Επιστροφή στο Forum : DIY λιπανση(δυσκολια-απορια)
επειδη λογω οικονομικων δεν μπορω να παρω τα ετοιμα προιοντα για τη λιπανση του ενυδρειου μου εψαξα αλλους τροπους και ειδα απο εδω μεσα οτι γινετε να χρησιμοποιησουμε σκονες που μπορουμε να προμηθευτουμε απο μαγαζια με γεωπονικα προιοντα
παρ'ολο που εριξα παρα πολυ διαβασμα εδω μεσα δεν μπορεσα να καταλαβω πως θα φτιαξω τα διαλυματα και ποσα ml απο αυτα θα ριχνω στο ενυδρειο μου και πανω σε αυτο θα ηθελα μια βοηθεια???:confused::confused::confused:
αυτα που σκεφτομαι να βαζω ειναι θειικο καλιο και ιχνοστοιχεια(παρομοιο προιον με το power4 με τη μονη διαφορα στην μαρκα)
Απορια:πρεπει να βαζω και νιτρικο καλιο??
το fleet enema ειναι απαραιτητο??
To προγραμμα λιπανσης σου θα πρεπει να ειναι αναλογο με τα φυτα που εχεις, τον φωτισμο, το αν εχεις CO2 κοκ!!
Θα πρεπει να δωσεις μια πληρη εικονα του ενυδρειου σου ωστε να εχεις μια πληρη απαντηση! ;)
εχεις δικιο γιωργο
λοιπον το ενυδρειο ειναι 65 λιτρα καθαρα με μια λαμπα 24βαττ που συντομα θα αυξηθουν κατα 30βαττ
απο φυτα εχει βαλισνεριες, κρυπτοκορινες, πολυσπερμα, Rotala rotundifolia,πιστια, κερατοφυλλο και μια ανουμπια
η φωτοπεριοδος ειναι 12 ωρες και υπαρχει diy CO2 και που και που βαζω και καμια ταμπλεταhttp://petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=942
ελπιζω να μην ξεχασα κατι
Η γνωμη μου ειναι να μην κανεις EI.
Τα φυτα που εχεις ειναι πολυ ευκολα και με ενα γενικο λιπασμα θα κανεις μια χαρα την δουλεια σου.Επισης το ΕΙ θελει σταθερη παροχη CO2.
Μειωσε και την φωτοπεριοδο στις 8-9 ωρες....
θα ειναι λαθος δηλαδη να κανω αυτο που σκεφτομαι??
η φωτοπεριοδος γιατι να μειωθει??
Η φωτοπεριοδος πρεπει να μειωθει γιατι αργα η γρηγορα θα την εκμεταλλευτουν οι αλγες και θα παρουν το πανω χερι και θα "νικησουν" τα φυτα!
Με τις ταμπλετουλες τα φυτα σου θα ειναι μια χαρα ... νομιζω δε θα χρειαστει καν να προσθετεις καποιο λιπασμα! ΑΝ αυτο συμβει αφησε τα φυτα σου να το "ζητησουν" ;)
επειδη νομιζω οτι το ζητανε γι'αυτο και το ψαχνω
η πολυσπερμα και οι κρυπτοκορινες εχουν τρυπες και ξεθοριαζουν-κιτρινιζουν τα φυλλα τους
Τωρα βαζεις καποιο λιπασμα η μονο τις ταμπλετες?
Ειχα αυτη την κουβεντα την Κυριακη που μας περασε στη συναντιση που κανουμε στο Les Ami.Μου προτειναν να παρω σκονη θεικο καλιο(patasum) απο ενα μαγαζι με λιπασματα πισω απο το Ιποκρατειο εκει γυρω παντως με ονομα γραμομοριο? καπως ετσι αν βλεπει καποιος που γνωριζει ας μας δωσει περισοτερες πληροφοριες.Απο προσωπικη εμπυρια εχω να πω οτι οσο εβαζα καλιο στο ενυδριο 3φορες την βδομαδα τα φυτα εδειναν συνεχεια οταν τελειωσε και δεν ξαναεβαλα τα φυτα εχουν παρα πολυ αργη αναπτηξη και ριχνω και ενα λιπασμα γενικης.
τοσο δυσκολο ειναι ρε παιδια να μας πει καποιος τι διαλυμα πρεπει να φτιαξουμε και ποσο απο αυτο να ριχνουμε στο ενυδρειο???
Εδω: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=38462 εχει πληροφοριες πως να φτιαξεις διαλυματα αλλα ΜΗΝ ακολουθησεις την ΕΙ γιατι θα ειναι καταστροφη για το ενυδρειο σου! ;)
γιωργο πραγματικα το αρθρο σου αυτο ειναι παρα πολυ καλο αλλα δεν λεει πουθενα για ποσοτητες σε θειικο καλιο, παρα μονο για νιτρικο και φωσφορικο καλιο...
ασε με να το δοκιμασω και να δω αν θα ειναι καταστροφη
Οι δοσολογίες αναφέρονται παρακάτω. Εάν χρειαστεί να τα ποσά αυτά μπορούν να τροποποιηθούν μέσω ενός υπολογιστή δοσολογιών (http://www.theplantedtank.co.uk/calculator.htm) ώστε να ταιριάξει στις δικές μας ανάγκες.Πατα στον υπολογιστη δοσολογιων και διαλεξε Potassium Sulphate!! :rolleyes:
οκ
και απο ιχνοστοιχεια??να κανω αυτο που λεει στο αρθρο σου??αν και στο προιον που βρηκα οπως και στο power4 ειναι αλλα τα ποσοστα περιεκτικότητας σε σχεση με αυτο που δινεις εσυ...
Οπως λεει ο Raven (Αλεξ) ειναι σαν να πατας γκαζι χωρις να εχεις πατησει το συμπλεκτη! (Για την ΕΙ μιλαω ... θα πρεπει να εχεις αρμονια σε ολους τους παραγοντες) :rolleyes:
Γνωμη μου προσθεσε Καλιο και αν δε διορθωθει το προβλημα τα ξαναλεμε! :D:D
Για ιχνοστοιχεια το power4 το χρησιμοποιουν πολλοι με καλα αποτελεσματα!!
Καποια φωτο απο τα φυτα θα μπορουσες να βαλεις?
θα κανω αυριο μια προσπαθεια για φωτο
τι ποσοτητα ιχνοστοιχειων ομως??
στο θειικο καλιο που θα παρω πρεπει να προσεξω κατι συγκεκριμενο?
ποσα ppm καλιο να προσθετω??σορρυ για το πρηξιμο αλλα ειδα και ενα αλλο αρθρο και μπερδευτηκα
στο δικο σου λεει 20-30ppm καλιο και στο αλλο λεει 1.37 ppm
Τα φυτα που έχεις, δεν χρειαζονται ειδικό προγραμμα λίπανσης. Οπως ισως έχεις ήδη διαπιστώσει, πανε καλα και χωρίς λιπάσπατα. Αμα θες ντε και καλα ενα λιπασμα, παρε ενα γενικό και ενα για διοξείδιο. (αν το αποφασίσεις gia to 2o, εχω το easylife easycarbo που χρησιμοποιησα 4-5ml. )
Αυτο προσπαθω να σου εξηγησω!! :p Οι δοσολογιες στο αρθρο ειναι για λιπανση ΕΙ που ειναι προγραμμα λιπανσης για βαρια φυτεμενα με μπουκαλα CO2 πολυ φως κοκ!!
Τον "μπουσουλα" σε ενα ενυδρειο σαν το δικο σου στη θεση σου θα τον εβρισκα εμπειρικα ξεκινωντας με ελαχιστες ποσοτητες παρατηρωντας ταυτοχρονα και την αναπτυξη των φυτων (καλη εξελιξη) η την αναπτυξη των αλγων (κακη εξελιξη)! Σε καθε περιπτωση θα εκανα διορθωτικες επεμβασεις μεχρι να καταληξω σε καποιο σταθερο προγραμμα που θα ειναι εφαρμοσιμο για το δικο μου ενυδρειο μονο! ;)
Βεβαια αν σου αρεσει η ενασχοληση αυτη (θα το δεις στη πορεια) θα θελεις ακομα πιο "δυσκολα" φυτα και ετσι θα καταληξεις να αναβαθμιζεις τον εξοπλισμο σου και τα φυτα σου μεχρι να καταληξεις σε πιο "δυσκολες" καταστασεις (που κατα τη γνωμη μου δεν ειναι και τοσο δυσκολες αν εχεις τα καταλληλα εργαλεια!)
οκ
θα αρχισω τις δοκιμες και βλεπουμε
-------------------------
στο θειικο καλιο που θα παρω πρεπει να προσεξω κατι συγκεκριμενο?πρεπει να εχει καποια συγκεκριμενα χαρακτηριστικα?
-------------------------
ας μου πει καποιος για να παω να το παρω επιτελους ρε παιδια???
Γιατι αγχωνεσαι δε μπορω να καταλαβω ...
Τι εννοεις τι να προσεξεις? Λογικα να ειναι "καθαρο" χωρις να εχει αλλα προσθετα :rolleyes:
επειδη εβλεπα σε καποια αρθρα να γραφει κατι αριθμους του τυπου χχ-χχ-χχ γι'αυτο ειπα να ρωτησω
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.