PDA

Επιστροφή στο Forum : reef με νερό δικτύου


MakChem
04-06-11, 23:07
Φίλοι μου γειά σας. Σκέφτομαι να ξεκινήσω ένα μικρό reef και άν όλα πάνε καλά, να ασχοληθώ με σκληρά κοράλια. Θα ήθελα να μου εξηγήσετε γιατί είναι υποχρεωτική η χρήση Α.Ο., επειδή έχω καταλάβει ότι αυτή είναι η επικρατούσα άποψη. Σε όλα μου τα ενυδρεία (και στο δισκοενυδρείο) χρησιμοποιώ νερό δικτύου κατάλληλα τροποποιημένο, το ίδιο θα ήθελα να κάνω και με το reefάκι. Άν έχει ξανασυζητηθεί, δώστε μου κάποιο link.
Σας ευχαριστώ.

madfdg
05-06-11, 08:47
Στο reef θέλουμε μηδενικά φωσφορικά και μηδενικά ή πολύ χαμηλά νιτρικά.Ότι χρήση χημικών και να κάνεις δεν μπορείς να τα εξαλείψεις , ειδικά τα φωσφορικά, που μπορεί να απορροφηθούν απο βράχο και αραγωνίτη και να σου δημιουργήσουν συνθήκες που δεν συνιστώνται για κοράλια. Ενας άλλος λόγος είναι ότι με βρυσάτο νερό συχνά δημιουργούνται διάφορες άλγες που γίνονται μάστιγα γιατί "πνίγουν" κοράλια και βράχο με ότι αυτό συνεπάγεται, σύν ότι είναι και αντιαισθητικές ;)

MakChem
05-06-11, 11:25
Το νερό δικτύου στην περιοχή μου έχει περιεκτικότητα σε φωσφορικά <0,1ppm. Με προφίλτρανση του νερού με απορροφητή φωσφορικών (στο βαρέλι προετοιμασίας νερού), δεν λύνεται το πρόβλημα??? Το ίδιο σκεφτόμουν και για τα νιτρικά (απορροφητή νιτρικών) και για τα οργανικά (ενεργό άνθρακα ή purigen) και για τα βαρέα μέταλλα (αποχλωριωτικό που αποτοξικοποιεί τα βαρέα μέταλλα). Τί λέτε????

madfdg
05-06-11, 11:45
Δεν ξέρω κάποιον που να έχει δοκιμάσει αυτή την μέθοδο για να σου πώ.Κατ' εμέ το κόστος όλης αυτής της διαδικασίας ίσως να ξεπεράσει το κόστος αγοράς μιας ΑΟ, ενώ και ο χρόνος που θα χρειαστούν αυτά τα υλικά ώστε να δράσουν θα είναι αρκετές μέρες. Επικεντρώνεσαι στο κόστος της ΑΟ ή κάτι άλλο σκέφτεσαι και συζητάς για την αγορά της?

MakChem
05-06-11, 12:02
Ως γεωχημικός και γνωρίζοντας το τεράστιο υδρολογικό πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει ο πλανήτης τις επόμενες δεκαετίες, απορρίπτω τη χρήση Α.Ο., τουλάχιστον μέχρι ....... να μειωθεί το ποσοστό απόρριψης στο 10-20 %. :D

madfdg
05-06-11, 13:29
Αν το θέμα δεν είναι οικονομικό μπορείς:
1. Να προτιμήσεις ΑΟ με 2 ή 3 μεμβράνες που μειώνουν πάρα πολύ το ποσοστό νερού που αποβάλλεται.
2. Να χρησιμοποιήσεις το "ακαθαρτο" νερό για πότισμα γλαστρών ή στο WC :D

Ίσως τελικά να κάνεις περισσότερη ζημιά χρησιμοποιώντας και πετώντας τόσα χημικά υλικά παρά χρησιμοποιώντας μια ΑΟ για την παραγωγή νερού:rolleyes:

Πάνος
05-06-11, 13:30
εδω και 2 χρονια σχεδον δεν πεταω σταγονα απο το νερο της ΑΟ...υπαρχουν πολλοι τροποι να χρησιμοποιησεις το ""αχρηστο"" νερο που παραγεται.

anastapalios
06-06-11, 14:58
"υπαρχουν πολλοι τροποι να χρησιμοποιησεις το ""αχρηστο"" νερο που παραγεται." malawi!!!!!!:D

pavlos15
14-07-11, 20:12
Να ρωτησω κατι, πριν την δημιουργια της α/ο πως 'ετρεχαν' τα αλμυρα ενυδρεια? με νερο βρυσης?

madfdg
14-07-11, 20:56
Τα ελάχιστα θαλασσινά που έτρεχαν τότε ήταν τα πιο πολλά fo και με πολλές άλγες;)