PDA

Επιστροφή στο Forum : Pressurized CO2


nhreas
08-01-04, 16:43
τελικα πηγα και παρηγγειλα φιαλη με μανομετρα και μετρητη φυσαλιδων .γιατι η μεθοδος με την μαγια δεν ειναι σταθερη .αυτη την στιγμη νοιωθω πως εκανα επιπολαιοτητα και αναρωτιεμαι εαν αξιζει τον κοπο για λιγα φυτα που θα εχω στους δισκους.το κοστος του εδω στην επαρχια με βγηκε γυρω στα 200 ευρω. αυτο με ετσουξε πιο πολυ..πιστευω εαν δω τα αποτελεσματα και την αναπτυξη των φυτων θα αλλαξω διαθεση.το συστημα που βρηκα ειναι οπως η πατεντα του τολη στην γη και υδωρ.
τωρα θα κανω την κρισιμη ερωτηση !!επειδη αυτη η φιαλη δεν ειναι και οτι το ομορφοτερο να το εχεις στο σαλονι.ο μονος χωρος που μπορει να μπει και να μην φαινεται ειναι κοντα στο καλοριφερ.θα εχω προβλημα με την φιαλη;;ξερω πως αυτες ειναι υψηλης πιεσης και δεν εχουν προβλημα απο την αυξηση πιεσης.θα ηθελα να μου πειτε εαν υπαρχει κινδυνος ;;;

mikenuke
08-01-04, 16:46
Μηπως πρεπε να ρωτησεις τον προμηθευτη για αυτη την λεπτομερεια?αυτος ξερει τους κκανονες ασφαλειας για καθε αεριο.

Tolis
08-01-04, 16:49
Αν δεν την εχεις κολλημενη στο σωμα, δεν υπαρχει κινδυνος. Αλλά υπαρχει προβλημα, γιατι τα μεταλλικα μερη του μανομετρου θα συστελλονται και θα διαστελλονται λογω εντονων αλλαγων θερμοκρασιας στο καλοριφερ διπλα, και η ρυθμιση ροης σου δεν θα ειναι σταθερη.

Προσπαθησε να την κρυψεις βαζοντας μπροστα κανενα φυτο οπως φυκος...

Μιας και εχεις δισκους, η επενδυση ειναι καλη, αν μη τι αλλο θα εχεις καλυτερο ελεγχο στο pH σου. Και σιγα-σιγα βαλε κι αλλα φυτα.

nhreas
08-01-04, 17:11
λοιπον τον προμηθευτη που ρωτησα.μου ειπε δεν θα εχω προβλημα εαν βαλω στο ενδοιαμεσο ενα κομματι φενιζολ.δεν ξερω τι να κανω.

Tolis
08-01-04, 17:22
Δοκιμασε το ετσι προς το παρον, αλλά ελεγχε την ροη σου να δεις αν ειναι σταθερη.

George-A
08-01-04, 22:33
Αν και ξεφύγαμε απο το αρχικό DIY, η φιάλη είναι απαραίτητο να ειναι κοντά στο ενυδρείο; Θα μπορούσε άνετα να είναι κάπου αλού, αρκει να βρεις τρόπο να περάσεις το σωληνάκι.

Σίγουρα οι μεταβολές θερμοκρασίας θα δημιουργήσουν αστάθειες.

nhreas
09-01-04, 04:10
οκ το προβλημα το ελυσα.ρωτησα εμπειρο τεχνιτη που παλευει ολη μερα με φιαλες και αερια και μου ειπε δεν τρεχει κανενας απολυτως κινδυνος.ακομα και ξαπλωμενη να εχω την φιαλη.εδω μου λεει το καλοκαιρι που κανουν κολλησεις μεσα στον ηλιο μεγαλυτερες θερμοκρασιες αναπτυσονται.ειπα εαν υπαρχει σφαλμα στα μανομετρα και μου ειπε θα ειναι πολυ μικρο.yes!!!!ειμαι ετοιμος για φυτα!!αλλη τρελα τωρα!!!!!
τελος θα ηθελα να ρωτησω πως θα υπολογισω ποσες φυσαλιδες χρειαζονται στο λεπτο;το ενυδρειο ειναι γυρω στα 250 λιτρα.

Tolis
09-01-04, 04:21
ειπα εαν υπαρχει σφαλμα στα μανομετρα και μου ειπε θα ειναι πολυ μικρο.
Πολυ μικρο, αλλά αρκετο στις ρυθμισεις ακριβειας που χρειαζεται, για την διαφορα πχ. μιας ή δυο φυσσαλιδων το δευτερολεπτο.

Δεν παιζουν ρολο τοσο τα 250 λιτρα, αλλά το ποσα και τι φυτα εχεις, και ποσο φως και ποσο λιπαινεις αντιστοιχα.

lasal
09-01-04, 11:45
και μου ειπε δεν τρεχει κανενας απολυτως κινδυνος.ακομα και ξαπλωμενη να εχω την φιαλη.
Ξαπλωμένη?????
Ούτε για αστείο
Αν την κρατήσεις ξαπλωμένη κινδυνεύει να βουλώσει.
Το έχω πάθει εγώ!

nhreas
09-01-04, 16:55
οκ lasal ! και εγω δεν ειχα σκοπο να την βαλω τελειως ξαπλωμενη .αλλα μου δινεται η δυνατοτητα να εχει καποια κλιση.η οποια θα με εξυπηρετηση .ψαχνω βλεπεις την λυση .αλλα τελικα θα την κανω καλυψη αποκρυψη.μπορει τελικα και σκαμπο να την κανω να καθεται κανενας!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :P :P :P :lol: -+13 -+13 :mrgreen: :mrgreen:

nhreas
05-05-04, 15:57
σκεφτομαι να παρω το ph controller της milwaukee και την ηλετροβαλβιδα μονο ,για τους δισκους.
το προβλημα μου ειναι επειδη εχω ηδη μανομετρα και μπουκαλα co2 θα μπορεσω να προσαρμοσω την παραπανω ηλετροβαλβιδα στα μανομετρα που εχω? :roll:

lasal
05-05-04, 16:13
ΝΑΙ ΜΠΟΡΕΙΣ