PDA

Επιστροφή στο Forum : Σε συνέχεια των shell dwellers...


mitas
13-01-04, 19:03
Ποιες είναι οι μικρότερες και ηρεμότερες αφρικάνικες κιχλίδες που θα μπορούσαν να ζήσουν χωρίς προβλήματα σε ενυδρείο 160 λίτρων και κυκλοφορούν στα τοπικά (Αθήνα) pet shops;

stefanos.f
13-01-04, 21:39
Επειδη ο τιτλος με μπερδεψε λιγακι... πρεπει να ειναι οπωσδηποτε shelldwellers τα ψαρια που θα βαλεις στο ενυδρειο ή οποιαδηποτε ''ηρεμη'' Αφρικανικη Κιχλιδα :?: Αν μιλας μονο για shelldweller τοτε τα περισσοτερα απο αυτα θεωρουνται αρκετα ηπιου χαρακτηρα με καλυτερες επιλογες τα L.occelatus και τα L.multifasciatus αν παλι δεν σε πειραζει να ειναι και καποια απο τις υπολοιπες Αφρικανικες Κιχλιδες θα επελεγα σιγουρα τα Lab.caeruleus :wink:

AFRIKANOFILOS
13-01-04, 22:35
Αν φιλαρακο ενοεις shell dewllers τοτε εκτος απο τα ειδη που προαναφερε ο Στεφανος υπαρχει και το brevis που αυτη τη στιγμη υπαρχουν 3 κομματια στο Γιαννη(πλατια Κοντζια) μαλον αρσενικα και τα 3 :evil: :cry: .Αν παλι δεν ενοεις τα μικρα διαμαντακια :D τοτε θα σου προτεινα brichardi i leleupi αν θες taganika.

stefanos.f
14-01-04, 01:53
Φιλε Γιαννη ωραια και τα N.brichardi αλλα και τα N.leleupi που του προτεινεις αλλα δεν θα ελεγα οτι ειναι ηρεμα ουτε τα μεν ουτε τα δε :wink: Οσο για τα N.brevis που λες τι σε κανει να πιστευεις οτι ειναι και τα 3 αρσενικα :?: Στο συγκεκριμενο ειδος ξεχωριζουν, αν θυμαμαι καλα, σχετικα δυσκολα αρσενικα απο θηλυκα... και αυτο σε μεγαλυτερη ηλικια! Το μονο προβλημα εδω λοιπον ειναι οτι το μαγαζι που λες εχει μονο 3 κομματια... αλλο προβλημα δεν βλεπω :wink:

AFRIKANOFILOS
14-01-04, 02:20
Φιλε μου Στεφανε δεν προσεξα οτι ηθελε και ηρεμες :oops: :roll: :!: Οσο για τα brevis αυτο που με κανει να νομιζω οτι ειναι αρσενικα(εκτος απο το οτι μου το ειπε ο Γιαννης) απο τη μαυρη γραμμη στο κατω πτερηγιο τους(ετσι μου φενετε οτι τα ξεχωριζουν).Ετσι δεν τα ξεχωριζεις πριν ακομα παρουν χρωμα :?:

stefanos.f
14-01-04, 02:26
Ειναι μια σχετικη ενδειξη αλλα οχι απολυτη :wink:

mitas
14-01-04, 12:26
Ευχαριστώ.

Discos
14-01-04, 13:45
Τα Brevis που εχει ο Γιαννης ειναι 99% αρσενικα. Τα αρσενικα εχουν αρκετα ποιο μεγαλα πτερυγεια στην κοιλια τους απο τα θυληκα. Επισης τα ασρενικα ειναι παραδοσιακα ποιο μεγαλα. Τα σημαδια αυτα συνηθως τα καταλαβαινεις αφου εχουν μεγαλωσει. Τα ψαρακια στον Γιαννη εχουν παρει τελικο σχεδον μεγαθος αφου τα εχει καιρο και κανεις δεν πηρε τα τρια τελευταια. Εγω νομιζα πως τα ειχε δωσει ολα μετα. Τα προηγουμενα που ειχε μαζι τους τα ειχα παρει εγω. Ειχα παρει 2 ζευγαρια. Ασχετο εαν μετα ψιλο-σκοτωθηκαν στο ενυδρειο που τα ειχα.

Εαν καποιος θελει να ζησει αυτα τα διαμαντακια και ας ειναι αρσενικα να τα παρει. Θα δωσουν ζωη σε ενα μικρο ενυδρειο. Εξαλου ποσοι απο εμας μπορουμε να κανουμε αναπαραγωγη? Ξερω. θα πουμε ολοι πως κανουμε, αλλα αντικειμενικα ποσοι το κανουμε? Ειτε λογο χρονου, ειτε λογο εληψεις ενυδρειου, ειτε επειδη απλα μας αρεσει να τα χαζευουμε χωρις αλλες ευθυνες. Για αυτο σας λεω. Οποιος μπορει να τα παρει.

Αυτη την εποχη μεγαλωνω Occelatus. Ειναι ακομα μικρα. Παρολο την αποιρια μου με γεννες και μεγαλωμα μωρων shell dwellers πιστευω οταν ελθει η ωρα, να τα παω καλα. Οταν με το καλο γεννησουν, οποιος θελει θα μπορει να παρει.

AFRIKANOFILOS
14-01-04, 14:58
Δικιο εχεις φιλε μου Δισκε δεν εχω ακουσει να εχει ποτε ζευγαρωσει κανεις shell dwellers στην Ελλαδα :!: Με εψησες μαλον θα παω να τα παρω τα σκατουλια :lol: .Μηπος σου βρησκετε καμια brevena( :lol: ) για ανταλαγη :?:

Tolis
14-01-04, 17:33
Yπαρχουν αυτη τη στιγμη 3 τουλαχιστον ζευγαρια L. ocelatus F0 με μωρα (F1) σε μελος του Συλλογου μας.

Οσο για αναπαραγωγες γενικως, ειτε κιχλιδων ειτε αλλων ειδων, σπανιων και μη, αν αρχισω με τον Γ. Ρεκλο, τον Τ.Τσαμη, τον Στεφανο Φλουντζη, εμενα, και συνεχισω να γραφω ποσοι εχουν αναπαραγωγες δεν με φτανουν πολλες σελιδες.

BILAS
14-01-04, 18:24
Πρωτα απο ολα θα ηθελα να πω ενα μεγαλο συγνωμη που δεν εχω απαντησει σε ΡΜ και σε μερικα μηνυματα απο καποια μελη που μαλιστα ειχαν καποιο προβλημα.Αλλα δυστηχως τον καιρο αυτο εχω πολυ δουλεια και καποια προβληματα υγειας στην οικογενεια και τρεχω σαν παλαβος.
Παρολα αυτα φυσικα εχω την χαρα να φιλοξενω μερικα L.Ocelatus Blue F0 απο Isanga μερια (5 male + 6 Female ενας αρσενικος δεν του αρεσε και σαλταρε)Το ενα ζευγαρι (που ειναι και μονο του σε δικο του ενυδρειο , φωτο στο σαιτ του συλλογου)μεγαλωνει περιπου 20 μωρακια που εχουν φτασει τωρα πλεον περιπου 0,5-1 cm.Και στο αλλο ενυδρειο που ειναι τα υπολοιπα υπαρχουν αλλες δυο γεννες.Ενυδρεια υπαρχουν για να χωριστουν αλλα δεν υπαρχει χρονος για το στησιμο τους.
Τα μωρα ειναι κλεισμενα (απο την πρωτη γεννα)απο τις αλλες βλεπουμε.

Για περισσοτερες φωτο περιμενετε να ερθει ο κυριος Κετσε.
Να βγαλει για να στειλω και στον polleni αυτο που του εχω υποσχεθει για το σαιτ του.(Συγνωμη δεν σε εχω ξεχασει)

Οφειλω να πω παντως οτι παρολο που εχω λιγο χρονο να ασχοληθω μαζι τους(λιγοτερο απο οσο θα ηθελα) με εχουν τρελλανει τα σκατουλια μου , ειναι μια τρελλα. -+9 -+9 -+9 -+9 -+9

koulio
14-01-04, 18:27
και ελεγα ο χομπιστας ο βασιλης δεν θα απαντησει ............ :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

stefanos.f
14-01-04, 21:33
Μπραβο ρε Βασιλη για τα μικρα σου :D Λογικα και απο οσο ξερω εγω, αυτη πρεπει να ειναι και η πρωτη επισημη γεννα του ειδους στην Ελλαδα :!: Ευγε :!: :!: :!:

AFRIKANOFILOS
15-01-04, 00:25
Παιδια επειδη με εχουν τρελανει τα L.OCCELATUS αν θελει κανεις που εχει να ανταλαξουμε η να μου πουλησει :D .Δεν αντεχω αλλο τα ψαχνω συνεχεια στα μαγαζια και δεν τα βρισκω :evil: :twisted: :!:

Discos
15-01-04, 13:23
Βilas μπραβο!!! Αξιος. :P Αντε τωρα περιμενω λογικα να ελθει και η δικια μου σειρα. Εγω εχω τα gold εσυ νομιζω εχεις τα blue? Οπως και να ειναι , αυτα τα ψαρακια ειναι μαγεια. Μην Νομιζεις ομως πως δεν θα παρω και εγω...Ειπαμε εχω τα gold και το blue στο διπλανο ενυδρειο δεν ειναι ασχημο σαν αντιθεση..... :wink:

BILAS
15-01-04, 19:37
Παιδια επειδη με εχουν τρελανει τα L.OCCELATUS αν θελει κανεις που εχει να ανταλαξουμε η να μου πουλησει :D .Δεν αντεχω αλλο τα ψαχνω συνεχεια στα μαγαζια και δεν τα βρισκω :evil: :twisted: :!:


Πολυ βιαζεσε.
Να ξερεις οτι εψαχνα 2+ χρονια για να βρω σαν τρελος.
Και που να ηξερες τι τραβηξαν αλλοι για να τα εχω εγω.
Ψαρια θα δωσω παιδες αλλα πρωτα θελω να ειμαι σιγουρος για καποιον(χωρις παρεξηγηση).
Και τι εννοω σιγουρια.Για παραδειγμα πρωτα απο ολα τι θα κανει το καλοκαιρι για αυτα τα ψαρια.Γιατι εγω οσο καιρο τα εψαχνα εσπαγα και το κεφαλι μου για αυτο.Και δεν μιλαμε απο 32+βαθμους να παει 29 αλλα το πολυ να ειναι στους 26 και κατω.


Κέτσε φωτο θα δουμε :?: .Γρηγορα γιατι θα βγουν απο το ενυδρειο τα μωρα γιατι τα διωχνουν οι γονεις.Ειναι ετοιμοι μαλλον για τα επομενα.

AFRIKANOFILOS
15-01-04, 23:01
2+ xronia :shock: :?: O επιμενον τελικα νικα :wink: :!: Αν ενοεις εμενα να εισαι σιγουρος οτι θα τα προσεχω σαν τα ματια μου ισος και πιο πολυ :lol: .

Tolis
16-01-04, 00:51
Πριν λιγο καιρο εγιναν καποιες πρωτες κινησεις, και στο μελλον θα υπαρξουν κι αλλες, για να φερνουμε καποια πιο σπανια ειδη για τα μελη του Συλλογου μας. Σκοπος ειναι η συντηρηση, αναπαραγωγη, και ξανα-αναπαραγωγη τους, και μετα η διαθεση τους στους χομπιστες.,
Αυτο προυποθετει ενα ψαξιμο για πολυ καιρο, και πολυ τρεξιμο και αρκετες δυσκολιες. Ειναι φυσικο λοιπον τα λιγα ψαρια που ερχονται, να πηγαινουν σε χομπιστες που τσεκαρισμενα πληρουν καποιες προυποθεσεις.

AFRIKANOFILOS
16-01-04, 02:25
Συνχαρητηρια για αυτες τις κινησεις ειναι πραγματικα αξιεπενες :!: Εχετε δικιο κυριε Τολη για τις προιποθεσεις.

ASCCO1
17-01-04, 17:04
Συμπληρωματικα οποιος ενδιαφερεται για lambidochromis perlmutt, στελνει p.m για να μπει στην λιστα αναμονης :lol:


p.s μαγαζατορες αποκλειονται :twisted: :twisted:

stefanos.f
18-01-04, 16:16
Αυτο το τελευταιο μου αρεσε... :D :D :D

Discos
19-01-04, 14:20
:twisted: :twisted: Και εμενα :twisted: :twisted:

alfacom
24-01-04, 15:54
Παιδια εφερα 4 brevis απο Λονδινο μεσα στη βαλιτσα πριν απο 5 μερες .Μεχρι στιγμης ειναι μια χαρα.Νομιζω οτι ειναι 1m +3 fem.Δεν ειμαι ομως σιγουρος.Την αλλη φορα θα φερω κατι ocelatus που βρηκα αλλα δεν μπορεσα τελευταια μερα να παω να τα παρω.Ο τυπος μου εκανε και γαμω τα αμπαλαζ .Διπλα ναυλον αφρολεξ κλπ

AFRIKANOFILOS
24-01-04, 17:04
Πωσο τα αγωρασες :?:

alfacom
26-01-04, 13:09
κοντα 12-13 ευρο αλλα ειναι μεγαλα.Νομιζω σε φουλ μεγεθος.
Δεν ειναι τοσο η τιμη αλλα οτι δεν ειχε κανεις εδω και μου ειχαν καρφωθει να τα παρω.

AFRIKANOFILOS
26-01-04, 14:48
Kαι εγω τρελενομε για τα σκατουλια :D .Η τιμη ειναι μια χαρα :wink: .

stefanos.f
06-02-04, 20:18
Μολις εχθες βρηκα σε ενα μαγαζι στο οποιο παω αραια και που, επειδη φερνει και κανενα καλο κοματι μερικες φορες, μερικα Lamprologus brevis και αγορασα 4 κομματια για 17,50 € το ενα :!: Αν υπαρχουν καποιοι απο εσας που θελουν να αγορασουν μερικα η διευθυνση ειναι Ελ. Βενιζελου 61, Δραπετσωνα και τηλ. 210-4636663 :wink: Ειχε αρκετα ακομη κομματια και σε πολυ καλο μεγεθος :!:

koulio
06-02-04, 21:07
καταλαβα βλεπω δευτερα να μην υπαρχει ουτε ιχνος απο brevis :D :D

Discos
09-02-04, 11:02
Kαι να φανταστειτε οτι ο Γιαννης στην Κοτζια ειχε αρκετα κοματια και αφου πηρα καποια, μετα μου εκανε παραπονα πως κανεις αλλος δεν τα παιρνει..... :cry:

Ατιμη πληροφοριση... :twisted:

BILAS
16-02-04, 14:45
O Αντρουλας !!!!!!!!!!!!!!!

Συντομα και φωτο με τα παιδια του.

AFRIKANOFILOS
16-02-04, 15:14
Ωραιος ο επειβητωρας :D :!:

alfacom
15-03-04, 17:09
Για οποιον ενδιαφερεται ανακαλυξα τυχαια οτι το pet shop αεροδρομιο κοντα στο μουσειο εχει μια παρτιδα απο brevis μικρα αλλα 4,5 ευρω.Εχει και αλλα οπως tetracanthus και διαφορα με το γενικο τιτλο αφρικανες (οπως ρωσιδες).Εαν καποιος παει και αναγνωρισει κανενα ας το αναφερει ετσι εγκυκλοπεδικα γιατι εγω ειμαι ακομα πισω σε αυτο.

stefanos.f
16-03-04, 16:26
ΠΡΩΤΟΣ ΑΠΑΡΑΒΑΤΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ... Δεν αγοραζουμε ΠΟΤΕ απο ενυδρειο που εχει μεσα περισσοτερα ειδη και τα αναφερει ολα απλα με καποια γενικη ονομασια :!: :!: :!:
ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΑΠΑΡΑΒΑΤΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ... Τηρουμε ΠΑΝΤΑ τον πρωτο κανονα ειτε μας αρεσει πολυ καποιο ψαρι μεσα σε αυτο το ενυδρειο, ειτε νομιζουμε πως ειμαστε βεβαιοι για την ονομασια και την προελευση του συγκεκριμενου ειδους :!: :!: :!:

Ακολουθωντας τους πιο πανω κανονες εμποδιζουμε τους πονηρους ιδιοκτητες καταστηματων να εμπορευονται ψαρια τα οποια στις λιστες των εξαγωγεων αναφερονται απλα ως African Mix σε εξευτελιστικες τιμες αλλα με καλο κερδος, τα οποια συνηθως μοιαζουν να ειναι κατι γνωστο, αλλα συνηθως ειναι οτι πιο απλο... ΥΒΡΙΔΙΑ :!:

alfacom
17-03-04, 16:56
Ta Brevis τα αναγνωρισα μονος μου γιατι εχω κιολας .Αναφερονταν απλα σαν Λαμπρολογοι.Τα υπολοιπα δεν ηξερα να τα ξεχωρισω (αυτο μου ελειπε).Γιαυτο και ερωτηση μου σε αλλο μηνυμα πριν.Γιατι δεν μου κολαγε καλα το ονομα που μου ειπαν.Οπως και καποια αλλα που τα εψαξα αλλα δεν καταφερα να βρω 100% σιγουρα ποια ειναι.Επισης σε παλιοτερες συζητησεις εδω αλλα και μαζι σου ειχες πει για τον κινδυνο των υβριδιων οταν αναφερονται γενικα ως αφρικανες.Γι αυτο ρωτησα εαν καποιος αλλος αναγνωρισει τα συγκεκριμενα ψαρακια.
Με την ευκαιρια να πω οτι ειναι πολυ εκνευριστικο για καποιον σαν εμενα που δεν εχω την πειρα ακομα να ξεχωριζω το καθε ψαρι με την μια αλλα πρεπει να το ρωτησω και μετα ενδεχομενος να ψαξω και σε βιβλια η site αν μου κανει ,στα μαγαζια τα ονοματα να μην ειναι γραμμενα μπροστα απο τα ενυδρεια σωστα και ευδιακριτα.Ειναι σπαστικο και κουραστικο να ρωτας συνεχεια "αυτο ποιο ειναι?"
Προσφατα πηγα σε γνωστο μαγαζι νοτια και ο ανθρωπος ειχε πανω στην ετικετα του καθε ψαριου εκτος απο το ονομα και το μεγεθος που γινεται το καθενα αλλα και τις παραμετρους του νερου που χρειαζεται.Το χαρικα πολυ

sot-zoe
17-03-04, 17:37
Πες και το ονομα του καταστηματος .
Μη λεμε μονο τα κακα για τα μαγαζια .
Εμενα με ενδιαφερει να ξερω ποιο καταστημα εχει τετοια εξυπηρετηση και τετοιο μερακι , και ας μενω Μαρουσι στην αλλη ακρη του λεκανοπεδιου .
Το περασμενο Σαββατο εφτασα μεχρι Γλυφαδα με εναν φιλο για να βρουμε καλα φυτα και ψαρια που θελαμε .
Δεν μας πειραζει η αποσταση οταν ειναι να βρουμε ενα μαγαζι με μερακι , γνωση , καλη εξυπηρετηση και καλη ποικιλια σε φυτα και ψαρια .
Εαν εχει και καλες τιμες τοτε μονο απο εκει θα ψωνιζω τα παντα . :wink:

Discos
18-03-04, 11:27
99% αναφερεσε στον Παρασχο. Οντως ετσι ειναι. Εχω παρει απο εκει καποια καλα κοματια σε ψαρακια. Δεν εχει μεγαλο χωρο αλλα απο μερακι τα παιδια τα πανε πολυ καλα.

Οσο για τα αφρικανακια χυμα (οσα παρετε 100 :evil: ), ο Στεφανος με καλυπτη απολυτα. Εαν δειτε τιμοκαταλογο με τα "καθαρα" και με τα
mix που ερχονται απο εξωτερικο τοτε θα καταλαβετε ποσο "εξυπνοι" ειναι καποιοι μαγαζατορες. Η διαφορα ειναι χαοδης.

Αλλα ποιος ο βασικος λογος να πουλανε καποια ψαρια mix σε εξευτελιστικες τιμες οταν μπορουνε να τα δωσουνε ανα ειδος στην κανονικη τους τιμη? Ο λογος "υβριδιο" ειναι μια αρκετα πιθανη και σοβαρη αιτια

alfacom
18-03-04, 14:07
Happy pet.
Ναι αν και μικρο ειναι πολυ καθαρο και συμαζεμενο μαγαζι.