costatus
1 L200
1 Panaque maccus
1 Rineloricaria parva
Απο αυτα ο Panaque maccus δεν αντεχει σε ph χαμηλοτερο του 6,8.

Σας ευχαριστω εκ των πρωτερων

Giorgos
01-02-04, 18:28
Η διάμετρος της τρύπας θα πρέπει να είναι τόση ώστε να χωράει σχετικά δύσκολα ο αρσενικός.
Ένα ενυδρείο 30 λίτρων αρκεί για ένα ζευγάρι A. agassizi, δεν απαιτεί πολύ χώρο, έχει πολύ χαμηλό κόστος και είναι πολύ εύκολο στην συντήρηση. Όλα θετικά τα βλέπω και μπορώ να βρω κι άλλα θετικά! :wink: ’σε που μπορείς να βάλεις και γατόψαρα... 2-3 otocinclus affinis.

Kostas G.
02-02-04, 20:26
Γεια σου Γιωργο,
Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου :wink:
Η τρυπα που θα κανω θα εχει διαμετρο 1 εκατοστο.
Ένα ενυδρείο 30 λίτρων αρκεί για ένα ζευγάρι A. agassizi, δεν απαιτεί πολύ χώρο, έχει πολύ χαμηλό κόστος και είναι πολύ εύκολο στην συντήρηση. Όλα θετικά τα βλέπω και μπορώ να βρω κι άλλα θετικά! ’σε που μπορείς να βάλεις και γατόψαρα... 2-3 otocinclus affinis.
Δυστυχως δεν μπορω αυτη τη στιγμη να φτιαξω ενα ενυδρειο για να τα απομονωσω.Μπορει ομως να τους φτιαξω ενα ενυδρειο 60λ το καλοκαιρι.

Giorgos
03-02-04, 02:54
Τότε ακόμα καλύτερα! Και που ξέρεις; Μπορεί να πάρεις και πετυχημένη γέννα στο ενυδρείο που τα έχεις τώρα, αν και δύσκολο. Ποτέ δεν ξέρεις.