PDA

Επιστροφή στο Forum : Καινούριος στην παρέα. Σας παρακαλώ διαβάστε :)


ababapanos
17-01-04, 23:55
Καλησπέρα σε όλο το forum. Είμαι νέο μέλος εδώ και θα ήθελα πολύ την βοήθεια σας. θέλω να ζητήσω εξαρχής συγγνώμη για την ασχετοσύνη μου και για τις ίσως χαζές ερωτήσεις που μπορεί να κάνω.
Για αρχή θα ήθελα να με βοηθήσετε στο μέγεθος του ενυδρείου που πρέπει να διαλέξω, θα ήθελα στο ενυδρείο μου να μπορώ να βάλω 4-5 άντε και 6 ψαράκια, όμως θα ήθελα να έχω ένα ενυδρείο που να μπορώ να το μεταφέρω με το αμαξι καθώς σκέφτομαι ότι Πάσχα θα πάω διακοπές και θα πρέπει να το δώσω σε κάποιον φίλο για να μου ταΐζει τα ψαράκια, γιατί δεν θα ήθελα να μου πεθάνουν
. Εσείς αλήθεια με τα μεγάλα ενυδρεία που έχετε σπίτια σας τι κάνετε και τα καταφέρνετε τις μέρες που λείπετε για διακοπές και πρέπει να λείψετε για μέρες? :)
Ακόμα θα ήθελα να ρωτήσω σε αυτό το ενυδρείο που θα μου προτείνετε είναι εύκολες οι αλλαγές νερού και με ποίους τρόπους γίνονται? Μην γελάτε! Αν είχα μια απλή γυάλα δεν θα ρώταγα.. :)Τέλος θα ήθελα να σας ρωτήσω αν μπορω στο ενυδρείο να βάλω χρυσόψαρα μαζί με τροπικά ψαριά, η πρέπει να είναι μόνο ένα είδος? Και σε τι τιμές κυμαίνονται περίπου όλα αυτά?
Σας ευχαριστώ πολύ και σε ότι απορία μου πάλι θα σας ξαναγράψω, δεν θα χαθούμε!:)

george
18-01-04, 00:18
. Εσείς αλήθεια με τα μεγάλα ενυδρεία που έχετε σπίτια σας τι κάνετε και τα καταφέρνετε τις μέρες που λείπετε για διακοπές και πρέπει να λείψετε για μέρες? :)


Βαζουμε μια αυτοματη ταΙστρα και ΦΕΥΓΟΥΜΕ ! :D :lol:

ababapanos
18-01-04, 00:26
:lol: :lol: :lol: αυτόματη ταΐστρα? Καλό και αυτό!!! :) Καμία απάντηση για τις απορίες μου? :?

lasal
18-01-04, 01:21
Για αρχή θα ήθελα να με βοηθήσετε στο μέγεθος του ενυδρείου που πρέπει να διαλέξω, θα ήθελα στο ενυδρείο μου να μπορώ να βάλω 4-5 άντε και 6 ψαράκια
Μπορείς για αρχή να πάρεις ενα ενυδρείο 60 Λίτρων.
Οπότε και η αλλαγή του νερού ειναι εύκολη
6 γατόψαρα
3 Θυλυκά guppy
2 αρσενικά guppy
50 watt αντισταση
Θερμόμετρο
Ενα εσωτερικό φιλτρο
Αντιχλώριο
χαλικάκι
Τα guppy αντέχουν αρκετές μέρες χωρίς τροφή.
Εχει και τροφές διαρκείας...
Οσο για κουβάλημα μην το σκέφτεσαι καθόλου.
Εκτός κι αν αν πάρεις γυάλα.

ababapanos
18-01-04, 01:31
χμμμ. Ευχαριστώ για την απάντηση σου όμως σκέφτομαι μήπως τα 60 λίτρα ειναι πολλά για την περίπτωση μου? με 30-40 λίτρα δεν θα έκανα την δουλεία μου για τώρα? Και σε κάνα χρόνο να πάρω κάνα 100λιτρο? Οι αλλαγές του νερού πω γίνονται σε τέτοια ενυδρεία άνω των 30 λίτρων?

Efi
18-01-04, 14:14
Καλημέρα κι εγώ καινούργια είμαι.. λίγο πιο παλιά από σένα... έχω ένα 125 λιτρο ενυδρείο. Αλλάζεις το 20% του νερού κάθε 10-15 μέρες περίπου, με ένα κομμάτι λαστιχο ποτίσματος! Έχεις έναν καθαρό κουβά, ρουφάς με το στόμα σου λιγάκι και τρέχει το νερό μέσα στον κουβά. Όπως όταν κλέβουνε βενζίνη :lol: κατάλαβες; Το φίλτρο το πλενεις μια φορά τον μήνα μέσα στο νερό του κουβά. Αυτό έχει μεγάλη σημασία και το τονίζω γιατί την πάτησα κι εγώ και κατέστρεψα την βιολογία του φίλτρου μου πλένοντάς το με καθαρό νερό της βρύσης... :cry: Καλή επιτυχία σου εύχομαι!

ababapanos
18-01-04, 19:34
Αυτό με το σωλήνα ποτίσματος που μου είπες είναι η μόνη λύση?
Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για αλλαγή νερού? Εκτός από αυτόν? :shock:

Πήγα σήμερα σε ένα κατάστημα στην περιοχή μου και ρώτησα για τιμές και μου έδωσε τις παρακάτω:
Ενυδρείο 60cm = 220 euro 80 litra
Ενυδρείο 50cm = 160 euro 60 litra

Οι παραπάνω τιμές είναι για πλήρες ενυδρεία με φως φίλτρα κλπ αλλά χωρίς φυτά και άμμο.

Πως σας φαίνονται είναι καλές? Η μπορώ να βρω και καλύτερες?

Αν κάποιος ξέρετε να έχει ενυδρείο σε αυτές τις διαστάσεις και να θέλει να το πουλήσει ας το αναφέρετε σας παρακαλώ. :)

Πάντως μου είπε ο άνθρωπος από το μαγαζί ότι το στρώσιμο θα πρέπει να το κάνω με χρυσόψαρα γιατί είναι ανθεκτικά στην αμμωνία.
:roll:

Tolis
18-01-04, 19:40
Ακριβα ειναι. Δες στην κατηγορια "Μαγαζια" κι επισκεψου τα καταστηματα που αναφερονται στα τσεκαρισμενα.
Στρωσιμο δεν ειναι αναγκη να κανεις με χρυσοψαρα, μπορεις να κανεις με 2-3 ψαρακια αρχικα και με υπομονη. Ριξε μια ματια εδω αρχικα http://studio.aaquaria.com/board/viewtopic.php?t=1059

ababapanos
18-01-04, 19:56
Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. :) Λύστε μου και άλλη μια απορία μου σας παρακαλώ… τελικά μπορούμε μέσα σε ένα ενυδρείο για τροπικά ψαριά να βάλουμε και χρυσόψαρα? Γιατί από ότι παρατήρησα σε διάφορα σαιτ που μπήκα είναι αρκετοί αυτοί που το έχουν κάνει.

Πάντως αυτό με την αλλαγή του νερού με τον σωλήνα ποτίσματος πολύ με πείραξε. Στο 2004 ζούμε δεν έχουν εφεύρει ήθελα να ήξερα καλύτερους τρόπους?
:D :D :D

George-A
18-01-04, 20:07
Κανονικά πρέπει με τις αλλαγές νερού να καθαρίζεται και ο βυθός. Υπάρχουν ειδικές σκούπες βυθού που κάνουν και αυτόματο συφονάρισμα.
Πριν λιγο καιρό είχαμε μια συζήτηση εδώ: http://studio.aaquaria.com/board/viewtopic.php?t=1261

Takis
18-01-04, 21:22
Το να βγάζεις από ένα δοχείο νερό και να το αντικαθιστάς με νέο δεν είναι επιστημονική διαδικασία!!! :)
Βρίσκεις τον πιο βολικό τρόπο για σένα και κάνεις τη δουλειά σου!!!
Όσο για τα χρυσόψαρα, απλά δεν πάνε μαζί με τα τροπικά για πολλούς λόγους (θερμοκρασία, διατροφή κλπ). Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι αν τα βάλεις δεν θα ζήσουν αυτά ή τα υπόλοιπα ψάρια.

ababapanos
18-01-04, 21:34
Ευχαριστώ. Με καλύψατε πλήρως. :)
Θα ήθελα να μου προτείνετε συνδυασμούς από τροπικά ψαράκια που μπορώ να κάνω στο ενυδρείο μου έτσι ώστε να πετύχω μια ομαλή συμβίωση και τα ψαριά μου να είναι ευτυχισμένα. ( θα ήθελα να έχουν έντονα και ανοιχτά χρώματα όπως κόκκινο και κίτρινο.) ένα ψάρι για παράδειγμα που είδα και μου άρεσε είναι ο μονομάχος. Τι λέτε? :)

Giorgos
18-01-04, 22:33
Σε ενυδρείο 60 λίτρων μπορείς να βάλεις καμία δεκαριά Hemigrammus erythrozonus (glowlight tetra) αφού είναι ψάρια που ζουν σε κοπάδια και έχουν ένα έντονο κόκκινο χρώμα (ή 10 από κάποια άλλα είδη μικρών tetra όπως τα neon ή τα cardinal κ.α.), 3-5 corydoras catfish της αρεσκείας σου και κάποιους μικρούς αλγοφάγους (πχ. 5 otos). Αν σου αρέσει τόσο πολύ μπορείς να βάλεις και έναν μονομάχο μαζί τους.
Βέβαια θα χρειαστείς και κάποια ζωντανά φυτά που είναι απαραίτητα για αυτά τα ψάρια. Σίγουρα θα βρεθούν πολλά μέλη στο board που θα προσφερθούν να σου δώσουν κλαδέματα από τα φυτά τους.

ababapanos
18-01-04, 23:09
Ναστε καλά παιδία σας ευχαριστώ πολύ. Τελικά είμαστε πολύ ωραία παρέα εδώ μέσα :) :D
Σε λίγες μέρες όταν θα είναι όλα έτοιμα θα σας στείλω και μερικές Φώτο από την ψηφιακή μου
:wink:

ababapanos
19-01-04, 03:04
Παραπάνω σας ανέφερα τις τιμές που βρήκα από ενυδρεία και συγκεκριμένα
Ενυδρείο 60cm = 220 euro 80 litra
Ενυδρείο 50cm = 160 euro 60 litra

Μου είπατε όμως ότι είναι ακριβές. Έψαξα όμως και σε όλα τα καταστήματα που αναφέρονται στο room μαγαζιά όμως κανένα στο σαιτ του δεν έχει τιμές, περίεργο αυτό έτσι? Έτσι δεν κατάφερα να τις συγκρίνω.

Στο περίπου λοιπόν πιες τιμές θεωρούνται ικανοποιητικές για τα παραπάνω ενυδρεία που ανέφερα με πλήρες εξοπλισμό?

Είναι κάτι που θα πρέπει να προσέξω όσον αφορά την μαρκα που θα μου βαλει από το φίλτρο , κλπ?

Ευχαριστω!
:)

Tolis
19-01-04, 03:14
Οχι, δεν ειναι ικανοποιητικες.
Τσεκαρε το μαγαζι του Tarek Ezzat αν εισαι κοντα στο Αιγαλεω.
Πες απο μας.

ababapanos
19-01-04, 03:32
Ε λοιπόν δεν θα το πιστέψετε σύμπτωση, η τιμές που σας είπα από το μαγαζί tarek ezzat στο Αιγάλεω είναι . Έβρου 8 και τηλέφωνο 2105980673 μου έδωσε και την κάρτα του και τώρα θυμήθηκα να το αναφέρω που μου έγραψες αυτό.

Γιατί σε εμένα μου έκανε τόσο ακριβές τιμές? Μήπως επειδή με είδε αρχάριο και να μην ξέρω από αυτά?
:? :cry: :x :evil:

Tolis
19-01-04, 05:49
:lol:
Πες του σε στελνουμε εμεις και θα σου κανει πολυ καλυτερη τιμη.

oscar
19-01-04, 11:19
Με ένα κομμάτι λαστιχο ποτίσματος! Έχεις έναν καθαρό κουβά, ρουφάς με το στόμα σου λιγάκι και τρέχει το νερό μέσα στον κουβά. Όπως όταν κλέβουνε βενζίνη !

Καλό είναι να ρουφάς νερό από ένα ενυδρείο που περιέχει νερό με ένα σωλήνα , αλλά στην περίπτωση βενζίνης για φαντάσου να καταπιείς και λίγο, μπα ούτε να το σκέφτομαι δεν θέλω.
Πάντως εγώ όταν έβγαζα νερό από το 200 λίτρο ενυδρείο μου, για να αποφύγω την κατάποση νερού , βύθιζα όλο τον σωλήνα στο νερό έτσι ώστε να γεμίσει με νερό και κρατώντας κλειστή την μια άκρη με το δάχτυλό , έτσι ώστε να μην μπει αέρας στον σωλήνα τον οδηγούσα προς τον κουβά φυσικά κάτω από την στάθμη νερού του ενυδρείου. Ελευθέρωνα την άκρη και το νερό κυλούσε μια χαρά ( χωρίς να έχω καταπιεί ούτε μία σταγόνα νερού ...

koulio
19-01-04, 13:49
καλωςηρθες στην παρεα μας

οταν ειχες παει στου ταρεκ εχθες (φανταζομαι εισουνα το παλικαρι με μια κοπελα και αλλον ενα φιλο) .

ειμασταν μεσα εγω ( το "αδυνατο" ψηλο παλικαρι με το μουσι και ο αλλος ειναι ο βασιλης - bilas ""ο ξανθος αγγελος"" που σου επιασε την κουβεντα οπως παντα :D :D :D :D :D :D :D :D :D )

το ενυδρειο νομιζω στο ελεγε σε αυτα τα λεφτα με διπλες λαμπες - ακροφυσια και εσωτερικο φιλτρο αν θυμαμε..................

παντως αμα ξαναπερασεις πες του οτι ερχεσε απο εμας να σου κανει καλυτερη τιμη :wink: :wink: :wink:
και συμπληρωσε και μια αιτηση εγραφης στο συλλογο

αυτα

Efi
19-01-04, 13:59
Καλά που το ανέφερες oskar!!! Γιατί κι εγώ σιχαίνομαι να ρουφάω με το στόμα και έβαζα τον άνδρα μου να το κάνει! :lol: Χθές όμως που έλειπε το έκανα μόνη μου και τα κατάφερα να μην έρθω σε επαφή με το νερό.. μπλιάχ! ψαρόσουπα.. Δεν ξέρω αν στην Αθήνα έχει QUIKO, πάντως μετά από την έρευνα αγοράς που είχα κάνει για ενυδρείο και εξοπλισμό (όχι για ψαράκια γιατί δεν είχε ποικιλία, είναι μικροσκοπικά και δεν παίρνεις σωστές οδηγίες για την συντήρησή τους...) συμφέρει πολύ!! Έχει προσφορές επειδή είναι μεγάλο μαγαζί. Εγώ το 125λιτρο το πήρα μαζί με εξοπλισμό 130 ευρώ αν θυμάμαι καλά..ο Αμαζόνιος ας πούμε είχε ένα 90λιτρο 100 ευρώ, χωρίς τίποτα μέσα..

scubapol
19-01-04, 17:10
Efi εκτός απο γεύση ψαρόσουπας το νεράκι του ενυδρείου μπορεί να κρύβει και κάποιες άλλες δυσάρεστες εκπλήξεις. :shock: Ρίξε μια ματιά εδώ.

http://studio.aaquaria.com/board/viewtopic.php?t=1501

ababapanos
19-01-04, 17:47
Καλησπέρα και πάλι. Σήμερα έκανα νέα ερευνά αγοράς και βρήκα πολύ καλές πρόσφορες και θα ήθελα να σας τις αναφέρω για να μου πείτε την γνώμη σας.

1ο κατάστημα ζωοφιλία

80 cm κομπλέ χωρίς διακοσμητικά μαζί με όσα φάρμακα χρειαστούν 150 εύρο περίπου Χωρίς βάση . (κάνει ανατιμήσεις και θα γνωρίζει τις τελικές τιμές αύριο)!

2ο κατάστημα viotopos

80 cm κομπλέ χωρίς φάρμακα ΟΜΩΣ με ΔΩΡΟ την βάση τιμή 155 εύρο

3ο κατάστημα abyssos

60 cm κομπλέ χωρίς τα φάρμακα + βάση 235 ευρο!


δεν ξέρω αν είναι καλές επειδή δεν έχω την εμπειρία σας πάντως εμένα ιδικά η πρόσφορα του viotopou με ικανοποίησε παρά πολύ. :) :)

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι εκτός από τα έξοδα που πρέπει να υπολογίσω για το ενυδρείο την διακόσμηση και τα ψαριά, με απασχολεί αρκετά, τα φάρμακα που θα πρέπει να χρησιμοποιήσω. Πόσο θα στοιχίσουν περίπου τα φάρμακα και τα τεστ αμμωνίας κλπ? Ευχαριστώ!


Υγ: προς τον φίλο από το Ταρεκ εζζατ , ναι δεν κανείς λάθος εμείς ήμασταν . εγώ συγκεκριμένα ήμουν το παιδί με το καπέλο! :D :D :D

BILAS
19-01-04, 17:56
Ε λοιπόν δεν θα το πιστέψετε σύμπτωση, η τιμές που σας είπα από το μαγαζί tarek ezzat στο Αιγάλεω είναι . Έβρου 8 και τηλέφωνο 2105980673 μου έδωσε και την κάρτα του και τώρα θυμήθηκα να το αναφέρω που μου έγραψες αυτό.

Γιατί σε εμένα μου έκανε τόσο ακριβές τιμές? Μήπως επειδή με είδε αρχάριο και να μην ξέρω από αυτά?
:? :cry: :x :evil:


Σου το ειπε και ο ιδιος οτι αν αποφασισεις να παρεις καποιο θα ειναι καλυτερη η τιμη. :wink: :wink:

harris
19-01-04, 18:14
εγώ θα πρότεινα να πάρεις όσο μεγαλύτερο ενυδρείο σου επιτρέπουν τα χρήματα σου και ο χώρος σου. είναι πιο εύκολο στην συντήρηση (τα πολλά λίτρα συγχωρούν λάθη) και σου δινει την δυνατότητα περισσότερων επιλογών ως προς τα ψάρια. μην το φοβάσαι προχώρα.

afrodite
19-01-04, 18:49
εγω εχω αγορασει 135λ απο Βιοτοπο και ειμαι σουπερ-ευχαριστημενη!!! μαζι με βαση , 235ευρωπουλα

ababapanos
19-01-04, 22:04
Για τα φάρμακα πείτε κάτι ρε παιδία…. Είναι ακριβά όλα αυτά τα φάρμακα και τα τεστ που θα πρέπει να προμηθευτώ στην αρχή μαζί με το ενυδρείο για το στρώσιμο κλπ ?

Giorgos
20-01-04, 02:26
Τα μόνα "φάρμακα" που θα χρειαστείς είναι ένα αποχλωριοτικό (~5€ τα 100ml αν θυμάμαι καλά) ένα test για αμμωνία, ένα για νιτρώδη άλατα και ένα για νιτρικά άλατα (~10€ το καθένα).
Για το στρώσιμο δεν χρειάζεσαι "φάρμακα". Μπορείς πολύ απλά να ξεκινήσεις βάζοντας κάποια ανθεκτικά ψάρια όπως 3 zebra danio (Brachydanio rerio) ή ένα blue gouramie (Trichogaster trichopterus).
Υπάρχουν βέβαια κι άλλοι τρόποι για να στρώσεις ένα ενυδρείο και στο board υπάρχουν ανάλογα άρθρα.

ababapanos
22-01-04, 02:25
Τελικά το ενυδρείο μου έρχεται από εβδομάδα. Θα είναι από την φτηνή σειρά της Rena (δυστυχώς μέχρι εκεί επιτρέπουν τα οικονομικά μου). Και 80cm.(δηλαδη περιπου 100 λιτρα)

Σκεφτόμουν να το βάλω στο υπνοδωμάτιο επειδή είναι πολύ μεγάλο και γιατί το σαλόνι είναι γεμάτο και δεν έχει και πολύ χώρο και θα έπρεπε να αλλάξω την διακόσμηση. Θα ήταν εφικτό κάτι τέτοιο, η μπορεί να βγάζει μυρωδιά που να καταντάει ενοχλητική? Αλλά σκέφτομαι ότι το ενυδρείο θα είναι με καπάκι και δεν θα έχω τέτοιο πρόβλημα αλλά θέλω και την γνώμη σας.

Μια άλλη απορία μου είναι σχετικά με την τροφή…. Ταΐζοντας τα ψαράκια μας πως είμαστε σίγουροι ότι αυτά μοιράζονται την τροφή τους καθ αναλογία όσο αντιστοιχεί στο καθένα και όχι ότι κάποια ψάρια πιο δραστήρια και γρήγορα από κάποια άλλα να προλαβαίνουν να τρώνε την τροφή και Τα υπόλοιπα να μένουν νηστικά?
:) :D :D

oscar
22-01-04, 11:55
Τελικά το ενυδρείο μου έρχεται από εβδομάδα
Αντε με το καλό.

Σκεφτόμουν να το βάλω στο υπνοδωμάτιο επειδή είναι πολύ μεγάλο και γιατί το σαλόνι είναι γεμάτο και δεν έχει και πολύ χώρο και θα έπρεπε να αλλάξω την διακόσμηση. Θα ήταν εφικτό κάτι τέτοιο, η μπορεί να βγάζει μυρωδιά που να καταντάει ενοχλητική?

Από την στιγμή που έχεις φίλτρο νερού και τηρείς του κανόνες καθαριότητας του ενυδρείου ( καθαρισμός βυθού, υλικών φίλτρου ...) , δεν νομίζω πως θα υπάρχει πρόβλημα με κάποια μυρωδιά .
Εγώ πάντος δεν είχα ποτέ τέτοιο πρόβλημα.

George-A
22-01-04, 12:19
Μια άλλη απορία μου είναι σχετικά με την τροφή…. Ταΐζοντας τα ψαράκια μας πως είμαστε σίγουροι ότι αυτά μοιράζονται την τροφή τους καθ αναλογία όσο αντιστοιχεί στο καθένα και όχι ότι κάποια ψάρια πιο δραστήρια και γρήγορα από κάποια άλλα να προλαβαίνουν να τρώνε την τροφή και Τα υπόλοιπα να μένουν νηστικά?
:) :D :D
Να είσαι σίγουρος ότι αν χάσεις ποτέ ψαράκι (κτύπα ξύλο) η μόνη αιτία που δεν θα ψάχνεις είναι η πείνα!
Την ρίχνεις την τροφή ώστε να απλωθεί σε πολλά μέρη, ανάλογα με τα είδη θα το βρεις μόνος σου σε μερικές μέρες.
Το βασικότερο είναι να μην ρίχνεις παραπάνω τροφή.

Efi
25-01-04, 19:10
aquapol διάβασα τα άρθρα και έμεινα έκπληκτη!! Ομολογώ ότι ποτέ δεν μου πέρασε από το μυαλό ότι θα μπορούσε να πάθει κάτι ο άθρωπος από μικρόβια ή αρρώστιες των ψαριών! Θα προσέχω.. Αν έχω μια πληγούλα στο χέρι και βάλω λαστιχένιο γάντι μιας χρήσης δεν πειράζει για τα ψάρια; Εννοώ από το υλικό του γαντιού. :roll:

ababapanos
25-01-04, 20:19
Εγώ αγόρασα τα γάντια της santoria . δεν είναι μιας χρίσης. Λέει τα φοράς τα ξεπλένεις με νερό, τα στεγνώνεις και τα ξανά χρησιμοποιείς. Δεν νομίζω ότι διατρέχουν κανένα κίνδυνο τα ψαράκια..

Efi
25-01-04, 23:53
Που τα πουλάνε; Είναι γενικής χρήσης σαν αυτά ας πούμε που πλένουμε τα πιάτα ή ειδικά για ενυδρείο; :?:

ababapanos
26-01-04, 00:16
Από το supermarket τα πήρα. Γράφουν ότι είναι γενικής χρίσης και φτάνουν σχεδόν λίγο πιο κάτω από τον αγκώνα . :)

scubapol
26-01-04, 10:57
Πιστεύω πως οποιοδήποτε γάντι κάνει. Εγώ χρησιμοποιώ χειρουργικά γάντια που αγοράζω από φαρμακεία επειδή έτσι μπορείς να διαλέξεις πιο σωστά το μέγεθος και έχουν καλύτερη εφαρμογή. Επίσης λόγο ελατωμένου πάχους του υλικού νομίζω οτι προφέρουν καλύτερη αίσθηση της αφής και σου επιτρέπουν να κάνεις πιο λεπτές δουλειές..... :wink:

Όσο για το τάλκ που έχουν σε ελάχιστη ποσότητα μπορείς να το ξεπλύνεις πολύ καλά την πρώτη φορά μέσα - έξω. Νομίζω οτι αυτό αρκεί........

ababapanos
26-01-04, 20:19
:oops: Νέες ερωτήσεις :oops:

1. θέλω να μου προτείνετε φυτά για το ενυδρείο μου… θα μάρεσε να ήταν κάπως σαν όπως είναι το γρασίδι όλο το κάτω υποστόμια του ενυδρείου μου και σε δυο άλλα σημεία κάποια φυτά που να μεγαλώνουν κιόλας παραπάνω και να ξεχωρίζουν , άλλα όχι υπερβολικά
2. έβγαλα από το φίλτρο τα σφουγγαράκια όπως μου είπε ο μαγαζάτορας και έβαλα κάτι σαν αστεράκια που είναι για βιολογικό καθαρισμό, μου είπε πως τώρα το φίλτρο μου είναι πολύ δυνατό και πως δεν θα ξανά χρειαστεί πλύσιμο. Ισχύει αυτό?.
3. μπορώ μαζί με τα ψαριά να βάλω έτσι και για ντεκόρ μια μικρή χελώνα στο ενυδρείο η μπορεί να υπάρξει πρόβλημα
4. ένα αναθεματισμένο κομμάτι φελιζολ που να ταιριάζει για να το βάλω μεταξύ του ενυδρείου και της βάσης που να βρω? Έχω φάει τον κόσμο.
:lol: :lol: :lol:

ΓιαγκΤ
26-01-04, 22:20
Για γρασίδι εδώ : http://tsamis.aaquaria.com/riccia_fluitans.htm
Για την χελώνα ψάξε και διάβασε λεπτομέρειες. Όσοι την είχαν λένε ότι τους έτρωγε τα ψάρια.
Το φελιζολ το παίρνεις φύλο, και το κόβεις στα μέτρα σου.

ababapanos
26-01-04, 22:25
Από που όμως μπορώ να προμηθευτώ το φελιζολ?

Και άλλη μια απορία που έχω είναι , πια ψαριά είναι πολύ εύκολα σε κατάσταση αιχμαλωσίας να γονιμοποιηθούν?

HellRazer
26-01-04, 22:37
Είναι πολλά τα ψάρια που μπορούν να αναπαραχθούν (και όχι γονιμοποιηθούν :shock: - τα αυγά γονιμοπουούνται) στην αιχμαλωσία. Εξαρτάται από σένα αν σε ενδειαφέρουν ζωοτόκα (όλα τα γνωστά είδη γενούν πολύ εύκολα ακόμα και αν δεν θέλεις θα γεννήσουν) αλλά και αρκετά ωοτόκα π.χ. Convicts και Kribs είναι τα καλύτερα για να αρχίσει κάποιος τις προσπάθειες του για αναπαραγωγή.

mikenuke
27-01-04, 00:21
Από που όμως μπορώ να προμηθευτώ το φελιζολ?


Για πανε ρωτα στα οικοδομικα υλικα.Επισης μπορει να βρεις κατι σε κανενα Πρακτικερ. Εκει που εχουνε τις ψευδοροφες.

Anonymous
27-01-04, 15:57
Anti gia felizol mporeis na baleis ena komati moketa alla de sto protinw an eisai capetan fourtounas san kai mena giati h moketa an braxeitha bromisei mouxlila

To kalhtero ksekinima gia anaparagwgh einai ta psaria twn opiwn h kyhsh ginete mesa sto idio tous to swma kai ta mikra tous den theloun megalh peripoihsh ektos apo afthonh trofh kai katharo nero xaraktiristiko paradhgma autwn ta guppies (an exeis poly kairo guppies diaforetikou filou kai den exeis akoma genhtouria ap-la ta trwne prhn prolabeis na ta deis !!!!)

ASCCO1
27-01-04, 21:39
Είναι πολλά τα ψάρια που μπορούν να αναπαραχθούν (και όχι γονιμοποιηθούν :shock: - τα αυγά γονιμοπουούνται) στην αιχμαλωσία. Εξαρτάται από σένα αν σε ενδειαφέρουν ζωοτόκα (όλα τα γνωστά είδη γενούν πολύ εύκολα ακόμα και αν δεν θέλεις θα γεννήσουν) αλλά και αρκετά ωοτόκα π.χ. Convicts και Kribs είναι τα καλύτερα για να αρχίσει κάποιος τις προσπάθειες του για αναπαραγωγή.


μην του λες για τα convict γιατι αμα γεννησουν δεν θα ξερει τι να τα κανει (( τα κουνελοψαρα)) :D :D :D


p.s παιδια οχι αλλα greek english στραβωθηκα please please

ababapanos
27-01-04, 22:01
κουνελοψαρα??? :lol: :lol: :lol:

ASCCO1
27-01-04, 22:06
με ολη την σημασια τις λεξης
δεν μπορεις να φανταστεις τι τραβαω με τοσα μωρα που κανουν

ababapanos
27-01-04, 22:31
Και δεν χαίρεσαι που έχεις τσάμπα ψαράκια??? Χεχεχε! :lol: Πλάκα κάνω. Αυτά όμως τουλάχιστον δεν τρων τα μωρά τους όπως τα guppies ε?

HellRazer
27-01-04, 23:25
Να δεις πως τα τρώνε αμα δεν έχει αρκετό χώρο το ενυδρείο και θέλουν να ξαναγεννήσουν.... :shock:

halvas69
28-01-04, 04:15
έβγαλα από το φίλτρο τα σφουγγαράκια όπως μου είπε ο μαγαζάτορας

Γιατιιιιιιιιιί ? :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

ababapanos
28-01-04, 16:22
Τι γιατί? Γιατί μου είπε ότι τα σφουγγαράκια κάνουν μόνο μηχανικό καθαρισμό και θέλουν κάθε τόσο πλύσιμο. Ενώ τώρα με εκείνα που είναι σαν αστεράκια κάνει βιολογικό καθαρισμό και αυτά δεν θέλουν καθάρισμα. 25 εύρο τα πλήρωσα. βρε παιδία εξηγείστε μου

George-A
28-01-04, 18:15
To σφουγκαράκι κάνει και μηχανικό και βιολογικό καθαρισμό.
Δηλαδή σαν μηχανικό κρατάει τα σκουπιδάκια απο το νερό, σαν βιολογικό με τις πολλές τρυπούλες και την μεγάλη επιφάνια που προσφέρει διμιουργεί τις συνθύκες για την αναπτυξη των βακτηρίων πάνω του. Το ξεπλένουμε απαλά με το νερό που βγαζουμε απο το ενυδρείο, όχι απο βρύση.
Τα αστράκια προσφέρουν μόνο την μεγάλη επιφάνια, καλά αν έχεις κάποιο μηχανικό φίλτρο πριν απο αυτό.

Κατανοητά;

ababapanos
28-01-04, 18:36
Αυτά που αγόρασα λέγονται BIO CHEM STARS.
Λέει επίσης : the perfect biological filter substrate for fresh or saltwater aquarium systems, remove toxic ammonia and nitrite from aquarium water
Και είχαν 25 ευρο.

Δηλαδή τι μου λέτε τώρα? Να βγάλω τα αστράκια και να ξαναβάλω τα απλά σφουγγαράκια?

Μου είπε μάλιστα ότι αν δεν βάλω αυτά δεν θα μπορώ να βάλω στο ενυδρείο μου μεγαλύτερα ψαριά από 3-4 cm . ενώ τώρα με αυτά μπορώ να βάλω οτιδήποτε

ababapanos
28-01-04, 20:49
έχω φίλτρο το FLUVAL 2plus innenfilter της HAGEN
Αυτά γράφει απέξω το κουτί. το οποίο μέσα είχε 2 σφουγγαράκια τα οποία τα έβγαλα και αγόρασα αυτά τα αστεράκια έγραψα πριν. Δηλαδή τώρα δεν έχω μηχανικό φίλτρο? Δεν μπορώ αυτό που έχω να το κάνω και μηχανικό μαζί?

Takis
28-01-04, 22:41
Η γνωμη μου ειναι να δουλεψεις το φιλτρο σου οπως το εχει η εταιρεια. Τα σφουγγαρια θα κανουν και βιολογικο καθαρισμο, οπως και οποιο αλλο υλικο και αν βαλεις. Αυτο θα γινει ακομα και αν δεν το θες!!!! :wink:
Παραλληλα κανει και μηχανικο φιλτραρισμα, κατι που δεν ειναι και το πιο απαραιτητο, αν συντηρεις το ενυδρειο σου σχετικα σωστα...

ASCCO1
29-01-04, 00:58
τα bio chem stars ειναι απο τα καλυτερα βιολογικα υλικα που υπαρχουν , αλλα το προβλημα ειναι οτι εχεις εσωτ,φιλτρο και δεν ξεω κατα ποσο θα δουλεψουν εκει ????
το καλυτεο θα ηταν να μπορουσαν να μπουν και τα δυο υλικα αλλα δεν εχεις χωρο για κατι τετοιο .
παντως και μετα σφουγγαρια μονο γινεται δουλεια. αρκει να τα καθαριζεις οταν μπουκωνουν.

ababapanos
29-01-04, 01:50
Λοιπόν κοιτάξτε τι σκεφτικά, έβγαλα μερικά αστεράκια και στην θέση τους έβαλα το ένα σφουγγαράκι. Έτσι τώρα το φίλτρο μου έχει ένα σφουγγάρι και 10 αστεράκια.

Μόλις τώρα ξεκίνησα το ενυδρείο. Έβαλα τα χαλίκια το φίλτρο και τον θερμοστάτη, το γέμισα με νερό και τώρα περιμένω και σκέφτομαι , να βάλω φάρμακα η δυο χρυσόψαρα. Αλλά μάλλον κλείνω προς τα χρυσόψαρα.

Μόλις γέμισα το ενυδρείο με νερό της βρύσης στα τζαμιά του ενυδρείου βγήκαν αυτές οι πολύ μικρές μικρές φυσαλιδουλες. Με αυτές τη γένεται? Φεύγουν όταν ζεστάνει το νερό? Η πρέπει να κάνω κάτι εγώ?

Tolis
29-01-04, 01:54
Φευγουν.

Καλυτερα οχι χρυσοψαρα για στρωσιμο.

ababapanos
29-01-04, 01:57
Θέλω να πω ακόμα που το ξέχασα προηγούμενος ότι ο Tarek Ezzat στο Αιγάλεω που πέρασα από εκεί σήμερα . είναι πολύ καλός, ευγενικός ,και με βοήθησε παρά πολύ σε οποία απορία και αν είχα.

ASCCO1
29-01-04, 01:58
οι φυσαλιδουλες :D θα φυγουν απο μονες τους μην ανυσηχεις, αν σε ενοχλουν και ενα μαγνητη (( αυτον που καθαριζουν τα τζαμια)) καθαρισε τα ετσι.

ΤΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΧΡΥΣΟΨΑΡΑ ΓΙΑ ΣΤΡΩΣΙΜΟ ???




αμα θες να παθω κανα εμφραγμα καντο :twisted: :twisted:

ababapanos
29-01-04, 02:26
Γιατί βρε παιδία? :shock: Με διαβεβαίωσαν ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με τα ψαράκια :o και πως τα χρυσόψαρα δεν θα πάθουν το παραμικρό :)

lasal
29-01-04, 02:32
Ακουσε λίγο οσους σε συμβούλεψαν
Θα γεμίσεις αμμωνία στο πιτς φυτίλι.
Γιαυτό κανείς δεν στο προτείνει.
Και σίγουρα θα υπάρξει πρόβλημα γιατί περνάνε πολυ εύκολα απο την κατανάλωση στην.....παραγωγή. ;)

ababapanos
30-01-04, 00:47
Ξαφνικά εδώ και Κανά 3ωρο έχει σβήσει το λαμπάκι από τον θερμοστάτη. Να αρχίσω να ανησυχώ? Η είναι έτσι ρυθμισμένα που να σβήνουν μόνα τους? :( :( :(

ΓιαγκΤ
30-01-04, 00:52
Σβήνουν μόνοι τους, αλλά ένα θερμόμετρο θα σε βοηθούσε.

HellRazer
30-01-04, 01:02
3 ολόκληρες ώρες σβηστός ο θερμοστάτης....για πρόσεξε τον καλύτερα....μάλλον ανάβει για λίγο και σβήνει πάλι :?

Giorgos
30-01-04, 01:23
Για στρώσιμο με ψάρια καλύτερα ένα μικρό κοπαδάκι (3-5 το πολύ) zebra danio (Brachydanio rerio) ή 1-2 blue gouramie (Trichogaster trichopterus).

ababapanos
30-01-04, 01:25
Έχεις δίκιο μόλις πρόσεξα ότι άναψε για μια στιγμή και μετά από 2 λεπτά έσβησε πάλι και τώρα είναι ακόμα σβηστός. Τι σημαίνει αυτό? :?

Tolis
30-01-04, 01:53
Οτι ο αισθητηρας του μολις η θερμοκρασια κατεβει απο την τιμη που του εχεις δωσει, δινει εντολη στο θερμαντικο να αναψει (λαμπακι ON) - και μολις η θρμοκρασια φτασει ξανα στην τιμη που του εχεις δωσει, εντολη να σβυσει (λαμπακι OFF). Oσο πιο ακριβείας ειναι ο θερμοστατης, τοσο πιο συχνα γινεται το ON-OFF.

ababapanos
30-01-04, 02:03
Μάλιστα…άρα από θερμοστάτη καλά πάω.
Το πρόβλημα μου είναι με το φίλτρο. Μου είπαν πως το φίλτρο που μου έδωσαν για το ενυδρείο μου και το οποίο το αναφέρω ποιο πάνω κάνει για
ενυδρεία 50/60 λίτρων το πολύ και όχι των 112 λίτρων που έχω εγώ. :(
Να η πρώτη βλακεία αγορά μου. :x Έχετε να μου προτείνετε ένα καλό φίλτρο για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο από εδώ και πέρα? ( κατά προτίμηση εξωτερικό)

Giorgos
30-01-04, 02:12
http://studio.aaquaria.com/board/viewtopic.php?t=1557
http://studio.aaquaria.com/board/viewtopic.php?t=584
http://studio.aaquaria.com/board/viewtopic.php?t=1083

PascM
19-02-08, 01:42
Μάλιστα…άρα από θερμοστάτη καλά πάω.
Το πρόβλημα μου είναι με το φίλτρο. Μου είπαν πως το φίλτρο που μου έδωσαν για το ενυδρείο μου και το οποίο το αναφέρω ποιο πάνω κάνει για
ενυδρεία 50/60 λίτρων το πολύ και όχι των 112 λίτρων που έχω εγώ. :(
Να η πρώτη βλακεία αγορά μου. :x Έχετε να μου προτείνετε ένα καλό φίλτρο για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο από εδώ και πέρα? ( κατά προτίμηση εξωτερικό)

4 Χρόνια μετά ελπίζω να μην ρωτάς τα ίδια πράγματα !!!! :D :D :D
¶ντε και με το μπόλι από τον φίλο σου Σπύρο να ξεκινήσεις σωστά!!
Αλήθεια τι έγινε εδώ? Πριν από 4 χρόνια δηλαδή? Τα παράτησες?

(που παω και τα βρίσκω αυτά τα ποστ :D :D )

ababapanos
25-02-08, 21:21
ναι , το 2006 ειχα σταματησει γιατι ειμουν Αθηνα τοτε ...και αρχισα παλι τωρα που ειμαι Κερκυρα!

andreas72
27-02-08, 13:07
πω πω πωωωω !!!!!!!!!!διακοπές ? τι ειναι αυτο????? χιχιχιχιχιχιχιχιχιχιχχιχιχι!!