Επιστροφή στο Forum : ερωτηση για αμπελι σε ενυδρειο!!!
καλησπερα!!ηθελα να ρωτισω αν εχει βαλει ποτε κανεις σας αμπελι μεσα σε ενυδρειο...και αν ναι αν του βγαζει καφετιλα!!!:confused::confused::confused:
Μια αναζήτηση στο φόρουμ με την λέξη "αμπέλι" θα σου έβγαζε αυτά: http://www.aquatek.gr/vb/search.php?searchid=4026719 δες ιδίως το 2ο και το τελευταίο.
Αν καταφέρεις και χωρέσεις αμπέλι σε ενυδρείο, θα σε γράψουνε στο guiness... :D
Κλήμα λέγεται το φυτό που βγάζει τα σταφύλια και αμπέλι είναι το χωράφι που έχει κλήματα :)
Αλλά και πάλι φαντάζομαι δε θέλεις να κάνεις υδροπονική καλλιέργεια κλήματος, αλλά να βάλεις κομμάτι κορμού μέσα..
Σόρι για το οφτόπικ, τίποτα προσωπικό, αλλά δεν μπορείς να φανταστείς πόσος κόσμος κάνει το ίδιο λάθος, να μπερδεύει δηλαδή το χωράφι με το φυτό...
αχαχαχ0α0χ0α!!!ξερω οτι λεγετε κλιμα απλα επειδη οι περισοτεροι το λενε αμπελι το ειπα και εγω για να καταλαβουν ολοι τι εννος!!!bokosta ευχαριστω πολυ για την αναζητηση που εκανες με βοηθησε πολυ!!!ευτυχως εχω κανει και την καταληλη προετοιμασια στο (κλιμα) μου και παω να επειχηρησω να το βαλω τωρα!!το ειχα βαλει και ποιο παλια αλλα εκτος οτι δεν βουλιαζε μου εβγαζε και καφετιλα γιατι δεν το ειχα σε νερο με συχνες αλλαγες ποιο πριν...τωρα το εχω εδω και πολυ καιρο ετσι εχει βουλιαξει πλεον και απο οτι βλεπω δεν βγαζει και καφετιλα...τωρα θα δειξει αν θα βγαλει μεσα στο ενυδρειο!!!;););)
-------------------------
σε περιπτωσει που βγαζει καφετιλα μπορω να κανω αλλαγες καθε μερα???η θα εχω προβλιμα?
:confused::confused::confused:
giannisaek
10-06-11, 17:56
Το ίδιο πράγμα είναι το αμπέλι ή το κλήμα.
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%BC%CF%80%CE%AD%CE%BB%CE%B9
αν βγαλει καφετιλα μπορω να κανω καθημερινα αλλαγες???:confused::confused::confused:
τι ψαρια εχεις μεσα?? σε καποια αρεσει πολυ η καφετιλα.
επισης αντι για αλλαγες μπορεις να χρησιμοποιεις ενεργο ανθρακα. εκτος αν εχεις και χρησιμα συστατικα που δε θες να απορροφα (π.χ. λιπασματα).
Το ίδιο πράγμα είναι το αμπέλι ή το κλήμα.
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%BC%CF%80%CE%AD%CE%BB%CE%B9
Καλά την αξιοπιστία της wikipedia, δε θα μπορούσα να την αμφισβητήσω ποτέ :D
Το φυτό είναι "η άμπελος" και με παραφθορά κατέληξε σήμερα (πολύ κακώς) να χρησιμοποιείται στο ουδέτερο γένος, με την ίδια λέξη που χρησιμοποιούμε για το χωράφι.
Σε όλα τα σοβαρά βιβλία αμπελουργίας δε θα δεις πουθενά να αναφέρεται σαν αμπέλι το φυτό. Θα το δεις σαν κλήμα, πρέμνο ή και κούρβελο.
Μάλιστα για να αποφύγουν τέτοιες παρανοήσεις, σπάνια χρησιμοποιείται και η λέξη αμπέλι, αντικαθιστώντας την με την πρακτικότερη, αμπελώνας.
τετρα γκουραμι νεον πλεκο και εναν redtail black shark εχω μεσα....δεν ξερω γιατι αλλα απο την μερα που εβαλα μεσα το κλιμα ολα τα ψαρια εχουν πολυ καλυτερη συμπεριφορα....ειδικα τα νεον εχουν παρει τα ποιο ωραια τους χρωματα μπορω να πω....πως εξηγητε αυτο????:D:D:D
-------------------------
με τον ενεργο ανθρακα τι μπορω να καταφερω???:confused::confused::confused:
ο ανθρακας μπορει να δεσμευσει την "καφετιλα"...αλλα οπως ειπες κι εσυ καποια ψαρια σου πηραν καλυτερα χρωματα. πολυ πιθανον απο τις τανινες του ξυλου που αντιστοιχες βρισκονται και στο φυσικο τους περιβαλλον.
εγω θα το αφηνα το "καφε" παντως με τα ειδη που εχεις...
η αληθεια ειναι οτι δεν φαινεται ασχημο στο ματι...φαινεται απλως ποιο φυσικο....αλλα δεν ξερω κατι με χαλαει που φαινεται ετσι....φαινεται σαν να ειναι βρομικο και απερειποιητο το νερο....παντως οι κατοικοι του εχουν τρελαθει!!!!το μονο κακο ειναι οτι εχω ασπρη αμμο μεσα και επειδη ολα τσιμπανε και απο λιγο ξυλο κανουν μαυρα περιτοματα και κανουν πολυ μπαμ στην ασπρη αμμο και ειμαι ολη μερα με σκουπα βυθου....:D:D:D:D:D
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.