PDA

Επιστροφή στο Forum : Echinodorus Tenellus


thediscusman
19-01-04, 11:32
Έχω αρκετές ρίζες echinodorus tenellus pavulus για αρκετό καιρό στο ενυδρείο μου. Ενώ στην αρχή αναπτυσσόταν πολύ γρήγορα σε βαθμό που νόμιζα ότι πολύ σύντομα θα καλύψει όλο το βυθό εδώ και ένα μηνα συμβαίνει το εξής: Η ανάπτυξη του μειώθηκε αισθητά και όλα τα καινούργια φύλλα που βγαίνουν είναι μεταξύ καφέ και κόκκινου χρώματος. Δεν είναι λιωμένα όπως νόμιζα στην αρχή αλλά απόλυτα υγειή φύλλα. Που νομίζεται ότι οφείλεται αυτό;
Σε όσες φωτογραφίες έχω δει αυτό το φυτό πουθενά δεν έχει αυτό το χρώμα. Να σημειώσω ότι δεν άλλαξε απολύτως τίποτε στο ενυδρείο. Η ερμηνεία που δίνω εγώ είναι μήπως οφείλεται στο ότι έχω για βυθό fluorite της Seachem ο οποίος έχει καφέ κόκκινο χρώμα και είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά για τα φυτά.
Δε με ενοχλεί καθόλου η εξέλιξη αυτή στο χρώμα του φυτού αντιθέτως ενώ στην αρχή δεν μου άρεσε τώρα βλέπω ότι γίνεται ωράια αντίθεση με άλλο γρασίδι που έχω και έχει πράσινο χρώμα. Απλά κάνω αυτή την ερώτηση για να βρούμε που οφείλεται η αλλαγή αυτή.
Με την ανάπτυξη όμως τί γίνεται. Γιατί μειώθηκε τόσο πολύ;

Tolis
19-01-04, 12:33
Σε όσες φωτογραφίες έχω δει αυτό το φυτό πουθενά δεν έχει αυτό το χρώμα.

Υπαρχει σε παρα πολλες φωτος με αυτο το χρωμα - και το δικο μου και πολλων φιλων εδω ετσι ειναι.
Σιγουρα το υποστρωμα βοηθαει, ειδικα αν εχεις αρκετο φως.

annivas2000
20-01-04, 03:07
Οντως το χρωματακι αυτο ειναι μια χαρα......
Αλλα αφου οπως λες σου αναπτυσσεται και σταματησε, προσεξε γιατι το tennelus ειναι ικανο να <πνιγει> μονο του. Φτιαχνει τοσο πυκνες συσταδες που δημιουργουν προβλημα συην αναπτυξη του. Κοιτα να το αραιωνεις που και που....... :wink:

thediscusman
20-01-04, 17:45
Ακόμη δεν έχει πυκνώσει τόσο για να πνιγεί από μόνο του.
Εγώ φοβάμαι ότι οι ghost shrimp τρώνε τους καινούργιους βλαστούς που βγάζει δεξιά και αριστερά γιατί πριν βάλω τις γαρίδες στο ενυδρείο έβγαζε συνεχώς καινούργιους βλαστούς. Έκτοτε σταμάτησε να βγάζει και βγάζει μόνο καινούργια καφέ κόκκινα φύλα στα ήδηυπάρχοντα φυτά.
Τις βλέπω να τρώνε από τη μπάλα με την άλγη (cladophora) δεν τις έχω πιάσει όμως να τρώνε το echinodorus tenellus.
Έχει κάποιος άλλος αντίστοιχη εμπειρία από αυτές τις γαρίδες;

tasos
20-01-04, 21:50
Είσαι σίγουρος οτι είναι ghost ? Μήπως είναι νεοκαρίδινα τζαπόνικα;(αμάνο!)Οι δικές μου γκόστ δεν πειραζουν φυτά :?

thediscusman
20-01-04, 22:08
Έχω 5 amano και 7 ghost. Τις amano όμως δεν τις έχω δει από τη μέρα που τις έβαλα στο ενυδρείο. Οι ghost δεν κρύβονται καθόλου. Σήμερα είδα μια ghost να τρώει ένα κομμένο φύλλο echinodorus. Ίσως οι νέοι βλαστοί να τους αρέσουν περισσότερο και να τους τρώνε και έτσι να μην το αφήνουν να εξαπλωθεί.

mikenuke
20-01-04, 23:13
Ρε μηπως τα τρωνε οι ΣΑΕ?
Ειδες τι εκαναν σε μενα?

http://studio.aaquaria.com/board/viewtopic.php?t=1493

thediscusman
21-01-04, 01:29
Δε νομίζω να φταίνε οι SAE. Θα το παρατηρήσω για μερικές μέρες. Στην ανάγκη θα βγάλω τις γαρίδες για καμιά βδομάδα από το ενυδρείο για να δω πως θα πάει.