PDA

Επιστροφή στο Forum : sos co2!!


nhreas
13-01-04, 13:55
οπως ανεφερα χθες σε αλλο topic εγκατεστησα συστημα παροχης co2 (πατεντα οπως του τολη στο γη και υδωρ) το θεμα ειναι πως αψηφησα τους κινδυνους του co2.ετσι χθες προσπαθοντας να ρυθμισω τις φυσαλιδες τροφοδοτησα το ενυδρειο μαλλον με μεγαλυτερη ποσοτητα co2 απ οτι θα επρεπε.με αποτελεσμα (ευτυχως ημουνα σπιτι) ,ειδα ολους τους δισκους πανω στην επιφανεια να προσπαθουν να αναπνευσουν απ'εξω . οι δυο γινανε καταμαυροι. με την βοηθεια καποιων φιλων που ειδα στο board να ειναι on line τους εσωσα τελικα!!(ευχαριστω lasal και george-a) +-3 .οντως το ph επεσε αποτομα.αφου ηταν μαλλον κατω απο 6.το τεστ δεν μπορουσε να μετρησει πιο χαμηλα.εγω συνηθως το εχω γυρω στα 6.5.και κατα δευτερο λογο φταιει που εχω δυο -τρεις ριζες μονο απο φυτα.τωρα εχω φοβηθει και θα ξαναδοκιμασω με το διοξειδιο οταν βαλω καμια δεκαρια ριζες ακομα.αλλα παλι πως θα υπολογισω τις φυσαλιδες ???? τους δισκους τους εσωσα κλεινωντας την παροχη του διοξειδιου ,κανοντας μερικο φρεσκαρισμα του νερου ,χρησιμοποιωντας αεραντλια.τολη το μπουκαλακι που μετρας τις φυσαλιδες ποσο νερο θα το εχω΄? εγω πιστευω πως το ειχα αρκετο και δυσκολευονταν οι φυσαλιδες να νικισουν την πιεση του νερου και ετσι αναγκαζομουν να ανεβασω την παροχη??λες να φταιει και αυτο???απ οτι διαβασα τωρα στο γη και υδωρ οταν παραγω διοξειδιο θα πρεπει να εχω πολυ φωτισμο.οι δισκοι μου ομως δεν θελουν πολυ φως τωρα τι να κανω.ο φωτισμος δεν θα δημιουργησει αλγες??ποσες ωρεςτην μερα πρεπει να τον αναβω??

nhreas
13-01-04, 15:27
πω!!! το ph ειναι 5!!σκληροτητα δεν μπορω να μετρησω με τελειωσε το τεστ!!! :evil: :oops: :cry:

Takis
13-01-04, 15:30
Το πολύ φως δεν χρειάζεται για το διοξείδιο, αλλά για τα φυτα. Αν έχεις πολλά φυτά και παρέχεις διοξείδιο, χρειάζεται φως για να κάνουν φωτοσύνθεση τα φυτά και να αξιοποιήσουν το διοξείδιο. Αυτό προϋποθέτει δηλαδή ένα ενυδρείο με πολλά φυτά.
Ουσιαστικά το διοξείδιο θα έχει νόημα στο ενυδρείο σου, αν βάλεις πολλά φυτά και αρκετό φωτισμό.

johnny98130
13-01-04, 15:37
Η ποσότητα Co2 που διοχετεύεται σε ενα ενυδρειο πρεπει να συμβαδιζει με τις επιτρεπόμενες τιμές που περιγράφονται από την σεχεση ΚΗ-CO2-PH. Εάν εισαι εντός των ορίων δεν θα εχεις ποτε προβλημα με ασφυξία των ψαριών.
Ειδικα στην αρχη χρησης CO2 πρεπει να κάνεις συνεχές μετρήσεις PH και ΚΗ αλλιώς κινδυνέυεις πολυ :twisted:
Παρε και ενα τεστ διοξειδιου (της Eheim) που το χρωμα του ειδοποιεί για τυχον ανεβοκατεβάσματα του PH.

Tolis
13-01-04, 18:09
http://studio.aaquaria.com/board/viewtopic.php?t=1491 τα ειπαμε κι εδω προ ημερων.
Προσεχε μην επαναφερεις αποτομα το νερο σε ψηλοτερα pH, παθανε ηδη ενα σοκ τα ψαρια, μην παθουν και δευτερο. Αστο να ερθει μονο του, με πολυ μικρες αλλαγες νερου.
Αν δεν εχεις πολλα φυτα, 1 φυσαλιδα/5-10 δευτερολεπτα ειναι υπεραρκετη για να σου κραταει το pH λιγο κατω. Τι ΚΗ εχεις?

mikenuke
13-01-04, 19:48
Το ιδιο επαθα κι εγω...μολις εβαλα μπουκαλα την δευτερη-τριτη μερα.
Δηλητηριαση απο CO2, στην πραγματικοτητα ειναι ελλειψη οξυγονου νομιζω και οχι τοσο πολυ σοκ απο το αποτομο κατεβασμα του pH.

Εγω το επαθα στην προσπαθεια να ρυθμισω την ροη χωρις βαλβιδα βελονας. Το ph μου ειχε φτασει το 6.5 απο 8!
Ολα τα ψαρια ανασκελα σε 3 λεπτα κι εμεις σε κατασταση πανικου να τα κραταμε στην επιφανεια για να αναπνεουν μεχρι να παρω μπρος και να καταλαβω οτι επρεπε να κανω αλλαγη νερου!

Τελικα η λυση ειναι η καταλληλη βαλβιδα για να μην υπαρξει κινδυνος.

ευτυχως πετυχες τον καταλληλο...τον Lasal ... την εχει παθει και αυτος!

nhreas
14-01-04, 00:56
ουπς!!! ποια ειναι η βαλβιδα βελονας για την ροη!!και εγω προσπαθω, να ρυθμισω με τα μανομετρα που εχει η μπουκαλά!!!

Tolis
14-01-04, 01:17
Αν εχεις το ιδιο συστημα με μενα, http://www.tolibra.com/fish/CO2bottle1.JPG η needle valve στο πανω μερος του "μπιμπερο" - ρυθμιζεις χοντρικα με το μανομετρο και πιο "φινα" με το needle valve.

nhreas
14-01-04, 01:28
τολη ο μαγαζατωρας με εβγαλε την εξοδο απο τα μανομετρα και προσαρμοσε κατευθειαν το μπιμπερο ! εςσυ πως συνδεσες την needle valve κατευθειαν στην εξοδο των μανομετρων ταιριαζει???

newfish
14-01-04, 01:30
ρυθμιζεις χοντρικα με το μανομετρο και πιο "φινα" με το needle valve.

Να συμπληρώσω Και ασφαλές.
Δες τι έπαθα εγώ. (http://studio.aaquaria.com/board/viewtopic.php?t=855) :cry: :oops:

Tolis
14-01-04, 01:33
Κι εμενα κατευθειαν στην εξοδο ειναι.
Το μπιμπερο δεν εχει την βαλβιδα που φαινεται αριστερα επανω?

nhreas
14-01-04, 01:39
οχι τολη κατευθειαν το μπιμπερο στην εξοδο απο τα μανομετρα λειπει η βαλβιδα!!! :x :x .αυριο θα παω να την παρω ο απατεωνας!!το πολυ πολυ εαν δεν ταιριαζει στην εξοδο απο τα μανομετρα βαζω μια συστολη!!γι αυτο γινεται χαμος απο τις φυσαλιδες μια βγαζει μετα σταματα!χθες τα ειδα ολα καλα που ημουν σπιτι!