Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : ΦΙΛΤΡΟ ΟΧΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ

harris samos
10-06-11, 12:42
γεια χαρα παιδια εχω 2 εχειμ 2217 σε σειρα εδς και 3 μερες ενω τα φιλτρα δουλευουαν κανονικα αρχισαν να κανουν που και που ενα θορυβο οποσ οταν μαζευει αερα μεσα και βγαζει αερα απο το σπρει μπαρ τι μπορει να φταιει υπαρχει περιπτοση να τραβαει απο καπου αερα ??????? δε σταζει πουθενα νερο ! τι μπορει να φταιει λειπο πολυ απο το σπιτι μη παθω καμια νιλα

tsoum
10-06-11, 13:13
Τα εχεις και τα δύο στην πρίζα; Μπορει ενα να δουλευει διαφορετικά απο το αλλο και για αυτο να έχεις πρόβλημα. Καλύτερα να τα βαλεις καθενα με τους δικους του σωλήνες.

paco
10-06-11, 13:32
βαλε να δουλεψουν το καθενα μεμονωμενα για να βρεις πρωτα πιο παιρνει αερα
να σταζει λιγο δυσκολο γιατι για να παρει αερα απο εξω δημιουργει υποπιεση μεσα στον καδο και ρουφαει αερα
αφου βρεις πιο απο τα δυο στην κανει αν δεν εχεις το σπρει της eheim βαλε βαζελινη στην φλατζα της κεφαλης

\/ag
10-06-11, 14:19
Το ίδιο πρόβλημα ακριβώς είχα και εγώ με το 2213...
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=52920

Η απορεία μου δεν λύθηκε ποτέ..αλλά επίσης δεν υπήρξε και πρόβλημα...

Κάνε αυτό που σου είπε ο φίλος από πάνω και βλέπεις..πάντως μην αγχώνεσαι...

So60
10-06-11, 14:44
Το ίδιο πρόβλημα ακριβώς είχα και εγώ με το 2213...
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=52920

Η απορεία μου δεν λύθηκε ποτέ..αλλά επίσης δεν υπήρξε και πρόβλημα...

Κάνε αυτό που σου είπε ο φίλος από πάνω και βλέπεις..πάντως μην αγχώνεσαι...

Την δοκιμή να το δουλέψεις χωρίς υλικά την έκανες?
Αν την έκανες, θα μας βοηθούσε πολύ να μας πεις τα αποτελέσματα.
Τα υλικά θα μπορούσες να τα διατηρήσεις σε κουβά για τα λίγα λεπτά που θα διαρκούσε η δοκιμή.

vasilis4x4
10-06-11, 14:56
αρχισαν να κανουν που και που ενα θορυβο οποσ οταν μαζευει αερα μεσα και βγαζει αερα απο το σπρει μπαρ

Χαρυ γι αυτο κανουν θορυβο, βαλε για λιγο και τα δυο μοτερ στην μπριζα μεχρι να σταματησει ο θορυβος, ετσι εκανα κι εγω οταν ειχα δυο 2217 σε σειρα ;)

delta66
10-06-11, 15:08
Την δοκιμή να το δουλέψεις χωρίς υλικά την έκανες?
Αν την έκανες, θα μας βοηθούσε πολύ να μας πεις τα αποτελέσματα.
Τα υλικά θα μπορούσες να τα διατηρήσεις σε κουβά για τα λίγα λεπτά που θα διαρκούσε η δοκιμή.
Εχει δικιο ο φιλος.

Το πιο πιθανο ειναι οτι εχει βουλωσει το πρωτο φιλτρο και δεν περναει ελευθερα νερο στο δευτερο.
ή οτι δεν ειναι το πρωτο φιλτρο λιγο πιο ψηλα απο το δευτερο.

harris samos
10-06-11, 15:11
ειναι και τα δυο στη μπριζα και ειναι και τα δυο καθαρα
μαλλον θα δοκιμασω βαζελινι το απογευμα στη φτατζα αν τραβαει απο εκει πρεπει να τραβαει αλλιος απο που αλλου ?

vasilis4x4
10-06-11, 15:53
ειναι και τα δυο στη μπριζα και ειναι και τα δυο καθαρα

Mονιμα στη μπριζα και τα δυο, η τωρα λογω προβληματος ???

harris samos
10-06-11, 19:12
μονιμα

maikl
10-06-11, 22:42
....ε λογικο ειναι τοτε να εχεις προβλημα...:(

jimmis1974
10-06-11, 22:51
και τα 2 στιν πριζα :smt120, τυχερος εισαι που δουλευουν ακομη, στην πριζα θα αφησεις μονο αυτο που δηνει το νερο στο ενυδρειο , το αλλο θα κανει αναροφηση το νερο απο το ενυδρειο και θα το δηνει σε αυτο που δουλευει. Το σβηστο θαναι πιο ψηλα απο το ανοιχτο. ( και οχι πολυ μπουκομενο απο υλικα και οτι αλλο ... το σβηστο) (απο το σβηστο μπορεις να αφερεσεις απο τον θαλαμο την φτερωτη να περνα πιο ευκολα το νερο)

harris samos
11-06-11, 00:58
γιατι ομως ρε παιδια ?

tsoum
11-06-11, 01:10
Γιατι το ενα δεινει ή ρουφαει περισσότερο νερό απ'οτι μπορει να παρει/δωσει το αλλο, και χαλανε τα μοτερ.

vasilis4x4
11-06-11, 08:42
Xαρυ οτι σου ειπαν τα παιδια παραπανω, εκτος της σωστης λειτουργιας σε σειρα τα βαζεις και για εξοικονομιση ενεργειας ωρε, αλλιως ποιος ο λογος ?:D

harris samos
12-06-11, 10:53
Xαρυ οτι σου ειπαν τα παιδια παραπανω, εκτος της σωστης λειτουργιας σε σειρα τα βαζεις και για εξοικονομιση ενεργειας ωρε, αλλιως ποιος ο λογος ?:D 1 λογος δε φτανουν τα μπαστουνια 2 λογος δεν εχς χωρο για να τα βαλω διαφορετικα 3 λογος τα εβαλα και τα δυο στην μπριζα για να εχω περισοτερη ροη 700 λιτρα με 1000 λιτρα την ωρα δεν της προκοπης ροι
βασικα επρεπε να εχω φτιαξει το σαμπ τοσο καιρο αλλα :smt108:smt108:smt108

jimmis1974
12-06-11, 20:50
1 λογος δε φτανουν τα μπαστουνια 2 λογος δεν εχς χωρο για να τα βαλω διαφορετικα 3 λογος τα εβαλα και τα δυο στην μπριζα για να εχω περισοτερη ροη 700 λιτρα με 1000 λιτρα την ωρα δεν της προκοπης ροι
βασικα επρεπε να εχω φτιαξει το σαμπ τοσο καιρο αλλα :smt108:smt108:smt108

και πηστευεις :rolleyes: οτι με σειρα θα εχεις περισσοτερη ροη? Η ροη που θαχεις θαναι αυτη που δηνει το τελευταιο φιλτρο στη σειρα, δεν μπα να εχεις μπροστα 10 φιλτρα με 2000λιτρα ροη και τελευταιο ενα με 700 λιτρα , ..... 700 λιτρτα ροη θα εχεις !!!!!!!
Οταν συνδεεις φιλτρα σε σειρα ειναι μονο ΜΑ μονο για να αυξησεις το βιολογικο υλικο και οχι για ροη , γιαυτο σου λεμε ΜΟΝΟ το τελευταιο φιλτρο που δηνει το νερο στο ενυδρειο θα χεις στην πριζα και το αλλο Off , απλα προσοχη στο κλειστο φιλτρο μην για κανα λογο σου μπουκωσει , τοτε δεν θα χει νερο να τραβηξει το τελευταιο που ναι στην πριζα οποτε θα σου καει.
( αν και τι παλευεις με τα σειρα , πουλα τα και φτιαξε ενα sump να χεις το κεφαλι σου ήσυχο)
σου εκανα και σχεδιακι :D

netblues
13-06-11, 09:51
Για να βαλουμε τα πραγματα στη θεση τους, η αληθεια ειναι καπου στη μεση.
1. Οταν συνδεουμε αντλιες σε σειρα, τοτε το μανομετρικο υψος τους (δλδ η δυνατοτητα να υψωσουν το νερο) προστιθεται.
2. Η συνολικη ροη εξαρταται απο το μανομετρικο υψος και τις υδραυλικες απωλειες. Σημαντικο ρολο στις υδραυλικες απωλειες παιζει η διατομη και το μηκος των σωληνωσεων, αλλα και στη περιπτωση των φιλτρων, το ειδος και η ποσοτητα των υλικων, καθως και ποσο "μπουκωμενα" ειναι.
Για παραδειγμα, αν βαλουμε δυο φιλτρα σε σειρα των 700λιτρων/ωρα και δουλευει μονο η μια αντλια, το αναμενομενο ειναι να παρουμε γυρω στα 450 (και οχι τα μισα) καθοτι απλα προστιθενται μονο οι υδραυλικες απωλειες του δευτερου φιλτρου μονο.

Παντως δεν υπαρχει προβλημα (εκτος απο καταναλωση ) στο να δουλευουν και οι δυο αντλιες σε σειρα.
Οσο για τον αερα αυτος συσωρευεται σιγα σιγα απο τον αερα που ειναι διαλυμενος στο νερο, λογω των υποπιεσεων μεταξυ των δυο αντλιων και ειναι καθαρα θεμα τοποθετησης σωληνωσεων και θεσης των φιλτρων.
Το θεωρω απιθανο να ξενερισουν και οι δυο αντλιες.
Μολις συγκεντρωθει αρκετη ποσότητα αερα, παρασερνεται, και το ακους.

Η γενικη συμβουλη ειναι να αποφευγουμε τη συνδεση σε σειρα, γιατι θελει ειδικη αντιμετωπιση για τους παραπανω λογους, και επιπλεον, δεν εχουμε το σημαντικοτερο, αν χαλασει/βουλωσει το ενα, δεν δουλευει και το αλλο.

harris samos
13-06-11, 13:20
και πηστευεις :rolleyes: οτι με σειρα θα εχεις περισσοτερη ροη? Η ροη που θαχεις θαναι αυτη που δηνει το τελευταιο φιλτρο στη σειρα, δεν μπα να εχεις μπροστα 10 φιλτρα με 2000λιτρα ροη και τελευταιο ενα με 700 λιτρα , ..... 700 λιτρτα ροη θα εχεις !!!!!!!
Οταν συνδεεις φιλτρα σε σειρα ειναι μονο ΜΑ μονο για να αυξησεις το βιολογικο υλικο και οχι για ροη , γιαυτο σου λεμε ΜΟΝΟ το τελευταιο φιλτρο που δηνει το νερο στο ενυδρειο θα χεις στην πριζα και το αλλο Off , απλα προσοχη στο κλειστο φιλτρο μην για κανα λογο σου μπουκωσει , τοτε δεν θα χει νερο να τραβηξει το τελευταιο που ναι στην πριζα οποτε θα σου καει.
( αν και τι παλευεις με τα σειρα , πουλα τα και φτιαξε ενα sump να χεις το κεφαλι σου ήσυχο)
σου εκανα και σχεδιακι :D

jimmi σε αυτο που λεει ο netblues εχει δικιο και βεβαια αυξανετε η ροη μια και το εχς δει να δουλευει ;)
παντος ευχαριστω ολοους για της απαντισεις θα τα καθαρισω και θα βαλω μπρος το σαμπ