Επιστροφή στο Forum : σχετικά με λάμπες
Πριν λίγες μέρες πήρα ένα νέο φωτιστικό για το ενυδρείο και οι λάμπες που έχει (αλλά και οι grolux που βρίσκω στην αγορά) είναι 10,000 kelvin.
Μετά από αρκετό διάβασμα στα διάφορα θέματα δεν μπόρεσα να σχηματίσω ξεκάθαρη γνώμη αν οι εν λόγω λάμπες είναι καλές για φυτεμένο. Δώστε καμιά βοήθεια
Οι gro ειναι τελειες για φυτα αν και 8500K (οχι 10000)
Γενικα για φυτα προτεινονται 3000-6000Κ
Αυτές που βρήκα είναι sylvania grolux και στο κουτί τους έχουν σχέδιο με ενυδρεία κτλ. αλλά είναι 10.000k.
Που λεει οτι ειναι 10000?
Που λεει οτι ειναι 10000?
πάνω στις λάμπες...
μετά από πολύ ψάξιμο (άτιμη Θεσσαλονίκη) βρήκα λάμπες Τ5 39w worm και cold με 4000 και 3000 kelvin (daylight 6500k δεν πέτυχα πουθενά). Οπότε σύμφωνα με ότι διάβασα σε άλλα θέματα θα προτιμήσω ένα συνδυασμό από τις δύο αυτές
Mηπως βλεπεις την sylvania aquastar? Αυτη ειναι 10000Κ
σωστος... αυτή ήταν. όλη μέρα προσπαθώ να το θυμηθω
πάνω στις λάμπες...
μετά από πολύ ψάξιμο (άτιμη Θεσσαλονίκη) βρήκα λάμπες Τ5 39w worm και cold με 4000 και 3000 kelvin (daylight 6500k δεν πέτυχα πουθενά). Οπότε σύμφωνα με ότι διάβασα σε άλλα θέματα θα προτιμήσω ένα συνδυασμό από τις δύο αυτές
Και οι 2 αυτες θα σου βγαζουν κιτρινο χρωμα...καλο θα ειναι καποια στιγμη να βρεις και μια cool daylight που ειναι εντελος λευκες στο φως για να μη τα βλεπεις ολα κιτρινα μεσα στο ενυδρειο.
Αποστολε δεν είναι αναγκη να ψωνίζεις λαμπες απο μαγαζί με ψαρια, μπορείς και απο μαγαζιά με ηλ/γικο υλικό.
Αποστολε δεν είναι αναγκη να ψωνίζεις λαμπες απο μαγαζί με ψαρια, μπορείς και απο μαγαζιά με ηλ/γικο υλικό.
Το άσχημο είναι ότι σε μαγαζιά με ηλ. υλικό ψάχνω. Σήμερα βρήκα στο ηλεκτρόραμα 6 κομμάτια grolux αλλά ήταν σπασμένα... την γκαντεμια μου μέσα
πες μου τι θες να δω εαν εχει σε εμενα ... Εχω 2 μεγαλους ηλεκτρολόγους εδω διπλα διπλα.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.