Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : η δικη μου λιμνη


pondcy
30-05-11, 19:15
γεια σε ολους, τυχαια βρηκα το side στο διαδυκτιο . αρκετα καλο...
Εδω ειμαι και εγω , με την δικη μου λιμνη.

johnb
30-05-11, 19:17
πω πω !!!Τ Ε Λ Ε Ι Α !!!!!!!!!!:Dσυνχαρητηρια
βαλε φοτο και απο πιο μακρυα να φανει ολη

Πάνος
30-05-11, 19:18
καλως ηρθες! να χαιρεσαι την ομορφη λιμνη σου! εχεις καποια πανοραμικη φωτο της ??

Yiannis59
30-05-11, 19:23
Ωραιος
Μπραβο χωρκανε :D

pondcy
30-05-11, 19:29
να βγαλω αυριο και να τις ανεβασω...

MIXALIS CYPRUS
30-05-11, 20:37
οοο πολυ ωραια η λιμνη και φαινεται οτι εχεις μερακι και με τα φυτα ! Απο πια πολη της Κυπρου εισαι φιλε ? Εχεις δυνατη αντλια απο οτι βλεπω .Θα μας δωσεις περισσοτερες λεπτομερειες για τη τεχνολογια σου,τα ψαρια και τους τονους της λιμνης?

lans
31-05-11, 08:46
Τυχερέ...
Βγαλε και καμια πιο μακρινή...

lucy
31-05-11, 09:08
... και βεβαίως βεβαίως περιμένουμε να μας πεις τι φυτά έχεις! :p

pondcy
31-05-11, 20:51
Γεια σας και πάλι. Η λίμνη έχει χωρητικότητα περίπου 4500 - 5000 λίτρα. Είναι κατασκευασμένη από liner , κάτι το οποίο μετάνιωσα.., Τώρα, από εξοπλισμό, τίποτα εξειδικευμένο απλά στα 4 χρονιά πείρας κατέληξα στα πιο κάτω.
Υποβρύχια αντλία 8000 λ/ω, το νερό οδηγείται σε φίλτρο UV 11 W, και μετά σε αυτοσχέδιο μηχανικό φίλτρο των 70 λίτρων.
Από φυτά, από ότι ξερώ στην Κυπριακή αγορά δεν υπάρχουν και πολλά. Έχω φέρει μερικά από Αγγλία και Ουγγαρία μέσο διαδικτύου και μέσω ebay. Οσο από ψαριά, υπάρχουν koi 15-30cm, και κάποια χρυσόψαρα από τα πρώτα μου βήματα και λυπήθηκα να τα βγάλω έξω. Στις φωτογραφίες , θα δείτε μέσα στη λίμνη μια κατασκευή από πράσινο δυκτι. Μέσα τοποθετώ τα αυγά για εκκόλαψη. Νομιζω υπάρχει αρκετή βιολογία μεσα στην λίμνη για να διατηρείται το νερο υγειες. (το νερο είναι αρκετα καθαρό και δεν εχω χάσει ψαρι στα 4 χρονια.) Οσο αφορά τα φυτα, υπάρχουν νούφαρα, caltha natans , orontium acuaticum, ceratophyllum , iris , mint, water hyacinth, water lettuce , water cress, πάπυρους . Για να ειμαι και ειλικρινης, υπαρχουν και 2-3 που δεν εχω ιδεα τι είναι…. Επίσης εχω παραγγείλει προχθές και Water Chestnuts, (http://cgi.ebay.co.uk/Pond-plants-4-Water-Chestnuts-floating-pond-plant-/280676314784?pt=UK_HomeGarden_Garden_PlantsSeedsBu lbs_JN&hash=item41599caea0) ( δεν είμαι σίγουρος εάν θα επιβιώσει στο κλήμα της Κύπρου.) Καμιά άλλη ιδέα για φυτά???

MIXALIS CYPRUS
31-05-11, 21:02
Ποσο βαθια ειναι η λιμνη σου ? Ρωτω επειδη βλεπω στη μεση περιπου να εχεις φυτα και μου φαινεται περιεργο.

pondcy
31-05-11, 21:12
+- 80εκ. καπου εκει ειναι.

in the pond
31-05-11, 21:51
Καλώς όρισες στην παρέα μας. :p
Από ποιο μέρος της Κύπρου είσαι?

Όμορφη η προσπάθεια σου.;)

Δυο ερωτησούλες μόνο:
Πόσα κοι έχεις μέσα, πόσο καιρό τα έχεις? Καμιά φώτο κοντινή να δούμε φατσούλες?:p
Κάθε πόσο ταΐζεις και τί τροφές προτιμάς?

Από φίλτρο έχεις κάτι που έφτιαξες εσύ? Υπάρχει κάποια φώτο?

pondcy
01-06-11, 15:49
γεια σου Βασίλη, απο Λευκωσία ειμαι. ναι, το φίλτρο εγω το εφτιαξα. τιποτα ακριβο. βαρελι 70 λιτρων, εισοδος απο κατω, περνα το νερο απο φιλτρα και κεραμικο και εξοδος απο πανω (υπαρχει και μια check valve πρην την εισοδο)
απο τροφες ταιζω δυο φορες τη μερα με tetra pond pellets medium τα οποια φερνω απο διαδυκτιο (συμφερει...) Κοι εχω καμια δεκαπενταρια , καποια ειναι στη λιμνη 4 χρονια αλλα 3 και μερικα περσινα. εσυ απο που εισαι?

pondcy
01-06-11, 15:52
αααα, και καποιες κοντινες.

kwstas_original
01-06-11, 16:14
Καλως ηρθες!
Πολυ ωραια δουλεια, αν μπορεις ομως βαλε μερικες φωτοζ απο την ιδιοκατασκευη του φιλτρου σου...;)
8.000l/h να περνανε κατευθειαν μεσα απο την UV δεν ειναι πολυ μεγαλη παροχη??:rolleyes:


Υ.Γ.
Τι γινεται ρε παιδια στην Κυπρο?!
Εκτως του οτι εχετε τις φανταστικοτερες λιμνες....κατι ειχε παρει το αυτι μου παλιοτερα για σοβαρα προβληματα ληψιδριας
(ελειψη νερου, ερχοτανε με υδροφορα-τανκερ απο οσο ξερω!).

????:smt108:smt108????

Andros
01-06-11, 16:40
Καλως ορισες και απο μενα φιλε!
Ομορφη η λιμνη σου μπραβο!! Οταν λες λευκωσια απο που???
Εγω μενω Τσερι...

pondcy
02-06-11, 08:36
μενω περιοχη carlsberq

lans
02-06-11, 08:54
Υπεροχα τα ΚΟΙ.... :D

in the pond
05-06-11, 20:27
Αυτό που με έχει εντυπωσιάσει στις τελευταίες φώτο που ανέβασες, είναι το κοι της πρώτης φώτο. Εϊναι ένα Κορόμο (μαύρο χρώμα καλύπτει το τόκκινο, δίνοντας την αίσθηση του κοκκινο-καφέ). Τουλάχιστον για τα δεδομένα της Κύπρου, είναι μια σπάνια ποικιλία και φαίνεται να είναι πολύ καλό ψαράκι ποιοτικά.

Τα ψάρια σου που τα έχεις 4 χρόνια + 1 που ήτανε όταν τα αγόραζες κανοντικά θα έπρεπε να ήταν μεγαλύτερα των 65 εκατοστών. Θα σου έλεγα να έβλεπες λιγάκι το θέμα του οξυγόνου στη λίμνη σου.

giannisaek
05-06-11, 22:16
Είναι τέλεια και δείχνει και πολύ φυσική!!!! :p

pondcy
07-06-11, 17:04
Βασιλη τα παλαιοτερα ειναι τα butterfly , οταν τα πηρα ηταν 6-7 εκατοστα, παρολο που τα αλλα μεγαλωνουν ποιο γρηγορα, τα butterfly ειναι γυρο στα 25 εκατοστα. μου φανηκε παραξενο αλλα δεν υπολογισα την οξυγονοση. λες??

in the pond
07-06-11, 17:23
Βασιλη τα παλαιοτερα ειναι τα butterfly , οταν τα πηρα ηταν 6-7 εκατοστα, παρολο που τα αλλα μεγαλωνουν ποιο γρηγορα, τα butterfly ειναι γυρο στα 25 εκατοστα. μου φανηκε παραξενο αλλα δεν υπολογισα την οξυγονοση. λες??

Δύο χρονών matsuba >40εκ. Το είχα αγοράσει μόλις 10εκ. πέρυσι το Μάιο. Τον ίδιο καιρό είχα αγοράσει άλλα δύο παρομοίου μεγέθους, τα οποία σήμερα είναι λίγο κάτω των 40εκ.

Το οξυγόνο όχι απλά βοηθάει, αλλά είναι απαραίτητος για αυτά τα ψάρια.

apostolis veroia
08-06-11, 00:31
τα συνχαρητηρια!!! πολυ καληηη!!!!

in the pond
07-07-11, 08:36
Κανένα άνθος έχεις να μας δώσεις? Τυγχάνει να έχεις φυτά τα οποία δεν έχουμε την τύχη να δούμε...:p

douran_p
07-07-11, 14:19
ωραιος ο κυπριος......... πολυ ομορφη!!!! αντε και στα δικα μας χαχαχαχαχα

kouman
07-07-11, 16:01
πολυ ομορφη η λιμνουλα σου!!! και τα ψαρακια φανταστικα!!! αν εχεις φωτο και απο την φιλτρανση θα θελαμε να ριξουμε και εκει μια ματια!!!! εχει γινει πολυ καλη δουλεια παντος!

pondcy
12-07-11, 09:22
φυσικά Βασιλη. απο φυτα, οτι μπορει να κλαδευτει μπορω να στο δωσω. ειδες κατι συγκεκριμενο? δεν μπορω να βρω πουθενα lotus και θα ηθελα να εβαζα μεσα. εχει το wayside aquatics (για οσους δεν το γνωριζουν το συστηνω!!) αλλα ειναι ουτ of stock.