Επιστροφή στο Forum : Τι φυτό προτείνετε ?
Σε ένα set up που τώρα ξεκινάω (φυτεμένο, co2, ph 7, 25C, ύψος 45 εκ.) θέλω να κρύψω το μπαστούνι του φίλτρου, το diffuser και το θερμοστάτη. Τι φυτό προτείνετε ? Θα πρέπει να έχει δυνατό ρίζωμα, να φτάνει τα 45 εκ., να έχει πυκνό φύλλωμα και να βρίσκεται εύκολα στα lfs.
Μηπως Shinnersia rivularis "Mexican Oak Leaf"?
Αναπτυσετε σαν τρελο! 20εκ.την εβδομαδα και ξαναφυτευοντας τα κλαδεματα βγαζουν πολυ γρηγορα ριζες.
annivas2000
10-01-04, 02:22
Η shinersia (οπως και αλλα) αναπτυσσεται αλλα θελει μπολικα κοτσανια γι'αυτη τη δουλεια.........
Αν θελεις κατι μοναχικο hygrophila corymbosa stricta (γινεται δεντρο).........αλλα για να'ναι πυκνο θελει αρκετο φως και γενικα καλες συνθηκες (CO2, λιπασμα κλπ).........
Ντοματουλα ντοματουλα (Hygrophila difformis) ή Ceratopteris thalictroides.
Αν έχεις καλό φωτισμό τότε Heteranthera zosterifolia. Όσο προχωράει... όχι μόνο ψιλώνει αλλά και απλώνει.
johnny98130
10-01-04, 20:32
Προσοχή μόνο μην παγιδευεις το Co2 τοπικα (δηλαδη εκει που θα το κρύβεις με το φυτό)και έτσι τελικα δεν εχεις το μέγιστο δυνατο difussion που θέλεις.
Μερικές φορές υπάρχει ένα trade-off μεταξύ αισθητικής και πρακτικότητας. :wink:
Η shinersia (οπως και αλλα) αναπτυσσεται αλλα θελει μπολικα κοτσανια γι'αυτη τη δουλεια.........
Αν θελεις κατι μοναχικο hygrophila corymbosa stricta (γινεται δεντρο).........αλλα για να'ναι πυκνο θελει αρκετο φως και γενικα καλες συνθηκες (CO2, λιπασμα κλπ).........
ναι ...πολύ όμορφο είναι...αλλά που μπορούμε να το βρούμε +-6 -+10
annivas2000
12-01-04, 03:07
ναι ...πολύ όμορφο είναι...αλλά που μπορούμε να το βρούμε +-6 -+10
Οταν βρεθουμε καποια στιγμη chris θυμησε μου να σου φερω ενα κλωναρι.... :wink: .................και αμα εισαι φρονιμος εννοειται... :D :D
αν και μου απάντησε και ο Giorgos σε pm θα είμαι φρόνιμος +-8 +-7
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.