Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : DIY ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ

Nikos_alex
06-06-11, 17:38
μετα απο αρκετη σκέψη και καποια προβληματα με τα πολυμπριζα του ενυδρειου αποφάσισα να φτίαξω ενα ηλεκτρολογικό πίνακα και σας τον παρουσιάζω.... δεν ειναι τπτ το ιδιαίτερο αλλα κανει δουλεία....
τι χρειάστηκα:
8 διακοπτακια 220 volt ( 10 ευρο)
8 ασφαλιοθήκες (12 ευρο)
8 λαμπακια 220 volt (10 ευρο)
8 μπριζες χωνευτές για πινακα (11 ευρο)
1 εξωτερικο πινακα στεγανό 30χ20 περιπου ( 20 ευρο)
και λιγα καλωδια ( εγω ειχα και δεν αγόρασα)

ο πινακας συνδέεται απευθείας στην μπρίζα που βρίσκετε πισω απο το ενυδρείο και βρίσκεται μέσα στο ντουλάπι του ενυδρείου, κάθε μπρίζα εχει τον δικό τις διακόπτη και μια ασφάλεια αναλογα ποσα αμπερ ειναι συνδεμένα στην μπρίζα.
αυτα.... δεν θυμάμαι τπτ αλλο προς το παρον!! ααα η μπριζα που συνδέεται ο πίνακας εχει μια 16Α ασφαλεια στον πινακα του σπιτιού.
βαζω και μερικές φωτο!! πιστεύω να σας αρέσει.....:D
εκανα και ενα πρόχειρο σχέδιο συνδεσμολογίας..... δεν ειμαι και σχεδιαστής ούτε ηλεκτρολόγος....:D

glazar
06-06-11, 17:52
Φιλε μου μπραβο σου για την κατασκευη , αλλα απο οτι καταλαβα εχεις φτιαξει ενα πολυμπριζο 8 θεσεων με 60 ευρω ενω θα μπορουσες να ειχες αγορασει πολυμπριζα με ασφαλειες και στεγανα με 15-20 ευρω.

Σιγουρα παντως εχει αλλη αξια οταν το φτιαχνεις , αλλα νομιζω οτι δεν ηταν τοσο οικονομικο αυτο που ηθελες να κανεις.

georod7
06-06-11, 17:56
Φιλε μου μπραβο σου για την κατασκευη , αλλα απο οτι καταλαβα εχεις φτιαξει ενα πολυμπριζο 8 θεσεων με 60 ευρω ενω θα μπορουσες να ειχες αγορασει πολυμπριζα με ασφαλειες και στεγανα με 15-20 ευρω.

Σιγουρα παντως εχει αλλη αξια οταν το φτιαχνεις , αλλα νομιζω οτι δεν ηταν τοσο οικονομικο αυτο που ηθελες να κανεις.

+1 και ups θα επερνες!;)

Nikos_alex
06-06-11, 17:58
εγώ απλα χρειάστηκα 8 μπρίζες... σε αυτό το κουτί μπορείς να βάλεις μέχρι και 12 μπρίζες... επίσης δεν χρειάζεται να βαζεις και να βγάζεις μπρίζες όπως στο πολύμπριζο.. και αν τυχόν βραχυκυκλώσει κάτι καίγεται μονο η ασφάλεια τις μίας μπρίζας και δεν σταματάνε να λειτουργούν όλα οπως θα γινόταν στο πολύμπριζο... γι' αυτό το έφτιαξα... γιατί την πάτησα με τα πολύμπριζα!!!

mathaios81
06-06-11, 20:13
εγώ απλα χρειάστηκα 8 μπρίζες... σε αυτό το κουτί μπορείς να βάλεις μέχρι και 12 μπρίζες... επίσης δεν χρειάζεται να βαζεις και να βγάζεις μπρίζες όπως στο πολύμπριζο.. και αν τυχόν βραχυκυκλώσει κάτι καίγεται μονο η ασφάλεια τις μίας μπρίζας και δεν σταματάνε να λειτουργούν όλα οπως θα γινόταν στο πολύμπριζο... γι' αυτό το έφτιαξα... γιατί την πάτησα με τα πολύμπριζα!!!
Σωστος

alan boy
06-06-11, 21:59
καλη κατασκευη αλλα πρεπει να ειναι πολυ ογκοδες.
μηπως τα θελω ολα δικα μου???
μπραβο σου παντως για το DIY

Nikos_alex
06-06-11, 22:51
φιλε alan οπως το παρει κανεις και αναλογα τι χώρο εχεις... 30χ 20 ειναι αυτο που βλεπεις....δεν το λες και μεγαλο.... ευχαριστω για τα καλα σας λογια παντος...:D

tsilojohn
06-06-11, 23:04
Μπραβο φιλε μου ωραια κατασκευη , και μονο που ασχοληθηκες με το DIY ειναι κατι δημιουργικο!

alan boy
07-06-11, 14:43
Μπραβο φιλε μου ωραια κατασκευη , και μονο που ασχοληθηκες με το DIY ειναι κατι δημιουργικο!

http://www.aquatek.gr/vb/images/icons/icon14.gifhttp://www.aquatek.gr/vb/images/icons/icon14.gif