PDA

Επιστροφή στο Forum : Καυγάς στο ενυδρείο;

morfeas2002
07-06-11, 21:08
Κάποιος συγκάτοικος μου παρενοχλεί το αρσενικό μου guppy.Είναι και λίγο νεαρούτσικο και όλοι οι υπόλοιποι κάτοικοι υπερτερούν σωματικά.
Αλλά σήμερα είδα ένα ελάχιστο κομμάτι στο επάνω μέρος της ουράς του να λείπει.Τουλάχιστον εγώ έτσι νομίζω.Απο την ώρα που το παρατήρησα είναι μόνιμα κρυμμένο, μια κοντά στο φίλτρο, μια πίσω απο τις βαλισνέριες.Τώρα έψαξα πολύ για να το βρω, κάλυψη-απόκρυψη-παραλλαγή είχε κάνει.
Μπορώ να κάνω κάτι;Ποιος να το πήραξε;Οι θηλυκές;Τα Platy; Το apple snail; Μου φαίνεται περίεργο.
:(:(:(

bokostas
07-06-11, 22:00
Τα σαλιγκάρια αποκλείεται. Αν είναι δαγκωνιά (και όχι φινροτ) τότε οι πρώτοι ύποπτοι είναι τα πλάτυ και μετά οι θηλυκές, εκτός αν έχεις κι άλλα ψάρια.

Tsagos
07-06-11, 22:04
Τιποτα εχμηρό μεσα στο ενυδρείο; Π.χ πετρα λαβας;

morfeas2002
07-06-11, 22:05
Δεν έχω άλλα ψάρια, οι ένοικοι είναι 1 αρσενικό-3 θηλυκά guppy, 2 αρσενικά-2 θηλυκά platy και το apple snail.
Όσο τα παρακολουθούσα χθες κανένα δεν ενοχλούσε το άλλο.
Σήμερα είδα μια παράξενη συμπεριφορά σε μια θηλύκια, πιθανών εγκυμονούσα.
Κυνηγούσε τις άλλες 2 θηλυκές χωρίς λόγο, μιλάμε για κυνήγι σε όλο το μήκος και το πλάτος του ενυδρείου.Δεν ξέρω αν το έκανε αυτή αλλά για ποιο λόγο να το κάνει;

delta66
07-06-11, 22:06
Ολοι εκτος του σαλιγκαριου.
Μπορει και να ειναι fin rot

morfeas2002
07-06-11, 22:16
Μπορει και να ειναι fin rot
Δηλαδή;

bokostas
07-06-11, 22:29
Εδώ το εξηγεί η Προεδρίνα μας: http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Themata/fin_rot.htm

morfeas2002
08-06-11, 09:24
Μόλις έσβησαν τα φώτα άρχισε να κυκλοφορεί.Προσεχτικά στην αρχή, πιο άνετα μετά.Τώρα το πρωί που έχει περισσότερο φως πάλι κινείται επιφυλακτικά και κοντά στα φύλλα σαν να θέλει να έχει κάτι να κρυφτεί με τη μια.