Επιστροφή στο Forum : πως γινεται να κατεβασω Ph?
στο ενυδρειο που εχω ειναι 7,2 ph και εχω μεσα γκαπυς πλατυς τετρας και κορυντορας τα οποια απο όσο μου λετε εδω μεσα δεν ταιριαζουν τα ph του νερου αν και εγω που διαβασα όλα τα προφιλ ειμαι μεσα π.χ τα τετρας και τα κορυς θελουν απο 5,8 εως 7,8 και εγω εχω 7,2 δηλαδη μεσα στα ph που ζουν..οποτε τι προβλημα υπαρχει ?
στο ενυδρειο που εχω ειναι 7,2 ph και εχω μεσα γκαπυς πλατυς τετρας και κορυντορας τα οποια απο όσο μου λετε εδω μεσα δεν ταιριαζουν τα ph του νερου αν και εγω που διαβασα όλα τα προφιλ ειμαι μεσα π.χ τα τετρας και τα κορυς θελουν απο 5,8 εως 7,8 και εγω εχω 7,2 δηλαδη μεσα στα ph που ζουν..οποτε τι προβλημα υπαρχει ?
1) Το pH κατεβαίνει με τύρφη (υπάρχουν και αλλες επιλογες, αλλα ειναι απο τους καλυτερους)
2) Εννοούσαν οτι ειναι στα ορια τους και καλο ειναι να βρισκόμαστε καπου στην μεση, αλλα αυτο δεν σημαίνει οτι ειναι σε κακο περιβαλλον...
εσυ τα λες καλα..αυτο ακριβως πιστευω και εγω αλλα ολοι το θεωρουν σαν πρωτη παρατηρηση..τελος παντων αν παρω την τυρφη ομως μαλλον τα αλλα ψαρια που εχω π.χ γκαπυς πλατυς θα ειναι λιγο πιο κατω απο το ph που θελουν οποτε παλι ειμαι στο όριο..εσυ τι μου προτεινεις? να το αφησω ετσι οπως ειναι ?
εσυ τα λες καλα..αυτο ακριβως πιστευω και εγω αλλα ολοι το θεωρουν σαν πρωτη παρατηρηση..τελος παντων αν παρω την τυρφη ομως μαλλον τα αλλα ψαρια που εχω π.χ γκαπυς πλατυς θα ειναι λιγο πιο κατω απο το ph που θελουν οποτε παλι ειμαι στο όριο..εσυ τι μου προτεινεις? να το αφησω ετσι οπως ειναι ?
καλο ειναι το 6,7, με τα ψαρια που εχεις...αν το καταφερεις...θα εισαι μια χαρα.
μηπως σου ειναι ευκολο να μου εξηγησεις την διαδικασια? εγω το μονο που ξερω ειναι η εμπορικη τυρφη που δεν ξερω αν ειναι καλη και δεν ξερω τιποτα αλλο..ουτε αν δεν κανω σωστα την διαδικασια αν θα εχει επιπτωσεις στα ψαρια μου..
kostas_pana
16-06-11, 10:16
6,7 με γκάπι και πλάτι μέσα????:roll:
οκ...
οτι θές...
6,7 με γκάπι και πλάτι μέσα????:roll:
οκ...
οτι θές...
http://badmanstropicalfish.com/profiles/profile15.html
http://www.fishlore.com/Profiles-Guppy.htm
http://www.e-aquarium.com.au/guppy.htm
http://www.tropicalfishkeeping.com/profiles/guppy/
http://badmanstropicalfish.com/profiles/profile4.html
http://www.e-aquarium.com.au/platy.htm
http://www.fishlore.com/Profiles-Platy.htm
με ενα γουγλινγκ...:p
-------------------------
μηπως σου ειναι ευκολο να μου εξηγησεις την διαδικασια? εγω το μονο που ξερω ειναι η εμπορικη τυρφη που δεν ξερω αν ειναι καλη και δεν ξερω τιποτα αλλο..ουτε αν δεν κανω σωστα την διαδικασια αν θα εχει επιπτωσεις στα ψαρια μου..
Απο μαγαζι θα παρει, και εχει δυο επιλογες και αυτο εξαρτάτε απο τι φιλτρο εχεις....
ΥΓ. Λαθος, δεν ηθελα να πω 6,7.... αλλα γυρο στο 7,5...
μαλλον δεν θα χρειαστει τυρφη καλυτερα να το αφησω ετσι οπως ειναι !! ευχαριστω παντως!
http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=1954
Την βάζεις (μέσα σε τούλι ή καλσόν) μέσα στο φίλτρο ή μπροστά στην έξοδό του,
ή ιδανικότερα στο δοχείο όπου προετοιμάζεις το νερό για τις αλλαγές σου.
Και την αλλάζεις με καινούρια κάθε 20-30 μέρες γιατί χάνει σταδιακά την δύναμή της.
Πρώτα θα σου ρίξει τις σκληρότητες και σιγά-σιγά (μακροχρόνια) θα πέσει και το ΡΗ.
--------------
Κι όταν πέσουν, βγάλε τα γκάπυ και τα πλάτυ για να μην ταλαιπωρούνται.:p:rolleyes:
http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=1954
Την βάζεις (μέσα σε τούλι ή καλσόν) μέσα στο φίλτρο ή μπροστά στην έξοδό του,
ή ιδανικότερα στο δοχείο όπου προετοιμάζεις το νερό για τις αλλαγές σου.
Και την αλλάζεις με καινούρια κάθε 20-30 μέρες γιατί χάνει σταδιακά την δύναμή της.
Πρώτα θα σου ρίξει τις σκληρότητες και σιγά-σιγά (μακροχρόνια) θα πέσει και το ΡΗ.
Μην παρεις της μανα σου ή της αδερφη σου...θα σε πλακώσουν... :D
kostas_pana
16-06-11, 10:32
ημουν ετοιμος και εγω να ρίξω καμια 10ρια γκάπι μεσα στουσ δίσους....:):):):):D:D:D
in the pond
16-06-11, 10:34
καλο ειναι το 6,7, με τα ψαρια που εχεις...αν το καταφερεις...θα εισαι μια χαρα.
:confused: Kάθε άλλο παρά ...μια χαρά! Με την ανώτατη για το ένα και την κατώτατη για το άλλο, δεν το ονομάζουμε μια χαρά και ούτε θα είναι. Σκοπός μας είναι να τους προσφέρουμε ιδανικές συνθήκες και όχι απλά μόνο για να επιβιώνουν.
Τί tetras έχεις φίλε?
:confused: Kάθε άλλο παρά ...μια χαρά! Με την ανώτατη για το ένα και την κατώτατη για το άλλο, δεν το ονομάζουμε μια χαρά και ούτε θα είναι. Σκοπός μας είναι να τους προσφέρουμε ιδανικές συνθήκες και όχι απλά μόνο για να επιβιώνουν.
Τί tetras έχεις φίλε?
Το διόρθωσα...λαθος γραφεί... :p
φιλε in the pond αυτην την στιγμη ολα τα ψαρια ειναι στο ph που χρειαζονται..κανενα δεν ειναι στο οριο..ειναι ολα στον μεσο όρο ph που συνισταται οποτε ειναι ολα καλα...αν βαλω τυρφη ισως δεν ειναι γι αυτο λεω ότι δεν θα το κανω αυτο..
τετρας εχω 2 black phantom kai 2 white skirt.. το ότι δεν ειναι κοπάδι ειναι λα8ος αλλα αυτο θα το διορθωσω και θα δωσω τα white skirt και θα παρω αλλα 4 black phantom ειναι απιστευτα !!
φιλε in the pond αυτην την στιγμη ολα τα ψαρια ειναι στο ph που χρειαζονται
Αφου ειναι καλα, γιατι ρωτας πως θα κατεβασεις το πεχα?
Tα πλατογκαπια που ειπες αρχηκα τι απεγηγαν?
γιατι στην αρχη ειπα να το κανω μηπως ειναι καλυτερο για τα ψαρια αλλα στην συνεχεια ειδα ότι τωρα σε αυτο το ph Που τα εχω ειναι ενταξει ολα τα ψαρια αν το χαμηλωσω ίσως κανει περισοτερο κακο απο τι καλο! τα γκαποπλατυ θελουν απο 7 εως 8-8,5 και τα τρετροκορυντορακια απο 6-7,8!!!! και εγω έχω τον μέσο όρο 7,2 και δεν θελω να μπω σε αλχιμειες να δοκιμαζω αλλα..
ΑΡΙ 1983 Τα εχω και τα γκαποπλατακια απλως απαντησα στο αλλο παιδι για τα τετρας που εχω μεσα !
kostas_pana
16-06-11, 11:16
φιλος σε πόσα λιτρα έχεις όλα αυτά?
σε 60 λιτρα ενυδρειο τα εχω ολα συνολο 14 ψαρια ! τον οκτωβρη θα παρω και ενα 240 ομως!
manos_samos
16-06-11, 12:30
τα ψαρια σε οτι πεχα και να τα βαλεις επιβιωνουν αλλα αυτο δεν σημαινει οτι ζουν καλα... το ζητουμενο ειναι να τους δωσουμε οσο καλυτερες συνθηκες γινεται.. γι αυτο καλο ειναι να εχουμε υψηλο πεχα οταν εχουμε ψαρια που θελουν πεχα>7 και οσο το δυνατον χαμηλοτερο σε ψαρια που θελουν πεχα<7... ακομα και δισκους να βαλεις σε πεχα 7,5 θα ζησουν.. το θεμα ειναι ποσο θα αντεξουν σε τετοιες συνθηκες... διαφορετικα θα ειχαμε ολοι πεχα 7 και θα βαζαμε οτι θελουμε στα ενυδρεια....
τα ψαρια σε οτι πεχα και να τα βαλεις επιβιωνουν αλλα αυτο δεν σημαινει οτι ζουν καλα... το ζητουμενο ειναι να τους δωσουμε οσο καλυτερες συνθηκες γινεται.. γι αυτο καλο ειναι να εχουμε υψηλο πεχα οταν εχουμε ψαρια που θελουν πεχα>7 και οσο το δυνατον χαμηλοτερο σε ψαρια που θελουν πεχα<7... ακομα και δισκους να βαλεις σε πεχα 7,5 θα ζησουν.. το θεμα ειναι ποσο θα αντεξουν σε τετοιες συνθηκες... διαφορετικα θα ειχαμε ολοι πεχα 7 και θα βαζαμε οτι θελουμε στα ενυδρεια....
+1 ;)
φιλε αστο οπως ειναι και μην αγχονεσαι.μια χαρα εισαι.
Παντως εγω ξερω οτι πλατυ μολυ γκαπυ καλο ειναι να εχουν ΡΗ περιπου στο 8.
Ονομα: Hyphessobrycon megalopterus - Black phantom tetra
Προελευση: Νοτια Αμερικη.
Τελικο μεγεθος: 4-5εκ
Προσδοκιμο ζωης: 4-6 χρονια
pH: 5.5-7.5 (Ιδανικά: 6.5)
GH: 2-12°dGH (Ιδανικά: 6°dGH)
Θερμοκρασία: 22-28°C (Ιδανικά: 25°C)
Μινιμουμ διαστασεις ενυδρειου και λίτρα: μηκος 70εκ x πλατος 30εκ x υψος 40εκ - 80 λιτρα
Μινιμουμ ατομα: 8
Διατροφή: Παμφαγο
Γενικες πληροφοριες:
Ονομα: Gymnocorymbus ternetzi - Black Widow tetra, Black Skirt Tetra
Προελευση: Νοτια Αμερικη
Τελικο μεγεθος: 4-6εκ
Προσδοκιμο ζωης: 6-8 χρονια
pH:5.8-7.8 (Ιδανικά: 6.8 )
GH: 5-15°dGH (Ιδανικά: 8°dGH)
Θερμοκρασία: 20-27°C (Ιδανικά: 24°C)
Μινιμουμ διαστασεις ενυδρειου και λίτρα: μηκος 70εκ x πλατος 30εκ x υψος 40εκ - 80 λιτρα
Γενικες πληροφοριες: Οταν διατηρείται σε μικρούς αριθμούς είναι πολύ πιθανό να γίνεται fin nipper και να τσιμπάει τα πτερύγια από ψάρια που διαθέτουν μεγάλα πτερύγια.
Υπάρχει επισης η Albino ποικιλία White Skirt Tetra.
Ονομα: Xiphophorus maculatus - Platy
Προελευση: Κεντρικη Αμερικη
Τελικο μεγεθος: 4-6εκ
Προσδοκιμο ζωης: 4-5 χρονια
pH: 7.0-8.3 (Ιδανικά: 7.5)
GH: 10-25°dGH (Ιδανικά: 15°dGH)
Θερμοκρασία: 18-26°C (Ιδανικά: 24°C)
Μινιμουμ διαστασεις ενυδρειου και λίτρα: μηκος 60εκ x πλατος 30εκ x υψος 35εκ - 60 λιτρα
Μινιμουμ ατομα: 1 αρσ. + 2 θηλ.
Γενικες πληροφοριες: Συγκατοικεί άνετα με άλλα ζωοτόκα ψάρια που έχουν παρόμοιες απαιτήσεις νερού, πρέπει ομως να αποφεύγονται να διατηρούνται με άλλα είδη “Xiphophorus” καθώς υβριδίζουν και το υβρίδιο που προκύπτει (ανακαλύφθηκε από τον Ηeckel to 1848, περιγράφεται σαν Xiphophorus sp.), είναι γόνιμο.
Υπάρχουν πολλές ποικιλίες (όπως pepper, wag tail και tuxedo) λόγω των επιλεκτικών διασταυρώσεων που γίνονται εδώ και χρόνια. Έτσι προκύπτουν και οι ποικίλοι χρωματισμοί.
Ονομα: Poecilia reticulata - Guppy, Millionfish
Προελευση: Αμερικη
Τελικο μεγεθος: 3-6εκ
Προσδοκιμο ζωης: 3-4 χρονια
pH: 6.5-8.5 (Ιδανικά: 7.5)
Θερμοκρασία: 18-28°C (Ιδανικά: 24°C)
Μινιμουμ διαστασεις ενυδρειου και λίτρα: μηκος 60εκ x πλατος 30εκ x υψος 35εκ - 60 λιτρα
Μινιμουμ ατομα: 1 αρσ. + 2 θηλ.
Γενικες πληροφοριες: Συγκατοικεί άνετα με άλλα ζωοτόκα ψάρια που έχουν παρόμοιες απαιτήσεις νερού, πρέπει ομως να αποφεύγονται να διατηρούνται με Poecilia wingei - Endlers (τα υβρίδια που προκύπτουν από αναπαραγωγή guppy και endlers είναι γόνιμα), και σπανιοτερα με molly..
Ονομα: Corydoras aeneus - Bronze Cory
Προελευση: Νοτια Αμερικη
Τελικο μεγεθος: 5.5-7.5εκ
Προσδοκιμο ζωης: 10 χρονια
pH: 5.0-7.5 (Ιδανικά: 6.5)
GH: 3-15°dGH (Ιδανικά: 8°dGH)
Μινιμουμ διαστασεις ενυδρειου και λίτρα: μηκος 80εκ x πλατος 35εκ x υψος 30εκ - 80 λιτρα
Γενικες πληροφοριες: Στη φύση τα Corydoras ζούνε σε αμμώδεις περιοχές και αυτό γιατί ο τρόπος διατροφής τους απαιτεί να σκάβουν την άμμο, γεμίζοντας το στόμα τους με αυτήν και στη συνέχεια να την πετάνε από τα βράγχια τους κρατώντας τα απαραίτητα συστατικά της διατροφής τους. Αυτό κάνει απαραίτητη τη χρήση άμμου στο ενυδρείο, καθώς το χαλίκι μπορεί να τραυματίσει τα μουστάκια ή τα βράγχια τους.
θα πρέπει να αναφερθεί πως, όπως σε όλα τα Corydoras, στο ραχιαίο αλλά και στα θωρακικά πτερύγιά τους, περιέχεται δόση δηλητηρίου (όχι ιδιαίτερα ισχυρού) για την προστασία τους από τους εχθρούς τους. Γι' αυτό καλό είναι να είμαστε σχετικά προσεχτικοί όταν και αν χρειαστεί να τα πιάσουμε με τα χέρια μας.
Στο εμπόριο κυκλοφορούν και σε αλφική μορφή (albino).
χρησιμες πληροφοριες τις εχω διαβασει !!
kostas_pana
16-06-11, 20:37
τωρα μονος σου μου λες οτι δεν καταλαβαίνεις τη διαβάζεις..... :roll:
δηλ πως ταιριάζει το "ιδανικα 6,5 πεχα με το ιδανικα 7,5 πεχα" με το να λες...
εχω το μεσο ορο...
ακομα αν διαβάσεις και το μικροτερο δυνατο πληθυσμό καθε ειδους θα δεις οτι επρεπε να έχεις κοντα στα 30 ψαρια (απο τα οποια δεν σταματανε να γεννουν κιολας...)
κατι δεν εχεις καταλάβει καλα κατα την γνώμη μου...
αν θες βγαλε τον μεσο ορο απο αυτα τα Ph και μετα μου ξαναλες τι δεν καταλαβαινεις και εσυ..ολοι εχετε ψαρια δλδ και τα εχετε ιδανικα μεσα στα ενυδρεια σας και ουτε 0,0001 παρεκληση δεν εχετε !! ΑΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΑΥΤΟ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑΑΑΑΑ!!!!
και μαλλον κοστα δεν ξερεις να μετρας .. 30 ψαρια δεν ειναι ειναι 20 αλλα οκ για να λες εσυ τριαντα μαλλον τα μετρας με δικο σου τροπο μετρησης!!
kostas_pana
16-06-11, 21:01
8+8+1+2+1+2+8=30
απο οταν φτιάχτηκαν τα μαθ... (ξέρω να βγάζω ΜΟ μην φοβάσε.. αλλα στο πως θα διατηρήσεις εναν οργανισμο ζωντανό δεν μπορείς να στηριχτείς στο ΜΟ....)
ψαξε διαβασε πρωτα...
και εσυ ζεις σε ενα κλουβι 2*2 με 45 βαθμους κελσιου αλλα δεν το γουσταρεις κιόλας.
την γνωμη μας ρωτας, και εγω ακομα μαθαίνω ας παιδεύομαι 10 χρονια τωρα...
τουλάχιστον σταμάτησα να παιδεύω τα καημένα τα ψαρακια....
ελπιζω να το καταφέρεις σύντομα...
(και ακου τη σου λενε για να βελτιώνεσαι...) καλή συνέχεια απο μένα πάντως...
μην αγχωνεσαι καποια στιγμη θα τα μαθω και εγω.. καλη συνεχεια και σε σενα συνενυδρυοφιλε !!!
Tις πληροφοριες με τις λεπτομεριες για τα ψαρια τις ανεβασα γιατι πιστεψα οτι τις χρειαζοσουν βαση των δημοσιευσεων σου σε αυτο το θεμα.
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=599744#post599744
Κωστα άνοιξες μεγαλο θεμα λεγοντας αν τα ψαρια ζουν μια χαρα στο ΜΟ.
Ξερω οτι για να βγουν οι απαιτήσεις καποιον ζωντανων, γινονται καποιες μελετες απο επιστήμονες και οχι απο χομπιστες.
Τα ψαρια ζουν σε παρα πολυ καλες συνθήκες αν ειναι στο ΜΟ των απαιτήσεων του, βεβαια υπάρχει και ενα ΑΛΛΑ...
Το αλλα ειναι οτι καποια ψαρια ενω μπορουν να ζησουν παρα πολυ καλα με το ΜΟ, δεν μπορουν να αναπαραχθούν οπως τα σκαλαρια για παράδειγμα.
Σε καθε περίπτωση οταν θελουμε καποια ψαρια καλο ειναι αφου ξερουμε την ονομασια τους...να ψαχουμε τι απαιτήσεις εχουν.
Κωστα άνοιξες μεγαλο θεμα λεγοντας αν τα ψαρια ζουν μια χαρα στο ΜΟ.
Ξερω οτι για να βγουν οι απαιτήσεις καποιον ζωντανων, γινονται καποιες μελετες απο επιστήμονες και οχι απο χομπιστες.
Τα ψαρια ζουν σε παρα πολυ καλες συνθήκες αν ειναι στο ΜΟ των απαιτήσεων του, βεβαια υπάρχει και ενα ΑΛΛΑ...
Το αλλα ειναι οτι καποια ψαρια ενω μπορουν να ζησουν παρα πολυ καλα με το ΜΟ, δεν μπορουν να αναπαραχθούν οπως τα σκαλαρια για παράδειγμα.
Σε καθε περίπτωση οταν θελουμε καποια ψαρια καλο ειναι αφου ξερουμε την ονομασια τους...να ψαχουμε τι απαιτήσεις εχουν.
+1.000.000 :smt023:smt023:smt023:smt023:smt023:smt023:smt023 συμφωνω απολυτα μαζι σου lans !! αυτο ειναι το σωστο και όχι οι υπερβολές..
kostas_pana
17-06-11, 09:32
lans στην ουσία έχεις δίκιο και για τον λόγο αυτό τα τύπου "κοινωνικά" ενυδρεία είναι τα πιο διαδεδομένα στο κόσμο του χόμπι μας... απλά αν ήταν έτσι θα βλέπαμε και δίσκους (που ναι μπορούν να ζουν και σε πεχα 7,5) μαζί με γκαπι (που και αυτά ζουν σε πεχα 7,5) και δεν θα έτρεχε και τίποτα... απλά για μένα το "κοινωνικό" ενυδρείο πρέπει να στέκεται σαν ξεκίνημα (και εγώ είχα νεον με γκαπι μαζί κάποτε, σε ενυδρείο με πλαστικά φυτά και καραβάκια, αλλά όταν έμαθα το σωστό τα άλλαξα και κράτησα τα γκάπι... ΑΛΛΑ τα έβαλα με εντλερακια μαζί... ΠΟΥ ΠΑΛΙ όταν έμαθα τα χώρισα...ΟΣΟ ΖΕΙΣ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ) αυτό προσπαθώ να εξηγήσω στο φίλο, οσο πιο γρήγορα ξεκολλήσει απο τα αρχικά λάθη (που όλοι κάνουμε) τόσο πιο γρήγορα θα ανακαλύψει την μαγεία του χόμπι... και προς θέου δεν εννοώ πως όλοι μας θα πρέπει να έχουμε βοιοτοπικά ενυδρεία καθώς «παλιώνουμε» στο χόμπι, αλλα μπορούμε να έχουμε ΑΝΕΤΑ κοινωνικά με ψάρια που ΝΑ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ τόσο σαν συμπεριφορές οσο και ως προς τις συνθήκες του νερού…
και σημαντικό ρόλο παίζει για μένα όταν εξαρτούνται ζωές απο τα χέρια σου να κανείς ότι είναι δυνατόν να τις κανείς, αν οχι ευτυχισμένες, τουλάχιστον να ζουν αξιοπρεπώς και να τους παρέχεις τα στοιχειώδη... (συχωρέστε μου το παραλήρημα είμαι νέος μπαμπάς και έπεσα απότομα στην υπευθυνότητα...:):):) )
αυτά απο μένα (εναν ΑΡΧΑΡΙΟ που ακόμα μαθαίνει).
Ελπίζω να μην σας κούρασα, την γνώμη μου λέω και δεν προσπαθώ να την επιβάλω σε κανέναν... :)
lans στην ουσία έχεις δίκιο και για τον λόγο αυτό τα τύπου "κοινωνικά" ενυδρεία είναι τα πιο διαδεδομένα στο κόσμο του χόμπι μας... απλά αν ήταν έτσι θα βλέπαμε και δίσκους (που ναι μπορούν να ζουν και σε πεχα 7,5) μαζί με γκαπι (που και αυτά ζουν σε πεχα 7,5) και δεν θα έτρεχε και τίποτα... απλά για μένα το "κοινωνικό" ενυδρείο πρέπει να στέκεται σαν ξεκίνημα (και εγώ είχα νεον με γκαπι μαζί κάποτε, σε ενυδρείο με πλαστικά φυτά και καραβάκια, αλλά όταν έμαθα το σωστό τα άλλαξα και κράτησα τα γκάπι... ΑΛΛΑ τα έβαλα με εντλερακια μαζί... ΠΟΥ ΠΑΛΙ όταν έμαθα τα χώρισα...ΟΣΟ ΖΕΙΣ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ) αυτό προσπαθώ να εξηγήσω στο φίλο, οσο πιο γρήγορα ξεκολλήσει απο τα αρχικά λάθη (που όλοι κάνουμε) τόσο πιο γρήγορα θα ανακαλύψει την μαγεία του χόμπι... και προς θέου δεν εννοώ πως όλοι μας θα πρέπει να έχουμε βοιοτοπικά ενυδρεία καθώς «παλιώνουμε» στο χόμπι, αλλα μπορούμε να έχουμε ΑΝΕΤΑ κοινωνικά με ψάρια που ΝΑ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ τόσο σαν συμπεριφορές οσο και ως προς τις συνθήκες του νερού…
και σημαντικό ρόλο παίζει για μένα όταν εξαρτούνται ζωές απο τα χέρια σου να κανείς ότι είναι δυνατόν να τις κανείς, αν οχι ευτυχισμένες, τουλάχιστον να ζουν αξιοπρεπώς και να τους παρέχεις τα στοιχειώδη... (συχωρέστε μου το παραλήρημα είμαι νέος μπαμπάς και έπεσα απότομα στην υπευθυνότητα...:):):) )
Ελπίζω να μην σας κούρασα, την γνώμη μου λέω και δεν προσπαθώ να την επιβάλω σε κανέναν... :)
κοστα ετσι μπορω να σε καταλαβω..αλλα οχι ετσι οπως το λεγες χθες..και όσον αφορα αυτο που λες με τους δισκους που ζει σε πολυ όξινο ph ειναι υπερβολη και εγω αυτο θελω να καταλαβετε ότι με υπερβολες που λετε δεν μπορω να καταλαβω σαν αρχαριος που ειμαι..αφου εκανες και εσυ τα ιδια λαθη μην μου λες υπερβολες πανω στο θεμα..τελος παντων εγω εννοειτε ότι θελω να κανω πραγματα καλα για τα ψάρια και γι αυτο ειπα ότι δεν τα έχω ούτε σε 8 ph αλλα ουτε και σε 5..δεν πιστευω κανείς απο εδω μέσα ότι έχει τις καταλληλες συνθηκες για τα ψάρια του με ιδανικα ph ιδανικές σκληροτητες ιδανικο περιβάλλον ιδανικη αμμο ιδανικο πλατος και ύψος όλοι καπου έχετε κάτι που δεν είναι ακριβώς στις συνθήκες για τα ψάρια αλλα πλησιάζει σε αυτο..ετσι και εγω αυτο κανω.οποτε δεν μπορω να ακουω δεν γινετε αυτο δεν γινετε εκεινο ενω και εσεις πρωτα απο ολα δεν είστε σωστοι..ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ! οι ιδανικές συνθήκες ειναι στην φύση..
1) Για την πρωτη σημείωση, ειναι αυτο που ελεγα οτι καποια ψαρια μπορουν αν ζησουν στο ΜΟ αλλα δεν μπορουν να αναπαραχθούν ευκαλα οπως και οι δισκοι αν δεν κανω λαθος.
2) Ειναι παρα πολυ σωστο αυτο που λες στο δευτερο που σου εχω σημειώσει.
Ολοι εμεις οι καμένη χομπιστες το κανουμε αυτο για να δωσουμε ενα καλυτερο περιβάλλον στα ψαρια και δεν εισαι υπερβολικώς εισαι πολυ ΣΩΣΤΟΣ.
ΥΓ. Μην ξεχναμε οτι καποια ψαρια στην φυση μπορει να κανουν και μια εβδομαδα να φανε...και εμεις τα ταιζουμε καθε μερα και οι περισσότερη με πολυ καλες τροφες, οποτε αμα εχουν και σωστο περιβαλον ειναι σαν βασιλειαδες... :D:D:D
συμφωνω φιλε ! ετσι ειναι απλα κανω τρελη προσπαθεια για το καλυτερο..καποια λαθη θα τα διορθοσω αλλα με την παροδο του χρονου δεν γινετε σε μια μερα μεσα...ισα ισα που και εγω εχω καει και θα παρω σιγουρα και μεγαλυτερο ενυδρειο 240 και ενα γαριδαδικο ειναι οι επομενοι στοχοι μου..
Υ.Γ Κωστα να χαιρεσαι το παιδι σου !!
Oι ιδανικες τιμες νερου, αλλα και οι συνθηκες (χωρος, διακοσμηση, φως, ροη νερου, διατροφη, συγκατοικοι κλπ) που κυνηγαμε στα ενυδρεια μας για το καθε ψαρι, δεν το κανουμε για να επιβιωσουν τα ψαρια.
Τα ψαρια επιβιωνουν και σε τιμες εκτος οριων και σε λαθος ενυδρεια (πχ οι δισκοι που αναφερατε ζουν και σε 8 πεχα και τα σκαλαρια αναπαραγονται και σε 7.5, αλλα οχι με μεγαλη επιτυχια)
Το ζητουμενο μας δεν ειναι η επιβιωση. Αν ηταν αυτο, δεν θα ειμασταν χομπιστες αλλά πετσοπαδες ... ή αυτο που γραφω στην υπογραφη μου.
Το ζητουμενο μας σαν χομπιστες ειναι να τα δουμε στην καλυτερη δυνατη τους κατασταση, και απο θεμα εμφανισης, χρωματων, συμπεριφορων (διαδικασιες αναπαραγωγης, κοπαδιασμα, κινηση κλπ) αλλα και αποφυγη ασθενειων.
Φυσικα προσπαθουμε και να φτασουμε στο μεγιστο το προσδοκιμο ζωης τους αλλα και στο τελικο μεγεθος τους.
Οσο πιο πολλα λαθη κανουμε, τοσο περισσοτερα απο τα παραπανω χανουμε και εχουμε μερικη ή ολικη αποτυχια στην προσπαθεια μας.
οκ μαλλον εγω εχω μπει πολυ σε ολα τα θεματα ενω δεν υπαρχει λογος..θα κραταω ότι βλεπω σωστο για το ενυδρειο μου ! αυτο που λες με τους δισκους ειναι τρανταχτο παραδειγμα για να δεις ότι το 0,4 του Ph που θα πρεπε να ειχα παρακατω η παραπανω δεν θα εκανε καλο σε κανενα απο τα τρια ειδη που εχω στο ενυδρειο μου !! σε ευχαριστω παντως με καλυψες απολυτα!
αυτο που λες με τους δισκους ειναι τρανταχτο παραδειγμα για να δεις ότι το 0,4 του Ph που θα πρεπε να ειχα παρακατω η παραπανω δεν θα εκανε καλο σε κανενα απο τα τρια ειδη που εχω στο ενυδρειο μου !! σε ευχαριστω παντως με καλυψες απολυτα!
Αυτο κρατησες απο οσα εγραψα? :rolleyes:
Αν ομως μιλας για 0.4 εχεις δικιο.
Το 0.4 το υπολογισες απο τη ιδανικη τιμη πεχα, (αλλα και σκληροτητων και θερμοκρασιας) του καθε ψαριου ξεχωριστα?
Ή απο το μεσο ορο ολων των τιμων που θελουν ολα τα ψαρια που εχεις?
Αν ηταν αυτο, δεν θα ειμασταν χομπιστες αλλά πετσοπαδες ... ή αυτο που γραφω στην υπογραφη μου.
Εχω ριξει τρελο γελιο Μιχάλη με αυτο...αλλα τρελο...
Και ασε που ειναι πολυ πετυχημένο.
ΥΓ. Σε ολα τα αλλα που ειπες...ειναι 101% σωστα.
Αν ειναι σωστες οι ιδανικες τιμες που γραφτηκαν εχουμε:
Ιδανικες τιμες:
6.5 (με 0.4 "αερα" εχεις 6.1 - 6.9)
6.8 (με 0.4 "αερα" εχεις 6.4 - 7.2)
7.5 (με 0.4 "αερα" εχεις 7.1 - 7.9)
Δεν υπαρουν τιμες που να συμπτιπτουν με 0.4 αερα, για καποια ψαρια.
Τα ζωοτοκα οπως γραφτηκε δεν ειναι απολυτως συμβατα με τα ψαρια μαλακου νερου.
Με τα ορια των ψαριων:
5.5-7.5
5.8-7.8
7.0-8.3
6.5-8.5
5.0-7.5
Συνολο 5.5-8.5
Μ.Ο. = 7 αλλα ειναι εκτος "0.4" που εθεσες. Θα μπορουσαν ωστοσο να διατηρηθουν σε 7 πεχα, αν δεν κοιταξουμε και τα παρακατω.
Με τις θερμοκρασιες δεν εχεις προβλημα.
Με τη σκληροτητα υπαρχει θεμα.
Και νομιζω με τις διαστασεις του ενυδρειου (εχεις αναφερει 60λιτρο) αλλα και με την τελικη ιχθυφορτωση, αν υπολογισεις να εχεις σε σωστο αριθμο κοπαδιων τα ψαρια, οπως και τον υπολογισμο των αναπαραγωγων των ζωοτοκων που θα πληθαινουν συνεχως αν δεν αφαιρεις και δινεις αμεσα τα επιπλεον ψαρια που γεννιουνται. (και δεν ειναι οτι καλυτερο να κυνηγας με την αποχη καθε λιγο τα ψαρια κανωντας ενα ενυδρειο ανω κατω)
Εχουμε λοιπον μαζεμενα προβληματακια που καθιστουν τα λαθακια που ανεφερα πιο πανω, οπως και τη αυξημενη πιθανοτητα μη επιτυχους/σωστης διατηρησης των ειδων, συγκριτικα με την επιλογη μιας αλλης συνθεσης ψαριων σε ενα κοινωνικο 60λιτρο ενυδρειο που θελουμε να τρεχει χωρις προβληματα και ισορροπημενο.
Αν ειναι σωστες οι ιδανικες τιμες που γραφτηκαν εχουμε:
Ιδανικες τιμες:
6.8 (με 0.4 "αερα" εχεις 6.4 - 7.2)
Δεν υπαρουν τιμες που να συμπτιπτουν με 0.4 αερα, για καποια ψαρια.
Τα ζωοτοκα οπως γραφτηκε δεν ειναι απολυτως συμβατα με τα ψαρια μαλακου νερου.
Με τα ορια των ψαριων:
5.5-7.5
5.8-7.8
7.0-8.3
6.5-8.5
5.0-7.5
Συνολο 5.5-8.5
Μ.Ο. = 7 αλλα ειναι εκτος "0.4" που εθεσες. Θα μπορουσαν ωστοσο να διατηρηθουν σε 7 πεχα, αν δεν κοιταξουμε και τα παρακατω.
Με τις θερμοκρασιες δεν εχεις προβλημα.
Με τη σκληροτητα υπαρχει θεμα.
Και νομιζω με τις διαστασεις του ενυδρειου (εχεις αναφερει 60λιτρο) αλλα και με την τελικη ιχθυφορτωση, αν υπολογισεις να εχεις σε σωστο αριθμο κοπαδιων τα ψαρια, οπως και τον υπολογισμο των αναπαραγωγων των ζωοτοκων που θα πληθαινουν συνεχως.
+1 :smt023:smt023:smt023 ερχεσαι στα λογια μου !!
kostas_pana
17-06-11, 11:49
τελικα δεν ειμαι τρελος....:):):)
:roll::roll::roll::roll: :roll::roll::roll::roll::roll::roll:
χαχαχα ωραιος σε παραδεχομαι :cool:
Σπύρο τόσο καιρό μας κρύβεις οτι σε λένε Μιχάλη ....
μήπως μας κρύβεις οτι έχεις και δίσκους ? :D:D:D:D
Σπύρο τόσο καιρό μας κρύβεις οτι σε λένε Μιχάλη ....
μήπως μας κρύβεις οτι έχεις και δίσκους ? :D:D:D:D
xaaxxxaxa...δικο μου λαθος....αμεσως εσυ :p:p:p:p:p
xaaxxxaxa...δικο μου λαθος....αμεσως εσυ :p:p:p:p:p
καλά, δεν έχει σημασία το όνομα ... οτι έχει δίσκους και μας το κρύβει έχει σημασία ... :grin::grin:
καλά, δεν έχει σημασία το όνομα ... οτι έχει δίσκους και μας το κρύβει έχει σημασία ... :grin::grin:
τωρα που το λες και το παρατηρώ...ναι εχει...
Εχω αρκετους δισκους .... βινυλιου :D
Ακουω και στο Μιχαλης :)
Εχω αρκετους δισκους .... βινυλιου :D
Ακουω και στο Μιχαλης :)
Πες μας οτι εχεις και ΜΚ-2 να φυγω...
Πες μας οτι εχεις και ΜΚ-2 να φυγω...
Ναι βιοτοπικο MKII :D
Ναι βιοτοπικο MKII :D
:smt120:smt108
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.